Komentari

skolioza.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • surpassing

    Baš mi je drago da je porod prošao dobro!! Prvi put da čujem da je operirana cura rodila i čini se kao predivno iskustvo! Iako sam dalekooo od rađanja, ponekad razmišljam o tome i bude me strah. Imam osječaj kao da će se šipka i šarafi naprezanjem tijekom poroda odvojiti od kralježnice :S

    avatar

    05.04.2010. (18:25)    -   -   -   -  

  • sandra

    mene je istih tih stvari bilo strah i prije i tijekom trudnoce, uvijek sam bila sigurna da cu roditi na carski rez. medjutim, pred kraj trudnoce, nakon razgovora s doktorima, shvatila sam da necu, prepustila se i ispalo je dobro.
    sestra moje kolegice s posla, koja je takodjer operirala skoliozu kod dr.kovaca, rodila je vaginalnim putem 2 djece bez problema!

    avatar

    07.04.2010. (21:50)    -   -   -   -  

  • Ana :)

    Hej, hej!!! :)
    Ovdje ex Daisy! :D (postovi iz svibnja 2006.)
    Neki dan se sjetih tvog bloga i svih muka koje smo zajedno proživljavale i upitah se jesi li još aktivna.
    Kad ono, travanj 2010. SVAKA ČAST! :)

    Joj, kako je slatko vidjeti naše postove od prije 4 GODINE (OMG!!). Baš su me nasmijali. :D
    Kako smo bile uplašene i zbunjene i neopisivo sretne nakon operacije.

    Gledajući i sada, iz ove perspektive, u slučaju uznapredovale skolioze, operacija mi se čini kao jedino logično rješenje. Nisam doživjela NIŠTA zbog čega bih požalila, a dobila sam neopisivo puno. Jedino što me podsjeća na to razdoblje je ožiljak, koji mi je postao baš drag, i ne bih si ja bila ja bez njega. :)

    Znaš, ja sam ti sada studentica 2. godine, ni manje ni više nego medicine. I uvijek kažem da je operacija kumovala toj odluci barem 10%.
    A najbolje od svega je što će mi dr. Kovač predavati ortopediju na 4. godini. :D

    Kako tvoja "pozadina" sada? (to nam je bila glavna fora:)
    Kako život? :)

    avatar

    08.04.2010. (15:55)    -   -   -   -  

  • ruby

    pozdrav
    drago mi je sto je porod prosao dobro. :)
    nego, bila bih zahvalna ako bi itko znao napisati nesto o operacijama trostrukih krivulja.
    hvala!!

    avatar

    09.04.2010. (13:45)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    @ Ana: Ajme daisy! VG i odbojka? Mislim da si mi ti napisala jedan divan divan mail baš pred operaciju koji mi je jako puno pomogao. Puno puno ti hvala na njemu!! Meni je to baš slatko što imamo točan zapis o tome kakve smo bile prije 4 godine. Jooj, tako mi je drago da si na medicini. Još da postaneš kirurginja, pa to bi bilo fantastično. Navijam za tebe! Ja sam dobro, na doktoratu na Cambridge-u, i moram ti reći da je i meni moj ožiljak jako drag. Neke druge dijelove svog tijela ne volim, ali ožiljak mi je skroz simpa. Kičma mi je ok, pokušavam se baviti yogom. Još uvijek mi se malo vidi asimetrija ramena, ali ništa prestrašno. U svakom slučaju je bolje nego što je bilo i ne razmišljam previše o kralježnici svojoj. Baš mi je drago da si se javila i drago mi je da si dobro. Nadam se da ćeš imati fantastično ljeto!!

    avatar

    10.04.2010. (14:25)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    @ruby: ja sam imala trostruku skoliozu i mogu reći da kod mene nije bilo nikakve razlike od ostalih skolioza, osim što su šipke koje su mi ugrađene relativno dugačke - idu gotovo od vrata pa skroz do donjeg dijela leđa.

    avatar

    10.04.2010. (14:27)    -   -   -   -  

  • GOŠĆA

    Htjela bih dodati ovom naslovu i svoje iskustvo. Imam 34 god. i prije 20 god. me je operira prof. Kovač (dupla skolioza: šipke, šerafi i sl.)...Nakon oporavka od operacije osjećala sam se sasvim normalno, kao da nikad nisam imala probleme s kičmom. Prije 14 mj. sam rodila prirodnim putem s time da je trudnopća prošla odlično (radila sam do kraja). Lječnička mišljenja su bila podijeljena; neki su predlagali carski, neki ne. Dr. Kovač je rekao da mogu slobodno roditi prirodnim putem. Nakon poroda imala sam lagane bolove u donjem djelu kralježnice (desna strana)...upravo u području gdje ljude zna uhvatiti živac. To je lagano prolazilo, međutim do dan danas nije do kraja prošlo. Mislim da je prilikom poroda sigurno došlo do nekakvog istezanja i da je to živac koji me boli. Osjetim ga prilikom dizanja djeteta i isto ga nekad jedva podignem, a često me je i strah da me ne ulovi bol dok dižem djete. Kad spvam na boku, također me zna probuditi bol, dok primjerice na trbuhu više ne mogu spavati...a voljela sam prije...jer odmah osjetim bol u leđima. Živac proradi. Tako da taj prirodni porod i nije baš prošao bez posljedica...no što je tu je...ostaje vježbanje, plivanje...Svakako prirodni porod bolja opcija za dijete i zato mi je drago da je sve dobro prošlo, ali da li ću moći drugi put (ako ga bude) ovako roditi...ne znam.
    Pozdrav! Gošća na blogu

    avatar

    19.08.2010. (10:22)    -   -   -   -  

  • ŠTIT (15.02.2000.)

    22.02.2013., petak

    USTANITE HRVATSKI NARODE IZ SVOJE ILUZIJE

    VRIJEME JE,
    DA SVI ZAJEDNO IZAĐEMO
    NA ULICE I IZBORIMO SE
    ZA BOLJU BUDUĆNOST.

    Ne želimo hodati pognute glave i biti nezaposleni.
    Vlast nije poduzela ništa, što bi poboljšalo da bolje živimo.
    Nameću se novi porezi da bi se spasio državni proračun, te se zadužuju kod MMF-a.
    „Staro - nova“ vlast radi iste greške, a naša sigurnost je sve gora.
    Imamo dovoljno razloga da iziđemo na ulice i izborima se za svoja prava.
    Uzmimo stvar u svoje ruke i razvlastimo ih zauvijek. Krajnje je vrijeme da ih maknemo.

    Branko Stojković
    Š T I T Bjelovar
    http://crostojkovic1958.blog.hr

    avatar

    22.02.2013. (11:12)    -   -   -   -  

  • Pobunjenici ŠTIT - POKRET

    NOBILO - KAŽE: HRVATSKA JE BILA AGRESOR U BiH ( TO SU MESIĆEVE DIREKTIVE )

    DEVET GODINA U HAGU

    Sutra (29.05.2013.) prvostupanjska presuda Prliću i Praljku o ostalima

    U završnim riječima tužitelji su zatražili da ih se proglasi krivima te su za premijera Herceg-Bosne Jadranka Prlića, ministra obrane Brunu Stojića, zapovjednike Glavnog stožera HVO-a generale Slobodana Praljka i Milivoja Petkovića zatražili 40 godina zatvora, za zapovjednika vojne policije HVO-a Valentina Ćorića 35, a za načelnika Ureda za razmjenu zarobljenika Berislava Pušića 25 godina zatvora, dok su obrane zatražile njihovo oslobađanje.

    OVO BI PASALO VRHOVNOM KOMANDANTU JNA STJEPANU MESIĆU - KOJI JE RUŠIO HRVATSKU 1991. GODINE : Hrvatskoj se sprema šok, pred ulazak u EU mogla bi biti proglašena agresorom u BiH.

    Anto Nobilo, poznati hrvatski odvjetnik, dobar poznavatelj prilika u Haškom tribunalu i branitelj generala HVO-a Tihomira Blaškića, ranije je za agenciju Anadolija u više navrata iznio uvjerenje da će Hrvatska u Hagu biti proglašena agresorom na BiH. Isticao je da je situacija ozbiljna i da će presuda proizvesti šok i biti ''vrlo loša za Hrvatsku''.

    HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
    BRANKO STOJKOVIĆ
    ————————————–
    Adresa: Đurđevačka cesta 159
    Bjelovar / 28.05.2013.
    HRVATSKA
    Kućni telefon: 00 385 43 231 297
    Mobitel: 00 385 95 814 82 90
    Žiro-račun: 2340009-1100203086
    Privredna banka Zagreb
    http://crostojkovic1958.blog.hr
    brankostojkovic152@yahoo.com

    URED: Masarykova 8
    ——————————————

    avatar

    28.05.2013. (19:54)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...