Komentari

tinolovka.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Bocaccio

    Kad vec provociras polemike, evo par pitanja na koje ocekujem tvoj odgovor, da ne velim stav.

    1. Suzana je napravila isto sto i Racan s time da je potpisala (ili ce potpisati, svjedeno) uz podrsku svoj stranke i gmizavaca iz vladajuce koalicije. Tko je tu onda gori, Racan ili Suzana? I tko je napravio vecu stetu? Tko je onad prodao teritorij? Racan je ipak imao toliko razuma da ustukne a Suzana, nedorasla ni da vodi kucanstvo a kamoli drzavu, toliko malo pameti da zabetonira svoju glupost. U basnama bi Racan bio trapavi Medo, Suzana bi bila Guja a Pahor Poskok. Medo bere jagode, malo se junaci ali bjezi kad lovci zapucaju. Guja krade peradima jaja. A poskok ne samo da krede jaja, vec perad usmrcuje ugrizom. jednako tako i Guju.

    2. Ukoliko se Bandic kandidira, to ce samo povecati Josipovicev skor jer ce za njega, u drugom krugu glasati svi oni koji ne podnose Don Bandica, njegove mafijase i kriminal u Zagrebackom holdingu. A takvih je, vjeruj jako jako puno i to bas u Zagrebu.

    3. Josipovicevu kandidaturu financira njegova stranka. Sto iz (a) vlastitih prihoda, (b) drzavnih dotacija (sve stranke u Saboru dobivaju drzavnu potporu) i (c) marketing muljazama koje financiraju frime kao sto je npr. Podravka (financira ona i HDZ i HSS i SDP i to tradicionalno). Bandicevu kandidaturu ce financirati Zagrebacki holding.

    Bitna razlika izmedju ZG holdinga i Podravke jest da su prihodi Holdinga vezani sa proracun i prireze koje placaju registrirani stanovnici Zagreba, dakle njih 50% jer ostalih 50% je prijavljeno negdje drugdje ali zive i rade u Zagrebu. Prihodi od komunalija i naplacivanja parkiranja su minimalni i gotovo nikakve, jer su troskovi veci. Prihodi Podravke su samo i jedino od prodaje proizvoad koje ona radi (Podravka, Belupo, Danica, Lipicki studenac) ili uvoze preprodaju (Poni trgovina), sto ce reci vlastiti a ne od drzave. I k tome, onaj ne samo da daje na sve strane, vec i uspjesno posluje unatoc krizi, recesiji i bojkotu Agrokora (pokusaj naci Podravkine proizvode u Konzumu?).

    Sad mi na temelju prethodnog odgovori tko je bolji, losiji, moralniji, posteniji i jos ponesto. Bandic ili Josipovic (jer obojica predstavljau ono sto vode)?

    I jos samo toliko da ne ocekujem da ce korumpirani USKOK u sluzbi politike istrazivati transakcije ZG holdinga je on zbog Bandica ima podrsku i Mesica i HDZa. Ili sto bi se reklopo narodki, nasla krpa zakrpu. ZG holding nije u domeni politickih obracuna kao Podravka. Na zalost jer tu ima 100 puta vise stofa sto se financijskih transakcija tice.

    4. Kad vec spominjes treceg kandidata, Vidosevica, medju prvih par kandidata (po sansama) on jedini predstavlja realnu gradjansku opciju. Nezavisan je i zivi od prihoda koje je stekao (ovako ili onako ali stekao) a ne od funkcija kao ostali. Jedini je od svih kandidata koji je ikada nesto radio u gopodarstvu (ostali su oduvijek radili u drzavnim i paradrzavnim sluzbama i ustanovama). Jedini govori o radu i zivotu od rada a ne od blebetanja i politike i drzavnih dotacija a sto govore svi ostali.

    I na kraju, da se razmemo, ako u prvom krugu prodje (ima moj glas), moj ce glas opet dobiti i u drugom krugu. Ukoliko ne prodje, a kandidira se Bandic, u drugom krugu moj glas ima Josipovic. On barem nije toliko pokvaren, smrdljiv i primitivan kao Bandic koji u odijelu nedjeljom dolazi na Puntijarku gdje da familija Glaser casti ruckom, sve kako ne bi izgubila koncesiju za Puntijarku. Manje vise, to ti dodje kao Podravka u malom i odnos gospodarstva prema politici i politicarima, koje bi sve od reda, jako jako zelio vidjeti da dozivotno tuckaju kamen na Golom otoku i prenose ga s hrpe na hrpu, rucno ga tovareci za koricu kruha i bocu vode na brod kako bi ga uprava KPDa prodala i tako sama sebe financirala i dijelila si dividende od dionica.

    Planinarski pozdrav od starog agramera,
    Bocaccio

    avatar

    04.11.2009. (20:57)    -   -   -   -  

  • ne spavajte!

    Moj Bocaccio, Bandića uvijek netko izabere, voljeli ga ili ne.
    Ljudi, Josipović me ne brine, nego SDP. Oni će na kraju dati glas sporazumu i Jadra će imati 2/3 glasova. Mi smo za referendum! Pokažimo bandi! Imamo još 14 dana.

    avatar

    05.11.2009. (02:07)    -   -   -   -  

  • Tinolovka

    bocacciozg

    Dragi kolega i prijatelju, tebe jako poštujem i cijenim, mislim da to znaš. Zapravo mislim da si sjajan bloger, vjerojatno i takav čovjek. NO u nekim stvarima se razilazimo, no to ne znači da ne možemo biti prijatelji
    .Ja sam danas bio i na Sljemenu i razgovaro i sa Bandićem, nešto kasnije i sa Josipovićem.

    1.Ne slažem se kako je riječ o istome, naime profesor Budimir Vukas jasno je napravio distinkciju između ta dva sporazuma.
    2. Radi sam anketu na 2000 ljudi, razgovara sa 20.000 građana ( naime moja anketa radi se na principu fotke te imena i prezimena, anonimne ankete ne objavljujem ) vjeruj mi, Bandić ima više šansi, Dalmacija će ga mahom podržati, Hercegovina također, u Zagrebu neće dobiti koliko očekuje, ali će dobiti, ima tu svega, ali Bandić je populista, trebao si vidjeti ovo danas na Sljemenu..
    3. Ne, Bandićevu kandidaturu neće financirati Holding, SDP je to spriječio, Bandićevu kandidaturu financirat će moćni ljudi iz dijaspore, neki od njih su vlasnici ili suvlasnici elitnih hotela u Zagrebu, jedan je u centru grada.
    4. Moj glas Josipović nikada neće imati, kao ni Vidošević, iako Josipović je puno bolji čovjek, mirniji, barem je to moj subjektivniji stav. Niti jedan od njih moj glas nema zato jer su obojica izjavila kako su " poboljšane verzije Mesića " i žele biti kao on. Ja Mesića ne želim ponovo vidjeti na Pantovčaku ni nacrtanoga.
    Moj glas u prvom krugu ima netko od dvojca Jurčević, Tuđman.
    No ja naravno smatram da imaš pravo na svoje mišljenje, tko zna možda imaš više pravo u nekim tezama od mene.

    avatar

    05.11.2009. (15:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...