Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (24)

Marketing


  • NF

    izvrsno, nekad davno sam pisao poeziju, pa me jedna cura pitala, hej, jesil to stvarno ti napisao, ne znam odakle mi došla ta asocijacija ;)

    avatar

    15.11.2009. (17:27)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Od cure. Asocijacija, mislim.

    avatar

    15.11.2009. (17:41)    -   -   -   -  

  • cveba

    vrstna crtica, narocito : Na empirijskoj razini jasno je naznačena spremnost građana da participiraju u devijantnom ponašanju, by all means se slazem sa Nemanjom.

    A propos, upravo sam sam provela dan sa damom koja se kani kandidirati na iducim izborima za predsjednicu Srbije, lucidna i sasvim koncentrirana na zdravstvo i socijalu, koja shteta !

    avatar

    15.11.2009. (18:51)    -   -   -   -  

  • Marole

    Ne slažem se s ovim tekstom.

    Derealizacija kao mehanizam obrane koji u poricanju prošlosti omogućuje pojedincima ....

    Mislim da bi umjesto derealizacije trebala pisati depersonalizacija.

    avatar

    15.11.2009. (21:13)    -   -   -   -  

  • cveba

    Marole, depersonizacija je nekaj chist drukce ( i puno bolnije ) neg derealizacija, ja se u ovom sluchaju ne bi sa tom tezom igrala !

    avatar

    15.11.2009. (21:44)    -   -   -   -  

  • creativa

    bravo! ovo što sam pročitao je kao da sam preslušao neko muzičko remek-djelo. isti utisak je ostavilo na mene. a to o čemu ti danas pišeš, ja sam rekao na jednom skupu u Ini prije točno 20 godina svojim riječima: "jebe se vama za državu, vi bi u rat samo da se nabrzaka obogatite i da ostatak života ništa ne radite". netko im je prodao dobru foru da ćemo "svi biti bogati". Hrvatska nije nastala na Domovinskom ratu, ne , taj rat je u stvari bio samo jedan od surovijih oblika financijskog inžinjeringa i onih "piramidalnih lanaca sreće" koji su počeli kolati našim društvom krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća i samo je trebalo da netko tu financijsku smicalicu nazove: Stvaranje hrvatske države. A kao što vidimo , ovo što se događa, nema veze sa tim smionim nazivom. Nas je navodno prokleo naš Kralj Tomislav i njegova kletva stoji, da nikad nećemo imati svoju državu. A od ovakvog materijala to nije ni moguće stvoriti.
    no, iz ovog iščitavam da će Bandić biti novi Predsjednik, ne znam zašto mi se on pojavio u mislima tijekom iščitavanja...

    avatar

    16.11.2009. (00:01)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Ima i ona teorija po kojoj će pljačkaši biti opljačkani od strane opljačkanih pa će opljačkani postati pljačkaši, a pljačkaši opljačkani u univerzumu spljačke.

    avatar

    16.11.2009. (08:40)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    Dobro kaže Buden - Hrvatska je stvar.
    Lijepo je vidjeti da si se konačno uključio u kampanju.
    Nisam siguran da je ratno profiterstvo ekskluzivno hrvatska priča.

    avatar

    16.11.2009. (08:53)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    p.s.
    "Kada me pitaju kako bih riješio korupciju, odgovaram da bih za početak uhapsio pola predsjedničkih kandidata."
    Predsjednički kandidat i saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin
    ("Biser dana", business.hr)

    avatar

    16.11.2009. (08:59)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    A hoće li mafija preuzeti Hrvatsku i hoće li Hrvatska postati najveća praonica novca na svijetu, čitajte u epizodi CROBEX gleda bitku EU i mafije za Hrvatsku

    pozzz

    avatar

    16.11.2009. (09:20)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    Izvrsna mi je prva ilustracija. Tekst isto takav.
    "Uuuu
    Nema nam pomoći."
    Čovjeku preostaje jedino da se okrene prema samome sebi ako želi ostat normalan u ovom društvu.

    "što je to nagnalo Kardinala da svojom blizinom posveti Tuđmana?"
    prvenstveno brojne mogućnosti svih vrsta prihoda. Ikonografiju na ovim prostorima sezonski mijenjamo poput odjeće, pa promiđbeni majstori to odrađuju rutinski..

    U kladionici bi dala glas Bandiću..

    avatar

    16.11.2009. (11:38)    -   -   -   -  

  • Hudoba Hudobic

    to su bas zgodni socioloski fenomeni, zasto se nitko time ne bavi pa da napise jednu lijepu knjigu?

    avatar

    16.11.2009. (12:27)    -   -   -   -  

  • Charlie Frost

    izbriso si mi komentar, sad nikad nećeš saznat

    avatar

    17.11.2009. (08:25)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Ne možeš reklame objavljivati besplatno. :)
    (Objasni zašto baš N97, pa ćemo vratiti komentar)

    avatar

    17.11.2009. (09:36)    -   -   -   -  

  • Charlie Frost

    N97 zato što sam linko naslovnicu već na milijun mjesta pa sam sad počeo sa linkanjem najpopularnijeg posta a to je post o Nokia N97. Eto zato Nokia N97! Sad ne moraš vraćat komentar al ostavi ovaj jer je ista stvar. Reklama je reklama. Oćeš da mjenjamo linkove il tako nešto?

    avatar

    17.11.2009. (12:52)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    zapravo,
    u SD su postavljali ista pitanja svim ovim likovima za predsjednika:
    i npr. pitanje biste li promijenili ugovor sa Vatikanom?
    jedino je Kajin odgovorio sa NE!
    Svi su ostali nešto priseruckali.
    Eto, toliko o Josipoviću i Vesni P.

    avatar

    17.11.2009. (12:58)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..nista, annabelle, osim ako ne pozoves u pomoc profesora Klajna koji je pred petnaestak godina pokusao razviti sramotnu teoriju o psihoticnosti cijele jedne nacije, elem, drzava nikako ne moze imati poremecaj licnosti jerbo je licnost jedinstvena i pripada iskljucivo unikumu. Derealizacija je lijepa metafora ali u zbilji tehnicki termin, i kao takva potencijalo opasna za ljude koji nemaju sluha.

    avatar

    17.11.2009. (20:33)    -   -   -   -  

  • DerzaFanistori

    Nažalost, bilo bi mi skroz draže da nisi ovo objavio. Onda bih i dalje mogla okrivljavati svoju malodušnu paranoju za navlas isto mišljenje.

    avatar

    17.11.2009. (23:33)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    Kuriozitet je to u shta nas Romano blagonaklono posvecuje, i svakako vredno pomena: Ali, shta je, o komentatori, drugo za ochekivati unutar bitka date istorijsko-ideoloshke situacije, i to od jedne zemlje sa brdovitog Balkana, gde zivi kakav polusvet dostojan jedino blagog zaborava (ovo je, dakako, zapadnoevropsko - dakle stajalishte jednog od udruzenih chlanova Imperije, sa strukturama evropskog kova, neprenebrezno i nezaobilazno prozetim kulturnim rasizmom i skepticizmom, od kojih je pristojnim ljudima muka i stid); zemlja, chija je trenutachna sudbina, kao i chitavog preostalog sveta, grubo recheno, prekrojena pochev od 1914., simbolichnim pripajanjem austrougarskih teritorija Kraljevini Srbiji, koja se onda potrudila u u Savez; sledi rez 1941., propracen dobrohotnim ulaskom nemachkih trupa u Zg; onda dolaze B52's, osvajachko lukavstvo Imperije pochinje dobro osmishljenim politichkim scenerijama da prividno odrzava dualitet koji pochiva izmedju slobode Zapada i restrikcije slobode na Istoku /chudi me samo da danas ne primecuju da im se crna guja u nedrima gnezdi, ili je sve to (dakle chitava hrvatska stvar) toliko nebitno, da evropskim zvanichnicima olako polazi za rukom da se osecaju potpuno spokojno glede razvoja situacije na brdovitom Balkanu/, osiguran je bezbedan protok robe, u ta 'davna' vremena josh opipljive robe, kao i mogucnost exploatacije sirotinjskih drzava diljem Trecega Svijeta, sve to praceno optimistichkim taktom poleta utrke sa Rusima - chiji je motor btw vrlo, vrlo slichan nemachkom opijenoshcu nacizmom;
    sa time uporedo - u punom smislu te rechi - i to tijekom odluchujucih 40 god. naslepog pozicioniranja globalnih (medju)drzavnih interesa, opstoji SFRJ, svetu obasmerno potpuno strana - spolja i iznutra, 'sa jedinstvenim putem soc-realistichkog bratstva i jedinstva naroda i narodnosti', ukleto podruchje na kojom je svako onom drugome mogao da posluzi kao izgovor za sopstvenu bedu i lenjost, gde je prividno sve pripadalo svima, gde su svi imali svoja tri topla obroka, chak i onda kada ih, zapravo, po strogoj logici prometa svestkog kapitala, ne bi smelo biti, u drzavi chija struktura kao fenomen bez daljneg uzhiva autentichnost u povijesti Drzave; ovo trapavo, ali ne i sasvim izlishno socijalistichko ustrojstvo ostavilo je manje ili vishe - u pitanju su nijanse - dubokog traga na teksturi svih nacionalnih nervnih kaputa jugoslovenskih naroda i narodnosti: tako je recimo 'Drzava' Srbija vaspostavljena nalik zamrznutoj mrtvoj bashti, Hrvatska se hibridnim trikovima odrzava u stanju klinichke smrti... ostale neka ostanu blagopochivshe nepomenute.

    A onda, bash kada se tektonskim poremecajem koji je prouzrokovao pad SSSR-a zbivao NEW New Deal, ovde /tamo daleko/ su na scenu stupili jevtini shpekulanti, verbalni shibicari i preispoljni nikogovici, ljudi bez mirisa i bez ukusa, bez pameti i obrazovanja (shto ime je ali dobro doshlo pri izuchavanju kodexa povinovavanja radi moci po soc-realistichkim partijskim ograncima).

    E tada je sve otishlo, kako izgleda - bespovratno u qrac krasni!

    Evo za kraj jedne etichke zachkoljice rodjene iz duha argoa /jargona/, ozloglashenog da potiche iz Mrznje :
    "Znash kako ono kazzu: lepo je jebati. Gadno je, kazhu, biti jeban! Ali, najgore je kazzu od svega, kada Vas neko jebe, a Vi ne znate Tko?

    Tko vas jebe, pitam ja vas?"

    (Highspirit)

    avatar

    18.11.2009. (04:16)    -   -   -   -  

  • angelo

    Kad vidim u naslovu "božije" (malo B i suvišno I - a u potpisu Buden) sve mi je jasno!
    Jer nekim kr(i)tičarima smrdi sve HRVATSKO, a poglavito ako je - vjersko (po njihovu - neka je radije zvjersko!). Šteta što danas nema dinosaura - žive bi ih (pro)gutali (sa "šahovnicom")!

    avatar

    18.11.2009. (22:22)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..annabelle, ja nikako nemam, niti bih mogla imati, skrivenu agendu , koncilijantna po strukturi ja sam samo aludirala bila na upotrebu nekih psihoanalitickih termina koji su mi bliski, kad se primjenjuju na velike grupe kao sto su narodi, nacije ili etnos, u metaforicke svrhe : nikakove teoretske podloge.

    Jerbo je to teren na kojem ni ostale respektabilne kolegeice i kolege psihoanaliticke orijentacije u zbilji nisu blagodarili niti jednog ozbiljnog retka premda citaju pjesme. Zato jer znaju. Me razmesh, moj akcent u ovoj diskusiji je iskljucivo pristran mojem svetonazoru, nista drugo. Stoj mi dobro, uostalom.

    avatar

    18.11.2009. (22:35)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Angelo, pope dragi, bog ne postoji čak ni kad se pogrešno napiše.

    avatar

    21.11.2009. (01:04)    -   -   -   -  

  • gaupe

    Mješanje Crkve u predsjedničke izbore

    Crkva kao što to čini i za svake izbore direktno miješa u izborni proces agitirajući za određene kandidatke, stranke ili liste.
    Što je protivno civilizacijskom napretku kojeg spo postigli odmaknuvši se od srednjeg vijeka i inkvizicije preko francuske revolucije do danas.
    Osim toga, protivno je i Ustavu RH, na što je Crkva više puta i upozorena, ali očito Crkvi ni najmanje nije stalo do temeljne listine ove države, te temelja njene suverenosti i neovisnosti, kao ni do temeljnih građanskih prava koji su zagarantirani tim Ustavom, ali i pravima UN-a.

    No, nije to agitiranje bez vraga. Ne radi to Crkva eto tako bez veze. Crkkva je interesno povezana sa desnim lobijima, odnosno vraća uslugu kandidatima koji se zalažu za to da Crkva i dalje sisa enormne količine novaca od naših ionako već siromašnih građana, te živi u izobilju,
    da Crkva i dalje neometano širi svoju ideologiju i propagandu po školama, i to o trošku koga drugog, nego opet naših građana.
    Ti kandidati se zalažu da i dalje država socilaizira djecu svojhih građana da budu katolici, da slušaju Crkvu, da odlaze u crkvu, da slušaju svećenike što im govore, što je nepojmljivo za civiliziranu zemlju.
    A najgore od svega je što su to djeca, još neizgrađeni ljudi, tabula rase.
    Gdje je sada pravobraniteljica? Gdje su sada dječja prava?
    Zašto se dječja prava štite od svakoga, jedino Crkva s njima i od njih može raditi što oće?

    Nama treba racionalna osoba koja će se napokon usuditi stvati Ugovor s Vatikanom pred Ustavni sud, iako je jasno da Sporazum jest protuustavan, teško da bi se ko usudio tamo kontra Crkve, tako da u slučaju ako taj Ugovor pođe Ustavni sud, pokrene inicijativu za revizijom tog Sporazuma, koji je izrazitio nepovoljan za Hrvatsku.

    Morat će jednom netko stati na rep Crkvi i njenoj beskraničnoj moći, ali i bogatstvu, ali i zaustaviti njeno agresivno i arogantno miješanje i politiku.
    Crkva potiče ksenofobiju i diskriminaciju prema svim nekatolicima, što je je nedpustivo i u kontradikciji s onime što smo prihvatili pristupanjem UN-u.
    Crkva, niti iko drugi ne smije segregirati ni diskriminirati, još manje proglašavati nekoga manje vrijednim ili manje sposobnim samo na temelju njegove vjere.

    avatar

    24.11.2009. (22:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...