Komentari

paranenormalan.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • toma juda

    Poglavica je bio jako mudar čovjek;-)))))

    avatar

    23.04.2010. (08:59)    -   -   -   -  

  • borgman

    "Iznos investicije neću navoditi i rok otplate jer je to stvar privatnog investitora a ne profesora fakulteta."...informacija koja nam je uskraćena je u biti za ekonomiju najbitnija. Elektrana očito proizvodi novac...cca 1 mil eura godišnje (nešto manje, kada se oduzmu troškovi rada, remonta, dostave plina, servisa)... a ima tu posebna kvaka... EU daje subvenciju na struju iz obnovljivih izvora, ali je ta struja oko 3 puta skuplja od one druge!!! tri puta definitivno nije ekonomska cijena, a da bi postala ekonomska onda bi trebalo poskupiti struju sustava 3 puta što bi bio, blago rečeno kolaps!
    I tu se onda nađemo u problemu energetike.
    A da nam je potreban život u sinergiji s prirodom je....ALI onda se trebamo odreći nenormalnog komfora klimama hlađenih prostora, grijanih zahoda, i vozikanja do trafike. A pokušaj TO objasniti prosječnom potrošaču-ekokretenu koji naseljava planet!

    avatar

    23.04.2010. (09:14)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    Ljudska vrsta je najveći otrov za planetu Zemlju, nema goreg. Promjene mogu doći od građanskih inicijativa, od službene vlasti ne, oni gledaju kratkoročno i gledaju isključivo iz perspektive ugode njihovih guzica; ostalo ih ne brine.

    avatar

    23.04.2010. (10:42)    -   -   -   -  

  • Spin

    Baš me je oduševio ovaj tvoj poglavica, mi smatramo da idemo naprijed, a zapravo su postojale kulture koje su bile naprednije od nas, bar u duhovnom smislu, indijanci su živjeli u SADAŠNJEM TRENUTKU. Pozdrav

    avatar

    23.04.2010. (13:54)    -   -   -   -  

  • toma juda

    Ovo je baš dobro, pogotovo komentar Izvornog života. Sad pogledajmo čovječanstvo iz drugog kuta, kao da nismo dio njega, pa onda prođimo '' gregorijanske smjernice '' jednu po jednu, a najviše se zadržimo na zadnjoj smjernici i razmišljajte o njoj. Na koncu postavite si pitanje i nastojte pronaći ili osjetiti odgovor na njega - je li te '' gregorijanske smjernice '' pisao netko dobronamjeran prema Zemlji, ali i prema čovječanstvu ( premda ovo potonje mi malo teže možemo prihvatiti kao pripadnici ljudske vrste )?

    avatar

    23.04.2010. (17:14)    -   -   -   -  

  • jasna

    Često sam znala zamišljati kako bi bilo lijepo da sam svoj život provela među indijancima.I sa malo mašte uspijem zamisliti kako bi bilo zivjeti među ljudima koji su toliko bili sjedinjeni sa prirodom .Ovo je nešto najljepše što sam pročitala .Mislim da iz ovog teksta "bijelom čovjeku" ne treba puno da shvati tko je i što je.Podcijenili smo prirodu misleći da se ona može pokoriti.Ali ove učestale slike koje gledamo svaki dan pokazati će suprotno.Puno pozdrava i još da je samo više ovakvih tema.

    avatar

    24.04.2010. (16:32)    -   -   -   -  

  • omladinka

    Odličan post!! Nije mi jasno s kojim pravom Indijance nazivamo divljacima, ovo pismo govori baš suprotno. Danas se zapravo vidi tko su pravi divljaci i kako kaže @izvorni, otrov na Zemlji.
    Lijepi pozdravi:)))

    avatar

    24.04.2010. (16:48)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    ovo je pismo i danas aktualno jer mi bi sve prodali ili
    privatizirali

    sjajan post Para : )

    avatar

    26.04.2010. (15:33)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    evo ti jedna Lakota uspavanka : )

    avatar

    26.04.2010. (18:18)    -   -   -   -  

  • greentea

    i ja sam divljak.....i velika mi je čast i radost biti divljak, dok god sam okružena ljudima koji misle da je moguće da pojedinac išta zaista posjeduje i naziva svojim....mi smo samo prolaznici, sporedni glumci na veličanstvenoj pozornici života...i što si više umišljamo da smo glavne face to smo beznačajniji.....riječi ovog mojega brata divljaka mudrije su od riječi bilo kojeg bijelog filozofa, njegovo osjećanje života nepogrešivo je nasuprot našem koje je nepostojeće, jer bijelac s razlogom od cijele fantastične palete emocija koju život na zemlji nudi, najjače, najintenzivnije osjeća -strah. i bježi u materijalno, stvara posjede, gomila imanja .....a strah ispod površine jača, buja, tišti....jesu li moja braća indijanci znali za pojam samoubojstva? jesu li imali psihijatrijske ustanove pune luđaka i tisuće depresivaca kljukanih kemijom koja ubija i zadnje ostatke izvorne iskre života u njima? jesu li se prije dolaska bijelca manijakalno opijali i smatrali to kul i zabavnim?.......jadni smo mi. i bez sposobnosti da uočimo svoju bijedu kamufliranu blještavilom našeg smeća koje ponosno zovemo modernom civilizacijom. ........pozdrav, paranenormalko.
    p.s. ni ja ne volim fejs. slučajno sam zalutala i izgubila se tamo....blog je bolji. kreativniji. na fejsu ti zakržlja mozak.

    avatar

    27.04.2010. (23:11)    -   -   -   -  

  • glazbena raznolikost

    na mojem blogu kratki video minuta i šest sekundi, treba ga pogledati!

    avatar

    28.04.2010. (06:45)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Mene je isto odmah zažuljala rečenica koju citira Borgman. Lukava je ta EU / NWO mafija. S takvima samo čista mudrost i dobrota ne pomažu, vidimo na žalost iz primjera indijanskog poglavice i indijanske sudbine općenito. Klin se klinom izbija. Manipulacija još većom manipulacijom. Mislim da je manipulacija sviješću ( raznim metodama, od stimulacije do kazni ) u pozitivnom smislu vrlo velik klin, i u biti nužan nulti stupanj ekologije. Najprije postići " da se nešto uopće može objasniti prosječnom potrošaču-ekokretenu koji naseljava planet ." Zar Austrijanci i Nijemci imaju veći QI od nas ? Je li to tko istražio ? U čemu je kvaka 22 ?

    Lijepo od tebe što si prigodno pripremio tako bogat i sadržajan post. :)

    avatar

    28.04.2010. (22:46)    -   -   -   -  

  • toma juda

    To je za duboko razmišljanje moj prijatelju!!!!

    avatar

    28.04.2010. (23:39)    -   -   -   -  

  • unsui

    Cat

    znaš kako se kaže - najveća snaga militarista je mlako djelovanje pacifista

    avatar

    29.04.2010. (18:53)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    Ne poštujemo ono što nam Bog i priroda podariše.

    Ugodno i želim ovo krasno prvosvibanjsko popodne i veče.

    avatar

    01.05.2010. (18:36)    -   -   -   -  

  • Claudine

    kad bi svi ljudi na svijetu.... odlučili štedjeti sa energijom, uvijek bi nekome nakon nekog vremena sinulo "ma neću ja štedjeti, neće nikome ništa biti ako ću trošit kao i inače", i tu bi se našlo još istomišljenika koji bi se oslanjali na druge, tak da je najbolje poduzeti nešt konkretno, poput ove elektrane na bioplin.

    avatar

    03.05.2010. (08:59)    -   -   -   -  

  • vjeraufanjeiljubav

    kao i uvjek interesantna ta povezanost svega postojeceg... navrati

    avatar

    04.05.2010. (07:50)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    : D

    avatar

    04.05.2010. (10:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...