Komentari

uvijekbolji.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Izgubljena na Istoku ...

    Da bilo bi super kada bi mogli imati nekoliko zivotnih partnera i tada bi se sve nase poterebe zadovoljile.

    Zamisli samo : s jedim kuhas, s drugim putujes, jedan je super u krevetu, jedan je njezan i emocionalan i slusa sve tvoje probleme strpljivo, jedan je opusten i sve zivotne probleme rjesava bez kompliciranja i frustracije, s jednim izalazis van na zabave, a jedan je tih i imate apsolutno isti ukus za filmove i knjige...

    Ili ipak trazim previse kad sve to ocekujem u jednoj osobi? :-D

    avatar

    01.05.2010. (07:28)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    Istina. Nekako sam sama došla do spoznaje da je zapravo imati psihoterapeuta solidno rješenje za sve probleme. Ljudi nekako misle, a o tome svjedoče hrpe tradicionalno prenosivih oblika ponašanja, da je obitelj tu da te trpi i rješava tvoje probleme, bez obzira na generacijsku ili srodnu liniju. Osim toga, nitko od bliskih ti upravo iz razloga bliskosti ne može toliko "pomoći" (govorim o psihološkom dijelu) koliko to može osoba koja s tobom nije ni u kakvom odnosu, bilo emotivnom, bilo poslovnom. No, sramota je to priznati. Prestrašno. Zbog sramote trpe svi okolo. A da ne govorim o zavisti koja se onda tu počne uplitati iz sasvim neslućenih dimenzija. I sitnim inatljivim osvetama, koje zapravo narušavaju svaki odnos. Nepristranost znači objektivnost (koliko god je ona moguća), a to je ono što svima nama treba.

    avatar

    01.05.2010. (10:41)    -   -   -   -  

  • smisaozivota42

    Baš je lijepo vidjeti fotografije ovih prirodnih tema kako nisu mučne i da ništa ne nedostaje na njima iako se nije opsjednuto tražilo za detaljem koji se primjećuje na prvi pogled.
    Usput da odgovorim, sad sam bila čitala midori.blog.hr i vidjela sam tvoj komentar nakon mog, žao mi je što sam ga tek sad primjetila, uglavnom, pitala si me što to znači "nisam feministica". Znači da se ne zalažem za ženska prava i da svakako vidim razliku između muških i ženskih i da mi je to i lijepo i da sam ja za ženske poslove i skoro sve to što si spomenula, pretpostavljam misleći da ne mislim stvarno tako. Eto, meni su razlike između spolova dobre. Što ne znači da mi je u redu da se netko tlači u ikojem smislu jer mi to nije u redu zbog prava među ljudima, a ni životinjama, čak ni među biljkama zapravo, ali u tome sigurno ne bih izdvajala samo žene. Za jednakost sam u kvaliteti života i prirodne, meni prirodne barem, razlike.

    avatar

    04.05.2010. (08:30)    -   -   -   -  

  • smisaozivota42

    I meni je drago da si ti odgovorila :))
    Mislim da smo tu negdje - znaš nikako ne mislim da je žena manje vrijedno biće od muškog. Također nikako ne mislim da su žene muškima jednake. Što se frizure tiče, baš jest u suprotnosti s tvojom pretpostavkom, sasvim. I hvala na komplimentu:)
    U redu mi je imati i veću i manju plaću, tu ne osjećam nadmetanje s partnerom. Nije mi u redu da se čine stvari nemoralne po svakom zakonu (i pravnom i 'ljudskom', moralnom), dakle to tlačenje, ali mi jest u redu čak i da muški ima dominaciju.
    Stvarno, mislim da ne razmišljamo u srži pretjerano drugačije, samo što je ono što meni ide pod feminizam jednostavno, u mojoj glavi jasno, odbojno i muškobanjasto, samo s ružnijim pridjevom. Gadno mi je. Što ne čini moj pogled ispravnim, samo mojim.

    A ako si za, napiši mi što misliš o ovom primjeru, nije nikakvo provjeravanje stava, samo me zanima :
    Jedna majčina poznanica je završila brodogradnju, bila je najbolja studentica. Tražila je posao na jednom hrvatskom brodogradilištu i odbili su je jer je žena. Kažu: "Uvjeti rada su slijedeći: Posao se ne može raditi na smjene i mahove nego u komadu. Radi se ispod palube dvanaest sati u komadu, a temperatura se ne spušta ispod 40°C. Kod nas su do sada radili samo muškarci, ne izlaze po danu, ne vide žene, na toj temperaturi su pod pritiskom hormona i jednostavno iz iskustva znamo da ne smijemo imati ni čistačicu, a kamoli ne ženu koja bi ovdje stalno radila. Ometa im rad, jednostavno ne mogu biti koncentrirani." Ne mogu napraviti odvojeni prostor za ženu jer je usko i jer mora biti fleksibilno, kontakt je obavezan. Kad bi i mogli, to bi bio ekstremni feminizam, sasvim neprihvatljivo, da je žena u boljim radnim uvjetima. Da je netko na ikoji način uznemirava mogli bi popušit tužbu. I što da se radi? - to je pitanje za tebe.

    avatar

    10.05.2010. (23:39)    -   -   -   -  

  • tipkojisjedi

    ... umjesto da budu ovisne o samo jednoj osobi."
    Eh, što si manje ovisan/sna o jednoj osobi to si dalje od nje. Što si dalje od jedne osobe to si bliže nekoj/nekima drugima. I kad jednog dana 'otploviš', tada je osobi koja nije bila jako ovisna o tebi lakše nego da je bila više ovisna. A da je bila više ovisna, možda bi i ti bio/bila više ovisna i ne bi otplovio/la u drugu luku.
    Loše je kad je jedna strana jako ovisna, a druga malo. A prva bi htjela da je ovisna i druga, pa ju muči i ovisnosti uči. Ne zavodi ga/ju, nego ga/ju zarobljava. A svi robovi kad-tad nađu put koji vodi iz ropstva. Možda je podjednaka ovisnost rješenje problema. Ne samo na početku veze.

    avatar

    17.05.2010. (17:16)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...