Komentari

namerequired.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • catwoman

    Pitam frendicu koja šljaka u jednoj tvornici zašto ne idu u štrajk ili ne pokažu bilo koji oblik otpora prema šefu, nevjerojatnom sadistu. ( Problem u cijeloj priči zapravo je u nedostatku osobne moći - to treba liječiti, no da ne idem baš u kompleksnu psihološku osnovu uzoroka postojanja potlačenosti, zadržat ću se na jednom površnijem uzorku, kojeg 'elita' itekako zna koristiti. ) Veli ona, obzirom da su tamo zaposlene osobe dominantno triju nacionalnosti, da je situacija slijedeća : Srpkinje su za štrajk, mi Hrvatice kako koja, a Bošnjakinje bi radile za kruh i vodu. Naravno, sve su one raspoređene u radne grupe prema tom nacionalnom ključu, tako da nema šanse da se bilo koja grupa organizira.

    A što se tiče osnovnog uzroka, ovaj tekst svakako bih povezala s tekstom Moć psihologinje Ljubice Uvodić Vranić i Osobna moć energopsihoterapeuta Tomislava Budaka.

    Tu bi valjalo potražiti dublje razloge ovog očito karmičkog hrvatskog sindroma. Te tako kreirati i uspješnu kompilaciju metoda za njegovo konačno uklanjanje, ozdravljenje na kolektivnom ( ali prije toga kome treba i na individualnom ) planu.

    avatar

    10.05.2010. (23:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...