Komentari

grad-glina.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • HDZ-ovac

    Kako je ovo dosadno. Autor ovog bloga je totalno stranački nastrojen. Ono totalne gluparije se pišu ne kažem da nije istina niti da je laž to i nije bitno. Nego toliko prigovaranja i sranja u godinu dana se odjednom stvorilo u toj Glini. Možete si mislit pa ta se sranja se nakupljaju od samog starta. Tu se sad nekakva škola spominje obrazovanje pa ne znam ta voda, cesta sta jos ne ali zar to ne stoji tako vec deset i vise godina. Zar mladi ne odlaze iz Gline vec godinama ne kuzim sto je tu cudno. Znam da kumunalci piju u best non-stop sto je tu cudno. Ne tvrdim da ova vlada je bolja u neku ruku to je sve ista banda. Ne kuzim ljude koji se zale da nema vode ,a neki ni ne placaju komunalije itd. Neki nemaju grijanje. Hehhe pise se da je zaposlio strucne ljude. Da je i zaposlio i jednog sa faksom to je vise nego sto ih je do sad bilo:) Pa bivsi direktor je toliko obrazovan covjek je doktor da je u Italiji zvali bi ga DOTORE. Ne kuzim zasto nitko ne blati bivseg gradonacelnika pa zar nije taj doveo do dna Glinu??? :) To sto pucaju cijevi od vode nacuo sam da sadasnji direktor ide i sam ih razbija vlastitim rukama:) heheheh (Čak Noris) heheh
    Ja mislim da je Bivsi gradonacelnik i njegova postava jako dobro obavljala poslove. :) ahahahaha

    avatar

    19.03.2010. (13:42)    -   -   -   -  

  • uno

    Idemo to pogledati s druge strane.
    Veći zahvati na prometnicama se ne rade u vrijeme nepredvidivih i loših vremenskih prilika. Da se išlo na zahvate detaljne rekonstrukcije, autor bi vjerovatno blatio taj potez jer je on sam po sebi financijski neisplativiji od privremenog krpanja ovom čudnom mješavinom. Doista su nam ceste jako oštećene, i za to su krivi dosadašnji vlastodršci koji su ceste krpali samo pred izbore, i to je ono što ih je i dovelo u takvo stanje. Kad počnu stvarni radovi, i tada će autor bloga imati puno prigovora, jer to je ono što radi. Zanovjeta i pokušava dokazati neučinkovitost.
    Da je sam radio u svoje vrijeme i prilikama, onako kako očekuje od sadašnjih upravljača gradskim problemima, stanje bi danas bilo puno drugačije.

    Autoru ovog bloga mogu reći da sam puno bolje informiran o događanjima u Glini zahvaljujući njegovim smjernicama i opaskama. Kad se zahvaljujući njima informiraš na mjestima gdje se do informacija može doći, doznaš da Glina ima predznakove oporavka, i da su planovi (koji i nisu bili dio predizbornih obećanja) koji se pripremaju i donose stvarno perspektivni na duži rok gledanja, smatram da bi u našem "malom mistu" moglo biti budućnosti.

    Vjerujem da nikom nije lako. Ni vladajućima, ni stanovništvu. Svi imaju probleme i rade na riješavanju. Što god da se radi mi ne možemo biti potpuno zadovoljni, jer je napredak toliko spor, a mi (stanovništvo) ga ne osjetimo izravno. Na kraju će to opet sve ići preko džepa stanovništva Gline. Da smo svi plaćali svoje račune za vriieme prošle vlasti u Glini, danas bi problema bilo manje. Znaju mnogi da vodu i smeće nije plaćalo bar 20% stanovništva. Da postoje tvrtke koje nisu pravilno mjerene i da nisu plaćali stvarne potrošnje. Da stani zgrada nisu mogli pronaći kompromise u vezi grijanja pa su kotlovnice propadale. Da je bilo mnogih kompromisa u vezi plaćanja komunalnih naknada, i da ne nabrajam mnoge loše provedene "ideje" prošle vlasti.

    Smatram da kad se autor već želi baviti istraživačkim novinarstvom, da informacije koje nam plasira, ispita do kraja te da nas u potpunosti informira. Ovako s polovičnim informacijama modelira mišljenje, i svoj stav pretvara u informaciju, koja to i nije, jer nije u kontekstom neutralna.
    Zamisao ovog bloga bi trebala prerasti u informativnu djelatnost, jer je očito da bi Glina trebala imati lokalno glasilo (koje nije radio Banovina) putem kojeg građani mogu doznati važnije informacije o događanjima u životnoj sredini.

    Trebalo bi poraditi na tome.

    avatar

    21.03.2010. (01:10)    -   -   -   -  

  • a

    bravo gradonačelniće, lijep komentar, ali malo zaobilazi istinu

    avatar

    21.03.2010. (10:36)    -   -   -   -  

  • rad

    sad će ovi iz Novog Sada da nam poprave ceste, vodu i usut prosvetle pamet

    avatar

    21.03.2010. (10:38)    -   -   -   -  

  • HDZ-RULES

    "rad" da li ti uopce imas pamet?? Meni se čini da si baš jako glup. Pa ljudi, zar taj gradonačelnik nema dan kad mu se ljudi mogu doci potuziti? Zasto ne dodjete?
    Prva stvar sto treba u Glini je zatvorit sve lazne branitelje zajedno sa bivsim gradonacelinkom koji je usput bio i invalid. Znaci invalid nestručni koji je zavrsio skolu u bosni! upravlja Glinom 10 godina i nitko se ne buni i sad kad dodje xy sad taj ne valja pa zar ima sto gore od invalida koji je lazan i jos pored toga nestrucan.Ima a to i da su mu podanici invalidi i zadrte budale. Kad sam bio u Glini nedavano imao sam sto i vidjeti. Zadrtost konzervativnost tkz. nacionalnost. Znaci to je primjer mladima. Meni Vi Glinjani ne idete u glavu, dopustili ste da Vas 10 godina pljackaju i sad bi ste se oprovaili od katastrofe u tjedan dana!

    avatar

    21.03.2010. (21:54)    -   -   -   -  

  • OKO-ONO

    HDZ-RULES

    Vrati se u Glinu i pomozi, nemoj biti dezerter.
    Ne podnosim lažne branitelje, lažne invalide, ratne profitere, a od njih još više dezertere.

    avatar

    21.03.2010. (22:24)    -   -   -   -  

  • to_HDZ-RULES

    glupost zasto da se vrati cemu?

    avatar

    21.03.2010. (23:00)    -   -   -   -  

  • fasciniran

    čemu da se vrati, možda ovome--> JAKO STE SE VESELILI PROMJENAMA PA ETO VAM ,JA SAMO ZNAM KADA JE SREMIĆ BIJO GRADONAĆELNIK NIKOGA NIJE ZAPOŠLJAVO SA STRANE NEGO JE ZAPOŠLJAVAO SVOJE GLINJANE I BRANITELJE.ZBOG ĆEGA SADAŠNJI GRADONAĆELNIK NE ZAPOŠLJAVA HRVATSKE BRANITELJE U KOMUNALAC. VOLIJO BI DA SE MILAN BAKŠIĆ POVUĆE IZ DUŽNOSTI GRADONAĆELNIKA I PROPUSTI MALO SPOSOBNIJEM DA VODI GRAD GLINU ILI TONEMO SVE VIŠE I VIŠE U PROPAST (BRANITELJ GLINE 19.03.2010. 21:01)
    iskreno meni se plače dok ovo čitam!!!!!

    avatar

    22.03.2010. (00:33)    -   -   -   -  

  • Mr No

    Zna li se uopće koje projekte sadašnja lokalna vlast planira pokrenuti, i koji su im prioriteti ?

    Ili misle ostati samo na izmišljanju novih radnih mjesta namjenjenih svojim "igračima", i baviti se svojim koalicijskim kadrovskim križaljkama.

    I usput blatnjavim pjeskom tu i tamo pokrpati poneku rupu, ako se baš mora.

    Kako stvari stoje, bojim se da ni od ove garniture neće biti sreće.

    avatar

    22.03.2010. (00:38)    -   -   -   -  

  • znanje

    fasciniran
    Očito da nisi dobro informiran jer da jesi ne bi tvrdio neistinu.
    Za vrijeme bivše vlasti zapošljavalo se iz: Siska, Petrinje, Ogulina, .......a doseljenici iz Bosne
    još nisu ni kročili u Glinu već su imali zaposlenje u općini. Da li su za tebe branitelji oni koji su iz BiH došli nakon Oluje i za koje se pouzdano zna da su bili u vojsci RS i ovdje su dobili sve?

    uno
    Da je sadašnja vlast samo malo sposobnija probila bi medijsku blokadu Gline pa ovakvi
    smutljivci kao onaj o kome pričaš ne bi imali šanse i nitko ih ne bi slušao.
    Vlast mora biti u stanju na sebe preuzeti odgovornost a ne stalno prebacivati je na bivše.
    Bivši nisu valjali pa smo ih smjenili ali vi na žalost niste iskoristili šansu koja vam je pružena
    pa bi bilo korektno da priznate da ste nesposobni i prepustite vođenje grada nekom drugom. Gdje su vam prijave za one za koje ste govorili da su lopovi i da su sve pokrali?

    Ovdje se pričaju kojekakve gluposti ali nitko ne spominje koliko će novaca iz grada izvući
    gradonačelnikovi savjetnici koji su mahom nesposobni i neobrazovani, čast izuzecima.
    Savjetnik za poljoprivredu-tko je on, kakvu je školu završio i koliko ima krava ili voćaka?
    Savjetnik za vodu-što je to? Da ne nabrajam dalje.
    Ovo u Glini bi bilo smiješno da nije tragično.

    avatar

    23.03.2010. (08:53)    -   -   -   -  

  • KRA-INA-t

    Sadašnja glinska politička struktura je tragikomična. Bivša nije bila nešto posebno i zato smo ih smijenili, ali ovo sada je Bogu za plakati.
    Gradonačelnik se okružio stručnim savjetnicima da plačeš.

    - Ima Savjetnika za poljoprivredu s osnovnom školom, a u Odjelu doktora agronomije i dvije diplomirane agronomke.
    - Savjetnik za komunalnu djelatnost, osoba iz pretprošlog stoljeća koju je davno pregazilo vrijeme što se tiče struke i znanja oko komunalnih pitanja.
    - Savjetnik za informatiku, priučeni radio-amater koji dobro znade organizirati blogove koji su potrebni Bakšiću. Za održavanje informatike Grad još uvijek izdvaja velike iznose nekoj firmi sa strane.
    - Savjetnik za pravna pitanja, koliko je davao dobre savjete zaposlio ga u Komunalcu.
    - Savjetnik za obrazovanje i sport, stranački prijatelj i kreator zapošljavanja uvezene radne snage.
    - Savjetnik za europske integracije, SDSS-ov kadar, zbog održavanja koalicije.

    avatar

    23.03.2010. (10:18)    -   -   -   -  

  • Trader

    U Glini od vladajuće političke strukture za sada dobro ide Tonkoviću.
    Poslije Oluje je bio trgovac i sada se pokazalo da je opet dobar trgovac.
    Kod donošenja proračuna u 12. mjesecu prošle godine zaprijetio je Bakšiću da neće glasati za proračun ako mu ne imenuje savjetnika za poljoprivredu, samo što nikome nije jasno koga on i kako može savjetovati. OSTVARENO, proračun usvojen.

    Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Tonković otvoreno rekao da neće glasati za ništa jer nije znao za zapošljavanje u Komunalcu i na sjednici nije prošla niti jedna točka.
    Izvješće o izvršenju proračuna iz 2009. mora biti usvojeno do 6. mjeseca, do tada Bakšić ima vremena za trgovinu s Tonkovićem. Siguran sam da će trgovina uspješno završiti, i tako do slijedeće ucjene.

    Važno je u politici imati dobre trgovačke sposobnosti i onda uspijevaš u svojim ciljevima.
    A građane, koga briga za građane, za ceste, vodu, projekte, zapošljavanje, ma za bilo što.
    Bitno je da ONI dobro trguju...

    Narodu je dovoljno baciti kak-kad priču o onome kako su oni prije bili lopovi i to je sada tako zbog njih.

    Još nisam čuo da je podignuta i jedna kaznena prijava protiv bivših, a bilo bi mi drago da bude, naravno ako su krivi i ako su radili protuzakonito.

    avatar

    23.03.2010. (10:41)    -   -   -   -  

  • fasciniran

    znanje
    ne budi brzoplet, ja sam samo copy paste komentar od branitelja gline i to samo zato što taj cijeli komentar sadrži sve ono što me fascinira, totalnu gramatičku nepismenost, a volimo ovu zemlju i ovaj jezik (sve veliki HRVATI) i glupu nostalgiju za BIVŠOM vlasti, koja da je valjala ne bi bila BIVŠA!!!!

    avatar

    23.03.2010. (12:20)    -   -   -   -  

  • znanje

    fasciniran
    Sorry krivo shvatio i bio brzoplet. Ljudski je griješiti ali i prihvatiti grešku i ispričati se. Možda bi to trebali shvatiti naši vlastodrćci. Istina je da vlada totalna nepismenost, ali što je još
    gore tupavost.
    Kod mene osobno nema nostalgije za bivšom vlasti ali uopće nisam
    zadovoljan ovom sada gdje je također uključeno jako puno polupismenih, a i da
    rade gluposti, brat bratu-rade.
    I oni kao i bivši škartiraju radišne i sposone a zapošljavaju podobne, što je najgore ponižavaju nas zapošljavanjem bez natječaja i to ljudi koji ne žive u Glini dok naši mladi i školovani moraju odlaziti trbuhom za kruhom.
    Meni su oni skoro pa isti. Uostalom i potekli su iz iste škole-godinama su koalirali
    sa bivšima i učili od njih(štitili ih).
    Oni više nisu bili vrijedni komentara ali ovi sada totalno su razočaranje, tim više što smo
    očekivali ono poštenje kojim se dizalo u nebo sadašneg gradonačelnika a od poštenja ni p.

    avatar

    23.03.2010. (15:19)    -   -   -   -  

  • uno

    znanje - komentar ti je na mjestu osim onog malog dijela u kojem mene svrstavaš u jednu od grupacija. Ja ne spadam niti u bivše niti u sadašnje vlastodršce.
    Obični sam mali stanovnik ovog Grada i uživam sve njegove "ljepote" i za prošle i sadašnje vlasti.

    Što se tiče kaznenih prijava, ne bih to komentirao jer tko zna možda "oštetim istragu". Malo mi je smješno što se očekuje da trenutna vlast u pola godine doista riješi sve probleme proizašle iz lošeg rada prošlih u 15-20 godina plus ratne zaostatke...
    Kad bi to bilo realno, onda nije niti bilo tako loše. S obzirom da nije realno očekivati tako nešto jer to bi dovelo do loše izvršenih projekata, bacanja novca (osim ako se očekuje da se svi savjetnici raspuste, a da jedan čovjek obavi sve) i brzopletih čistki poslije kojih se nikom ništa ne može dokazati itd...

    Očekivanja su velika. Jedan treba popraviti sve, izbrisati 15 godina propadanja, i pri tome raspustiti sve koji pomažu u riješavanju svih tih problema.

    U redu, očito je da su pojedini ljudi nekvalificirani za pojedina pitanja. Istina je da su neke pozicije koalicijske usluge, ali nije li to tako bilo predstavljeno u predizbornim izlaganjima. Pa za to su ljudi i glasali. Nadalje je istina i to da nekima koji su navedeni nisu potrebni savjetnici. Nemoguće je voditi određeni resor grada i pri tome obavljati svoje kućanske poslove i poslove vezano uz imanje.
    Trenutni gradonačelnik je prije stupanja na svoju funkciju rasteretio svoje obaveze uz navedeno na najmanju moguću mjeru, i posvetio se svom poslu, što se ne može reći za sve njegove suradnike. Isto je radio i prošli gradonačelnik. U potpunosti su se posvetili poslu na koji su izabrani.
    Međutim sadašnji pomagači nisu tako predani svojim obvezama. Treba uvesti reda, ali to je posao za gradonačelnika.
    Činjenica je da je politički oprezan jer bi svaki manevar mogao ugroziti koaliciju što bi dovelo do ponovne potpune paralize grada i opet ne bi bili nigdje.
    I prema ovom blogu se može zaključiti da mu oporba nije naklonjena i da radi sve što može kako bi usporili rad i promjene jer se u stvari bore za povratak ako ne i prije redovnih izbora. Svaki korak je pogrešan jednako kao i ispravan, i to je razlog zbog kojeg se vrši ovakva prezentacija događanja.
    Politika je k.... a mi smo pod njenim utjecajem i kad to ne želimo biti.

    avatar

    23.03.2010. (15:55)    -   -   -   -  

  • fasciniran

    znanje
    prihvaćam ispriku,...,ruku na srce ni za vrijeme prošle vlasti nije glina vrvila s mladim zaposlenim snagama,...,nekako su mladi stekli naviku da se nakon faxa ne vraćaju u glinu,...,a opet trebamo shvatit da je glina malen grad i da nema dovoljno školovanih ljudi i da će se uvijek za neke poslove morat zaposlit ljudi iz drugih gradova!!!

    avatar

    23.03.2010. (21:34)    -   -   -   -  

  • znanje

    uno
    možda je bila malo preoštra konstatacija o poštenju ali kad se opet s druge strane zapitamo
    kakva je to osoba koja na račun poreznih obveznika zadovoljava prohtjeve svojih koalicijskih partnera bez ikakvih natječaja onda se stvori drugačiji dojam. Ako je netko tako ekonomski snažan kako se predstavljao u predizbornoj kampanji, sposoban
    i ako tako jako voli Glinu predlažem mu da uzme savjetnike iz redova obrazovanih ljudi koji
    će ga savjetovati besplatno ili da ih plati iz svog novčanika.
    savjetnici su jedna priča a službenici druga. Službenički aparat je trom i neekonomičan kso
    i preglomazan za jedno tako malo mjesto kao što je Glina.
    Nas građane uopće ne interesiraju privatne obveze bilo kojeg službenika a kamo li gradonačelnika. Izabrali smo ga i plaćamo ga da nam služi a ne da nas obmanjuje i
    zapošljava svoje podobnike na naš račun.
    Komunalac je priča bez početka i bez kraja. Ono što vidim je sve više nepoznatih ljudi
    na cesti naslonjeni na metlu ili na lopatu.
    Politička opreznost-zar je to naziv za tapkanje u mjestu?
    Zaboravite bivše i uhvatite se posla jer bi jako brzo moglo biti kasno.

    fasciniran
    da ljude sa strane za kadar koji nemamo u Glini. Ima ljudi raznih profila koji bi se rado
    vratili ali kako niti jedan natječaj nije bio raspisan nisu imali šanse.

    avatar

    24.03.2010. (15:09)    -   -   -   -  

  • uno

    znanje - ne bih to tako postavljao iako se u cjelini slažem sa stavom. Svaki odabrani političar na ključna mjesta stavlja osobe u koje će imati više povjerenja. Ipak i ovdje se vidi da ga veliki broj osoba želi ukloniti s položaja što prije, ili ga barem diskreditirati i usporiti u reformama. Zamjeraju mu se stvari koje su se Sremiću tolerirale, pa čak i pohvaljivale. Ne bih htio o tome previše jer diskutiramo o političarima, i politici, a to je područje u kojem su svi u pravu i svi u krivu istovremeno ovisno o pristranost prema strani. Neutralnih nema jer ako se ne baviš politikom, politika se bavi tobom.
    Ako će kadrovskom križaljkom zadovoljavati njihove apetite, a bez realnog obrazloženja ili pokaza učinkovitosti onda to nije ništa bolje od onog što je bilo.
    Na prvom mjestu ne želim potvrditi da se radi o tapkanju na mjestu jer sam se doista informirao o pomacima, i ima ih. Činjenica je da ih ne vidimo "još" (bar ne na mjestima gdje bi mi to željeli vidjeti), ali isto tako je činjenica da je potrebno biti strpljen još kratko vremena da bi se vidjeli.
    Komunalac se prilično ozbiljno restrukturira i na duži rok su promjene na bolje neizbježne. Više kamiona za odvoz, drugačiji način kontrole i naplate računa i odvoza smeća, planirani zahvati na cjevovodima kako bi se izbjeglo zatvarnje vode za čitav grad kad se na jednom mjestu pojavi kvar, rekonstrukcije prometnica i nogostupa itd. Za sve to treba vremena i novca. Tako nešto nije napravljeno u zadnjih petnaestak godina jer se radilo o politici i "pogrešnom vremenu" (uvijek nekakvi izbori).
    U gradskoj upravi je teško doći do informacija o pomacima i eventualnim planovima jer i to je politika, ali smatram da će nakon isteka mandata pomaci biti itekako jasni. Činjenica je da gradske službe nisu bile ustrojene kako treba i da je administrativni aparat glomazan i spor, međutim rješavanje tog problema se ne bazira na raspuštanju svih savjetnika, jer nisu oni ti koji su do sad kočili sve, nego službe u kojima se ne zna tko šta radi i po čijem nalogu.
    Sistematizacija radnih mjesta i zaduženja bi mogla dovesti do veće učinkovitosti s istim ili manjim brojem ljudi ali ni to nije najpopularniji potez koji treba provesti u djelo.
    Čekao sam do sad, pa ću se strpiti još malo. Lako mi je na slijedećim izborima izabrat drugačije kao što sam i na prošlima. Samo ne znam tko bi mi bio po mjeri ako se izbor svede na HDZ koji se nije u mojim očima baš iskazao, i ovu koaliciju ako ne ostvare očekivani progres.

    avatar

    24.03.2010. (16:06)    -   -   -   -  

  • Trader

    uno

    Pomaci se u svemu vide, pogotovo u Komunalcu s zaposlenom uvezenom stručnom ekipom koja nema nikakve veze s Glinom, osim one rodjačko-ljubavničke.

    avatar

    24.03.2010. (17:11)    -   -   -   -  

  • fasciniran

    trader
    molim te budi tako ljubazan i objasni nam taj svoj komentar, jer i mi bi željeli znati pravu glinsku istinu i stvarnost!
    hvala

    avatar

    24.03.2010. (19:33)    -   -   -   -  

  • znanje

    uno
    svakoj vlasti u razvijenim demokracijama kritika je itekako poželjna, naročito ako je dobronamjerna, što moja u svakom slučaju to je.
    Trebali bi iz toga izvući ono što je najbolje za njih a ne se, kao i bivši zatvoriti u onu
    zgradu i smatrati da ono što rade je najbolje i najpametnije i da to nitko ne smije znati
    jer od svuda dolaze prijetnje ("unutrašnji i vanjski neprijatelji"). Što je vlast otvorenija
    za široke mase to su te iste naklonjenije vlasti i suprotno, što se ovoj vlasti upravo događa.
    Eto, i za obnašanje vlasti kao i za sve drugo potrebno je znanje a ne samo podobnost.
    Znanje i inovacije (fleksibilnost, komunikativost, ekonomičnost, svrsishodnost i dr. su elementi koji se podrazumijevaju) temelj su budućnosti, a od čega smo mi u Glilni miljama daleko.
    Da je tome tako pokazuje i činjenica da smo mi još u ranoj fazi trgovanja-trampi-glas
    u Vijeću za savjetničko mjesto bez obzira na znanja, sposobnosti i vještine tog ili tih savjetnika.
    Oni su sramota za grad a posebno za gradonačelnika.
    Na prošle ne treba gubiti vrijeme jer su oni stvar prošlosti, gdje im je i mjesto.
    No, ima li nade za ove sad? Prošlo je ne samo sto dana već triso a te pomake još neprimjetismo. Možda je to ono Carevo novo ruho? Svi vide da je car gol samo je on
    ubjeđen da ima predivnu halju.

    avatar

    24.03.2010. (21:03)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...