Komentari

gdjicapicazlica.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • dado

    itekako ti je mjesto ovdje :-) a to šta ne iznosiš tvoju intimu u javnost nije znak slabosti nego pameti

    avatar

    04.11.2009. (08:06)    -   -   -   -  

  • skaska

    eh da mi je kita velebitskih degenija

    avatar

    04.11.2009. (20:27)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Zanimljiva tema, ima se tu štošta za reći. :) Mislim da između blogera i paštetoidnih wannabe celebrityja (hrvatskih ili stranih, svejedno je) postoji jedna velika razlika. Naime, paštetoidni celebrityji teže tome da završe na naslovnicama tiskanih ili virtualnih medija koji se bave takvim tematikama, a blogeri, barem teoretski, tome ne teže. Ako ću govoriti samo u svoje ime, ja prva ne težim. Istina, iznosim javno svoje mišljenje, ali u svojoj malenoj domeni, na svom blogu i u onih par kolumni za koje me plaćaju (jer to smatram poslom). Onaj tko me ne želi čitati, lako me može zaobići, dok u dnevnim tiskovinama ili u virtualnim medijima teško možemo zaobići paštetoidnog celebrityja.

    Ja, isto kao i ti, ne serviram javnosti svoju intimu na pladnju - ne objavljujem svoje fotke, ne pričam baš previše o svom poslu, ljubavnom životu, dnevnim aktivnostima i sl. Ono što nudim moje je mišljenje, stav, osvrti, reagiranja, kritika, pohvala, razmjena iskustva i znanja. Kome se sviđa, dobro, kome ne, još bolje (jer što me više ljudi ne podržava, sigurnija sam da sam u pravu). Ne tražim afirmaciju svog života na blogu, ono što tražim je razmjena mišljenja i stavova, za što vjerujem da je korisno i da nema baš nekih dodirnih točaka s paštetoidnim celebrityjima koji baš i ne dijele sa svijetom neke ideje i stavove, već puku intimu. U zamjenu za što? Divljenje? Sažalijenje? Slavu? Sramoćenje? Kompenzaciju za samoću?

    A što se tiče međuljudskih odnosa, mislim da za poremećaje te vrste nije kriva virtuala. Virtuala eventualno može biti utočište, a poremećaj bi ionako nastao, uz nju ili bez nje. Zbog ljudske sveprisutne ravnodušnosti spram svega. Ja osobno uživo održavam žive kontakte s prijateljima, družim se i ne zapostavljam tu dimenziju. Blogere ne smatram prijateljima, osim onih s kojima sam se našla uživo i kliknula, to je već druga priča i jako puno kriterija se treba potrefiti da ih pustim bliže. Imala sam sreće i na tome sam zahvalna. :)

    Samo, uvijek imaj na umu i da na blogu ima pravih pravcatih psihopata koji virtualno žive jedan (ili više čak!) života, a uživo su posve drugačije ličnosti koje se same sebe srame pa moraju glumiti da su nešto što nisu. Lako ih se provali, premda mnogi blogersku zajednicu i dalje drže u obmani. No, svaka cica dođe na kolica. ;))

    avatar

    15.11.2009. (11:03)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...