Komentari

marinjurjevic.blog.hr

Dodaj komentar (135)

Marketing


  • Bule

    @Marin Jurjević o svemu. Hvala im na svemu.
    Marine, drago mi je da je SDP zauzeo čvrst stav prema ustavnim promjenama. Ne može HDZ vječno ucjenjivati.
    Zbog čega je toj stranci neprihvatljivo glasovanje Hrvata-žitelja BiH u hrvatskim veleposlanstvima ili konzularnim predstavništvima u toj zemlji.
    Vjerojatno iz razloga šta u tom slučaju imaju manju mogućnost muljanja i prekrajanja izbornih rezultata.
    SDP treba ustrajati u tom svom zahtjevu, pogotovo šta je on skroz realan i svakom dobronamjernom prihvatljiv.

    avatar

    29.04.2010. (08:18)    -   -   -   -  

  • Bule

    @ima jedan svijet. Dopisivanjem s tobom, a vezano je za okućnice, želio sam prikazati svu nelogičnost HDZ-ovskih nameta i harača kojima osiromašuju ciljanu skupinu građana koja za njih ne glasa.Toj je stranci stalo isključivo do vlastite kože, njezinih mecena (tajkunski bogataši) i njezine biračke baze. Dobrobit Hrvatske i svih njezinih građana ih ne zanima.

    avatar

    29.04.2010. (08:39)    -   -   -   -  

  • Neverin

    kamo sreće da svima nama netko napiše jednu takvu prijateljsku posvetu.. jako lijepo od tebe

    avatar

    29.04.2010. (10:22)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Bule

    Nadam se da nećemo popustit !

    avatar

    29.04.2010. (14:18)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Bule

    Ne razumin glasače iz naše zagore jer im HDZ ukida (SDP-ov) zakon o brdsko-planinskim područjima...koji im je osiguravao dosta velika sredstva...A oni i dalje"guraju" za HDZ...Pa ti sad budi oametan !

    avatar

    29.04.2010. (14:20)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @neverin

    Hvala !

    avatar

    29.04.2010. (14:20)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Hvala im... A sve što su dali nije bilo uzalud dok ima onih koji se sjećaju, čuvaju uspomenu i ideju....

    @Bule.... ma nećemo više o okućnicama! Što se tiče HDZ-a. Ti i ja o njima mislimo isto... ;)

    avatar

    29.04.2010. (15:52)    -   -   -   -  

  • ero

    Pošten Ivica bija ... a i ti si Marine... a ne zaboravi da je i Zoki...podrži ga i ne daj da ga mafija pokvari.

    Uvik livo

    Livi Hercegovac

    avatar

    29.04.2010. (16:42)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @ima jedan svijet

    Ivica sigurno ima puno svojih štovatelja i prijatelja koji će uvijek pamtiti što je uradio za naše zajedničke ideje - a i pamtit će ga kao dobrog Čovjeka...šta je uvijek najvažnije

    avatar

    29.04.2010. (17:48)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @ero

    Puno pozdravi "uvik livom Hercegovcu" !
    Naravno da se trebamo međusobno poštivat, uvažavat i gajit ne samo plitičke nego i prijateljske odnose..što je uvijek krasilo veliku većinu esdepeovaca !
    Zoran je moj predsjednik s kojim očekujem da ćemo zajedno osvojiti vlast na slijedećim izborima - i peuzeti odgovornost za budućnost Hrvatske pa ma kako to bilo teško i komplicirano nakon ovog nesretnog perioda vladavine HDZ-a !

    avatar

    29.04.2010. (17:53)    -   -   -   -  

  • što?

    vaš stric je bio ....što?

    avatar

    29.04.2010. (20:58)    -   -   -   -  

  • Mirko i Slavko

    Ivica Račan je bio jedan od rijetko poštenih političara. O njemu sam uvijek imao pozitivno mišljenje. Što se tiče ustavnih promjena-ne popuštat ni u ludilu.

    avatar

    29.04.2010. (21:44)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @što

    Moj stric je bija moj stric !
    Eto što !

    avatar

    29.04.2010. (22:03)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Mirko i Slavko

    Slažem se i sa Mirkom i sa Slavkom !

    avatar

    29.04.2010. (22:04)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Prestrašno je "ŠTO" majka rodi, vlak donese i onda takvi, s dubokom krizom identiteta zalutaju komentirati na ovaj blog....
    Ta vječita prebrojavanja krvnih zrnaca, prekopavanja po obiteljima, precima uvijek rade oni koji imaju problema s vlastitom osobnošću... i neki teret na svojoj duši.
    I ne ustručavaju se postavljati pitanja i prozivati.... uvijek skriveni...uvijek iza kulisa.... Obični mutikaše i bezveznjaci!
    @Mirko i Slavko... slažem se s tvojim mišljenjem... ali nikada nisam sigurna s čijim se mišljenjem slažem... Mirkovim ili Slavkovim?!!!!

    avatar

    29.04.2010. (22:08)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @ima jedan svijet

    Možda je čovik samo ljubopitljiv...i to na - ŠTO-kavici !?

    avatar

    29.04.2010. (23:45)    -   -   -   -  

  • Bule

    @Marin Jurjević o svemu. I ja se nadam, kako nećemo popustiti. Ali ipak na kraju vjerojatno hoćemo, jer je ulog velik. Puno je veći od nekolicine HDZ-ovih zastupnika iz dijaspore.
    Znate šta Marine. Ma neće HDZ-u na slijedećim parlamentarnim izborima ni to pomoći.
    Usput, komentar vezano za moje "vlaje" i njihove razloge zbog čega stalno glasaju za HDZ je nestao s Vašeg bloga.
    Kvragu, možda nije ni završio na blogu, jer sam ga zbog senilnosti propustio poslati na blog, a mislio sam da jesam.
    Nema veze, neću pisati ponovo. Ako u tom komentaru i nisam vlaje previše hvalio, na to imam pravo. Jer i sam sam dio njih. Međutim kada oni koji nisu vlaji pišu ili govore loše o nama, priznajem, digne mi se obrva.
    Sve u svemu neka moji vlaji glasaju za koga žele, samo neka sutra ne "plaču" radi toga.

    avatar

    30.04.2010. (10:19)    -   -   -   -  

  • Bule

    @ima jedan svijet. Sutra sam na Rivi. Na prosvjedu. Pa sad, ako se slučajno nađeš u Splitu, navrati. Na Rivu.

    avatar

    30.04.2010. (10:22)    -   -   -   -  

  • Bule

    Izvor: INDEX.HR

    TRI GODINE nakon smrti Ivice Račana, SDP ima 56 saborskih zastupnika, ima svog predsjednika Republike, ima najbolji rejting u povijesti i nema više Milana Bandića. No, je li Milanovićeva stranka danas zaista bolja nego što je bila u Račanovo vrijeme?

    SDP je danas upravo tamo gdje ga je Račan ostavio prije tri godine - u opoziciji. Međutim, brojke govore da je njegova formalna snaga veća nego prije. Pa ako je već i dalje oporba, neka je onda barem snažna oporba. Ili možda ipak nije?

    Je li snažna stranka? Je li snažna oporba?

    To je zapravo pitanje koje danas najviše muči sam SDP, njegove pristalice, birače, medije i javnost. A u neku ruku, ono muči i potencijalne SDP-ove koalicijske partnere, pa i sam HDZ. Je li SDP danas snažna stranka? Je li snažna oporba? I je li sposoban sutra doći na vlast i postati bolja opcija od HDZ-a?

    Iako je današnji Milanovićev SDP moćniji u Saboru i u anketama - pa i na Pantovčaku - rijetki će se usuditi priznati mu da je snažna stranka. Još manje da je snažna opozicija. U doba Ivice Račana SDP je osvojio vlast sa 34 mandata. Milanoviću to nije uspjelo ni sa 56 zastupnika. U Račanovo doba SDP je artikulirao nezadovoljstvo javnosti, okupljao nezadovoljnike i reformatore, mobilizirao udruge i građane, borio se za naklonost medija i novinara. Njegov koalicijski potencijal bio je neusporedivo veći. Čak je i Račan bolje kotirao kao šef oporbe.

    Milanovićev osobni rejting je danas porazan. A rejting negova SDP-a posljedica je blokovske podjele na političkoj sceni gdje HDZ usisava sve desno, a SDP sve lijevo od centra. U Račanovo doba SDP je bio izbor, dok je Milanovićev SDP neizbježnost za sve one koji žele smijeniti HDZ s vlasti.

    Ima Josipovića, nema Bandića

    Pa ipak, u Račanovo doba SDP nikad nije imao predsjednika Republike. Imao je samo jednog kandidata - Zdravka Tomca. Milanovićev SDP uspio je izgurati Ivu Josipovića na Pantovčak, međutim, pobjeda anonimnog saborskog zastupnika SDP-a realna je preslika oporbenog raspoloženja javnosti, a još više od toga, društveni trijumf nad Milanom Bandićem i svime što on predstavlja.

    I kad smo već kod Bandića... Upravo je Ivica Račan bio odgovoran za bujanje moći zagrebačkog gradonačelnika. On ga je godinama tolerirao, trpio, poticao i na kraju, onako ojačalog i nedodirljivog, uvalio u ruke Zoranu Milanoviću. Koji ga se naposljetku ipak uspio riješiti. Ne vlastitom voljom, jer za to nije imao hrabrosti ni volje, već Bandićevom predsjedničkom avanturom. Svejedno, SDP je danas bolji zbog toga. Nije valjda samo zbog toga?

    Račan tolerirao protivnike, Milanović stvara neprijatelje

    Ivica Račan godinama je mnogima išao na živce. I članovima, i biračima, i novinarima, i javnosti. Ali ipak ne kao Zoran Milanović. Na političkoj sceni Račan je izazivao poštovanje, Milanovića baš ne cijene. U stranci Račan je tolerirao protivnike, dok Milanović stvara neprijatelje. Račan je kritizirao novinare i često se nije slagao s njima, ali je poštovao njihovo pravo da stvari vide drugačije od njega. Milanović kritičare vrijeđa, ponižava, izbacuje iz stranke, drži na distanci, pa čak i intervenira da ih se makne s praćenja SDP-a.

    Ivici Račanu mnogi su predbacivali da previše taktizira, odugovlači, da se koleba, da nema hrabrosti napraviti velike poteze. Zoran Milanović nastoji ostaviti dojam kako ima hrabrosti, ali u mnogim ključnim situacijama lopta mu je ispadala iz ruke: ne samo na prošlim parlamentarnim izborima, pa i dobrim dijelom na lokalnim, nego i u konkretnim kriznim situacijama, kao što su arbitraža sa Slovenijom ili aktualna gospodarska kriza.

    Milanovića su ubila prevelika očekivanja

    I tu se možda krije objašnjenje: Milanovića su "ubila" prevelika očekivanja. Račan je bio gospodar stranke. Nenadmašni autoritet s pravom na grešku. Pravom da izgubi izbore. Pravom da izgubi vlast. S pravom da očisti stranku i okruži se svojim ljudima. Pravom da se okruži svojim novinarima i svojim spin doktorima.

    Milanović je četiri mjeseca nakon dolaska na čelo SDP-a trebao dobiti dobivene izbore. Pa ih je izgubio. Onda se čak i za dobivene lokalne izbore govorilo da ih je izgubio. Sad opet mora dobiti već dobivene izbore i opet postoji mogućnost da ih izgubi. Milanović je obilježen kao gubitnik. I konstantno ima osjećaj da mu se trese stolica pa stoga tako obranaški reagira na svaku kritiku - iznutra i izvana.

    Milanović kao mali Sanader

    Grčevito drži tu fotelju jer je svjestan da se druge neće lako dočepati. Panično se boji konkurencije jer se plaši da je neće izdržati. Od početka je zavađen sa svim Račanovim ljudima, ni kod Račana nije najbolje stajao, dok sada, kad okuplja svoj tim, bira samo one koji ga ne mogu ugroziti, one koji će ga slijepo slušati i štititi od konkurencije. Nešto kao Sanader. Ako je Račanu bilo stalo do SDP-a, Milanoviću je prvenstveno stalo do njega samog.

    I zato SDP danas ima većih problema nego u Račanovo doba. Unutar stranke koja je zavađena, podijeljena, zbunjena i nezadovoljna, koja pati od krize liderstva, prevel

    avatar

    30.04.2010. (11:00)    -   -   -   -  

  • Bule

    Izvor: INDEX.HR (nastavak)

    I zato SDP danas ima većih problema nego u Račanovo doba. Unutar stranke koja je zavađena, podijeljena, zbunjena i nezadovoljna, koja pati od krize liderstva, prevelikih očekivanja i manjkavih kapaciteta. Među biračima koji u toj stranci danas žele vidjeti snažnu oporbu, a sutra snažnu vlast. I u javnosti koja želi vidjeti alternativu lošoj vlasti.

    Ista meta, isto rastojanje

    SDP je danas postao sam sebi svrha. Milanović je postao sam sebi svrha. SDP je postao najjača oporbena stranka jer nema druge. Milanović je postao vođa opozicije jer nema drugog.

    I tako, danas se SDP nalazi u sličnoj situaciji kao i u vrijeme Račanove smrti. U opoziciji, u krizi liderstva i pred izborima koji se smatraju dobivenim. Hoće li i ishod biti isti?

    avatar

    30.04.2010. (11:02)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Bule... na žalost neću se sutra naći u Splitu.... Ali uvjerena sam da će to biti odlični prosvjedi, jer ćeš i ti biti tamo. BRAVO!!!! :)

    avatar

    30.04.2010. (14:32)    -   -   -   -  

  • Mirko i Slavko

    @Marin, što je sad sa Ustavnim promjenama? Priča se jedno, a izglasa sasvim drugo. To su "krnje" Ustavne promjene. Od Mirka I Slavka kao i od svih ostalih ljevičara se očekuje da opet i opet idu na izbore, a kad SDP ponovo izvisi svi ćemo ispast budale. Jel Milanović želi ili ne želi vlast??? Pa jeste vi svjesni da nam kao i prošli put izbore može odlučit "dijaspora"? Ajde Marine molim te objasni nam ovo ali malo opširnije jer meni stvarno nije jasno. Baš sam razočaran.

    avatar

    30.04.2010. (15:30)    -   -   -   -  

  • Mirko i Slavko

    @ima jedan svijet, Ma ne brini za to oko Mirka i Slavka. To ti je zato jer sam ponekad podijeljena osobnost ali pošto i Mirko i Slavko u svemu misle isto, svejedno je koji se od nas dvojice u kojem trenutku javlja :)

    avatar

    30.04.2010. (15:34)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Mirko i Slavko.... lako je tako živjeti. Jednog uvijek može držati fjaka dok je drugi skoncentriran i pazi na metke. U dvoje ste jači! Čuvaj ih obojicu... :)

    avatar

    30.04.2010. (16:51)    -   -   -   -  

  • fer

    tri godine su Ivice prosle odkad si nas napustija ..ma ce vec toliko,ne mogu virovati !!!

    prerano si nas napustija jedini moj i vjecni predsjednice,prerano dragi Ive ....

    svakakve misli mi prolaze kroz glavu ,suze mi ocima dragi Ive ,a bogati puno bi toga tija napisat al emocije jednostavno ne dopustaju....bija si mali ,posten i dobar covik predsjednice moj ...i kao takav uvik ces ostati u mom srcu....!!!

    a jemali bi i ovi novi klinci ca naucit od tebe ....eeee moj rokeru....zauvik si bija i ostat ces moj jedini predsjednik ...nek ti je vjecna slava i hvala Ive moj...za sve ca si napravija za sdp i socijaldemokraciju kao takvu !

    zdravo druze stari.....

    avatar

    30.04.2010. (17:47)    -   -   -   -  

učitavam...