Komentari

smirjam.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • luki 2

    Draga Mirjam, odgovorila sam Ti na Tvoje predivne komentare kod mene u Tvom prijašnjem postu, tj. u postu ispod ovog!
    Vole Te Tvoje Luki+Goldie

    avatar

    22.02.2010. (22:05)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Hvala Ti na čestitkama za sedamstoti post; čitaš me kao otvorenu knjigu vezano za Balaševića - nakon seminara sam bila - hm, malo izbezumljena; malo tužna, malo deprimirana :))))
    Đole je podigao raspoloženje! :))))
    Pusa, pozdrav od Luki+Goldie

    avatar

    23.02.2010. (22:29)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Ponekad ljudi od panike i neznanja zaboravljaju disati - a uživati - ne znaju ...:((((( Na žalost! Ne znaju što propuštaju...
    Pusa, pozdrav od Luki+Goldie

    avatar

    25.02.2010. (21:47)    -   -   -   -  

  • mirjam

    Draga Luki, kakav god život bio, on je život i u njemu treba uživati. Život je dar ! Poznajem ljude koji su posve nepokretni i u uvjetima kakve mnogi ne bi nazvali ljudskim više uživali i dragom Bogu zahvaljivali za nj negoli oni koji imaju sve. Njima je život , to što su živi, sve! I svojim životom proslavljaju Stvoritelja. Tko tada može reći da je njihov život manje vrijedan ?!
    Oni ne odbijaju i ne odbacuju svoga križa već ga posvema prihvaćajući radosno nose slaveći život., životom zahvaljujući Darovatelju..
    ...
    Diši punim plućima,
    i živi,
    za sve što te u životu snađe
    smireno,
    bez panike,
    zahvali i primi,
    padni,
    al' se i podigni,
    smjelo nastavi,
    kroči dalje
    naprijed kreni,
    stazom,
    Putem
    cilju svome
    radosno,
    zahvalno
    hodi,
    uživaj,
    Život slavi,
    Spasitelj je sa tobom,
    On te vodi ...
    ...

    BTB !!!

    Lijep pozdrav ...

    avatar

    25.02.2010. (22:25)    -   -   -   -  

  • borut

    Neka ti korizmeno vrijeme prodje u unutrasnjim promisljanjima, a Uskrs donese novu radost!!!

    avatar

    26.02.2010. (05:12)    -   -   -   -  

  • mirjam

    @ borut,
    hvala ti na dobrim željama ...
    Uistinu je ovo milosno vrijeme dato svakome čovjeku za promišljanje, propitkivanje, ispravljanje, vraćanje na izvore i obraćenje, ... za nove odluke. I tako ga svake godine i koristim iskreno zalazeći u nutrinu preispitujući dubine, uočavajući i zapažajući krivine koje mogu prepraviti, izbrusiti i ispravno usmjeriti, na pravi put vratiti, za buduće življenje, radeći na sebi i kroteći svoju narav. Uočavajući kod sebe tolike propuste, krivo ponašanje i krive navike shodno tome trsim se mijenjati sebe u daljnjem hodu kroz život. I to je najteže. Teško je boriti se sa sobom, a potrebno je i izboriti se ... , očistiti staroga čovjeka, skinuti naslage, taloge svega što nakupih putem hodeći, svega što me sputava, priječi biti i ne da zdravo, čisto i iskreno, svijetla čela ići naprijed. Da bi nanovo sinuo obnovljeni, novi čovjek, ...
    o Uskrsu ...
    ...
    Nisam toliko na netu i blogu jer me odnaša od onoga važnoga
    što iziskuje moje slobodno vrijeme ...
    ... vrijeme intezivno posvećeno Bogu i meni,
    ... meni sa Bogom,
    ... Bogu sa mnom ...
    ... u otvorenosti i miru,
    ... u iskrenosti srca ...
    ...

    BVB !!!

    Lijep pozdrav ...

    avatar

    26.02.2010. (17:50)    -   -   -   -  

  • smotani

    draga Mirjam....
    koliko sam vapio da s mirom i čistih misli odškrinem vrata tvog doma.... i sada, sada uživam na svojevrstan nači, preispitujem se, jer - baš mi nije neko vrijeme... ali, kao da sam došao do zaključka da je vrijeme kada moram i trebam, razmisliti i osebi. nekako mi se čini da sam na sve ok osebe cijelo vrijeme ( nikada previše, naravno) dovoljno mislio, ali, isto mi se čini, da sam sebe negdje na tom putu izgubio . istina, ne smijemo i ne možemo samo na sebe misliti, sami sebi biti dovoljni, ali, ponekad, kao da je potrebno, makar i u ovo vrijeme korizme, promisliti i o sebi......
    odricanje - da, lijepo si to rekla draga moja... na žalost, ono se danas svodi na odricanje od čokolade, slatkoga, kruha i slično .. a na žalost, u svrhu koja nije ono što se tim odricanjem misli.
    uvijek se u dane korizme prisjetim svog puta u Svetu zemlju, mjesta gdje se Isus povukao na četrdesetodnevno " putovanje" , i doista, samo prisjećanje na to mjesto budi jedno veliko strahopoštovanje.... prema životu sada, ali i prema životu poslije......
    da, lijepo si rekla
    ˝Spomeni se, čovječe, da si prah i da se u prah vraćaš˝

    zato još više čude postupci ljudi, načini života, pohlepa, jal........ neću dalje niti nabrajati....,ali, kao da mi je u tim razmišljanjima jasnije zašto se ja u svemu tome gubim, ne snalazim....
    a jesam se razvezao...a, falila si mi;)

    BTB!!!

    veliki ti i topli pozdrav draga Mirjam ....

    avatar

    26.02.2010. (21:14)    -   -   -   -  

  • mirjam

    @ smotani,
    dragi prijatelju neka si ti meni tu. I ti si meni falio, jaaako ...
    Nije lako živjeti u svijetu i sa svijetom, a bome nakon nekog vremena ni sa sobom i često se gubimo pa je dobro svako toliko napraviti 'inventuru' svega sto nakupismo i čime se možda baš ne ponosimo. Stoga, pogledati, zaći malo dublje u sebe, pomno pregledati čega sve imamo u našim škrinjicama, promišljati o svemu i prebirati po riznici sjećanja ... je potrebno. Ionako sve što uistinu možemo je mijenjati sebe kako bi ponajprije imali čistoću oka, čistoću pogleda na svijet. Ne da ga osuđujemo već da mu se ne prilagođavamo. I mirno da hodimo ne dopuštajući da nas zlo zaplaši ili da nas smete i odvrati od našega puta. Cilj koji je pred nama je tada jasniji, svjetlo koje nas na kraju puta čeka /i koje nas putem, uvijek sa nama, uz nas, brižno prati/ je ono čemu idemo i čemu stremimo. Jednom nam je tamo svima prispjeti ! Neka naše škrinjice budu prepune dobrih djela, vedrih i dobrih misli, susreta /danas u ovaj prekrasan dan prošetavši svijetom uočila sam mnoge divne suncem osvijetljene i prosvijetljene, ljubazne i nasmiješene, predusretljive, ... ljude i napunila srce, oni su napunili moje srce, neopisivom milinom i srećom ... hvala im !/ neka nam svaki dan bude radost i zahvala životu koji koliko god bio težak ima puno divnih sitnica i to u svakom danu, a često ih tmurni ne primjećujemo, koje ga čine neponovljivim i jedinstvenim, našim jedinim.
    ...
    Hvala na posjeti.
    Nemoj se opet odmah sada izgubiti , ha, ha, ha, ...
    /ma daj, budi sada bar malo tu, jedva smo te dočekali ../
    Očekujem ubrzo ponovni susret !
    Uistinu mi je drago !!!

    BTB !!!

    Lijep pozdrav ...

    avatar

    27.02.2010. (14:12)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Draga Mirjam, slažem se s Tvojim odgovorm u gornjem komentaru kod Tebe - treba znati cijeniti ono što imamo i biti zahvalni!
    Uvijek mi postane toplo oko srca kada vidim Tvoj komentar - hvala Ti na tome!
    U kazalištu je doista bilo predivno - prvi put sam se susrela s takvom predivnom predstavom! Lijepo lijepo - i osjećala sam se jako dobro i pozitivno - žena zrači!!!!!
    Pusa, pozdrav od Luki+Goldie

    avatar

    27.02.2010. (19:39)    -   -   -   -  

  • luki 2

    I još nešto - slažem se da one nevaljane treba žaliti, ali - zar je to razlog da pljuju po drugima?! Tek bi tada - trebali razumjeti!
    Pusa, pozdrav od Luki+Goldie

    avatar

    27.02.2010. (19:45)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Najavažnije ne napisah - jako mi je drago da Ti zdravlje ide na bolje; i da operacija neće biti potrebna! Hura!!!!!
    Što se tiče malih wufova - slažem se; a ako budeš željela - Ti i Tvoji (posebno kćerka) možeš do kraja ove ili početkom iduće godine dobiti jednog Goldienog potomka! Razmisli! :))))
    Pusa, pozdrav od Luki+Goldie

    avatar

    28.02.2010. (11:07)    -   -   -   -  

  • mirjam

    @ luki 2,
    na operaciju se spremam već skoro godinu dana i bila sam spremna, ako je potrebno, ovaj put sigurno misleći da me to čeka. Nijedna operacija nije bezopasna, iako bi ovu koju očekujem doktori svrstali u lakše. Nije još hitno i odgođena je sa nadom da će se terapijom rješiti poteškoće koje me muče. I ja kažem, HURA !!! To je još dodatni dril za ovu korizmu, a i inače za dalji život: živjeti po nekim regulama, terapijama, kontrolama, ... /tako je, možda, trebalo i do sada, ali eto, tek kada nam se nešto priprijeti razmišljamo dublje o svome zdravlju, a rekla bih i o životu općenito - čudni smo mi ljudi!/ i to tako doživljavam, uz još ostale poteškoće kao npr. moji sve veći problemi sa kralježnicom koji također zahtjevaju poseban tretman.
    Draga Luki, ozbiljno mislimo jednom nabaviti psa i vjerujem da će moja mlađa kčer biti presretna. /Divno je to naše dijete, najmlađe i ne radi toga razmaženo kako bi se očekivalo, iako zaštićeno i voljeno više jer nas ima dosta oko nje. Posebno je zaštićena i jako voljena od najstarijega, od brata starijeg skoro 15 godina od nje koji se hvali da ju je odgojio, a istina je da nije bilo sretnijega djeteta od njega kada je čuo da ćemo dobiti prinovu. Prvome sam mu rekla veliku novost nekako se bojeći reakcije radi velike razlike u godinama i sl. i pazi, nikada to neću zaboraviti, tu jedinstvenu reakciju: čestitao mi je više nego oduševljen, a ja ostala bez riječi. Bio je i jest više nego brat, obavljao sve poslove oko djeteta, ma čak bi nas i tjerao da izađemo kako bi je on mogao okupati presvući, spremiti na spavanje, voditi u šetnju, ... da su neki iz susjedstva pomišljali da joj je otac, i to prebrižan otac - ha, ha, ha, ... raspisala sam se, volim ih jaaaaaaako !!!/. Pokazat ću joj da se odluči i javiti ti njezino mišljenje. Hvala ti velika Luki !

    BTB !!!

    Lijep pozdrav ...

    avatar

    28.02.2010. (13:29)    -   -   -   -  

  • mirjam

    Problemi sa blogom su već postali takvi da je gotovo nemoguće pisati komentare i čekati hoće li se objaviti ili ne sa nemogućnošću da se isprave ili ako nisu objavljeni ponove. Također je sve teže ući u svoj blog i kod svakog ulaska se u više pokušaja javlja da je kriva lozinka ili da adresa ne postoji ... Ispričavam se svima kojima ne mogu napisati komentar, a željela bih, ili koji su ga kod mene pokušali napisati, a nisu uspjeli. Možda je ovo znak da malo odmorim i pričekam ... I dalje ću vas posjećivati i čitati sa veseljem prateći kada će se problemi sa blog-om.hr riješiti da se može nastaviti sa pisanjem ...
    A i korizma je pa mali odmor od interneta i od bloga nije na odmet ...
    /tko zna hoće li se ovo primiti i ostati zabilježeno i ako hoće kada ???/

    Zdravi i veseli mi bili !!!

    BVB !!!

    Lijep pozdrav ...

    avatar

    28.02.2010. (17:39)    -   -   -   -  

  • Z.OKI

    Draga mirjam...evo navratih do tebe,u tvoj mir.Nešto me manje ima u ovo zadnje vrijeme...nekako nisam od nekog raspoloženja,nešto sam i previše umoran..onda se usput desilo još nešto što me malo bacilo nazad,a i približava se tužna godišnjica..pa sam kao i moj dragi senior smotani,malo izgubio sebe...ali bude i mora biti bolje:-))
    Hvala na uvijek vedrim komentarima kod mene..lijepo te pozdravljam:-))

    BTB!!!

    avatar

    28.02.2010. (18:20)    -   -   -   -  

  • mirjam

    @ Z.OKi,
    svi mi imamo takve trenutke. Netko manje, netko više. Ponekad zaista i dugo potraju i duboko nas zasjeku da osjetimo težinu življenja, umorimo se od prijeđenoga puta, prođenih bolova, patnji, tuga, nedosanjanih snova, neispunjih čežnji, nedorečenih riječi, izgubljenih nada ... No, uvijek iza toga, nastojeći svim svojim silama, želeći, životu se ipak radujući, sluteći, znajući da Ljepota, unatoč svemu, postoji, mi se izborimo i puninu koja nam je obećana i darovana životom već sada, nanovo, opet dotičemo i kušamo, očima probuđenoga srca vidimo. Ona je tu oko nas: Pronalazimo je u najmanjem i nasitnijem detalju, u nenarušenoj ljepoti i beskrajnoj tišini i zvukovima prirode. Ponajviše je u nama, u našim dubinama, u našim srcima koja čuvaju divne uspomene ljubavlju prepune, od kojih živimo i koje nas svojom jačinom rastuže, ali i nose i daju vjerovati da je jedina ona, ljubav vječna. Ona je u dragima koji su sa nama, koji nas trebaju, koji nas bodre, koji nam se raduju, koji nas vole, ... I ona jest život, ona nam daje život, ona nas podsjeća i oživljuje na ono uzvišenije, na ono željeno, čeznućima srca slućeno, često njime doticano ... na ono čemu hodimo ... i čemu se u vjeri ustrajno nadamo ...
    Ustraj prijatelju !
    Vjerujem da ćeš se izboriti i u svojoj nutrini pronaći odgovor i snagu, usprkos i radi svega.
    I nanovo obnovljen ustati i krenuti vedar i nasmijan naprijed životu se radujući, koji zaista to zaslužuje, sebi, baš takvom kakvog te volimo se vratiti i svima nama doći opet onakav kakav i jesi, naš, dragi, stari, veseo, zoki ... I za to molim !

    Uz molitvu da poslije svih kušnji života još jači izađeš ...

    BTB !!!

    Lijep pozdrav ...

    avatar

    01.03.2010. (21:10)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Najprije veliko bravo za Tebe i Tvoje; vidim koliko razumijete jedni druge. Tako i treba!
    Bravo!
    Što se tiče Vaše odluke, polako i smisleno - kako god odlučite, javi - tako da i ja na neki
    način znam, kakve korake poduzeti ...:))))
    Pusa, pozdrav od Luki+Goldie

    avatar

    01.03.2010. (22:37)    -   -   -   -  

  • mamaposebnogdjeteta

    Draga Mirjam, hvala ti što me se sjetiš. Da, da... dobro si osjetila. Nemiri i pustinje. Borim se da mogu ljubiti one koji me gaze. Tvoj komentar je došao u pravi trenutak. Dani preda mnom nose neizvjesnost. Sin ide na operaciju noge. Stojim u sebi, u svojoj tišini. Ne dopuštam olujama da bjesne. Želim sve što je u meni, u miru, predati svome Bogu. On neka dalje nosi moje brige, noge moga djeteta, njegovo trpljenje. Preporučam sina u tvoje molitve. Čekam sunce koje mi maše iza oblaka. Proći će sve, samo vječnost koja nas čeka, ostaje. Grlim te.

    avatar

    02.03.2010. (11:09)    -   -   -   -  

  • mirjam

    @ luki 2,
    Hvala draga Luki !
    Mi se volimo !!! i to ti je sva istina. I činimo sve da ljubav ne povrijedimo posve svjesni da smo zajedno u ljubavi međusobnim pomaganjem kroz život izdržali i najveće kušnje. Zajedništvo različitih, ali ljubavlju povezanih, može mnogo ... Molim Gospodina da i dalje čuva, snaži i upravlja našom malom zajednicom. Osobito molim za one koji će nam se pridružiti, i/ili mi njima, da Njegovom pomoći započnemo i da uspijemo, opet prihvaćanjem i ljubavlju, izgraditi međusobno povjerenje i suradnju i još snažnije u povećanom sastavu nastavimo zajednički život Njemu na slavu !!!
    ...
    Da, draga Luki, vrlo brzo ćemo se sastati i odlučiti. I javit ćemo ti se jer, znam da i ti trebaš na vrijeme dobiti odgovor. I stoga nećemo odugovlačiti. Molim te još samo malo ... /uskoro je vikend i nedjelja, dan našega druženja kod stola, tako da će se i ta tema sigurno pokrenuti .../ Hvala ti velika !!!

    BTB !!!

    Lijep pozdrav ...

    avatar

    02.03.2010. (18:10)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Draga Mirjam, hvala Ti na divnim riječima kod mene; ukrasila si moj post Dizdarovim stihovima...Šećer uvijek dolazi na kraju! :)))))
    Pusa, pozdrav od Luki+Goldie

    avatar

    03.03.2010. (20:31)    -   -   -   -  

  • mirjam

    @ mamaposebnogdjeteta,
    puno je takvih borbi i oluja haralo u duši u mome životu /i u dubinama bića sam ih smirivala u tišinama sobe ili u šetnjama prirodom, najviše u vrtu u radu na zemlji i u promatranju rasta biljaka, a onda u promatranju zvijezda u tišini noći ... razgovarajući sa Gospodinom/ dok sam prolazila teške dane. Nije lako biti gažen i podnositi poniženja, odbacivanja, zaobiljaženja u društvu, ljudske predrasude, krive zaključke, glasne 'pametne' savjete, tiha bolna sažaljenja, ... a onda, duga detaljna objašnjenja, uvijek nanovo prepričavanja povijesti bolesti, prikazivanja pred ljudima i kada nisi raspoložena samo da ljudi ne propitkuju i da rane ne diraju, dokazivanja i sebe i djeteta, ... u koja se nakon toga neminovno upada, trsenja, pojačani rad i trud do rezultata kakve zamislimo ... i iza toga umor, pustinju, nemoć, neuspjeh, poraz, ... i ponovnu neizvjesnost i strah, do borbe za život, osmišljen, radostan, smiren, ispunjen ... No, to je put. I drugoga nema. Proći ga treba dok se ne ojača, dok se ne pronađe smiraj. I tad on zna nestati i ponovno se pada, ali nada i vjera u povratak je jača ! ...
    No, ne mogu i ne želim ništa pametnoga ni novoga tu pričati. Sve znaš i sve si već više puta prošla, bila gore u ushitu za najmanji pomak i uspjeh i dolje sa svakim padom i ponovnim nagovještajem nove nedobre situacije. I uvijek pronašla snage. Za Sina, za onoga kojeg bezgranično voliš i za koga živiš !
    /ako možeš i ako misliš da je to u redu i da bi možda malo olakšala, molila bih te, bez ikakve obaveze - ne opterećuj se sada ovim ako to ne želiš i ako sada nije vrijeme, ako ti treba samoća i mir ... - da mi se javiš na mail: veritas5@net.hr,/
    Želeći tebi, vama, od srca mir, snagu, ...
    moleći ...
    za ono što je pred vama ...

    BVB !!!

    Lijep pozdrav ...

    avatar

    03.03.2010. (22:19)    -   -   -   -  

  • mirjam

    @ luki 2,
    hvala ... očito je radost. i zahvalnost obostrana.
    Toliko me je tvoj post oduševio i povukao da sam izrekla nešto što baš ne pišem po blogu, u postu i u komentarima ... To mi se događa sve češće, nekakva osobna otkrivanja, ... , a i vrijeme je ulaženja u sebe ... , ali, neka, nešto, možda, i nije potrebno previše držati skriveno, a i čemu, nema razloga strahu ...
    Sad sam uistinu umorna od mnogih divnih događanja u današnjem danu /mome sretnom, najsretnijem danu kako ga svake godine nazivam .../ da se povlačim na spavanje zadovoljna i mirna, prepune duše, uz pozdrav:
    Anđeli te čuvali,
    miran san ti podarili,
    jutrom zorom te vedru i čilu
    pjesmom budili
    i u novi prekrasan dan
    punu elana uveli ...
    :-)
    Laku noć

    BTB !!!

    Lijep pozdrav ...

    avatar

    03.03.2010. (22:43)    -   -   -   -  

  • bisermora

    te stope...... uvijek me zamisle..
    kad god vidim pijesak i stope.. ah :))) nosi me On :)))

    lijep pozdrav opet :D napokon sam se vratila, ovaj put namjeravam ostati....

    avatar

    04.03.2010. (03:13)    -   -   -   -  

  • K l i k

    KLIK. Molim te, trebam to. Unaprijed hvala. Luka

    avatar

    04.03.2010. (15:22)    -   -   -   -  

  • mirjam

    @ biser mora,
    divno si ime odabrala, znakovito je, nekako puno govori i daje naslutiti da se pravi biseri, prava ljepota u muci i trpljenju rađaju ... I budi i ti takav biser, ljepota Kristova ! Izbori se, vrati, i zablistaj u punom veličini i sjaju oblikovanome dugim trpljenjem u tišini i skrovitosti školjke ! I ustrajno i postojano ostani !!!
    Stope, stope, ... doista uvijek svima zorno prikazuju put. Okrenemo li se i pogledamo taj prijeđeni put je ili dubok, sa oštrim pravilnim i čvrsto izgrađenim rubovima, ili plići koji se brzo urušava i nestaje pri prvom vjetru i nevremenu ... U svakom životu postoje i jedni i drugi. Trsimo se da je više ovih prvih tragova koje smo ostavili iza sebe i nastavimo hrabrije i smionije, izgrađenije i temeljitije, dublje zasjecati stazama života. Primjetit ćemo kod onih najdubljih, najoštrijih, da su nošeni i potpomognuti, da su blagoslovljeni i plodonosni ...
    ...
    Drago mi je da si opet sa nama !

    BTB !!!

    Lijep pozdrav ...

    avatar

    04.03.2010. (19:45)    -   -   -   -  

  • mirjam

    @ K l i k,
    kliknuh, al' ne čuh,
    otvorih, al' ne vidih, ...
    otvori se i nama
    koji ne razumijemo,
    koji smo il' prestari,
    il' preneuki da shvatimo ...
    Thanks in advance !

    BTB !!!

    Lijep pozdrav ...

    avatar

    04.03.2010. (19:50)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...