Komentari

redbloodedme.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • cistiliste

    gle ja sam svoju vezu upravo tako održavala..dve, skoro tri godine..a ono doba, bez interneta..bez mobitela..i kaj? preživeli smo...dakle može se...ako se želi...ok poslije mi se taj brak raspao..ali nekih 20 godina poslije, a nije da tada nismo bili 24/7 zajedno ..
    dakle, svi mi sve znamo..ali nema teorije da ne probaš..i ne, nije istina da se nemre..
    a one...? jednostavno nisu fer..jer ti sad kad ti treba, ubijaju priču, mogućnost i sve ostalo..dakle ide, draga, ide...naravno da ide:))) drži se i furaj svoju priču...

    avatar

    25.11.2009. (17:41)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    meni je 25 i našla sam soulmatea... bez daljnjeg. ne daj nikome da te razuvjerava, žene su, ma koliko žele biti dobre i pune savjeta, ponekad i podsvjesno zavidne. ljubav je moguća, itekako. i zapamti, svatko tko generalizira tipa "svi su muškarci zamjenjivi" dopušta i generalizacije tipa "sve su žene zamjenjive". nekome ti nisi zamjenjiva, zar ne? i netko nije zamjenjiv tebi... pa u čemu je onda stvar?

    avatar

    25.11.2009. (18:28)    -   -   -   -  

  • grešnica i vila

    AKO IMA POVJERENJA ,POŠTOVANJA I LJUBAVI SVE SE MOŽE SKUPA POBIJEDITI.POZDRAV IZ DUBROVNIKA.
    P.S
    SUPER TI JE DIZAJN,STRADUN U 12 MJESECU SAV BLISTA...MOŽDA SU GA VEĆ I OKITILI,SVAKI DAN SAM U GRADU,ALI JEDNOSTAVNO NISAM OBADALA...

    avatar

    25.11.2009. (20:43)    -   -   -   -  

  • ninela

    naravno da postoji! ne volim kad netko tako generalizira i nepozvan dijeli pesimisticne savjete i to osobi koju prvi put vidi. veza ne propadne zbog daljine nego zato sto ne valja.

    avatar

    25.11.2009. (20:53)    -   -   -   -  

  • shmutzy

    pa jebem mu,nije ljubav ko prljave gaće da se samo tako mijenja!

    avatar

    25.11.2009. (22:27)    -   -   -   -  

  • Kayser S'Ozren

    Ne daj se, Floki!!!

    avatar

    26.11.2009. (15:54)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    ljubav ce doci kad najmanje se nadas
    i kad mislis da potonule su ti ladje
    i baz zbog toga
    stvari ne valja forsirat
    vec u zbilji snova
    potiho uzivat

    pozdrav ostavljam
    Bocaccio

    avatar

    29.11.2009. (19:29)    -   -   -   -  

  • jaspel

    život je kratak.

    avatar

    30.11.2009. (02:15)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Ah, vječna i teška tema ... i ja imam iskustava sa ljubavlju na daljinu obzirom da sam nekoliko godina živio vani. A ta iskustva su fifti-fifti ... ak je objema stranama stalo da se ljubav održi i prosperira, onda nema frke. A ako je do toga stalo samo jednoj strani ... ha, onda će se ljubav ugasiti pa da ste bašp vezani jedno za drugo i ovdje usred Zagreba.
    Dakle, nema pravila.
    Ti najbolje znaš kakav ti je odaziv druge strane, ima li osim geografske udaljenosti kakvih drugih problema koji se možda stavljaju pod tepih ili kvare atmosferu ... Ako nema, super, ne slušaj druge nego guraj(te) dalje po svom.
    A ako ima problema i ne osjećaš se najbolje zbog njih ... tad to i nema veze sa udaljenošću. Ali svejedno zahtijeva brzo raščišćavanje jer takve stvari brzo truju vezu ...
    Puno sreće vam želim oboma ... i da ste čim prije opet zajedno (ma gdje to bilo ;o) )!

    avatar

    30.11.2009. (14:40)    -   -   -   -  

  • propheta nemo

    Možda malko istrošene ženske pa već zavidne.

    avatar

    02.12.2009. (11:18)    -   -   -   -  

  • Život taxista

    Za vezu na daljinu potrebno je dvoje.Na kraju krajeva ako želite nešto ozbiljnije morate se žrtvovati,odnosno netko se treba žrtvovti.pričam iz iskustva.tko voli,neka izvoli

    avatar

    02.12.2009. (12:40)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Evo jednog prigodnog citata - iskopirat ću ovdje jedan odjeljak knjige Sabrine Fox "Stolpersteine auf dem spirituellen Weg" (iliti, u slobodnom prijevodu "Kamenovi spoticanja na duhovnom putu") koju upravo čitam. A radi se o fiktivnom pismu autorice knjige (žene u 50-tim godinama, navodno dosta poznate autorice na temu duhovnog razvoja - recimo fah tipa Eckhart Tolle i co.) kojeg bi ona napisala svojoj kćeri Juliji (19-godišnjakinji u doba pisanja knjige) kad bi ju ona zamolila za savjet vezano uz pitanja emotivnih veza, partnerstva, braka.

    Pismo me se vrlo dojmilo i to je razlog zašto ga želim podijeliti sa vama - volio bih kad bi svaki roditelj mogao nešto takvo napisati/ispričati svojoj djeci, vjerujem da bi bilo puno više uspješnih veza, a manje bračnih nesporazuma i brodoloma!

    (brzopotezni prijevod s njemačkog je moj (znam, moglo bi i puno bolje ), čuvao sam strukturu originalnog teksta - kratke rečenice, odjeljci ...)

    =================
    Draga Julija,

    kao prvo i najvažnije, budi potpuno sigurna da ga voliš. Da u tebi postoji čežnja za njim. Da tvoje oči blješte kada ga vidiš. Da želiš biti u njegovoj blizini.
    Upoznaj ga takvog kakav on zaista jest, a ne takvog kakvog ga si ti sama sebi predstavljaš. Budi od samog početka iskrena sa svojim osjećajima. Ako te nešto ozlijedi, nemoj potiskivati svoje suze. Nikad si nemoj reći: "Ipak to nije tako loše" i nakon toga zašutjeti.

    Započinji razgovore. Izrazi svoje mišljenje! Ali ga također slušaj sa istom pažnjom sa kojom želiš da on sluša tebe. Također, daj si mogućnost da primjetiš znakove upozorenja kad nešto nije u redu - i progovori o njima, uvijek progovori o njima! Ako osjećaš da se povlači, pitaj ga zašto to čini. Pitaj ga što treba i kaži mu što ti trebaš.

    Molite zajedno. Pa i ako svatko moli svoju vlastitu tihu molitvu. Lakše je u vezi kada oboje imate svoju vjeru - ili kad ju oboje nemate.

    Prihvati vjeru partnera. Možete pričati o tome, objašnjavati, ali prihvati njegivu vjeru isto tako kao što prihvaćaš svoju: kao nešto sveto. Respektiraj ju kao što respektiraš i svoju vlastitu.

    Ni u kojem slučaju nemoj biti njegov učitelj. Kao što niti on ne smije biti tvoj. U odnosu učitelj-učenik nema istinske razmjene: jedan stalno podučava, a drugi uči. Ali, naravno da ćete učiti jedno od drugoga, to je nešto sasvim drugo.

    Seksualnost je važna. Spajaš se sa osobom koju voliš, a vi oboje zajedno sa bogom.

    Ni pod kojim uvjetima nemoj se sakrivati pred svojim muškarcem kojeg si odabrala. Ako nešto ne valja, on to mora znati. A tako neka bude i u drugom smjeru. Ne žali se ako to zaista ne misliš, ne ljubi ako u tom trenutku ne želiš, ne spavaj sa njim ako ga tad ne želiš.

    Uživaj u svom a i u njegovom tijelu. Zabavljaj se. Nauči nešto iz toga. Kupi si knjige o tome, pitaj svoje prijateljice. Seksualnost je kao i svako drugo približavanje: učimo tako što imamo sve više iskustva, tako što sve više pitamo i iskušavamo.

    Ne sakrivaj bol. Niti kod seksa niti kod drugih stvari. Kada se to desi, a dešavat će se, prihvati ispriku i ne gunđaj nakon toga. Ne daj da se neizrečeno uvuče između vas. Sve što je neizrečeno je kao korov, raste i raste i poništava sve ostalo.

    Intimnost nastaje kad se izriču najintimnije misli. Neizmjerno je važno moći se izraziti iskreno i otvoreno, uz sav strah koji pripada tome. Ako jedno drugom ne možete priznati vaše slabosti, i to tako da ste sigurni da se to neće zloupotrijebiti pri prvoj svađi, tada nikad neće postići pravu intimnost.

    I da, draga moja kćeri, nikad ne upotrebljavaj kao svoje oružje saznanje o njegovim slabostima. Budi svjesna da će se vaša ljubav mijenjati. Znaj da će prva faza zaljubljenosti kad tad proći ... ali znaj i da sjećanja na to mogu hraniti čitav tvoj život sa tim muškarcem.

    Ako primjetiš da se stvari pogoršavaju, pričaj o tome. Podijeli s njim svoje osjećaje već pri prvim znakovima udaljavanja. Svaki pukotina se može lakše popraviti kada je debljine vlasi kose ... ako to oboje želite.

    I tada, dijete moje, ako jedan od vas neće više zajedno, znaj da tada više ništa, zaista više ništa ne može to promijeniti. Brak i veza mogu funkcionirati samo kada to oboje žele istim intenzitetom. Ako se jedan predao, tada je gotovo.

    Ako se mora ići ka kraju, zahvali mu se za to što ti je dao. Plači i žali zbog snova koje ste izgubili. Uoči kakva saznanja možeš naučiti iz te veze i razmisli što u budućnosti želiš promijeniti. Ne postoji nikakav razlog da ga odstraniš iz svoga srca. On će uvijek ostati tamo, jer su naša srca velika i imaju mjesta za mnogo toga.

    Želim ti da pronađeš, dijete moje, ljubav kod svih za kojima ćeš čeznuti.

    Tvoja mama.
    =================

    avatar

    02.12.2009. (14:12)    -   -   -   -  

  • Bitter

    @nepoznati - moram priznati da mi ovo nije vratilo osmijeh na lice, jer on je već tu, samo ga je učvrstilo :) hvala :)

    avatar

    02.12.2009. (14:58)    -   -   -   -  

  • Najbolje stvari u životu nisu stvari!!!

    nemoj se bojati. Nikada neces znati da li je on onaj pravi i ima li jos neka dusa koja ti je srodnija. Ne zaboravi: mi smo samo ljudi i ucimo dok zivimo. Budi hrabra ako ti se on u ovom trenu cini kao najsrodnija dusa koju poznajes, onda to zaista i je. Vrijeme ce pokazati svoje.
    =)

    avatar

    03.12.2009. (11:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...