Komentari

skolioza.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • surpassing

    Ivana moram ti se pohvaliti da sam jučer prvi put nakon godinu i pol trčala, onako na malo duže staze! Ranije se to jednostavno nisam usudila, i na početku sam imala osjećaj kao da svakim korakom nabijam kralješnicu, ali sve u svemu, super osjećaj i baš mi je to falilo! :)

    avatar

    11.05.2010. (11:32)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    juhuuu! baš mi je drago :D nastavi tako!

    avatar

    15.05.2010. (10:45)    -   -   -   -  

  • micko

    Draga ex-skolioza..:)

    Imam skoliozu vec nekih 8 godina.. Nije to neki strasan slucaj, bar ne kao sa ovih videa ili slika.. Krenuo sam u teretanu gdje iskljucivo koristim traku za trcanje, trbusnjake i ledjne vjezbe na pilates lopti, radim takodje ramena, prsa, ledja, bicepse, tricepse, noge na spravama u teretani uz trenera koji prati kako radim..

    Ja bih te zamolio ako mozes da mi posaljes ili postas link za neke vjezbe kako bi ja to sto pravilnije radio.. Radim 37,5 sati sedmicno, sjedim za racunarom i to uzasno nepravilno.. Molim te jos jednom za bilo kakav savjet jer sam veoma odlucan da treniram da bih sto vise ojacao i ispravio drzanje tijela kao i sjedenje na stolici..

    Hvala ti unaprijed..

    miralem.bojic@yahoo.com

    avatar

    30.05.2010. (13:45)    -   -   -   -  

  • danči

    Pozdrav svima,

    Imam 28 godina i duplu skoliozu ( gornja mi je 30 , a donja 45 stupnjeva) . Prije par dana sam bila kod Dr. Kovača na pregledu , po njegovu mišljenju on bi mene operirao, al ja sam još uvjek skeptična prema tome. Pokušala bih s vježbama npr. yogom da malo ublažim trenutne bolove. Zanima me da li netku zna gdje se u Splitu odvijaju takve vrste vježbi. Bila bi zahvalna za svaku informaciju.

    Hvala svima,

    Danči

    avatar

    03.06.2010. (20:50)    -   -   -   -  

  • matea

    Maturalni o skoliozi sam uspjesno obranila, pa ako hoces da ti ga posaljem, znam da si govorila.. Ima stosta zanimljivo :)

    avatar

    12.06.2010. (20:45)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    woohooo!! čestitam. može, rado ću ga pročitati, šalji na s_kolioza@yahoo.co.uk

    avatar

    16.06.2010. (11:59)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    hej Micko, mislim da ne postoji univerzalno savršena vježba. Ono što bih ti preporučila je puno istezanja. Pitanje je koji tip skolioze imaš, koji dio tvog tjela najviše pati, pa bi se vjerojatno tomu trebao posvetiti više.
    Super je što vježbaš, naravno kod vježbi u teretani je bitno da vježbe ne radiš pogrešno. Zato ja npr nikad ne idem u teretanu - uvijek koristim neke krive mišiće. Što ne znači da to nije dobro za tebe.

    Meni je yoga najbolja, a obožavam i plivanje. ali što se tiče yoge bih također svima preporučila eksperimentiranje. Nemojte uvijek ići kod iste osobe - ja učim strašno puno o svom tijelu zato što sam išla kod različitih ljudi.

    Možeš gleadti na yogu samo kao istezanje, i tako ju uvesti u svoj režim vježbanja. Pišem ti ovo jer sam jako razočarana svim fizioterapijama na koje sam išla od svoje 10. godine. Nigdje, nogdje nisam dobila one vježbe koje su trebale mojoj kičmi. A otkad sam se krenula baviti yogom, konačno sad kužim kako stojim, sjedim, kako se držim, itd.

    Sretno!

    avatar

    20.06.2010. (12:29)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    Danči, nemam pojma. Netko je jednom na komentarima spomenuo jednog doktora koji je vodio nekakvu grupu baš za skolioze, ali ne znam postoji li to još. Može li tko pomoći?

    avatar

    20.06.2010. (12:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...