Komentari

merkat.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • srce

    Uz Crkvu ću uvijek stati-jer je u osnovi točna. U Crkvi su sveti jedino Sveti Sakramenti, sve ostalo je ljudsko.
    Evo, Merkati ajde ti osnuj jednu političku stranku, ja ću te prva podržati. Opet se vraćamo na ono -Merkija za predsjednika ha, ha, ha...
    Idem peći tortu, svi ste pozvani. Nego, Merki di ima za kupit ovo pivo (trapističko)?
    Neka Gospodin blagoslovi sve vaše napore u 2010.godini.
    Blagoslov.

    avatar

    31.12.2009. (13:21)    -   -   -   -  

  • merkat

    Istina. Slijedeći post će biti o razlozima ostanka u Crkvi. Prepiska od svećenika i kardinala što sam dobio mailom.
    Za stranku nisam sposoban a mogla bi biti spremna kada bi se okupili intelektualci i radnici sposobni svoj ego žrtvovati za poniženje i vjeru u dobro.
    Trapističko pivo se da naručiti preko nekoliko firmi koje uvoze razna piva kojih nema u dućanima. Cijena je oko 20-25 kuna. Inaće sam ovo s slike nabavio iz Belgije.
    Samo mi nemoj reć kakva je torta da ne patim.
    Sve najbolje u najnovijoj godini !

    avatar

    31.12.2009. (13:57)    -   -   -   -  

  • Julijana

    O tome što si napisao, moglo bi se mnogo reći, ali danas ti želim samo poželjeti jako sretnu 2010. i neka ti se dogodi veliki preokret i u osobnom životu - želim ti obitelj, sretnu i divnu, štogod rekla Ema, i kao laik može se biti vrlo djelotvoran u Božjem vinogradu. Neka ti se ostvari, s Božjim blagoslovom u svemu!

    avatar

    01.01.2010. (21:08)    -   -   -   -  

  • Ema

    Hvala Merkate. Uistinu je šteta, da ne kažem grijeh, ne dati ono što imaš u sebi, ne podijeliti, kako bismo zajedno učili o našoj vjeri, o našoj Crkvi, o nama. Ti to sad činiš i molim te nastavi.
    @ Julijana, O tome što si napisala, moglo bi se mnogo reći, ali danas ti želim samo poželjeti jako sretnu 2010 :)))

    avatar

    02.01.2010. (11:22)    -   -   -   -  

  • Defton

    Hvala ti najprije što si ispoštova moj zahtjev da izbrišeš komentar jer uvijek reagiram na prvi osjećaj, onda se kajem i ispravljam!

    Mogu ti reći da se sa svime u potpunosti slažem i hvala opet Duhu koji te nadahnuo, ovo je detaljno iznešeno stanje nas Crkvenjaka i gdje se nalazimo.

    Volio bih da imamo neku internet zajednicu gdje se može kvalitetno povezati i organizirati i početi djelovati barem na ovoj razini, a kasnije sve više arganižirati u djelovanje na vanjskoj i realnoj razini, molitvama, društvenim zalaganje i ukazivanje na slabostima i graditi na povjerenju prema kleru i klera prema nama.

    Don Grubišića vole svi koji nisu katolici, čudim se.

    avatar

    02.01.2010. (13:54)    -   -   -   -  

  • Ema

    @ Defton, vjerujem da bi članova bilo. Vi mladi pokrenite se, na vama vjera ostaje.:)

    avatar

    02.01.2010. (17:42)    -   -   -   -  

  • merkat

    @julijana, hvala na lijepim željama. samo da još nađem neku naivnu koja će pasti na prazne riječi ;)

    @ema, ti ionak previše znaš pa ti nema kaj više povedati ;)

    @defton, ne samo na internetu nego bi se mladi i malo stariji trebali umrežavati kroz tzv. "institucije civilnog društva". znači jedinstvo pravnih subjekata znanih kao građanske udruge, nevladine organizacije. ove potonje ne plaća država nego strani izvori pa su najčešće u intersu stranih platiša. mi tome možemo doskočiti na način da se finaciramo od primjerice njemačkog caritasa koji finacira postiplomski studij na KBF-u i slično. treba se uključiti u sve a ne da su protuhrvatski i protucrkveni subjekti zauzeli sve pore društva.
    što se interneta tiće, postoji stanica mladih HBK i forum preko kojeg se mladi druže i dogovaraju za različite akcije i druženja.
    što se tiće grubišića, to ti je kao i aktualni precednik. više ga vole drugi nego oni kojima treba služiti. sapienti sat.

    avatar

    03.01.2010. (13:20)    -   -   -   -  

  • Defton

    merkat... ja ti nisam baš poput ovih HBK i Frame, ja sam malo žešći.. druženja me zanimaju ali više djelovanja, kako doći do biskupa, kako produbiti duhovnost, kako ljude zainteresirati za Krista ne kao obavezu ili samo kao neku terapiju, nego kao Osobu u životu koja je uvjek to, nažalost mnogi me savjetuju i govore mi da tiha voda brijege dere..znam da primjer govori mnogo, ali te primjere treba staviti u tu vodu.. sve zajedno... pojedinac rijetko može sam, poput mene ili jedino ako se rodiš kao Svetac, npr. Ivan Vianney...

    oni skupovi mladih hrvata katolika su sodoma i gomora...

    avatar

    03.01.2010. (15:51)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    Merkate dragi, na tebe je doista sišao Duh Sveti. Unosiš u moje zbrkane misli blagotvorni mir i uspostavljaš red između onoga što mislim i osjećam a iz tebi poznatih razloga nisam trenutno u stanju suvislo složiti. Bog te blagoslovio!

    P.S.
    Ćuko je neponovljiv :-))

    avatar

    03.01.2010. (22:25)    -   -   -   -  

  • Julijana

    Ajoj, Merk, pa riječi ti baš i nisu prazne, a žene padaju često na neke sasvim obične sitnice (malo pažnje, lijepa riječ, lijepi pogled), što vama baš i nije razumljivo, kad vi sve morate analizirati i imati razumno objašnjenje. Obzirom kako ovdje barataš riječima, vjerujem da bi i negdje drugdje lako osvojio neku, samo da hoćeš. Ali, neka Bog providi pravu, to je najbolji način, samo i ti trebaš to željeti i moliti. Neka ti Bog da po svojoj volji, a tebi volju da to primiš!

    Ema, hvala na lijepim željama! Ja svejedno mislim da je život ljepši kad ga imaš s kime podijeliti. Sretna sam kad pogledam svoju djecu i sve što Bog tako milostivo mnogima daje!

    A politika i djelovanje... nemam volje ovih dana o tome... Baš uživam u miru i radosti sa svojima.

    avatar

    03.01.2010. (22:57)    -   -   -   -  

  • merkat

    @defton, dobro je to ali se naoružaj strpljenjem i navikni na razočarenja. za skupove puno ne znam, sam znam da kako na taize tako i na skupove katoličke mladeži dolaze i oni koji nisu baš praktični vjernici a iskreno, malo ih vjeruje da je moguće živjeti u čistoći. svega tu ima kao i svagdje gdje je puno ljudi. i praktičnih vjernika i svetih mladih i mlakih. gledao sam na youtube filmić pod naslovom isusovci fanatici gdje na jednom skupu katoličke mladeži neki momci snimaju druge mlade kako pjevaju kršćanske pjesme i ismijavaju ih kao čudake. svega se skupi ali koliko sam informiran, većina je u redu pa možda malo pretjeruješ. ako si friški obraćenik razumijem te jer sam slično reagirao dok mi se stvari nisu posložile. nije danas lako biti mlad i čist i pošten. ili si radikalno Kristov ili si začas u banani.

    @ljub'ce, šta ću kad sam super.

    @julijana, kako bi Gibo pjevao - uvijek mogu ti podvaliti - ljubav ! ;)
    ili kako bi zagorci rekli - ak nemre drugač - onda bumo poštene ! ;)))

    avatar

    04.01.2010. (14:43)    -   -   -   -  

  • Drina

    Ja sam nešto probala po tom pitanju, kao tajnica Svjetla Europe. www.svjetlo-europe.hr, povremeno na blogu pišem o tome, a zvala sam već i katoličke istomišljenike da se priključe...Imat ćemo i neke promjene u vodstvu udruge (Silvana Dragun zbog mnoštva drugih obaveza ne može više biti predjsednica. Možda bi ti Merkate to mogao preuzeti? Ili defton? Ema bi isto mogla u predsjedništvo...Vi već imate formiran jedan svoj krug i suradnju.), a i ja opet odlazim na neko vrijeme u inozemstvo (s jednom blogericom već pregovaram da me naslijedi kao tajnica...), pa ako se netko od vas osjeti potaknut uključiti se ili povesti udrugu dalje, dobro ste došli. Molim na te nakane! Svjetlo Europe se uključilo i u nedavno osnovani savez pro-life udruga: Cro Vita...A ideja je povezati i katoličke kulturne udruge u sličan savez:

    www.cok.hr (Centar za obnovu kulture) - koji su nedavno doveli Lecha Walesu i org. tribinu o Padu komunizma u Europ

    http://www.krscanski-kulturni-centar.hr/ (v. Tamarut i suradnici u Frankopanskoj - organizirali zanimljive tribine u DošašćuI

    http://www.prudencija.com/ (Silvanina splitska udruga...)
    http://www.troplet.com/ (udruga Hrvata u BIH)

    http://www.uki.hr/ (Udruga katoličkih intelektualaca...)

    Postoji i Kršćanski akademski krug (fra Špiro Marasović, Neven Šimac i dr...)

    Ideja je bila u veljači organizirati tribinu i okrugli stol:

    Okrugli stol "Društveni angažman laika u 21. stoljeću" i inicijativa za Savez za kulturu

    "Zamišljeno je da pokušamo okupiti više hrvatskih katoličkih udruga, koje djeluju na području kulture, pokušavši formirati svojevrsni Savez za kulturu, slično nedavno osnovanom CRO-VITA - Savezu za život, kako bismo na taj način, zajedničkim djelovanjem bili jači i koordiniraniji..."

    Eto, bojim se da ja neću stići, Silvana više ne može, Svjetlo Europe postoji, sa statutom, žigom, već 20-ak članova i vapije za suradnicima!

    avatar

    04.01.2010. (16:19)    -   -   -   -  

  • Julijana

    Pa, hajde, onda nađi tu jednu posebnu kojoj ćeš versama i notama "podvaliti" iskrenu ljubav.
    Taj Đibin album je predivan i daj Bože da bude još takvih i da njegova ljubav preživi sve oluje...
    A zagorska izreka - pa ima li iskreno i pošteno uopće alternativu? Sve se laži ionako kad tad otkriju.

    avatar

    04.01.2010. (20:32)    -   -   -   -  

  • merkat

    @Drina
    podržavam svaku suradnju i umrežavanje katoličkih udruga. u nešto slično sam uključen po molitvenom pitanju što će se proširiti na ostale djelatnosti. katoličke udruge treba povezati međusobno ali i s ostalim vjerskim udrugama i organizacijama jer imamo mnogo zajedničkoga. za kulturu nisam i prepuštam onima koji se u nju razumiju ali rado podržavam. s vremenom sam prilično tanak pa se nebi razbacivao na previše strana. mislim da svaki katolik bi mogao naći malo vremena za jedan vid djelatnosti koja ga zanima. mene osobno zanima molitva, humanitarni rad i moral. no, sve se da povezati u vidu podrške, što moralno, potpisom, mirnim prosvjedom itd. također sam slušao na HKR-u o umrežavanju Pro life organizacija u svijetu. dakle svatko može naći svoje mjesto u crkvi i pripomoći koliko može. bez uzrujavanja ako ne može jer svoje trpljenje i molitve uvijek može prikazati za određene nakane. i neka se time bavi svatko iz srca, iskreno a ne na silu ili ako ga to ne veseli. nadam se da će tvoj post nekoga animirati.

    @julijana
    ima pošteno alternativu - ali nema budućnosti ,)

    avatar

    05.01.2010. (15:52)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...