Komentari

timotej.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Matti

    Stare Maje bi rekle In Lak'ech što bi značilo ja sam isto što i ti, dakle svi smo u istoj mreži.. Aikido filozofija kaže da pravi ratnik treba spriječiti pokolj, to je umijeće mira i ljubavi.. Reikijem možemo iscjeljivati i sebe i druge.. Joga nije religija i prikladna je za svakoga; od kršćanina radi boljeg kršćanina, od budista boljeg budista, od ateista boljeg čovjeka, dobra je za um, duh, tijelo i zaštitu od bolesti i negativnosti.. solarna joga nas postepeno diže na neovisnost o hrani, doktorima, uzdiže energiju i svijest te prestajemo krasti energiju drugih.. Jedan je Bog (Apsolut, Univerzalna Energija, Svemir, Svjetlost, Mreža, Majka Zemlja, kako kome drago nazvati) a mnogi su putevi razvoja, samospoznaje, sjedinjenja s Bogom i svim bićima..

    Velika je šteta što se katolička crkva protivi svemu gore navedenom, što je spaljivala majanski duhovni kalendar koji je važniji od ovog današnjeg svjetovnog, kako bi zadržala monopol, što čuva znanje u svojim uskim redovima, kako bi svoje "ovce" kako voli nazivati vjernike, držala u kontroli, strahu, manipulirala njima i od njih uzimala novac..

    Prestanite se dijeliti na razne religije i misliti da je samo vaša religija "ona prava", religije razdvajaju, no duhovnost spaja.
    Svi smo jedno, svi smo umreženi u jedno, svi smo od istog izvora, sve stvari su povezane..

    Ako tamo u Vatikanu znate istinu o pinealnoj žlijezdi, vanzemaljcima, i tko zna što sve tamo krijete, onda to znanje prenesite svijetu.. Ustvari, napravite dobro djelo - prodajte Vatikan i nahranite svijet.

    In Lak'ech!

    avatar

    30.11.2009. (22:39)    -   -   -   -  

  • Timotej

    Odgovori mu Isus: Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni. (Iv 14,6)
    Tko je god od istine, sluša moj glas. Reče mu Pilat: "Što je istina?" (Iv 18,38)

    Katolička Crkva vjerno čuva istinu o Bogu (i čovjeku) kakvu nam je objavio Isus Krist, Jedinorođenac od Oca - pun milosti i istine (Iv 1,14). On je onaj kamen koji vi graditelji odbaciste, ali koji postade kamen zaglavni. I nema ni u kome drugom spasenja. Nema uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti. (Dj 4,11-12)

    "Kad je Kongregacija za nauk vjere godine 2000. objavila deklaraciju Dominus Iesus "O jedincatosti i spasenjskoj univrezalnosti Isusa Krista i Crkve", prolomio se krik negodovanja ne samo modernim zapadnim društvom, nego i velikim nekršćanskim kulturama kao što je ona indijska: To je, govorilo se, dokument nesnošljivosti i takve religijske bahatosti koja u suvremenome svijetu ne bi smjela imati nikakva mjesta. Katolički kršćanin može pritom, u svoj poniznosti, samo postaviti ono pitanje koje je jednom zgodom Martin Buber postavio jednom ateistu: "Ali ako je istina?" (J. Ratzinger, "Vjera - Istina - Tolerancija")

    Ne samo da vjerujem da je kršćanstvo "ona prava" i istinita religija, nego vjerujem doslovno u sve što piše u Katekizmu Katoličke Crkve. I ni najmanje mi ne smeta ako će me tko zbog toga smatrati "bahatim" ili "netolerantnim". Tolerancija je, mislim, moguća samo na interpersonalnom nivou. Jer ako duboko vjerujem u istinitost kršćanstva to nužno povlači za sobom da sve ostale religije/svjetonazore smatram lažnima ili u najmanju ruku nepotpunima. Primjerice, ako je Muhamed tvrdio da je Isus bio "samo prorok" i da se njegovim učenicima "učinilo" da je umro na križu i treći dan uskrsnuo, što kršćanin na to može reći doli da je Muhamed bio lažac i/ili neznalica? Kakve tu može biti "tolerancije"? Istina je samo jedna.

    Treba dakle naći pravu mjeru između jasnog zastupanja istine vjere i poštovanja prema svakoj osobi. Najbolje je držati se savjeta Sv. Petra: budite uvijek spremni na odgovor svakomu koji od vas zatraži obrazloženje nade koja je u vama, ali blago i s poštovanjem (1 Pt 3,15).

    Ja sam običan laik i ne znam što sve znaju "tamo u Vatikanu". Međutim, tamo je "šef" Joseph Ratzinger, čovjek kojega poznajem u dušu (pročitao sam manje-više sve njegove knjige). Budi uvjeren da on ne gubi noći razmišljajući o epifizi (lol) i vanzemaljcima. :)

    A Crkva nije ni približno tako bogata kako neuki svijet misli. Najveća je vrijednost u samim "crkvama" kao građevinama i njihovim umjetninama, koje nisu za prodaju. Čak i kad bi Crkva ukinula sebe kao "instituciju" i prodala apsolutno sve što posjeduje, ne bi značajno smanjila siromaštvo svijeta. A nerazborito bi smanjila svoje mogućnosti za navještanje Evanđelja.

    avatar

    01.12.2009. (08:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...