Komentari

erytheiatheredone.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • fra gavun

    Uvatila se ti ozbiljnih tema za ne reć teških, al dobro ti ide.:)

    avatar

    05.06.2010. (19:01)    -   -   -   -  

  • Sobarica

    Izvrsno napisano. Bas si me lijepo potakla na razmisljanje :))

    Pisao je Kundera u jednoj od svojih knjiga, mozda se sjetim kojoj ali mi momentalno ne dolazi, da se svaki put kada se nademo pred nekom odlukom nalazimo pred izborom price A i price B, i da nikako nemozemo znati kako bi se razvila prica B ako odlucimo zivjeti pricu A.
    Ako smo razocarani sami sobom ili vlastitom odlukom mozda je najbolje pokusati shvatiti kako se mozemo "poboljsati" sljedeci put, ali isto tako oprostiti sami sebi, jer inace jacamo korjenje naj autodestruktivnioje biljke koju mozemo u sebi njegovati.

    Osobno kod izbora pokusavam sa gotovo suprotnom metodom, umjesto da rasclanjujem izbor racionalno, pokusavam uhvatiti trenutak instinkta ili podsvjesti, kao sto me po nekim istrazivanjima upravo instinkt a ne racunica vodi da uhvatim onu loptu.

    avatar

    05.06.2010. (19:55)    -   -   -   -  

  • NF

    blog mi je bijeg od ozbiljnih tema, no još na diplomskom sam postavio tezu i uspješno je obranio o nietzscheovom pozitivnom nihilizmu nasuprot negativnom nihilizmu kod npr. mešinog u dervišu i smrti, sad više nisam siguran da je teza bila točna, al dobru sam ocjenu dobio ;)

    avatar

    06.06.2010. (20:17)    -   -   -   -  

  • Neverin

    jedini način da sami sebe ne razočaramo jest kada odbijamo ponoviti grešku ... a i stvarno treba puno snage za oprostiti samom sebe ali to je neophpdno ako se želi imati normalan život..

    avatar

    07.06.2010. (21:30)    -   -   -   -  

  • mina

    @fra gavun, ma kod mene uvijek i jesu neke ozbiljne teme.. možda bi trebalo malo ležernije :)
    @Sobarica, pročitala sam tri njegove knjige ali očito ne i tu o kojoj pričaš..iako slažem se da izbor može biti samo jedan ili A ili B a mogučnost da ikada proživimo onu priču koju smo eliminirali ne postoji. ako smo svjesni pogreške i odlučni da je drugi put više nećemo ponoviti doista bi trebali oprostiti sami sebi i ne uništavati se iako je to ponekad iznimno teško..
    @NF,mislim da smo svi ponekad u životu suočeni s činjenicom da su nam se nekadašnje teze promijenile
    @neverin, slažem se s tobom jer je to jedini ispravan način, samo ponekad je to teško iako naravno nije nemoguće

    avatar

    07.06.2010. (22:21)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    razočaran sam jer se ne uspijevam priviknuti na razočarenja

    avatar

    09.06.2010. (15:32)    -   -   -   -  

  • mina

    @Pazi ujeda, ostaje nam da mijenjamo sebe na bolje.. i tebi ugodan dan i lijep pozdrav :)
    @pametni zub, mislim da to i je bit razočaranja

    avatar

    09.06.2010. (18:33)    -   -   -   -  

  • project mayhem

    naš život je jedno veliko razočaranje ispunjeno mikrotrenucima sreće... jedini izbor nam je da uzmemo svoj život u ruke, što napravi jedan od milijun ljudi, ili da jednostavno umremo neznani i uskoro brzo zaboravljeni... kao što vidiš, sunčano vrijeme i ove vrućine izvlače najgore iz mene :D

    avatar

    10.06.2010. (15:52)    -   -   -   -  

  • mina

    @project mayhem, pa ti si u gorim mislima od mene :) ostaje nam da budemo jedni od milion koji su uzeli vlastiti život u svoje ruke i učinili nešto pozitivno s njim..

    avatar

    11.06.2010. (12:23)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Jedna od bitnijih stvari koje naučimo tokom života, ukoliko smo otvoreni prema takvom učenju, je opraštanje. Naučiti oprostiti drugima, a poglavito samom sebi, vrlo je važno u postizanju psihofizičke ravnoteže.
    Znam mnoge koji će uvijek biti pri stavu - Nikada ne opraštam, ili opraštam ,ali ne zaboravljam što znači, vratit ću kad tad tome nekome nešto što me razočaralo.
    Nisam pobornik takvog stava i vjerujem da sklonost opraštanju vodi prosvijetljenju u konačnici.
    Kao što i sama kažeš - čovjek je nesavršeno biće. Čemu onda očekivati da sve što radimo i živimo bude savršeno, odnosno onako kako to neki drugi očekuju od nas, kako to sami očekujemo od samih sebe, kako društvo u cjelini očekuje nešto od nas. Hej?! Zadovoljiti sva ta očekivanja, a pritom nikog ne razočarati, pa ni samog sebe!? Nema šanse!
    Dobro je naučiti opraštanje, pogotovo prema samom sebi. Ako nismo u stanju sebi oprostiti, nismo ni drugima. :-)

    avatar

    13.06.2010. (21:50)    -   -   -   -  

  • mina

    @gustirna, eto slažem se s tobom.. bitno je znati oprostiti i drugima i sebi. razočaranje je nažalost sastavni dio života i treba ga prihvatiti, razumijeti i prevladati :)

    avatar

    15.06.2010. (12:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...