Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • frlj

    prilično iscrpan i konkretan prikaz. pravno gledano, u pravu si. također, činjenica je da se ovakve stvari događaju svakodnevno (trenutačno je u Glasu Slavonije ponovno aktualna priča o osječkom Domu za odgoj i to, slučajnosti li, nekoliko dana nakon reizbora ravnateljice). često smo u prilici čitati površne, pristrane i na taj način vrlo šteten članke po novinama.
    Objavljuju se i fotografije maloljetnika s, recimo, hematomom na licu te se imenom i prezimenom prozivaju dužnosnici koji su radili na slučaju. pri tome se prešućuje podatak da je ozlijeda kvalidicirana kao laka (kod odraslih se takvo što goni po privatnoj tužbi) te zahtjeva maloljetnička sankcija za počinitelja (također maloljetnika), koja nije je predviđena Zakonom o sudovima za mladež.
    No, naravno, postoji i druga strana medalje. Bez obzira na izmjene u ZKP-u, suđenje u slučajevima spolnih delikata nad djecom (pa i odraslima), vrlo je mučan proces i često se dijete sekundarno traumatizira. imam dojam da se to još dugo neće promijeniti. boravkom u UK imala sam priliku posjetiti Centar u kojem se uzimaju iskazi od djece. Tamo se puno više vjeruje stručnjacima i djeci. Kod nas svi očekuju neke materijalne dokaze i svjedoke iz prve ruke (kao da je netko toliko luda da seksualno zlostavlja pred svjedocima).

    avatar

    02.03.2010. (19:53)    -   -   -   -  

  • viki

    Nije mi cilj obeshrabriti vas ali je to neeticno i krajnje podlo ponasanje vec odavno rutina vani. To je jedini nacin kako mozete bez ikakovih konsekvenci unistiti obitelj. Iskreno ne vjerujem da ce vas prigovor uciniti ista pozitivno u tom smjeru. Jedino educiranje obitelji na sirem podrucju moze dati rezultate. Scenarij je vec uhodan , tako na primjer imate nekog iz obitelji tko bi mogao profitirati , pa on pronade jos nekoga tko ce mu se pridruziti i imati interes i onda se lavina fino prosiri iza vasih leda , a vi nemate pojma o cemu se radi. Problem je u tome sto se ne snimaju nazovi ispitivanja djece, sto nema odvjetnik koji je prisutan te dijete zastiti i uputi koja su mu prava... Ne postoji watchdog koji prati sto se to dogada s sluzbama koje iz nekih svojih razloga ne govore istinu...problem je i kadkad u watchdogu koji zanemaruje cinjenicu da sluzi istini , a ne sluzbama, samom sebi ili jednoj populaciji...

    avatar

    02.04.2010. (14:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...