Komentari

tinolovka.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Bocaccio

    Cacic je u politiku usao u jesen 91 zahvaljujuci "kreditu" vezanom za uspjesno obavljene pregovorie predaje Varazdinskog korpusa. da se podsjetimo, taj je korpus JNA "zengama" polozio kompletno naoruzanje ukljucujuci haubice 203mm i topove 153 mm, stotinjak oklopnih transportera i gotovo isto toliko tenkova. za uzvrat, svi vojnici i oficiri su pusteni kucama. treba istaci da je Cacic tada bio "simpatizer" HDZa.

    Tijekom 92 i 93e, poznat je po aferama koje je njegova tada tvrtka, sad holding, CONING imao sa muljanjeme i prevarama u inozemstvu i tuzemstvu (za neupucene: Konzum je tvrtka a Agrokor, njen vlasnik je holding koji ima jos tvrtki - Jamnica, PIK Vrbovec, Zvijezda, Sloboda Osijek, Koestlin Bjelovar, PIK Belje, ...)

    kako ga zbog afera i karaktera nitko u HDZu nije htio, tijekom 1997/98 Cacic ulazi u HNS koji je odlaskom Tripala i Savke iz plotike tijekom Saborskog saziva 1996-1999 ostaje bez zastupnika. Saborski zastupnik postaje 2000te i ulazi u tadašnju koalicijsku vladu kao ministar.

    o njegovim aferama vezanim za izgradnju cesta (afera Behtel) ne valja trositi previse rijeci. afere koje se u odnosu na Behtel predbacuju Kalmeti su bebice. podsjetimo se da je Bechtel nakon revizije ugovora izgubio posao i posao zavrsetka autoceste do Splita dobivaju drugi. takodjer, Behtel gubi i posao dovrsetka prve faze autoceste do Rijeke. osim toga, citav niz afera vezanih za privredni kriminal, takodjer je vezan uz CONING i njegovog vlasnika, Cacica.

    kako tipicno izgleda CONING afera moze se sagledati na primjeru hotela kod dvorca Trakoscan. stari hitel izgradjen na temelju kredita, u vlasnistvu je CONINGove firme kceri ali ... uvijek je prazan. u prijevodu znaci da nikako posluje. tko je ikad isao na izlet u dvorac Trakoscan i tamo pozelio provesti recimo vikend, zna da je hotel uglavnom uvijek prazan. ali, gle cuda, CONING firma kcer od varazdinske banke dobiva kredit za rekonstrukciju hotela. prilaze dokumentaciju (elaborat o poslovanju i predracune za troskove obnove). radove izvodi tko drugi doli CONINGova firma kcer, sestra CONINGove firme kceri koja upravlja hotelom. novci stizu direktno sa racuna banke na racun izvodjaca. gradjevinski radovi na papiru su jedno (gradjevinski dnevnik) a stvarno uradjeno je nesto potpuno drugo. razlika u vrijednosti je barem 50% naplacenog a neuradjenog a sto u svarnosti odlazi CONINGu u dzep (ovo j eprimjer i kako funcionira Holding u Agramu gradu). uglavnom, na slicnom princpu kreditiranja investicija posluje citav koncern CONING. obzirom da sve kontrolira Capo, svi su sretni dok Varazdinska banka ima sredstava za plasiranje kredita. na taj nacin CONINGu odnosno Cacicu dolaze novi i prihodi. detaljniju analizu moze napraviti svatko tko pozna vlasnicku strukturu CONING firmi kceri i u Poslovnoj Hrvatskoj kupi DVD sa godisnjim izvjestajima o poslovanju hrvatskih tvrtki. tamo su podaci o poslovanju za godine unazad. :))))

    no Don Cacic ima svoje prste (citaj: ucesce) i u Dom fondu. sjecate se njegove afere sa Opatijskim hotelima i cca. 800 miliona kuna koliko je Dom fond potrazivao za svoje malverzacije od Drzave. da se podsjetimo, malverzacije su ucinjene 2002 i 2003 a afera je pukla tek kad je koalicija izgubila vlast i HDZ dosao na vlast 2004 da bi se razbuktala 2005 i 2006 kad je tresla citavu drzavu. zavrsila je tako da su poreski obveznici u drzavi pokrili malverzacije Dom fonda pa se je nesto love slilo i u dzep Don Cacica (radi se o barem stotinjak miliona kuna).

    a ima toga jos.

    no Don Cacic je umjesto da dolija zbog privrednog kriminala, stradao u prometu gdje je upravo zbog njega zivot izgubila jedna osoba a po izvjestajima i druga je vrlo vrlo blizu. usporedi li se slucaj Don Cacica sa Don Caponeom, paralele postoje. Cacic je privredni kriminalac a Capone je ulicni gangster. razlike u biti nema. i zbog jednog i zbog drugog, zivotom je platio poneko nevin. Don Cacic ce u zatvor zbog ubistva u prometnoj nesreci (dogodilo se to u Madzarskoj gdje Cacicu ne pomazu politicke veze kao sto bi mu pomogle u Hrvatskoj a sto najbolje zna njegova predsjednicka kandidatkinja, Vesna Pusic). Don Capone je otisao u zatvor zbog privrednog kriminala.

    ruka ruku mije a obraz obadvije. naime, Vesna Pusic ga jos i brani. pogledate li na youtube snimke ucinjene odmah nakon nesrece, magle nema. sad se spominje kisa no vidljivost je po snimkama ok. kristalno bistra i jasna na daleko. a u prometu pak, bez obzira na maglu ili kisu uvijek vrijedi da je kriv onaj tko tebe udari a ne onaj tko je bio udaren kako nam to tumaci Cacic.

    avatar

    14.01.2010. (19:30)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Prijatelju, odličan post!:-) Bocaccio ga je učinio gotovo savršenim, a ja ću dati točku na "i"...

    Pokojni otac od Radimira Čačića bio je u vrijeme progona hrvatskih proljećara, nakon što je diktator Tito slomio Hrvatsko proljeće, republički javni tužitelj koji je mnogobrojne hrvatske rodoljube nedužne poslao na robiju.

    Radimir Čačić je skoro umro u svojemu djetinstvu, kada je progutao neko voće pa mu je koštica zapela u grlu. Da ga nije protresao Vjekoslav Vidović, koji mu je tako spasio život, loše bi mu se pisalo. Vjekoslav Vidović poznavao se s njegovim ocem, ali za razliku od njega je kao komunist pokazao ipak neke ideale i ljudskost, i kao javni tužitelj za Zagreb je 1972. odbio sudjelovati u montiranim političkim sudskim procesima, i otišao u mirovinu iz koje ga je pozvao predsjednik Franjo Tuđman i postavio za predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske. Kad je umro, ne znam zašto, ali Radimir Čačić nije došao na sprovod čovjeku (Vjekoslavu Vidoviću, bivšem predsjedniku Vrhovnog suda i HHO-a) koji mu je spasio život u djetinjstvu, možda nije zato što je bivši ateist Vjekoslav Vidović postao vjernik i katolik, i imao kršćanski pogreb umjesto partizanskih plotuna kakve su dobivali bivši partizanski borci.

    Početkom političke karijere u Republici Hrvatskoj, koja mu je eldorado, Radimir Čačić osnovao je čak i politički tjednik pod imenom "Tjednik" koji je, međutim, brzo propao, iako je imao dobre novinare, ali tim dobrim novinarima je Pusićkin kolega iz osovine Čačić-Pusić, ostao dužan plaće i honorare (ne znam jesu li novinari ikada dobili ono što su zaradili).

    Radimir Čačić - priča o uzletu Ikara voštanih krila prema Suncu, i priča o naglom padu.

    Slažem se sa stajalištem u postu, da se prometna nesreća dogodila u RH, nastavak političke karijere prouzrokovatelja nesreće bio bi izvjestan, ovako može molit Boga u kojeg ne vjeruje da ne dobije zatvorsku kaznu, a karijera mu je gotova, iako Vesna Pusić to ne želi prihvatiti.

    avatar

    14.01.2010. (20:47)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Bocacciozg

    PS: onaj srpski zapovjednik "kasarne JNA" u Varaždinu, sa 200 tenkova koji su poslije došli u posjed HV, i koji je imao ženu i djecu u Varaždinu, predao je "kasarnu" nakon što je u ruke dobio aktovku sa 1 milijun ondašnjih njemačkih maraka. (Poslije mu je u Beogradu suđeno za veleizdaju.) U pregovorima oko predaje korpusa i kasarne sudjelovao je cijeli tim s hrvatske strane, ali poslije je u percepciji javnosti ispalo kao da je Čačić bio glavni; to se zove dobar PR.

    avatar

    14.01.2010. (20:52)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    @cbk,

    znam. i sjecam se kako sam u noci, na dezurstvu, u jednom od tada molobrojnih nebodera uz Slavonsku aveniju, gledao impozantni mimohod tenkova, transportera, topova i haubica koje su dolazile iz Varazdina. u svakom slucaju, bila je to jedina ikad napravljena drustveno korisna korupcija. ostale njegove korupcije smo platili ili placamo iz svojih dzepova - svi mi, poreski obveznici.

    avatar

    14.01.2010. (22:52)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...