Komentari

pisanje.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Para(ne)normalan!

    Ja sam tu liberalan i sve dok ne ugrožavaš mi obitelj i moj integritet možeš vjerovati u što želiš!
    NewAge je planski smišljen pokret i ima veze s religijskom filozofijom tzv. teozofijom koju je osnovala madam Blavatsky, to je fuzija učenja semitskih mistika sadržanih u Kabali i Hinduizma kao stila života. Osobni prijatelj madam je bio Ron Hubbard osnivač Scijentologije i Crowley, znaš što je on osnovao, stoga logički poveži točkice.
    Pozdrav!

    avatar

    22.04.2010. (21:40)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    pozdrav Teofile. Stvarno, (pre)rijetko se pojavljuješ s novim tekstovima. Možda bi mogao ipak mrvicu češće. Meni se sviđa tvoja otvorenost i znatiželja, kao i jedna tolerancija koja, imam dojam, zrači gotovo iz svakog tvog retka.
    New age, duhovnost ova ili ona.. ima tu svega, šarolika scena, jedna vrsta tržišta praktički. Mnogi nešto nude, a pitanje je kvalitete i dobrobiti toga što nude. Moj je stav, generalno gledano, da su dobra sva ona učenja koja su izvorna i koja čovjeku pomažu da otkrije samog sebe i da živi autentično. Ja osobno ne volim religije, zbog njihove krutosti i zastarjelosti. Ne voliim ni razna novodobna tumačenja. U konačnici, duhovnost je važan dio čovjeka i ne bi oko nje trebalo suviše komplicirati, a i religije i ostali upravo vole komplicirati, kao i praviti se da su upravo oni "ono pravo".
    Ne znam da li si čitao npr. "Svjesnost" od de Mella. Mogla bi ti ponuditi odgovore na neka od pitanja koje ovdje postavljaš. Lako ju se skine na netu. A mogu ti ju i poslati mailom, ako ti je tako lakše (ako te zanima, naravno).

    avatar

    07.05.2010. (07:57)    -   -   -   -  

  • Teofil

    @Izvorni, hvala na javljanju, prije svega!
    Da, pokušat ću češće javiti se s nekom novom temom...
    Što se tiče tolerancije. Pa da, zašto ne? Uvjeren sam da se u svemu krije nešto dobro, ali to svatko sam treba razlučiti. Živimo u takvom vremenu i mislim da je to dobro. Komunikacija je olakšana. Sve je objelodanjeno - na nama je samo da biramo i tražimo, uspoređujemo i nadasve kritički razmišljamo.

    p.s. jel ima neki 'stručnjak', da mi objasni kako popraviti stranicu. Htio bih malo suziti 'tijelo teksta', jer mi je zbog toga jedan dio potisnut na dno. (desna kolumna)

    avatar

    07.05.2010. (11:02)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    ...new age je jedan veliki "bosanski lonac" u koji se trpa sve i svašta, i ne treba ga niti pokušavati definirati... svaku "istinu" uvijek treba dovoditi u pitanje i podložiti je analizi... izvjestan pogled na svijet ne mora biti istinit samo zato što je netko rekao da je istinit, a isto tako ne mora biti niti pogrešan samo zato što je netko rekao da je pogrešan... moja je filozofija jednostavna - budi ono što misliš da jesi i ne traži od drugih da budu ono što ti misliš da bi trebali biti, ne traži od drugih da se definiraju prema tvojim mjerilima... @izvorni ti je preporučio odličnu knjigu, baš na temu duhovnosti i buđenja... u vezi problema s blogom, nažalost, ne mogu ti pomoći, stvarno nemam pojma kak da to riješiš, sorry :(... pozdrav...

    avatar

    10.05.2010. (10:32)    -   -   -   -  

  • catwoman

    NewAge je planski smišljen pokret i ima veze s religijskom filozofijom tzv. teozofijom koju je osnovala madam Blavatsky, to je fuzija učenja semitskih mistika sadržanih u Kabali i Hinduizma kao stila života. Osobni prijatelj madam je bio Ron Hubbard osnivač Scijentologije i Crowley, znaš što je on osnovao, stoga logički poveži točkice.

    Ako je ovo točna definicija New Age, onda zaista treba razlikovati puno toga što nepoznavatelji te definicije i provenijencije dotičnog ( spiritualnog ? ) pokreta tu mogu utrpati. I sama ta definicijska neodredivost / upitnost vjerojatno je smišljena da se putem nje sve i svašta može kompromitirati ili autorizirati, već prema želji glavnih manipulatora javnim mnijenjem.

    Zato se slažem s filozofijom @ Smisla Života - nemaj autoritete, i nemoj to biti drugima. :)

    avatar

    15.05.2010. (16:18)    -   -   -   -  

  • blade777

    Osnovna filozofija New Age-a je u primjenljivosti u vremenu u kojem žive oni koji žele slijediti takve smjernice života.
    Znači da vrijedi samo ono dobro koje je usmjereno na boljitak života, a pogledom na pojedinačni il' sveukupni život.
    Nema žrtve, nema patnje, nema boli, samo dobro i zadovoljstvo životom.
    Svaka patnja i svaka bol je djelovanje koje je usmjereno na narušavanje sveukupne biti života.
    A svaka žrtva je uzaludno rasipanje životne energije.
    Za svijet i cjelokupni život, bila je dostatna zadnja žrtva, a koja je osmišljena i doživljena od Tvorca života poradi našeg spasenja i našeg osvještavanja.

    Tko to ne razumije nije mu jasan ni NewAge, a ni bilo koja znana religija.

    avatar

    22.07.2010. (12:35)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...