Komentari

erytheiatheredone.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • borgman

    Tuđman je nazvao svoje građane - Stokom sitnog zuba!-, a odlučio je provesti u djelo projekt " 200 bogatih obitelji". Naravno, nas, stoku sitnog zuba nije pitao što mislimo o svojim "pastirima".
    Onaj dio koji spominje Hrvate kao Gospodare je najistinitiji, pa se mogu vratiti i na Bruno Bušićev opis države kada je budu vodili njeni stanovnici...gdje se sa priličnim jadom osvrnuo na "kvalitete svoga naroda".
    na kraju se pitam je li Tuđman bio zapravo u pravu? Jer nalazim se u gradu u kojemu se neosporni ratni profiter, sumnjivog prvog milijuna, sprda sa cijelim gradom sa svoje gradonačelničke fotelje, iako, kada pitam prijatelje tek poneki kaže kako je dao glas za njega!
    Rezultat je ovakav, i prilično je kasno za bilo kakvu akciju spašavanja, ali kako nada umire zadnja, nadajmo se :-(

    avatar

    27.06.2010. (15:34)    -   -   -   -  

  • mina

    @borgman, ostaje nam nadati se iako sam sve uvjerenija da zapravo imamo gospodare onakve kakva je i većina ovoga naroda.. u takvoj okolini teško dolazi do promjena.
    gradonačelniku o kojemu pišeš mjesto bi bilo kao jednom od glavnih likova u nekakvom teatru apsurda a nikako na takvoj funkciji.. ali eto to ti je taj naš narod koji redovito glasa upravo za takve :(

    avatar

    27.06.2010. (19:55)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    sve je upravo tako kako si rekla, i dok je mudri Aurelije sve to jasno vidio još prije dvije tisuće godina kao naš ravnopravni suvremenik, vječno postojeće u svim vremenima prisutne budale ne vide to ni dan danas. kao što borgi kaže - nada umire zadnja, no osim nade gajim i vjeru u marka-aurelija u nama, osobna postojanost i mudrost svakog od nas, to je jedino rješenje.

    avatar

    27.06.2010. (19:59)    -   -   -   -  

  • mina

    @Modesti, jedino sebe zaista možemo mijenjati i živjeti u nadi da će i drugi činiti isto i kada dođe trenutak da ćemo ga znati iskoristiti. u ovakvome svijetu ponekad je teško imati i vjere u sebe a kamoli u druge. ostaje nam da budemo mudri i strpljivi..

    avatar

    27.06.2010. (20:11)    -   -   -   -  

  • Neverin

    zaista mi je fascinantno što je netko toliko prosvijetljen i produhovljen bio na vrhu moći i nije iskoristio tu činjenicu već je htio poboljšati ljudima život. To dan danas zvuči tako nestvarnim..

    avatar

    28.06.2010. (14:31)    -   -   -   -  

  • snjavi

    mina, drago mi je procitati da je marko aurelije netko koga razumijes i uopce znas tko je jer dobra vecina ljudi nikada cula... no ono sto sam ja htjela reci jest da njegova razmisljanja nemaju niti prostor niti vrijeme, pa tako niti politiku, on prica o covjeku, odnosno o bicu i kada bi svaki covjek, odnosno bice, razumio citavim svojim bicem to o cemu aurelije prica ne bi postojao niti jedan politicar koji bi se od njega razlikovao, no to je nazalost utopija ili prica za neku buducnost

    avatar

    28.06.2010. (16:38)    -   -   -   -  

  • mina

    @snjavi, složila bi se s tobom.. kada bi svi poradili na sebi ne bi bilo potrebe mijenjati druge.
    htjela sam zapravo istaknuti kako postoje vladari koji su svoj narod stavili ispred sebe što je nešto u čemu se svi vladari ovih naših prostora nikada neće moći prepoznati

    avatar

    28.06.2010. (17:15)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...