Komentari

mistagogy.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Isus je Kralj kraljeva

    Već sam se počela pitati zašto me u zadnje vrijeme posebno privlači slika sv. Pavla u našoj crkvi, te mi se dogodi da neprestano u nju gledam - od ulaska u crkvu do početka svete Mise. Hvala na pomoći - STRPLJIVOSTI mi treba, svete strpljivosti, strpljivosti kakvu je i sveti Pavao imao.
    Majušni pozdrav i VELIKI BOŽJI BLAGOSLOV ti ostavljam!

    avatar

    06.06.2010. (01:35)    -   -   -   -  

  • Zajednica sv. Ivana - Communaute St. Jean

    Hvala za ovaj post! Lijepi pozdrav od prijatelja Zajednice sv. Ivana!

    avatar

    06.06.2010. (05:53)    -   -   -   -  

  • duhovna BLOG misao

    @majušna, da, fascinira njegova strpljivost, ali i odvažnost. Bez nje ne bi stigao do te strpljivosti. A nadasve bez ljubavi. Iako je znao biti neustrašiv svjedok i borac protiv svih oblika legalizma i racionalizma, isto tako je znao pronaći riječi opravdanja za svog bližnjeg, te razloge svog bezinteresnog služenja, koje vidimo iz njegovog pisma Filipljanima 5:
    Pavlovi okovi promiču evanđelje
    (12) A hoću da znate, braćo: ovaj se moj udes pače okrenuo u napredovanje evanđelja (13) tako da se moji okovi u Kristu razglasiše u svem pretoriju i među svima drugima, (14) a većina braće u Gospodinu, ohrabrena mojim okovima, još se više usuđuje neustrašivo zboriti Riječ. (15) Neki, istina, propovijedaju Krista iz zavisti i nadmetanja, a neki iz dobre volje: (16) ovi iz ljubavi jer znaju da sam ovdje za obranu evanđelja; (17) oni pak Krista navješćuju iz suparništva, neiskreno - misleći da će tako otežati nevolju mojih okova. (18) Pa što onda? Samo se na svaki način, bilo himbeno, bilo istinito, Krist navješćuje. I tome se radujem, a i radovat ću se. (19) Jer znadem: po vašoj molitvi i pomoći Duha Isusa Krista to će mi biti na spasenje, (20) kako željno i očekujem i nadam se da se ni zbog čega neću smesti, nego da će se mojom posvemašnjom ODVAŽNOŠĆU - kako uvijek tako i sada - Krist uzveličati u mome tijelu, bilo životom, bilo smrću. (21) Ta meni je živjeti Krist, a umrijeti dobitak! (22) A ako mi živjeti u tijelu omogućuje plodno djelovanje, što da odaberem? Ne znam! (23) Pritiješnjen sam od ovoga dvoga: želja mi je otići i s Kristom biti jer to je mnogo, mnogo bolje; (24) ali ostati u tijelu potrebnije je poradi vas. (25) U to uvjeren, znam da ću ostati i biti uz vas sve, za vaš napredak i na radost vjere, (26) da ponos vaš mnome poraste u Kristu Isusu kad opet dođem k vama.
    - Unatoč teškoćama Pavao nije upao u rezignaciju, nego je i progonstva, nerazumijevanja i tuđu zavist znao preinačiti u navještaj. Nije upao u napast klevetanja drugog. Time je dokazao kako njegov interes prema Filipljanima nije očuvanje nekog svog statusa ili ugleda, nego dobro njih samih. Kao mjerilo vrijednosti nije stavio samog sebe, nego ih je usmjeravao ka Kristu. Iako je znao istaći kroz što je sve prošao, to nije činio kako bi navjestio sebe, a druge optužio za nenasljedovanje, nego je htio pokazati kako se zbog Krista isplati sve žrtvovati. Nekad su šutnja i nesuprotstavljanje jača oružja od svakog uvjeravanja. Vidimo kako je i grijeh nekih , poput ove (proročke) na(go)vještene ZAVISTI, iskoristio kao polugu kojom je iskrčio i na površinu izbacio činjenicu da i zatiranje služi svojoj svrsi.
    Tako i mi, ako želimo da uza se imamo nekog kao što je to bio Timotej, (koji je Pavla slijedio u svemu), onda bismo trebali biti poput Pavla, dobrohotni, a ne oni koji upiru prst u drugoga, a zaboravljaju da su ostala četri savijena okrenuta prema nama samima. Dobrohotnost je suprotna zavisti. Bez nje sve je nadmetanje.
    p.s. Možda sam bio malo kompliciran za shvatiti, tako da imam dojam da mi treba pomoć profesorice hrvatskog na kraju kako bi ispalo razumljivo. Doduše, i ta vrsta "opismenjavanja" dobro dođe ako sami ne vidimo i po tko zna koji put odbijemo Božje znakove, a klevetu prihvatimo kao podlogu vrednovanju.

    @Zajednica sv. Ivana - Communaute St. Jean,
    Hvala i vama zajedničari sv. Ivana. Prošle godine sam naišao na vašu stranicu. Fascinira me vaša otvorenost, dobrostivost i susretljivost prema svima onima koji dolaze kod vas po riječ ili gestu ohrabrenja. Neka vas Gospodin blagoslovi u vašim nastojanjima!

    avatar

    06.06.2010. (13:23)    -   -   -   -  

  • Isus je Kralj kraljeva

    AUH, ŠTO SI ME SADA ISKRITIZIRAO - PA NISAM VALJDA TAKVA :)))) - SREĆA PA SAM VEĆINU GRIJEHA KOJE OVDJE SPOMINJEŠ ISPOVIJEDALA, ALI DOK SAM ČITALA OVAJ TVOJ ODGOVOR - NAPUNIŠE MI SE OČI SUZAMA I NESVJESNO POČEH MOLITI DJELO SKRUŠENJA "KAJEM SE GOSPODINE, ŠTO UVRIEDIH TEBE ...".
    Hvala ti brate dragi - majušni pozdrav i VEEEELIKI BOŽJI BLAGOSLOV ti ostavljam!

    avatar

    06.06.2010. (15:44)    -   -   -   -  

  • Ema

    Čujem da dolaziš 26.06. Voljela bih da povedeš emanuel59, i ovu dragu majušnu.

    avatar

    07.06.2010. (22:14)    -   -   -   -  

  • duhovna BLOG misao

    @majušna, ostavi malo prostora za slavljenje

    @Ema, po svemu sudeći zbog posla neću moći, no nikad se ne zna :)

    avatar

    08.06.2010. (19:06)    -   -   -   -  

  • LJubav...kada budeš pisal

    @ema...sad sam vidjela tvoj poziv upučen meni i majušnoj, zahvaljujem ti na ovaj način. Nažalost , nemogu učestovati u ovakvim susretima jer imam jako puno obaveza..za majušnu neznam,moguće. Ali srcem ću biti sa vama i zahvaljivati Bogu na vama....molit ću da vaše zajedništvo dobije još veće milosti te da se Božji planovi po vama u svemu ostvare. Neka duh ljubavi i mira bude s vama.@dbm..znam da ćeš mi vjerovati da bih rado navratila iza čoše ,ali zaista to je skoro neizvodivo.Ne bojim se virusa jer te ipak poznajem i znam da si bezopasan....ccccc.Ali Gospodin me tako blagosovio obavezama da malo imam vremena za činiti što bih htjela....ali sjeti se da je bilo nekada i drugačije,pa sam išla i u večini vremena punila i svoje želje.Sad je došlo vrijeme da me drugi opasuju i vode kuda hoće. A tebi svaki blagosov na putu u split ...molim te posebno pozdrav i blagosov za @tignariusa, vng, daftona, zd bartomeja, timoteja, @emu.i osali ženski svjet....ali isve druge da ne nabrajam.

    avatar

    08.06.2010. (19:28)    -   -   -   -  

  • emanuel59

    Uspjela sam nasmijati samu sebe.nemam pojma kako se dogodilo da se ovo pojavi kao moj znak .isprika.....

    avatar

    08.06.2010. (19:32)    -   -   -   -  

  • Ema

    A neće ti on nikoga pozdravit, vidiš da ne dolazi....
    Haha,i ja gledam kakv ti je to potpis haha

    avatar

    08.06.2010. (19:35)    -   -   -   -  

  • emanuel59

    shvatila sam kakav je to potpis...pisala sam komentar na valentinin komentar,koji mi nije prošao a neznam kako se dogodilo da je dio ušao u potpis,,možda je to znak da joj na ovaj način napišem samo dio onoga što je bilo sadržano u komentaru. @valentina....nisam registrirana pa ću iskoristiti stranicu moga prijatelja da kog poznam godinama i svjedokom sam njegovovog življenja vjere. Prije svega, neznam zašto misliš da samo ti postiš i moliš ???jesili pomislila da se samo ti time hvališ,a drugi u tišini to čine. Na prvo mjesto Isus stavlja LJubav. Kada budeš pisala jezikom ljubavi tada ću te sigurno razumjeti....do sada sam kod tebe najviše srela kritiziranje(koje mi se čini neosnovno u većini komentara). ........Blagosivam

    avatar

    09.06.2010. (08:21)    -   -   -   -  

  • duhovna BLOG misao

    :)
    Eto ti sad @Valentina! Još kad te se @majušna ščepa, gotova si :)))

    avatar

    10.06.2010. (22:51)    -   -   -   -  

  • Ema

    Da, majušna je posebno opasna.:)))

    avatar

    10.06.2010. (23:17)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...