Komentari

mistagogy.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • emanuel59

    Prijatelju,nisam manje ni očekivala. Radujem se da si se probudio.Svaka riječ nalazi mjesto u srcu.Mir srcu tvom.

    avatar

    27.05.2010. (21:54)    -   -   -   -  

  • Valentina

    Molim za milost da vidim onako kako Bog vidi, ali se i oslanjam na vlastiti trud kojim ovoj milosti idem ususret...ljubav prema Bogu i istini, pokeću me...

    Znam da nisi od onih koji traže istinu i Božju volju za sebe i trenutak, svejedno, ono što vidim i mislim napisala sam u svoja dva zadnja posta...u natuknicama...Ignacije je mislio da je tako najbolje, jer između natuknica govori Bog, tebi, onome tko čita i o onome tko ga želi čuti, ali i kada ga ne želimo čuti, On govori...mislim da je propustiti Božju riječ veliki grijeh, ali i da je velika kazna za taj propust...

    avatar

    28.05.2010. (11:29)    -   -   -   -  

  • Defton

    On mu kaže:"Učitelju..:"

    avatar

    28.05.2010. (13:01)    -   -   -   -  

  • duhovna BLOG misao

    @emanuel59, kad bi povirila iza ćoše mogla bi imati i ton i sliku, a ne samo titl. Il misliš da i moj studio ne postane zaražen virusima :)

    @Valentina, drago mi je da te ljubav prema Bogu i istini pokreću. Nadam se da će to rezultirati još većom ljubavlju prema bližnjima nego to jest do sada.
    A što se tiče tvog kritiziranja, samo ti nastavi, dobro mi dođe. Nemoj samo sebe izgubiti jer ako nije učinjeno u ljubavi ugljevlje se može vratiti na tvoju glavu, a to bi bila šteta puno veća od pokvarene frizure.
    Neka te blagoslovi Gospodin i neka te čuva!
    Neka te Gospodin licem svojim obasja, milostiv ti bude!
    Neka pogled svoj Gospodin svrati na te i mir ti donese!

    @Defton, .... vjera te tvoja spasila!

    avatar

    28.05.2010. (13:38)    -   -   -   -  

  • Valentina

    Zanimljivo...svojom si reakcijom samo izrazio sumnju u moju dobru namjeru...šteta što kod tebe obrambeni mehanizam proradi i natjera te na reakciju prije nego što čuješ Božje mišljenje...naprosto, ne vjerujem da te briga za moje dobro vodi, prije bih rekla da nikako ne želiš čuti ono što je na tragu istine, pa svaku moju izjavu i mišljenje obilježiš sumnjom u dobru namjeru...pod rubrikom "komentari" ostavila sam dodatk onome što sam napisala iznad crte...

    Iskreno: ne razumijem vas...mogu prihvatiti da je "zagrijavanje" potrebno, no u duhovnom, kao i u ostalim disciplinama, zagrijavanje uvodi u žestoku borbu a ne zabavljanje...na kraju, još iskrenije: sve više vas razumijem, vjerujem, zahvaljujući Duhu Svetom ali i vlastitoj želji, naporima i nastojanjima u spoznavanju istine...

    avatar

    28.05.2010. (13:56)    -   -   -   -  

  • duhovna BLOG misao

    @Valentina, drago mi je da te ljubav prema Bogu i istini pokreću. Nadam se da će to rezultirati još većom ljubavlju prema bližnjima nego to jest do sada.
    A što se tiče tvog kritiziranja, samo ti nastavi, dobro mi dođe. Nemoj samo sebe izgubiti JER AKO NIJE učinjeno u ljubavi ugljevlje se može vratiti na tvoju glavu, a to bi bila šteta puno veća od pokvarene frizure.
    Neka te blagoslovi Gospodin i neka te čuva!
    Neka te Gospodin licem svojim obasja, milostiv ti bude!
    Neka pogled svoj Gospodin svrati na te i mir ti donese!

    avatar

    28.05.2010. (14:44)    -   -   -   -  

  • Rita

    Jako lijepo dragi brate,
    Osobno mi je ova Bartimejeva molitva tako bliska srcu da ju rado iz srca izričem i kao Bartimej vapim Gospodinu da otvori oči moga srca......zatrpane su svijetom i nekako teško ih otvaram....i baš danas čitajući Riječ Božju zastanem na : "Ali tko propuste svoje da zapazi? Od potajnih grijeha očisti me! Od oholosti čuvaj slugu svoga da mnome ne zavlada." (Ps 19, 13-14) i doista ponirući u svoju nutrinu pitam se koliko li je potajnih grijeha u mom srcu i često baš oholost priječi da ih prepoznam......Gospodine daj da progledam....

    avatar

    28.05.2010. (15:21)    -   -   -   -  

  • Kapljice Ljubavi

    Bog te blagoslovio ovo je tako lijepo i živa vjera nas spašava.

    avatar

    29.05.2010. (22:13)    -   -   -   -  

  • Isus je Kralj kraljeva

    Evo, pridošla i ja malo ...!
    Kako ste svi? !!!
    Majušni pozdrav i VELIKI BOŽJI BLAGOSLOV svima ostavljam!

    avatar

    30.05.2010. (09:44)    -   -   -   -  

  • duhovna BLOG misao

    Hvala,@Kapljice ljubavi,
    I tebe neka blagoslovi Gospodin i neka te čuva. Neka te licem svojim obasja i milostiv neka ti bude. Neka pogled svoj svrati na te i mir ti donese.

    Hvala @Rita i za ovaj i za prošli komentar.
    I meni je ova Bartimejeva molitva pomogla, pogotovo u vrijeme kada sam tek počinjao moliti. Za nju sam saznao iz jedne knjige pod naslovom "Ispovijesti ruskog hodočasnika" KS.
    Neprestano ponavljanje je otvorlio moj duh i ja sam na temelju nje doživio prve utjehe Duha po molitvi. I dan danas je koristim kada osjetim da sam se zatvorio protoku milosti Božje tako što se pomoću nje probijam iz trenutne obamrlosti.
    Nešto slično bismo mogli povezati s jednim spisom od sv. Katarine Sijenske kojoj Bog Otac tumači kako je tzv. usmena molitva dobra za početak ukoliko nismo u Duhu, a kada osjetimo pohod milosti da je tada napustimo i pređemo na molitvu srcem.
    Lijep pozdrav!

    @majušna, dobro došla. Dobro je. Evo, radi se puno, al se stigne i ovdje proviriti.

    avatar

    31.05.2010. (14:31)    -   -   -   -  

  • tignarius

    čudi me da naš bart.croata@ nije još navratio..
    lako je bilo bartimeju, on je znao da je slijep...
    a danas 60% pučanstva skroz ćoravo, 5% slabo vidi, 33% vidi kroz Crkvu, a čim maknu tu dioptriju, evo njih dole, 1% vide i dršću i 1% vide i čekaju!
    dopuštena su mala odstupanja!

    daj molim te javi mi se mailom na blogu, ja tvoj nemam

    avatar

    31.05.2010. (17:51)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...