Komentari

qaya.blog.hr

Dodaj komentar (61)

Marketing


  • armin

    ček malo da se priberem od svega ovoga.

    avatar

    05.11.2009. (13:21)    -   -   -   -  

  • qaya

    @ je Armine, znam, teško je ovo filozofsko štivo..al štaš kad se Katici tu i tam omakne razmišljanje..sam si ti uzmi vremena...

    avatar

    05.11.2009. (13:50)    -   -   -   -  

  • PR

    PR ima tehničkih poteškoća jer je Zločesti Windows preuzeo kontrolu ( a Marica ne pamti passworde ) pa dok se ne vratim doma ...mogu i anonimno pisat i pitat nešto što zbunjuje Maricu jer bi Marica jako voljela da je netko uputi kako se razazna PRIJE seksa jel to seks ili ljubav?
    Fala unaprijed ;)

    avatar

    05.11.2009. (14:07)    -   -   -   -  

  • qaya

    @ pa marice,nekak mi se čini da je jako teško vjerovati da je ljubav kad nekog pokupiš u bircu sam zato jer ima dobro dupe a uz to prije shvatiš da ne zna ni svoje ime sricati i da mu je najvažniji životni pogled pogled na tvoje sise..ne tvrdim da se nakon sexa, čak i lošeg, ne može razviti ljubav...isto tako ne tvrdim, nikako ne, da je sex nešto loše ali katica je još uvijek tak romantična da se ako ništ drugo bar mora uvjeriti da tipa zanima i nešt drugo osim njene vještine stiskanja vaginalnih mišića...
    Da li je sex sveden na nivo teretane? Dođeš, oznojiš se i ideš doma pod tuš?
    Nemam ništa protiv da me neko uvjeri da je sex kao tjelesna vježba vrijedan truda... i onog posle (sklanjanja pogleda i žurbe u svoj krevet).

    avatar

    05.11.2009. (14:34)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    "Sori dečki, al niko mi to ne zna napraviti kak znam sama " ...khm nisam sigurna da se mogu s ovim složit :)...možda zato kaj sam ja tak lijena i volim kad mi drugi..ugađaju :)...ali ne rekreativno...

    avatar

    05.11.2009. (14:39)    -   -   -   -  

  • qaya

    @jooj, Emi, pa Katica je gadan hedonist, obožava kad se trude oko nje, al možda samo još nije srela majstora jbga...al sva sreća kaj sam mlada pa još stignem..;)))))))))))))))

    avatar

    05.11.2009. (14:47)    -   -   -   -  

  • qaya

    osim toga moje iskustvo, općenito sa muškarcima, može se svesti na onu: ''uzdaj se u se i svoje kljuse''. Pri tom najmanje mislim na sex. AL ŠTAŠ KAD SU MI DRAGI PA VJERUJEM U ONOG SLIJEDEĆEG...

    avatar

    05.11.2009. (14:50)    -   -   -   -  

  • armin

    uvijek si sam. i mislim da to nije filozofska tvrdnja niti metafora već jedna od ljudskih istina.

    tvoj citat:
    I svaki put je tu nada da ćeš možda, da će to možda biti osoba koju ćeš u nekom trenutku pogledati u oči i umrijeti u njoj.

    prilična limunada:) i k tome freudova omaška. ljubav, jer impliciraš u stvari nju a ne seks, što su dvije različite kategorije, i ni jedna se ne prakticira, niti upražnjava, ljubav je afirmacija nas samih, ne negacija. jer kada veliš umrijeti u nekom naprosto si nihilist i negativist. zašto nisi napisala, živjeti u njoj?

    e tu i leži ta freudova omaška. omaška je zato što si pokazala da si iracionalna i naravno, shodno tome, nesvjesna onoga što si napisala,. pišeš također o nadi. nihilizam ne poznaje nadu. dakle i proturječna si. ali to je manje važno. spoznati ćeš jednom.

    to je u stvari priča o cjelovitosti i poznavanju sebe. priča o djeljenju sebe. tek kada si cjelovit, cio, tek tada možeš postati sposoban biti potpuno prazan. i vrlo je logično zašto.

    tek kada si potpuno prazan možeš primiti onog, nekog drugog i onda postati opet cjelovit. gotovo dijalektika. prelazak kvantitete u novi kvalitet.

    avatar

    05.11.2009. (14:53)    -   -   -   -  

  • armin

    a evo jedne proste priče koja se možda može nadovezati na katičinu limunadu:)

    Heksagram 2, Kun, pasivnost
    6 na petom mjestu
    Žuti kaput- najveća sreća.
    Ven Jen komentar

    Uzvišen čovjek, žut iznutra nastoji shvatiti osnovna načela života i zadovoljan je svojim uspješnim položajem. Ljepota koja leži u njemu prožima njegovo cijelo biće radošću i utječe na sve njegove poduhvate. Takva je najveća ljepota!
    Glavni komentar - odjeljak se odnosi na unutrašnju ( duhovnu ili moralnu ljepotu ).

    Žene su se i večeras okretale za mnom, ali ja sam i dalje bio stamen, kao što i priliči čovjeku koji je naučio, između ostalog ne-znanja, da se najveći afrodizijak rasprostire na cca.2600cm2 neokorteksa. I pisca samo takve žene mogu odista uzbuditi. One koje mogu sa njim mentalno kopulirati. A na ove ostale pisac drka i masturbira, već prema semantičkom i leksičkom ukusu, koji nudi naš bogati, sintetički jezik.

    A jedna bivša partnerica me naučila, kako pisac treba postupati sa ženama. To sam već napisao na jednom blogu, ali mislim da nije na odmet ponoviti taj važan teorem koji je od fundamentalna značenja za svakoga muškarca, ali i za slabiji spol, koji to svakako nije.

    Dakle teorem slijedi: muškarac treba ženu tretirati kao kraljicu, jebati kao kurvu, i smatrati je najboljom prijateljicom, ne svojim vlasništvom.

    Slijedi i nastavak teorema. Aneks koji je dodala moja malenkost. I žena treba tretirati muškarca kao kralja, jahati ga poput pastuha i biti kurva, ali takva kurva, koju ne mora plaćati nijednom vrste monete, i smatrati njega, muškarca, najboljim prijateljem, a ne ocem ili hraniteljem ili sponzorom.

    I ako taj vrijedni teorem poštuju oboje, eto sklada i harmonije.

    Naravno pod uvjetom da je ispoštovan onaj primordijalan, prvi uvjet.,
    Prvo sebe trebaš pronaći, a onda ćeš pronaći, ne samo sebe, već i ono što tražiš. Ako ne poznaješ sebe, kako ćeš znati što tražiš. A zalutati je lako. Um i ne-um savršeno su dobri vodiči. A ti ih sam odabireš. Pravom jačega. Prema sposobnostima i uvjerenjima.

    Zvuči banalno, ali je nepogrešivo točno.

    I onda možeš biti kralj i imati kraljicu. I jebati čitav život kraljicu u zajedničkom kraljevstvu. Kraljevstvu jednakih suverena. Kraljevstvu mentalne kopulacije. Gdje kurac nije samo oružje koje zaludo prosipa sjeme bogato proteinima, već i oruđe i simbol kreativnog intelekta, a gdje pička nije samo simbol, koji pokazuje kvalitet nečije duše, već jedno od najinspirativnijih kreativnih odredišta nečijeg odnosa. U skladu sa umijećem artikulacije, vlasnice iste. A ima li nešto ljepše od toga?

    avatar

    05.11.2009. (14:58)    -   -   -   -  

  • prostoproširenpr

    ...uh. samo provjeravam jel mi radi password...javim se na temu obavezno

    avatar

    05.11.2009. (15:09)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    qaya, ja sam s muškarcima imala dosta sreće do sad...(naročito kad čitam armina) :) ...a kad smo kod armina, nije mi najjasnije armine misliš li to što pišeš ti ili Freud ili Nietzsche (li trava zelena?) ili Đuka Čajić... zaozbiljno sam prepadnuta te napadnuta čudnovatim vizualizacijama tipa - leži ljubav na krevetu u sasma bijeloj prostoriji umirući Od, dok kraj nje u kirurškim rukavicama sa skalpelom u ruci stoji Đuka..pardon armin spreman na krajnje emotivan pristup...

    avatar

    05.11.2009. (15:17)    -   -   -   -  

  • armin

    emice draga, ne želim te prepadati. ne daj se.

    avatar

    05.11.2009. (15:30)    -   -   -   -  

  • Lund

    Priznajem - sav sam se zmotal.....! Pretežak mi tekst :)))
    Znal sam da se opće ne kužim u seks al sad mi je tek stvar postala mnogo komplikovana. Ništa, družil bum se ja sa ženama na kavicama i pivama, tu je valjda manja šansa da se zajebe stvar :)

    avatar

    05.11.2009. (15:38)    -   -   -   -  

  • prostoproširenpr

    zanimljivo no ja u potpunosti razumijem ovo što Armin piše ( razmišlja) - ( da ukoliko nisi sposoban biti sam - ono što zoveš ljubav ili seks sasvim svejedno = tek je potreba neka za nečim što kad jednom ispuniš - tražiš dalje -jer opet si gladan ....i tako zauvijek...a to nije ni ljubav, a ni sex = to je tek bajka ( limunada , holivudska projekcija ) o ljubavi odn. seksu
    ( svejedno)

    Vjerujem da postoji jako puno ljubavi ( ako govorimo o ljubavi dvije odrasle osobe )
    i tu na ljubav gledam kompleksno, kao na proces- nikad dovršen proces - kojem je bitno
    da se uz kontakt tijela njeguje i kontakt dijaloga i kotakt duše i kontakt međusobne odgovornosti i kontakt međusobne povezanosti i financijski je element važan i higijenski itd....ako sam nešto zaboravila g. Freud će me otkriti ...-:))))))

    avatar

    05.11.2009. (15:40)    -   -   -   -  

  • I.H.

    "Sori dečki, al niko mi to ne zna napraviti kak znam sama " -- uuuuu, si ti sigurna da ovakav stav prija muškarci(na)ma?? Prvo im opališ po sujeti (ne može zadovoljit, pribavit pošten orgazam ženi), onda se pokažeš sebična, samodovoljna, smozadovoljavajuća (nemam ništa protiv, al to tako na sva zvona zvonit???). Iskreno ja bi da mi neka tak nekaj veli, fino odbrusil: "draga ubuduće se j... sama!"
    Pozdravček i nothing personal:))

    avatar

    05.11.2009. (15:44)    -   -   -   -  

  • Lund

    E sad....nakon ovog PPR-inog komentara od 15:40....tužno zaključujem da sam, nakon školske jedinice iz seksa, dobio i još jednu školsku jedinicu - iz ljubavi! Iako me oduševilo spominjanje riječi 'proces'!
    Što mi preostaje, kakva vrsta druženja? :))

    avatar

    05.11.2009. (16:05)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    evo armine došla sam sebi...al još se nemrem otet dojmu da u tvom naručju ne bi promijenila agregatno stanje...čak i kad neželjenje ne bi bilo obostrano :)

    avatar

    05.11.2009. (16:19)    -   -   -   -  

  • prostoproširenpr

    Lund- zaljubljuj se! to nije nitko spomenuo - a to nema veze sa ljubavlju, a nije nužno ni vezati ga uz seks -a bolje je i od jednog i od drugog ...............ok, malo boli kad prođe ali svi smo mi pomalo mazohisti kad nismo sadisti -:)p

    avatar

    05.11.2009. (16:35)    -   -   -   -  

  • qaya

    @ Armin i PR su se i opet (s)našli. Emi i Armin nisu..al kaj to nije prekrasno..ta različistost poimanja istog?
    @Lund, katica bi glasala za pivo i ljubav, al ni pivo i sex ne zvuče Loše. Mada celibat od svega definitivno znači odmor....
    @ alo, ajvanho, a di si? Prvo, ovo je post o sexu a Katičina mizerna iskustva nisu, kao što je priznala, baš dobra referenac..Peto, nisam mislila reči da me muškarac ne može dovesti do kraja. Međutim to mora biti na neki način emocionalno odabrani muškarac (al me ne mora odma ženit!), u suprotnom kad bi mi se nudil samo sex onda bi izgovorila gore navedenu rečenicu, jer ne osjećam apsolutno nikakvu potrebu da neko ostavlja na meni svoje izlučevine a da ih pri tom ne osjećam djelom svojih. Jbga, limunada al Kata je takva i moš ga štajaznam...

    avatar

    05.11.2009. (16:36)    -   -   -   -  

  • armin

    emice draga, ovako veli paracelsus, između ostalog i bombastus.

    "Ko ništa ne zna, ništa ne voli. Ko ne umije ništa, ne razumije ništa. Ko ništa ne razumije, bezvrijedan je. Ali onaj ko poima, taj i voli, zapaža, vidi.. Ko god zamišlja da svako voće sazrijeva u isto vrijeme kad i jagode, ne zna ništa o grožđu."

    drago mi je zbog tebe. pokazuješ svoju veličinu. doduše i ne sjećam se da sam imao takvu želju, mislim utjecati na tvoje agregatno stanje, mada izgledam jesam na tvoje talište pri kojem počinje prelaz iz jednog u drugo agregatno stanje. međutim, nisam želio. majke mi:)i nietzschea i freuda zajedno.
    a paracelsusa sam spomenuo zato što znam da emica i armin nisu sazrijeli u isto vrijeme. već svatko u svojem vremenu.

    avatar

    05.11.2009. (16:42)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    gle armine mogla sam te pitat i da mi pokažeš svoj ručni rad (blue platit ću ti za ovo) :), i opet bi što se mene tiče dobila ono što sam htjela :)...dočim bi u tom slučaju ti bio u neobranijem grožđu jerbo u tom slučaju ne bi mogo izrecitirati mi nešto što je netko drugi rekao/pomislio/osmislio, ..osto bi sam na pustopoljini :)...moja temperatura je vazda ista armine...samo mi je osmijeh sve veći :)

    avatar

    05.11.2009. (17:01)    -   -   -   -  

  • prostoproširenpr

    Mogu ja ubacit loptu?
    Mogu -:D
    Uzmimo ovo kao Postavku za kotrljanje.

    Ljubav je dar.
    Seks je dar.

    Zašto bi ( neminovno) odbajali ove dvije ...khm..pojave?
    Zašto moramo mjeriti sve ...khm...metrom?

    Kad god sam ..khm...spavala s nekim...bilo to dan, noć, deset godina ili dve minute ....ja sam tu osobu voljela. Možda ga odmah slijedećeg jutra više nisam voljela ; ili me osjećaj ljubavi napustio za deset godina ili sam pomislila da ga ne volim na tren , a onda sam se opet - čim mi se osmjehnuo - sjetila da ga ipak volim....

    And the point is...........ja te mogu voljeti i samo dvije minute ...a možda i deset godina no...da li faktor vremena ( uopće )nešto znači? Ja mogu biti sa tobom ( ima takvih parova ) i trideset godina, a da nismo nikada upoznali trenutak ushita u srcu ili locirano negdje nizje...što mnogi zovu ljubav - a mogu biti s tobom na deset minuta i zapamtiti te zauvijek kao ---ljubav , zar ne?_:)

    avatar

    05.11.2009. (17:16)    -   -   -   -  

  • armin

    emice draga, mogu li ja dignuti ruke u vis, spustiti hlače i predati se kao što se isus predao. na milost i nemilost. pa ti si moj poncije pilat ali u bulgakovljevoj verziji:)onoj sofisticiranoj. ili si ti možda mačak behemot?

    avatar

    05.11.2009. (17:25)    -   -   -   -  

  • prostoproširenpr

    a vezano uz Arminovu priču o Kralju i Kraljici, u mom selu ima jedna stara izreka : Tko nije dostojan biti Kralj, nije zaslužio upoznati Kraljicu ;)

    avatar

    05.11.2009. (17:25)    -   -   -   -  

  • qaya

    DJECO SJEBALI STE KATIČINU TEMU I SKRENULI PREMA EMOCIJAMA. TEME JE BILA: VANNAJT ARANŽMANI. KOJI POSTOJE, JELDA? A POSTOJE I LJUDI KOJI SASVIM DOBROVOLJNO U NJIH ULAZE. DA LI JE TO ZATO JER JE SEX ZA NJIH SAM SEBI SVRHA (ŠTO MOGU PRIHVATITI I PODRŽATI AL NEMREM SHVATITI) ILI IH MOŽEMO SHVATITI KAO PLANINARE KOJI JURIŠAJU NA TRIGLAV AL IM SVAKI PUT NA POLA PUT PADNE KIŠA PA SE VRATE. i SAD, KAJ REČI ZA TAKVE LJUDE? DA NEMAJU SREĆE IL NE ZNAJU ČITATI PROGNOSTIČKE KARTE?

    avatar

    05.11.2009. (17:26)    -   -   -   -  

učitavam...