Komentari

muzikologija.blog.hr

Dodaj komentar (38)

Marketing


  • Myky22

    Definitivno se slažem! Mislio sam da sam jedini koji misli da Madonna na You'll See zvuči bolje od Susan. To je jednostavno takav tip albuma koji je stvoren isključivo za dobivanje novaca, bez imalo osobnosti. A osobnosti nema jer nema pjesama za Susan. A nisu joj pravili nove pjesme jer bi, za vrijeme stvaranja albuma, oduševljenje publike njenim vokalom splasnulo. Dakle, obični bezobrazni marketinški trik.

    Ke$hu neću komentirati, samo reći da se slažem, mada mi je, među nabrojanim pjesmama, Womanizer na istoj razini s Ke$hinim smećem :P

    avatar

    18.01.2010. (10:48)    -   -   -   -  

  • POPolitanka

    O boyle-inim coverima nemam pojma, ne želim ih ni poslušati, vjerujem da su korektne izvedbe no to mi je sve nekako za treću životnu dob,ništa loše ne mislim, drago mi je...

    Kesha je loša, ne bih je uspoređivala s Katy koja je ako ništa drugo, puno ljepša, a i to ima ulogu u pop-u.zaboravio si Unusual U :(, neiskorišteni sigurni single....

    avatar

    18.01.2010. (17:31)    -   -   -   -  

  • zovem se...

    Pa meni je Tik Tok, i 3 isto sranje!

    Womanizer i Toxic su po meni na višoj razini nego recimo 3!

    avatar

    18.01.2010. (18:10)    -   -   -   -  

  • POPolitanka

    Tik Tok i 3 su vrlo srodne...obje funkcioniraju kao fun pop...problem je sto kesha ne nudi nista ni približno dobro kao tik tok na albumu...

    avatar

    18.01.2010. (18:39)    -   -   -   -  

  • baby

    susan je zakon,možda ti se ne sviđa jer je bolja od mariah

    avatar

    18.01.2010. (18:55)    -   -   -   -  

  • day

    kesa žasu.....

    avatar

    18.01.2010. (21:00)    -   -   -   -  

  • anonymus

    Stari, sam sebi proturjecis, ako me pamcenje dobro sluzi, u recenziji albuma Katy Perry, bija si reka da Katy ima vokal, da sad samo fale pjesme, sad odjednom je taj isto vokal bezlican... Sto se tice Susan Boyle, nemam je bas namjeru slusati, zena ima dobar glas, ali sumnjam da bi me taj glazbeni izricaj mogao zainteresirati, a kesha... Objedinjuje sve lose u danasnjoj glazbi, sklepano samo zato da mi blesava mladez mogla album kupiti u sto vecim kolicinama, a poruka koju pjesma nosi (tik tok mislim, nije bas da sam pohrlija poslusat cili album) je super

    Im talking about - everybody getting crunk, crunk
    Boys trying to touch my junk, junk

    Mislim da sam dosta reka...

    avatar

    18.01.2010. (22:29)    -   -   -   -  

  • x

    Za Suzan Boyle mogu reći da nema tu dobrog albuma.Odličan je vokal ali imam feeling da će biti jedna od onih ´´plesala je samo jedno ljeto´´ i gotovo.Cijenim ja njene vokalne mogućnosti,ali imao sam priliku čuti i bolje tako da i nisam nešto impresioniran (mogu cijeniti ne moram voliti),a Ke$hin album nisam ni pokušao slušati jer prema onom što sam čuo i vidio na tv-u zaključio sam da ipak sebi želim dobro.....

    @ baby po čemu je to Susan B. bolja od Mariah Carey,ja ti garantiram po ničem,ma što god da napišeš neće biti dovoljno jer Mariah Carey je The One,za Susan nedostižna u svakom pogledu...

    avatar

    19.01.2010. (02:26)    -   -   -   -  

  • muzikologija

    - što ste se svi uhvatili pjesme 3, kao da sam ju igdje spomenuo? 3 je ionako skoro pa jednako bezvezna....
    - za katy sam komentirao u kontekstu njenog albuma. Mislio sam da ne moram objašnjavati kako nije svaka ista ocjena jednaka. Albume ocjenjujem unutar svog žanra, a tako i pjesme u okviru svog albuma. Najbolja pjesma na albumu Katy Perry može biti miljama daleko od najbolje pjesme P!nk, a obje u kontekstu svog albuma i njihovog izričaja mogu biti dobre. Napisao sam da Katy ima dobar vokal, da dobro izgleda, ali da je album loš. I dao sam mu 2+. Od tada sam ju gledao kako vodi nekoliko dodjela nagrada i usput nešto otpjeva, natupala je i sama svuda i uživo zvuči lošije nego na albumu. Uz to što je postala i iritantna.
    - usporedbu boyle i carey neću komentirati. To je kao da uspoređujemo Kelly Rowland i Beyonce. Ni jedna nema loš vokal, samo jedna ima 10 puta bolji, a uz to i karizmu i osobnost;-)
    - i da, dobro si onim stihovima rekao...i više nego si htio, čini mi se. glazba za trinaestogodišnjakinje..

    avatar

    19.01.2010. (06:18)    -   -   -   -  

  • Myky22

    Isuse, kako možete Mariah uspoređivati sa Susan. Susan ima samo VOKAL, Mariah ima vokal, pjesme, osobnost, karizmu i karijeru od skoro 20 godina kroz koju je donijela pregršt izvrsnih pjesama, pa i albuma! A Susan? Jedan album koji je napravljen da Simon zaradi novac na njemu, i to album koji se fokusira samo na njen glas, gdje čak nema ni pjesama koje su napravljene za nju. Gdje je Susan i njena osobnost, ako je ima, u cijeloj toj priči?

    avatar

    19.01.2010. (10:58)    -   -   -   -  

  • x

    Potpuno se slažem sa komentarom muzikologije u vezi Mariah Carey i Susan Boyle i komentarom Myky22,ali kad neko napiše da je Susan Boyle bolja od Mariah Carey to ima svoju težinu a takvo nešto se ne može apsolutno ničim potkrijepiti,i glupost je vršiti komparaciju između njih dvije jer gubitnik se zna unaprijed ali najmanje što mogu uraditi je reagirati na takvu glupost.
    Ko prati karijeru Mariah Carey bar zadnjih 10.god zna zašto je psihički kolabirala,ali je imala snage da se vrati i nastavi dalje i ne ostavlja utisak mentalno i psihički neuravnotežene osobe,dok se to Susan desilo u prvoj god. karijere,nekakav medijski pritisak,tako da ni prethodni komentar ne stoji.

    avatar

    19.01.2010. (20:05)    -   -   -   -  

  • Myky22

    Ti tračevi o kolabiranju, psihičkoj i mentalnoj neravnoteži i koječemu me uopće ne zanimaju, one su glazbenice, glazba je kod njih ono što je bitno. Mariah ju ima, Susan nema. I tu priča završava. A dobar vokal ne čini dobru pjesmu, a još manje pjevačku karijeru.

    avatar

    19.01.2010. (22:54)    -   -   -   -  

  • obdarena zvijer

    keshu bi po.ebo boyle ne bi fala

    avatar

    20.01.2010. (00:02)    -   -   -   -  

  • obdarena zvijer

    ko mi hoče pušit nek ostavi broj moba ;)

    avatar

    20.01.2010. (00:47)    -   -   -   -  

  • mama

    znam da me mrziš, ali eto reko da napišem...
    pošto si u prije nekoliko postova predstavio puno albuma, a za dosta njih ja nikad nisam čuo, a u nedostatku nove muzike, odlučio sam skinuti jedan od njih... prvi mi je u oko zapeo onaj grupe The XX , a vidio sam na još nekim sajtovima da je pobrao dosta dobre kritike... i album je zaista izvanredan, sve su pjesme redom odlične, a inače ne slušam puno ovakvu muziku, osim MGMT-a, ali zapravo čovjek shvati koliko ima dobre muzike vani, za koju većina ljudi uopće ne zna ili misli da to nikad ne bi slušala... sve u svemu treba otvori vidike prema svim žanrovima :-)

    avatar

    21.01.2010. (19:55)    -   -   -   -  

  • xfb

    daj molim te nisi ni poslusao album!

    Album je odlican,daj molim te,poslusaj Blind, Animal.........................

    Album je dosao na prvom mjestu Billboard ljestvice sa 150,000 u 1 mjesecu sa debut albumom!

    u 1 mjesecu kada je prodaja slaba ona je prodala 150,000 i dosla kao 1,dok Gaga toliko nije prodala ni u 12 mjesecu! Plus ne usporeduj je s Katy!

    + Tik Tok je oborio rekord prodavsi 610,000 difitalnih primjeraka u jednom tjednu

    + blah Blah blah je vec prva + sve pjesme s albuma ce joj biti veliki hitovi!

    Za razliku od FLOp Mariah, stoga poslusaj album, pa onda daj ocjenu!

    Opssss, da kada je rijec o Mariah,ocjena je uvijek 5 please

    avatar

    21.01.2010. (21:56)    -   -   -   -  

  • glazbena raznolikost

    Nisam slušao ni Keishu ni Mariah, a samo se pitam otkad to prodaja utječe na nečije mišljenje o tome djelu? Što ako je toliko prodala tik toka, što bi sada možda još trebali početi govoriti da je cajka kulturna baština ili šta već.
    Ne kažem da je Kesha cajka, iako je jedina razlika između Keisha i nekih cajki, što kod Keshe nema zavijanja, nego želim reći da bi pošto je cajka popularna trebala biti kvaliteta, svašta!
    Ili možda više nije tako popularna?
    Pa naravno da je Gaga prodala u 12 mjeseci puno više nego 150,000 primjeraka. Daj pročitaj još malo što si napisao!
    To sa slušanje albuma kod muzikologije me živo zanima, jel on to posluša jedanput, pa odmah donese sud, određeni broj puta, ili toliko puta koliko mu treba da stekne sud o cijelini albuma?

    avatar

    21.01.2010. (22:20)    -   -   -   -  

  • glazbena raznolikost

    Aha, mislio si samo na 12 mjesec, kada je velika prodaja dobro onda!

    avatar

    22.01.2010. (12:59)    -   -   -   -  

  • BN

    kog briga za tih 150 000 u prvom tjednu kad ukupne brojke neće dosegnuti ni desetinu gaginih

    avatar

    22.01.2010. (14:40)    -   -   -   -  

  • BN

    a i tih 150 000 uopće nije puno, za prvi tjedan je puno sve preko 300 tisuća...

    avatar

    22.01.2010. (14:41)    -   -   -   -  

  • xfb

    duso BN ona je s debut albumom prodala 150,000 a to je puno jer je prodaja u 1 mjesecu najslabija!To je kao 500,000 u 12 mjesecu!
    Da je album pusten u prodaju u 12 mjesecu prodao bi 500,000 sto posto!!!!!!!!

    Gaga je s prvim albumom prodala 24 tisuce, stoga se ubij!
    A s drugim albumom 170,000 u 12 mjesecu,kada je prodaja najveca!
    I dosla je na 4 mjesto!!!!

    Stoga suti please!

    Kesha je odmah s debut albumom dosla na prvo mjesto,dok Gagica jos nema No.1 album!

    ahahahahhahahahahahhaha

    Tik Tok obara rekorde,dok drugi singl Blah Blah Blah vec #1 na americkim iTunesima!

    + cijeli album hitova!!!!

    Kesha>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>CaCA

    avatar

    22.01.2010. (15:51)    -   -   -   -  

  • POPolitanka

    hahahahaha..xfb molim?
    tih 150 000 je slaba brojka, pogotovo ako uzmes u obzir da će već u drugom tjednu pasti s prvoga mjesta....kesha nije izdala album u 12. mjesecu samo zato što je konkurencija bila prevelika, da ona ima što ponuditi sigurno bi ga izdala u 11./12. mjesecu te uživala u velikim brojkama predblagdanske prodaje....

    avatar

    22.01.2010. (17:04)    -   -   -   -  

  • xx

    3 KE$HA ANIMAL 66783 (218782)

    toliko o velikim brojkama...... btww, grozan album.

    avatar

    22.01.2010. (19:07)    -   -   -   -  

  • Myky22

    xfb, argumenti su ti slabi. GaGin album je u dvanestom mjesecu prodan u toliko primjeraka jer je tada bio već mjesec dana vani. I prodan je više nego Keshin u prvom tjednu. Pa si ti misli

    avatar

    22.01.2010. (20:58)    -   -   -   -  

  • xfb

    @plitkolake herojke

    da molim tew prestani ahahahahhah

    Duso kad se ne razumijes u prodaju bolje suti!

    150,000 je kao 500,000 u 12 mjesecu!

    btw. gaga je prodala 170,000 u 12 mjesecu ahahhahahhahahhaahhaaaaaa

    avatar

    22.01.2010. (22:33)    -   -   -   -  

učitavam...