Komentari

marinjurjevic.blog.hr

Dodaj komentar (65)

Marketing


  • taqiyyu

    Sta se to tebi dogodilo ? Je li mozda dijeljenje "duhovne" od "politicke" snage??????.
    Je si siguran da ti to pomaze . E da je mirno zaspat u duhovnom blazenstvu. Ubije "pragma" , zar ne? Trudi se trudi , bar se moze donekle ubiti dosadu..

    avatar

    20.05.2010. (00:44)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @taqiyyu

    Nije TAQIYYU nego TAQIYYA !
    "Duhovno blaženstvo" je zanimljiva sintagma - zar ne ?
    "Politička pragma" je kao i svaka pragma - samo pragma !
    A što se tiće "trudnoće" i "truđenja" to je uvijek zanimljiv proces jer završava "porodom" nečega.
    Bez "trudova" to je nemoguće.
    Možda bi pomogla "majeutika" ... jednog starogrčkog filozofa ("babička vještina" potrebna prilikom, recimo to slobodno "duhovnog poroda")
    Nisam opet valja nešto "zakuva" ili "iskomplicira"
    Inače "pragma" ne ubija.....Ponekad razvija smisao za logičko zaključivanje i izoštrava "praktićki um" !

    avatar

    20.05.2010. (07:24)    -   -   -   -  

  • taqiyya

    Greska u pisnju.
    A sto se tice pragme, vrlo cesto u pojedinim rukama i prilikama, ( poznato u politici) taj " smisao za logicno zakljucivanje " i tekako "ubija" . Svjedoci smo tome ( mnogi su o tome pisali) iz blize i daljne proslosti.
    A sto se tice " duhovnog blazenstva" jda, to dista jest vrlo zanimljiva sintagma, samo ona se nikada i nigdje nije nalazila u politickoj sferi.
    ...????....

    avatar

    20.05.2010. (11:13)    -   -   -   -  

  • Bule

    @Marin Jurjević o svemu. Zanimljiv članak, i poučan, iz područja o kojem prosječan hrvat zna jako malo ili ništa.
    Usput Marine, mislite li kako je Josipoviću pametno to šta se dade uvući u bespotrebne i za narod beskorisne rasprave i prepucavanja s HDZ-ovim mutikašama i provokatorima. "Četiri tenora" su doktorirali na temu relativizacije svega i svačega, a i pravi su majstori u laganju i obmanjivanju javnosti.
    Da ne spominjem kako su njih čak četvorica, dok je Josipović sam.
    Bojim se da naš predsjednik ne želi prihvatiti činjenicu kako za HDZ-ovu vrhušku ništa nije vrijedno poštovanja i uvažavanja, osim njih samih.
    Koliko god se Josipović trudio biti konstruktivan u odnosima s Kosoricom i njezinom svitom, a šta meni često ide na živce (treba ih ignorirati, osim kada protokol nalaže suprotno), svaki ga put ta ista svita, čim im on nešto prigovori, bezobrazno iznapada.
    Pa mu, kao malom Muji, nanovo žele pokazati gdje mu je mjesto.
    U pitaru kao fikus.
    HDZ se inače u odnosima prema drugim političkim subjektima ponaša kao najobičniji snagator i nasilnik, koji, kad ga se malo okrzne u prolazu, uzvrati nokautom.
    Takvima snagator jednostavno želi razbiti zube i slomiti nos.
    A oni ga samo malo dotakli.

    avatar

    20.05.2010. (11:34)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @taqiyya

    Istina je da političari "duhovno blaženstvo" dosežu na raznoraznim žderama (prijemima koji se sad zovu prijemi) kad napune trbuj i zaliju sve to vinom.
    To je glavna veza politike i "duhovne sfere" (a nekima se duhovi i pričinjaju kad se dobro "fudraju")

    avatar

    20.05.2010. (14:10)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Bule

    Po meni - sukoba će bit sve više....iako Josipović nije "ramboidan tip" nije sve u mišićima - Možda ovaj put prevagne MOZAK...a onda je tu Ivo za mnoge Rambo !

    avatar

    20.05.2010. (14:12)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Svaka čast Arsenu kaj je raspigal Mamića! :)))))))))

    avatar

    20.05.2010. (15:31)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @ima jedan svijet

    Bidan Maminjo......
    Moram pitat Bauka zašto mu je od njega muka !

    avatar

    20.05.2010. (17:48)    -   -   -   -  

  • fer

    triba se Marine sad posvetiti ZOR-u to je temeljni da kazem ispit SDP-a .....tu sad narod triba vidjeti jasnu razliku izmedju sdp-a i hdz-a makar ja to tako gledam !!!

    @ima jedan svijet da i ja se slazem s Arsenom slusa sam jucer ,a bogami danas odgovor Mamica ...ne znam da li je taj tip na bunici ili na nekim teskim drogama :)))))

    avatar

    20.05.2010. (20:42)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @fer

    Slažem se da je za SDP Zakon o radu itekako bitan a posebno znajući što HDZ predlaže. To je napad na područje RADA u ime Krupnog Kapitala i svakako treba stati u zaštitu Rada i onih koji žive od njega. Tu Maminjo sigurno nije !

    avatar

    20.05.2010. (21:12)    -   -   -   -  

  • fer

    je hvala Marine....triba to pametno iskoristiti jer ovo vam je sad velika sansa da se pokaze tko je tko......samo pametno !

    Zivjeli !

    malo sam zauzet zadnje dane pa se slabo javljam(posal) ...ali dobro ,bit ce bolje :)

    avatar

    20.05.2010. (21:27)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @fer

    Glavno da ima posla.
    To je važnije od svega !

    avatar

    20.05.2010. (21:35)    -   -   -   -  

  • Bule

    iZVOR: NET.HR (Danas.hr - Vlado Bulić)

    Što se događa i što će se još događati s brodocjevarima, krojačicama, stolarima, variocima, svim tim ljudima koji su završili zanate, svi znamo. U zemlji u kojoj nema nikakve proizvodnje, oni su naprosto nepotrebni. A znaju da to čeka i njihove potomke ako ne završe kao 'učenjaci', po mogućnosti u Zagrebu.
    Banci ispred dućana malih mjesta srca moga inspirativniji su od Googlea. Na radiju zebnja radnika Brodosplita pred još jednim pokušajem privatizacije, u Slobodnoj peticija zadarskih učitelja protiv roditelja koji ih maltretiraju tražeći više ocjene za svoju djecu, a susid priča o tovaru Putku kojeg je tranzicija u paketu s recesijom pojela. Doslovno.

    U priču o tužnoj sudbini tovara Putka stane cijela naša tranzicija. Plemenita i tvrdoglava beštija, a moćnija od Ladina terenca. Mogao je Putko, pričao je njegov ponosni prvi vlasnik, stari Špiro, uz kosinu uz koju se čovik ne bi moga uspet, iznit kubik drva. A onda bi mu se, kad bi ga Špiro rasprtija, posra nasrid dvora. Čisto da mu pokaže šta misli o toj akciji.

    A onda se Putku, krajem devedesetih, dogodila tranzicija. Špiro umro, a djeca, koja su živjela u gradu, prodala Putka susidu, koji je zabrijao na seoski turizam. Tako je naš Putko, preko noći, iz primarnog završio u tercijarnom sektoru. S poljoprivrede u turizam i uslužne djelatnosti. A jadna beštija nije navikla na urešena sedla, fotoaparate raznih turista i dječicu koja ga natežu za rep.

    "Koji mu je bog?!", pitao se novi vlasnik – nit mora nosit drva nit se mučit, samo treba lijepo izgledati pred turistima i tu i tamo prinit kojeg Švabu stotinjak metara, ali ne bi bog. Putko bi se ili posrao pred turistima, ili bi kojeg fotografa opizdio nogom, a o jahanju da ne pričamo. Nije Putko stvoren za te pizdarije.

    A onda je došla recesija, seosko imanje drugog Putkovog vlasnika pokazalo se kao polupromašena poslovna ideja i Putko je opet prodan. Na nekakvom stočnom sajmu. Nepoznatom kupcu. Ipak, cijelo selo zna kako je Putko skončao. Reinkarnirao se u mortadelu, ili niskokalorični horse steak. A cijelog života je bio vegetarijanac. (copyright by Suri)

    "Ja nisan bija na bolovanju ima deset godina, radin dvanest sati dnevno i svaku subotu. Iman sto prikovremenih sati misečno. I od toga živimo ja i cila moja familija. I zadovoljan san. Ja nisan stvoren za učenjaka, filozofa i štatijaznan, ali znan i oću radit!", govori s radija jedan od škverana u iščekivanju rezultata drugog kruga privatizacije.

    Što će biti s njim i ostalim škveranima ako ne uspije ni ovaj pokušaj privatizacije? Nekako mi se čini da ga čeka sudbina slična onoj plemenitog i tvrdoglavog Putka. Okušat će se u uslužnim djelatnostima, možda i u turizmu, kao i ljudi iz već propalih tvornica po Dalmaciji. Razvozit će kruh, dostavljati pice, možda pokušati i kao konobar, ali ubrzo će shvatiti da on, varioc od svoje osamnaeste, nije stvoren za preseranse pred njemačkim turistima, a i da je malo prekasno za to u ovim godinama. A onda će se reinkarnirati u prijevremenog umirovljenika ili jednog od onih s burze rada koje više nitko ne želi zaposliti. On, koji zna i hoće raditi, dvanaest sati dnevno, sa sto prikovremenih misečno.

    avatar

    21.05.2010. (12:42)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @ima jedan svijet da i ja se slazem s Arsenom slusa sam jucer ,a bogami danas odgovor Mamica ...ne znam da li je taj tip na bunici ili na nekim teskim drogama :)))))

    Mislim da je on rođen takav.... On je čovjek s posebnim potrebama... a najbolji je dokaz kako društvo ne brine o takvim ljudima. Takve treba zbrinuti... a ne ih pustiti da lutaju uokolo... mogli bi se povrijediti... sebi ili nekom drugom učiniti kakvo zlo....

    avatar

    21.05.2010. (15:34)    -   -   -   -  

  • ero

    Marine,

    Pročita sam kako neki imam iz Bosne tvrdi kako je Tito pred kraj čita Kuran, te da se preobratija u muslimana, pa stoga nema nikakva znaka na grobu, čak ni petokrake. Pa sam se malo pripa za te...a jesi li već pripremija grobnicu, i jema li kakva znaka?

    A što se tiče članka uspija sam nekako pročitat do kraja, al sad ne znam ni koji sam ja, a kamoli koji je šiit a koji sunit. Glava me zaboli od toliki informacija.....aaaa sitija sam se...Sadam je sunit laka mu zemlja bila....pravi drug i socijalista.... Je da nije bilo "demokracije" al je bilo kruva, škola, i bolnica. Otkad im Ameri uvedoše "demokraciju"to im i tako sve ne triba, dovoljne su im mrtvačnice, i grobari koji na mezarima samo imena pišu. Bidni Iračani...a bili su najnapredniji na cilom prostoru....

    A slidići put napiši štogoć o kineskoj religiji...ona je mrvu starija i pametnija...sjebaše uvoz "demokracije" i eno ji rastu 10% kad čak i pripametna Jaca bilježi raznorazne padove.

    avatar

    21.05.2010. (16:55)    -   -   -   -  

  • ero

    Ima jedan svijet

    Nije Maminjo lud....njega da pitaju za porez mamicu im jugokomunističkočetničku (ovi izraz koristila je svojevremeno Hlo)....sad ćemo pričat kako je lud a ne koliko je poreza platija.

    avatar

    21.05.2010. (16:59)    -   -   -   -  

  • fer

    ajmo Marine sa friskim informacijama jel postignut sporazum sa Jacom o glasanju dijaspore (koja to nije u bih) samo u konzularnim predsjednistvima ?????

    avatar

    21.05.2010. (17:09)    -   -   -   -  

  • fer

    3 ercegovca ajd dosta i previse !!!!!

    relativno sam zadovoljan ,ali samo relativno:)

    avatar

    21.05.2010. (20:24)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @ero...Nije Maminjo lud....njega da pitaju za porez mamicu im jugokomunističkočetničku (ovi izraz koristila je svojevremeno Hlo)....sad ćemo pričat kako je lud a ne koliko je poreza platija.

    Na žalost... u ovoj zemlji mi pametnima smatramo one koji su dovoljno bezobrazni i sirovi pa krše propise i ponašaju se poput kauboja.
    U civiliziranim društvima, one koji krše propise hitna fura u bolnicu... jer se pretpostavlja da im nešto šteka sa psihom....
    Može li itko normalan tako bahato kršiti propise, uništavati vlastitu zemlju, upropaštavati budućnost generacijama koje dolaze... a pri tom se ponašati kao što se Maminjo ponaša?
    Sorry... ali meni to nije normalno. Mamić ne djeluje kao neka poštenjačina... i ako je nešto kriv, neka odgovara zbog toga... ali sve to što radi netko mu je omogućio i dozvolio.
    Uz sve smrdljive poslove... koje trebaju istražiti oni koji su nadležni opasno je što takve likove gledaju naša djeca u medijima.

    avatar

    21.05.2010. (21:07)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @fer: 3 ercegovca ajd dosta i previse !!!!!

    relativno sam zadovoljan ,ali samo relativno:)


    Ja sam jako zadovoljna. Susjedi više neće moći glasati u svakoj birtiji i po grobljima.
    Ovo je veliki uspjeh SDP-a. Bravo!!!!! Hvala vam!

    avatar

    21.05.2010. (21:09)    -   -   -   -  

  • ero

    FER

    A jesi ubrojija u ta 3 i one koje side i sidiće u ime SDP-a? Ili bi ji izbacija sve skupa s bilim čorapim? Mislim da si za Čačića blog idealan...a plus toga kad imaš tri komada nečega faca si ako imaš baremko 2...a ti bi sva 3 ADZ-u i vika kako je to pobijeda SDP-a.
    A vidiš ja sam siguran da će na sljedećim izborima bar jedan komad otić SDP-u...naravno ako se neko kandidira.

    avatar

    22.05.2010. (19:10)    -   -   -   -  

  • ero

    Ima jedan svijet

    Na karakter i ponašanje svake individue pored genetskog koda dominantno utiče socijalno okruženje. U tajkunskom okruženju u kojem se kreće Mamić bahatost je trendy ponašanje, a to bahaćenje se prvenstveno ogleda kroz pokazivanje materijalne moći. Mamić ima nedostatak obrazovanja i kućnog odgoja pa je to ponekad neslušljivo, uvreda zdravog razzuma, itd. Ali iz istog okruženja je i gospodin Sanader-sjetimo se samo satova(upravo su skupi satovi znak pripadnosti našoj pljačkaškoj eliti). Mamić nas ponekad bar nasmije ali ova druga ekipa je samo bahata i puno puno opasnija. Plus toga sam ja priša navijat od Veleža na Hajduka, pa kad se Dinamov funkcioner javno sramoti, ja ga potpuno podržavam....daće Bog još koju presicu...

    avatar

    22.05.2010. (19:29)    -   -   -   -  

  • Bule

    @ima jedan svijet/@ero.Mamić i njemu slični likovi su kuga svakoga društva koje želi razvijati pozitivne društvene vrijednosti.
    Kako je hrvatsko društvo u mnogim svojim segmentima lakrdija, takvi su i njegovi "lideri". Lakrdijaši, ali vrlo opasni i destruktivni za sve osim za njih same i njihovu svitu koja ih okružuje i podržava u njihovom rušilačkom pohodu na sve pozitivne ljudske vrijednosti.
    Nažalost, jedino je naličje Hrvatske koje predstavljaju Mamić i njemu slične ljudske spodobe prisutno u našoj javnoj svakodnevnici, dok je ono drugo, pravo lice, pokriveno velom tame i malo koga zanima.
    Koliko se samo novca iz državnih tvrtki, koje u pravilu financiraju građani hrvatske, slilo u nogometne klubove putem sponzorskih ugovora tih tvrtki ili ispod stola, da bi krajnji rezultat toga bili prebogati klupski funkcioneri čijim primanjima nitko ne može ući u trag, ali i pretplaćeni nogometaši obzirom na kvalitet igre koje pružaju (transfer igrača u inozemne klubove je posebna priča).
    Koliko bi tu Jaca i pretili Šuker mogli love skupiti.
    Neće jer ne smiju. Mogu samo gledati (šta ih ne oslobađa odgovornosti) Mamića kako se razbacuje s eurima (al su mu ćaćini ili ih je zaradio svojim trudom i mukom) i okolo dijeli skupe satove. Ne usuđuju se pitati odakle mu sve to.
    Na ovom blogu se često piše o ljudima iz sjene koji upravljaju Hrvatskom.
    Ti ljudi nisu u sjeni, oni su na sceni. Mamić je nažalost jedan od njih.
    Puni su novca i mogu njime kupiti koga god žele. Pogotovo mogu kupiti korupciji i kriminalu sklone političare i državne dužnosnike.
    Pa preko njih vladati Hrvatskom i svim njezinim institucijama.

    avatar

    23.05.2010. (12:14)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Bule... ti si Sunce moje pametno.... :) Lijepo si napisao ovaj komentar. Potpisujem. :)

    avatar

    23.05.2010. (12:43)    -   -   -   -  

  • turimti

    kad smo kod šita i sunita, što je s bošnjacima? je su li se vratili u Ustav gdje im je i bilo mjesto?...

    avatar

    23.05.2010. (17:30)    -   -   -   -  

učitavam...