Komentari

geoterma.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • damster

    Daj pomozi. Kako si postavio podno u kupaoni obzirom na visinu odvodnih cijevi?

    avatar

    27.02.2010. (22:38)    -   -   -   -  

  • geoterm

    Sa istim problemom smo se susreli i mi. Majstori koji su postavljali razvod vode postavili su i odvode promjera 50 mm po podu u dvije kupaone.. Mi smo postavljali razvod podnog grijanja na stiropor debljine 50 mm i mrežicu.U jednoj sam kupaoni sve cijevi morao skidati jer su ih postavili direktno na beton. Kako cijevi na spojevima imaju zadebljanje desetak milimetara cijevi bi virile iz stiropora.U toj sam kupaoni postavio za odvod umivaonika cijevi promjera 30 mm jer i njegov odvod je takav, a za kadu cijev promjera 40mm i priključio na vertikalu u zidu promjera 50mm.Tako da je minimalna debljina stiropora iznad cijevi 10 osnosno 20 mm. U drugoj kupaoni su na mjestima spojeva cijevi uštemana udubljnja u betonu pa je cijev u ravnini gornje plohe stiropora s time da sam pri krojenju stiropora uz cijev razmak do cijevi koji je ostao zbog nepreciznosti rezanja ( nekoliko mmm) napunio suhim pijeskom ( to sam vidio na na nekim američkim site-ovima o podnom grijanju).Odvodi WC-a su kod nas direktnim priključkom na zidnu vertiklu. Kod tebe je slučaj da je dio odvoda WC-a razveden po podu što je problem jer je cijev promjera 110 mm a to je od prilike ukupna debljina konstrukcije stiropor-estrih . Mislim da ti je majstor u pravu i da će morati to spustiti barem za 5-6 cm. Inače bi ti ti debljina estriha na tjemenu cijevi bila nula pa bi pločice vremenom pukle zbog toplinskog rastezanja estriha, ne kužim baš sa fotke tlocrtnu situaciju, ako je to iza WC-a možda može staviti neku masku na ovaj dio , od gripsa ploča pa pločice ali mislim da bi ta stepenica bila ružna , bolje je i to spustiti u ploču.

    avatar

    28.02.2010. (00:59)    -   -   -   -  

  • Šijanac

    Mogao bi malo detaljnije opisati kako si točno proračunao i što si ugradio/planirao, pa bilo to i privremeno. Možda koji link gdje si našao najviše informacija i sl. Male upute kako se može postaviti podno grijanje, i koji parametri su bitni, nakon što se ispune bitni uvjeti koje si naveo.

    avatar

    04.03.2010. (21:13)    -   -   -   -  

  • geoterm

    Radim na nastavku bloga ,svakako ću to probati što detaljnije opisati .

    avatar

    04.03.2010. (23:06)    -   -   -   -  

  • gradidom

    Jeli istina da ukoliko postavljam podno grijanje moram u cijeloj kući imati pločice?

    avatar

    24.11.2010. (15:02)    -   -   -   -  

  • geoterm

    Nije istina, može i laminat ili parket od tvrdog drveta do 10mm ljepljen epoksijem za glazuru,Ja imam u spavaćim sobama laminat 8mm, grije OK. ostalo su priće.

    avatar

    01.12.2010. (22:28)    -   -   -   -  

  • Marija

    I ja sam isto mislila da su pločice najbolje što se tiče takve [a href=http://www.spacva.hr/ogrjev]vrste grijanja[/a] , super je što preko toga može ići i laminat!

    avatar

    05.12.2014. (09:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...