Komentari

catwoman009.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Para(ne)normalan!

    NEČUVENO!
    Jutarnji list je smeće od novina, prvo su nas nazivali ljenčinama i zgubidanima.
    Gospodari šund novina zvanih Jutarnji list ja sam jučer radio od 8.00 do 19.00 ili po vremenu vaših gospodara od 8 AM do 7 PM!
    To je nečuvena propaganda protiv našeg naroda da uvijek budemo jadni mali dužni pokorni našim gospodarima, a sada smo i koljači!?
    Od kada sam pročitao prvi sramotan članak više ni ne otvaram jutarnje smeće, a kamoli da kupujem to glasilo EU!
    Pozdrav!

    avatar

    25.11.2009. (20:57)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Da, čak je i Zoran Oštrić, inače "ljevičar" ili ljevičar ( da se čovjek ne uvrijedi, ne znam kako to napisati, jer ga smatram pozitivcem ) pisao na svom blogu protiv takvog krajnje šovinističkog vrijeđanja hrvatskih građana u dotičnom listu.

    avatar

    25.11.2009. (21:59)    -   -   -   -  

  • toluen

    Evo nešto naizgled nepovezano sa ovom temom. Ali pokušajte shvatiti kako uvozni globalistički neoliberalilni lobi zapravo vrlo inteligentno čereći sve što stigne pod okriljem zakona. I to u RH.

    Tekst u cijelosti preuzet sa portala Poslovnog Dnevnika sa OVOGA linka.

    Početak citata

    "Uzgajivači jabuka na udaru uvoznog lobija

    Uvoznicima i trgovcima zakoni širom otvaraju vrata za legalno sivo tržište na koje se plasira nekvalitetna roba pa i stare uvozne jabuke pod ovogodišnje domaće

    Frontalni sukob predstavnika Hrvatske voćarske zajednice i Agrofructusa, izaslanika najvećega nacionalnog trgovca, zbog nemoralnog i (ne)zakonitog uvoza jabuka uroda 2008. i prodaje s deklaracijom berbe iz 2009. razgolitilo je javnu tajnu o taloženju "truleži" uz blagoslov zakonodavca, a na štetu hrvatskoga gospodarstva.

    Sustavno krojenje zakona (gotovo dva desetljeća) rupičastijih od švicarskog sira, agilno dosjetljivim uvoznicima i trgovcima širom otvara prostor za legalno sivo tržište. Uvoz nekvalitetnih proizvoda s cijenom manjom od troška proizvodnje uništio je mnoge poduzetnike iz realnog sektora, a sada će i farmere.

    Stare jabuke prodavane pod ovogodišnje samo su ilustracija ukupna stanja koje se ne može opravdati (što politika često koristi) obvezama preuzetim zbog brzopleto stavljenog potpisa na dokumente WTO-a. Ili očekivanim članstvom u EU zbog kojega su svi stanari Banskih dvora prisegnuli Bruxellesu da će prilagodbu provoditi poslušnije nego što je Unija očekivala.

    Dovoljno je sjetiti se uvjeta SAPARD-a, skrojenih rigoroznije od svih 12 zemalja pristupnica iz dva posljednja proširenja zbog čega u četiri godine povlačenja sredstava nije iskorišteno ni 50% od ponuđenih 25 milijuna eura. Kako slijepo preslikavamo pravnu stečevinu EU može posvjedočiti i Pravilnik o kakvoći jabuka za tržište RH gdje se pozornost daje i sorti koja se uzgaja jedino u Britanskoj Kolumbiji!

    Vratimo se ipak hrvatskoj praksi na koju su upozorili voćari, a prije njih i konditori koji na uvozni šećer i ostale sirovine bez kojih nema čokolade plaćaju carinu, dok uvoznici-trgovci nemaju tu obvezu za uvoz 22.000 tona čokolade, što je 25% godišnje potrošnje. Zakonodavac je odredio da je uvoz jabuka u razdoblju od 15. rujna do 21. veljače opterećen prelevmanima pa uvozni lobi posao odradi do 15. rujna. Robu kupljenu u bescjenje uskladišti i time preotme kapacitete za urod iz domaćih voćnjaka. S maloprodajnom cijenom od 3,5 kn/kg svjedoči - ili je od "smeća" očistio inozemne hladnjače i jabuke dobio za šaku eura, ili državi nije platio sve predviđene obveze.

    Trećega nema, kažu voćari i tvrde da je inspekcija ostala inertna na sve njihove pozive. Tko je sve uvozio i koliko starih jabuka rušeći konkurentnost ovogodišnje berbe, nemoguće je otkriti. Na izravan upit iz Carinske uprave odgovaraju kako "sukladno članku 16. Carinskog zakona podatke sadržane u obrascima Jedinstvene carinske deklaracije ne smiju dalje prenositi bez izričite suglasnosti odnosnog sudionika carinskog postupka." Na toj adresi ne vrijedi Zakon o pravu na pristup informacijama.
    "
    Kraj citata.

    Ne ukazuje li vam i ovaj zaista uzmelirujući tekst na neke trendove na koje upozoravamo, a koji nemaju veza sa ideologijom ili političkom platformom već čistim mafijaštvom koje koristi sve mogućnosti da progura svoje prljave pipke doslovno gdje god može i to pod blagoslovom zakonodavstva koje sada "usklađujemo" prema važećim propisima u EU.

    Moram priznati da nažalost sada sve manje sumnjam u doista loše namjere koje postoje u gotovo svim aktivnostima vezanim uz naše što skorije pridruživanja EU i svjetskim elitama na OVAKAV način.

    Kamo to idemo, zna li itko od vas koji ovo čitate?

    Ja sam nažalost toga sve više svjestan, ali drugi to čini se ne žele znati dok ne ostanu bez ikakve mogućnosti da više išta naprave po tom pitanju.

    Ipak vjerujem da se ovo zaista kritično stanje još može promijeniti, ali bez ikakve potrebe da se opet mora završi na krvavim barikadama vlastitih zabluda.

    p.s.

    Još malo "juhice za one koji žele znati više: Malo o Bilderbergu i njihovoj uloziu cijeloj pričici

    Ne može se nikako reći da nema informacija ako netko želi makar samo pročitati, ako već ne i svojoj vlastitom glavom razmisliti o svemu.

    No ipak se sve stalno mijenja pa i to stanje mentalne obamrlosti i privremenog sljepila u kojoj se sada nalazimo kao kompletno društvo.

    :-)

    avatar

    26.11.2009. (16:56)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ toluen ... @ svi ...

    Htjedoh danas naručiti nešto od Quelle - kada ono: firma u stečaju, a to je ogroman europski lanac kataloške prodaje. Kupci su bili srednja klasa, što samo pokazuje da ona nestaje, baš kako si pisao da se disocira Pariz : u malen broj megabogataša ( koji, naravno, kupuju samo unikate ) i sirotinju koja prosi i kopa po smeću.

    U najvećoj tvrtki u mom gradu plaće radnicima srezane su za trećinu, pod izgovorom da je smanjen obim poslova, a zaposlenici su dobili i dodatna poslovna opterećenja, npr. umjesto 3 staklenika, za 1000 kn manju plaću sada isti posao moraju odraditi u 4 staklenika, jer su jedan novi upravo sagradili. Istovremeno vlasnik firme kupio novi Mercedes i helikopter, sin mu se kocka na jahti po Jadranu.

    avatar

    26.11.2009. (22:48)    -   -   -   -  

  • mali brat

    Gledam i dalje u sunce. Pozdrav svim pod suncem.

    avatar

    27.11.2009. (02:09)    -   -   -   -  

  • jesmoinismo

    @toluenu, ma ne treba čak toliko biti informiran kao što si ti, već je dovoljno samo misliti,
    upotrijebiti pamet i ne slijepo priihvaćati laži i bezbroj zrnaca pijeska u oči što nam bacaju
    u vezi "usklađivanja zakona" i sličnih mazarija. tu spadaju i domoljublje (lažno), mahanje zastavama, pjesmama, ratom, komunistima-nostalgičarima i sl.
    sve je ovdje kod nas podređeno pljački, nikome nije
    stalo do budućnosti ovog naroda i države, najmanje onima koji su dobili zadatak da se baš time bave.
    barikade? revolucija? zaboga ne, kada je i kome revolucija donijela dobro?
    samo demokracija u najelementarnijem smislu: izbori, promjena vlasti, dolazak pravih ljudi
    i najvažnije; promjena pravila ponašanja koji se je uvriježio kod nas (čitaj nepoštivanje zakona, korupcija od najniže do najviše instance). pogledajte: profesori, suci, instruktori vožnje, policajci, službenici svih službi u državi i gradu, svi koji nam u jednom trenutku mogu zatrebati, sve ih možemo kupiti. ako smo takvi, naravno. ako imamo taj čip podmićivanja u sebi.
    to treba promijeniti, ne dozvoliti da mladi ljudi koji sada počinju karijere da preuzmu taj obrazac ponašanja i od njih će onda krenuti istinska promjena.
    poz

    avatar

    29.11.2009. (08:59)    -   -   -   -  

  • toluen

    @jesmoinismo slažem se :-)

    Dodao bih još nešto na tvoje riječi nešto ako se slažeš.

    Filozofski gledano kada je netko duboko uronjen u iluziju (koju hrani vlastitim uvjerenjima) shvatiti da je to što misli i radi zapravo iluzija i zabluda.

    Jednu od ovih iluzija predstavlja uvjerenje da možemo vječno činiti loše stvari (u našem primjeru kojem svjedočimo svuda oko sebe - pljačkati sve živo oko sebe i misliti samo na sebe), a da se to nikada neće vratiti istom mjerom onome tko to radi. No održavanje ove iluzije je moguće sve dok oni koji to rade nisu svjesni onoga što čine.

    Ista stvar u različitim formama vrijedi za svakoga od nas. Svi mi imamo neke vlastite iluzije koje s vremenom dođu na "naplatu". A onda buđenja mogu biti vrlo bolna. Ako se uopće probudimo. Nažalost vrlo često čovjek (ili brak ili organizacija ili država) ode u vlastitu propast uvjeren da nije ništa pogrešno napravio.

    Ovo što nam se sada događa kao društvu predstavlja proces početka ovog bolnog buđenja koje (ako se ne probudimo) neće slavno završiti jer zapravo nije nimalo jednostavno prihvatiti realno stanje (koje se još uvijek skriva), a još manje lako ponovno stati na svoje noge koje su sada toliko oslabljene da to izgleda gotovo nemoguće.

    Ali ova slabost i nemoć je također iluzija. Jer ako netko istinski odluči nešto promijeniti i od toga nauma ne odustane - u tome će i uspjeti. Također je iluzija je da će netko drugi umjesto nas i za nas odraditi posao buđenja i izlaza ih nje. To mora svatko od nas koliko god to izgledalo teško.

    Međutim ono što možemo učiniti je istinski pomoći jedni drugima da na ovo iskreno ukažemo kako bi naše vlastite sljiedeće odluke bile mudrije i dovele nas brže ka stanju koje je u skladu sa onime što zapravo želimo postići. A to je u osnovi uvijek ista stvar. Želimo živjeti sretno i slobodno, uživajući u životu koliko god je to moguće.

    Međutim najveća od svih iluzija je da možemo živjeti dobro i sretno tako što čemo se "snalaziti" i iskorištavati tuđe neznanje ili neokretnost i time stvarati ovaj duboko podijeljeni svijet koji se zapravo bazira na principu neistine, podvala, muljaža prijevara i svih naizgled "bržih" načina da onaj cilj ostvarimo. I uvijek ima negdje netko tko misli da može stvoriti svoje vlastito "vječno" carstvo, ako nađe načina da drugog prevari i onda ga iskoristi.

    Međutim nikada ove stvari ne požive dugo. Pa bio to brak, organizacija ili država, ako se bazira na ovakvim postavkama osuđen je na propast. A upravo ove izuzije se sada manifestiraju svuda oko nas i stvaraju dojam opće propasti, pljačke i katastrofe.

    To uopće ne mora ostati tako i može se promijeniti vrlo brzo, ako i samo ako je svatko od nas spreman shvatiti da su samo znanje, istina, iskrenost, suradnja i ljubav trajni temelji koji mogu odoljeti svim ovim iskušenjima koje iluzije pružaju.

    Na sreću svjestan sam da ovo razumije svatko tko čita, pa iako se ne manifestira oko nas, siguran sam da jednoga dana hoće. Jer ne postoji drugi način da ovo riješimo. I koga god da izaberemo (bilo kao bračnog druga, poslovnog partnera ili državnog djelatnika sasvim svejedno), ako ne živi i radi baziran na ovim principima opet će s vremenom doći u isto ili slično stanje koje sada imamo. To je jednostavno savršeno prirodni proces koji slijedi prirodnu zakonitost koja to omogućava.

    A koliko brzo ćemo ovo prepoznati i promijeniti ovisi isključivo o svakome od nas da to prepozna i nađe unutrašnje snage da to i primjeni. Iznutra prema van. Jedino istinski djelotvorno rješenje.

    Nimalo lak zadatak pored svih iskušenja koja stoje svuda oko nas i čekaju nas da u njih povjerujemo da su konačno rješenje, a nisu.

    Ali može se, itekako se može. Samo se treba potruditi jer nam ova jabuka neće sama od sebe pasti u krilo. A ona koju nam nudi zmija (iluzija) svakako nije dobro rješenje, što je već odavno prepozata stvar u starim knjigama.

    :-)

    avatar

    29.11.2009. (12:35)    -   -   -   -  

  • jesmoinismo

    ti si @ toluenu, optimist, a ja pesimist. tako bismo mogli svrstati naša gledanja na ovu stvar. jer oni kojima je sada dobro i koji su utopljeni u svojim ogromnim materijalnim dobrima, a koji ih čine uvjerenim u svoju nadmoć nad životom, tako su utopljeni u svoju iluziju da je sve oko njih dobro, pa i oni, pa od njih ja ne očekujem iznutra prema van baš ništa. njihova je orijentacija obrnuta.
    a ako dođe drastična neka promjena, samo će se oni koji su bili doli i koji sada imaju najplemenitija stremljenja, smjestiti u njihova dobra. slabost ljudska.
    zar to nije povijest pokazala? mislim da za nas u srednjim godinama (ta sam) nema više nade da ćemo doživjeti opće bolje.
    oni koji vrijede, koji su mudri i koji vide suštinu, oni su u manjini i uglavnom se ne uključuju.
    s užitkom te čitam iako je moja trenutna orijentacija osobne prirode, ne odoljevam upustiti se
    u rasprave s onima koji imaju što reći. poz do slijedeće teme

    avatar

    29.11.2009. (14:41)    -   -   -   -  

  • morska zvijezda

    Naoko nevezano je i tekako vezano. Americki san je zavrsen, slijedi budjenje.

    avatar

    29.11.2009. (16:27)    -   -   -   -  

  • toluen

    @jesmoinismo - savršeno razumijem to na što ukazuješ i sa tvoje točke one izgledaju točno tako kako pišeš. Čista istina. I dogoditi će se baš to što kažeš, ako se ne dogodi ona promjena koja bi to mogla riješiti u stvarnom pozitivnom smislu na naše zajedničko i istinsko zadovoljstvo. Ali naizgled se čini da je ta promjena sada jako malo izgledna. I onda se to uzima kao osnova za pesimističan stav. Potpuno razumljivo.

    Ako dozvoliš zapravo uopće se ne razlikujemo u tome što vidimo samo postoji razlika u načinu interpretacije iste stvari koja koju kažeš da ima veze sa optimizmom ili pesimizmom.

    Pogrešan je dojam (nisi jedina) da sam optimista. Nisam ni optimista niti pesimista. Samo sam savršeno svjestan prirodnih zakonitosti koje vladaju svuda oko nas (i u nama) i kroz osobno iskustvo sam došao do toga što nam je zapravo potrebno činiti da se stanje istinski počne (konačno) mijenjati u samoj suštini stvari.

    A to je kao i put na Mjesec jednostavno put koji treba pažljivo razmotriti sa svih strana uvažiti sve činjenice i prirodne zakone koji nam stoje na raspolaganju i vidjeti kako ga realizirati inače nam ostaje samo mogućnost kao i cuckima - lajati na njega svaki puta kada se pojavi. A mi kao ljudi ipak možemo napraviti puno više od toga.

    Pa ako je put na Mjesec bio (i ostao) težak pothvat, ovaj je gotovo nemoguć - iz sadašnje prespektive. Ali ipak se može realizirati. A to nije optimizam niti pesimizam. To su znanstveno dokazive činjenice. E sad isplati li se ulagati energiju u ovaj pothvat - itekako. Jer ono što može donijeti kao rezultat je potpuno nepojmljivo iz ove naše sadašnje perspektive.

    Svojedobno su jednog mudrog indijskog jogija našli kako meditira danima bez prekida ispod jednog crnogoričnog drveta prepunog igličastog lišća. I kada je izašao iz meditacije pitali ga što radi. Odgovorio je vrlo ljubazno da meditira kako bi postigao stanje potpunog prosvjetljenja (mahasamadhi). A kada su ga pitali koliko još treba meditirati da to postigne odgovorio im je sa mudrim smješkom. "Ne znam, ali ako je za to potrebno proživjeti u stanju meditacije još sam toliko slijedećih života (jer vjeruje u reinkarnaciju) kao što ima iglica na ovom drvetu ja sam vrlo sretan čovjek."

    Puno toga je u našoj povjesti bilo nepojmljivo pa su opet oni uporni našli načina da ono što su u srcu nosili i realiziraju. Bilo je tu beskrajno puno grešaka i padova (i još će ih biti), ali svaka od grešaka je otvarala sljedeća vrata percepcije što zapravo treba napraviti da konačno stvar proradi. Uz uvjet da ne podlegnemo strašnoj iluziji da smo bespomoćni i da tu ništa ne možemo. Itekako možemo. Dodatni problem je što ovu iluziju konstantno podgrijavaju upravo oni kojima ovakvo (za nas loše) stanje (status Quo) odgovara, a to su naravno oni sa vrha piramide. Sasvim logično.

    Osobno sam se uspio otrgnuti dijelu privida shvativši konačno (na vlastitim gorkim greškama) što doista može donijeti promjenu koju zapravo svi jednako želimo. Paradoks je u svemu tome da SAMO I ISKLJUČIVO MI (svatko za sebe i u sebi) možemo postojeće stanje promijenti i sve dok to ne shvatimo svatko za sebe iznutra postojati će sasvim dobar razlog da ostaneš pesimista.

    Ne postoji drugačiji način. I nikakve vojske, revolucije niti vanzemaljci nam u tom neće pomoći sve dok ne shvatimo da znanje, istina, iskrenost, suradnja i ljubav jednostavno nemaju alternative i da ovakav pristup mora doći iz nas, ali ne nametnut nego doslovno konačno shvaćen (i manifestiran) zašto je to tako.

    A to je jako jako dug put. Međutim većina nas nije svjesna da smo na tome putu već jako dugo i kao onaj strpljivi jogi stalno radimo na tome potpuno nesvjesni da je to jedan potpuno prirodan proces evolucije naše svijesti. I kada se steknu povoljni uvjeti za onda će konačno doći do izražaja i ova dugo (predugo) očekivana promjena.

    A ovo nije optimizam nego jednostavna činjenica koju za sada može prepoznati jako malo ljudi. Inače sama priča nema nikakve veze sa 2012, Majama ili bilo čime čime se sada kao znatiželjne mačke zabavljamo.

    Štos je što cijelo vrijeme gledamo svuda oko sebe i čekamo dolazak Mesije Osloboditelja i tko zna što sve ne, a on cijelo vrijeme zapravo čuči u nama i čeka da ga prepoznamo i pozovemo u šetnju, na kavicu. (Da se pjesnički izrazim).

    Metaforički smo u situaciji kada svuda okolo tražimo naočale koje nam cijelo vrijeme stoje na vlastitoj glavi. A dok to ne osvijstimo možemo se ubiti tražeči ih, nigdje ih nećemo nači.

    Zato smo tu da jedni drugima pomogmeno u skratimo nepotrebno lutanje.

    :-)

    avatar

    29.11.2009. (18:15)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Vrhunski rečeno, draga @ morska zvijezdo ... tako kratko i jasno metaforično neku misao mogu oblikovati samo pjesnici. :)

    avatar

    29.11.2009. (18:36)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    Treba se suprotstaviti NWO, čovjek nikada nije pobjeđen dok ne prihvati poraz, tek kada u umu prihvatiš poraz onda gubiš. Možda prividno mi nemamo šanse protiv nihove sile i resursa koje su stekli stoljećima, ali barem ćemo moći reći da smo se suprostavili i biti ćemo moralni pobjednici. Njihova dominacija će prema prof. Pavuni trajati 2-3 generacije što nije malo, zatim će se taj sustav jednostavno urušiti jer ne može opstati!
    Mi možemo ići protiv NWO pasivnim otporom njihovim namjerama i planovima. Čak i kontraverzni Kasiopejski transkripti kažu da je čovjekovo jedino oružje protiv NWO i njihovih gospodara znanje i svijest. Toliko malo treba za to i to možemo učiniti! Takav način borbe nikome ne može štetiti.
    Da elitna svjetska oligarhija od kojih su mnogi od njih monarsi, a mnogi premjeri i predsjednici su njihovi rođaci što puno govori i dokazuje da postoji vladajuća elita u krvnom srodstvu koja upravlja planetom ko zna koliko stoljeća, ako ne i tisutljeća?!
    Ta ekipa je toliko tajna da se čak nezna ni njihov naziv, samo se nazivaju prema hotelu u kojem su prvi puta viđeni da se sastaju, da oni žele plašiti narod oni bi javno iznosili svoje planove međutim oni rade tajno da stanovništvo nije ni svjesno njihovih tajnih planova!
    @Jupi je odlično dugogodišnjim proučavanjem ne samo tzv. pseudo literature nego i samim promatranjem svijeta oko sebe shvatio da je njih plan slijedeći, uništiti obitelj, nacionalnost kao osjećaj pripadnosti, vjeru u Boga NewAgeom. Primjeri su sve više oko nas, ljudi se više ne vjenčavaju te ne žive u braku na neodređeno kao što više ni ne rade na neodređeno, NE ŽELE imati djecu koju smatraju smetnjom svom užitku i egu (isključujem one koji ne mogu imati, mada je i to misteriozno jer je sve više parova s tim problemom), zatim NewAge preuzima religiju, Internet (facebook) je nova crkva, a nemoralni pop idoli (možeš ih vidjeti dolje) predmeti obožavanja.
    NLP su njihove molitve, u video spotovima sve više izvire ezoterično znakovlje pa i lik samog nečastivog, pjesme i starijih grupa kada se vrte unazad slave nečastivog i pozivaju na ritualna ubojstva što zatim ulazi u podsvijest uma koji je labilan, npr. načet drogom i može stvoriti od njega masovnog ubojicu. Broj inicijanata u ove rabote je mali, pretpostavljam da čak i mali broj producenata to provodi, a kamoli pjevača zna za to!

    Želim skrenuti pozornost na ovo:
    Diogenov fenjer

    "Čovjeka se dočekuje prema kaputu a ispraća prema karakteru…"

    Zapisano je da je poznati grčki filozof, predstavnik kiničke škole, Diogen iz Sinope (400-323. pne), usred bijela dana išao sa zapaljenim fenjerom u ruci. Kada su ga pitali šta radi, odgovorio je: "Tražim čovjeka", aludirajući na sve veću pokvarenost društva.

    Možda bi i danas među "ljudima" bilo vrijedno potražiti Čovjeka, izdvojiti iz mase prošlih i sadašnjih ljudi one koji su vrijedni spomena i nasljedovanja.

    Možda je i blogosvijet upaljena lampa koja pokušava pronaći čovjeka, otkriti zatrpano obiljem zaborava i oteti bezličnosti uvijek vrijedne vrijednosti.

    Vrijedi potražiti čovjeka, i u sebi i oko sebe. Vrijedi truda upaliti lampu, makar se čini da je dan, i bezumno pokucati na dom istine i bez srama reći: "Tražim čovjeka!"
    U moru licemjernih i dvoličnih, onih koji žive jedan život nedjeljom, a druge živote radnim danima vrijedi potražiti i živjeti Čovjeka.

    Pozdrav!

    avatar

    29.11.2009. (19:54)    -   -   -   -  

  • mali brat

    @ Sebi i svima. U nekom komentaru sam procitao glagol odraditi, koji je vec duže vrijeme vrlo in. Mi ne odrađujemo život, nego ga trebamo istinski živjeti. Jer sve je u nama. Samo prepoznajmo naše sebstvo. Dobro je rekao oni ućitelj ispod crnogorićnog stabla. Pustimo prolazne stvari da prođu, a mi budimo stablo svih življenja, ma kako ih shvatili u njihovoj pojavnosti. Sunce je u nama, a mi u suncu.

    avatar

    29.11.2009. (23:21)    -   -   -   -  

  • toluen

    @mali brate savršeno točno :-)) I to je jedna od slatkih tajni koje tek treba prepoznati.

    "Covjece pazi
    da ne ides malen
    ispod zvijezda!

    Pusti
    da cijelog tebe prodje
    blaga svjetlost zvijezda!

    Da ni za cim ne zalis
    kad se budes zadnjim pogledima
    rastajo od zvijezda!

    Na svom koncu
    mjesto u prah
    prijedji sav u zvijezde! "

    (A.B. Šimić Opomena)

    :-)

    avatar

    30.11.2009. (00:20)    -   -   -   -  

  • jesmoinismo

    o da, šimić je znao. kako li je samo tako mlad mogao.

    avatar

    30.11.2009. (09:13)    -   -   -   -  

  • catwoman

    stara duša je naš dragi Šimić, draga @ jesmoinismo ... Evo - u blogosferi sam upoznala dvadeset godina mlađe osobe, od kojih sam zatražila neke savjete ... i to ne tehničke prirode, već komunikacijske i spiritualne.

    @ Para(ne)normalan ... ove tvoje misli su nešto najjače izrečeno na ovom blogu !

    "Čovjek nikada nije pobjeđen dok ne prihvati poraz ... barem ćemo moći reći da smo se suprostavili i biti ćemo moralni pobjednici."

    Pavunina procjena djeluje vrlo realno, ali - iznenađenja su uvijek moguća, posebice kada se udruže osobe svjesne Sunca u sebi i oko sebe ( da malo ukradem taj prekrasan izričaj od @ malog brata ) ... neki smo se već osvjedočili, ukoliko se samo dvoje udruže u duhu tog Sunca, da Ono tada daje neočekivano veliku moć. :)

    @ mali brate ... hvala na naoko nevezanom javljanju, što si nas podsjetio na moć Sunca, koja je jedina naša iskonska snaga, moć duha o kojoj govori @ Para(ne)normalan !

    avatar

    30.11.2009. (11:37)    -   -   -   -  

  • žubor vode

    Draga Catwoman, najljepše zahvaljujuem na ljubaznosti i savjetu na mom blogu.
    Pokušati ću isprobati Sibutramin i ako i ja uspijem smršaviti, javim ti se.
    Sa zadovoljstvom sam pročitala tvoj zadnji post, razumjela ga ali nisam u stanju dati nekakav suvisli komentar. Sada idem čitati tvoje prijašnje postove.
    Pozdrav

    avatar

    30.11.2009. (20:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...