Komentari

timotej.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • merkat

    Pitao sam jednog monaha za svece u njegovom samostanu. Rekao mi je da je takav najčešće neki povučeni koji beznačajno u kutku neke kuhinje guli krumpir cijeli život i nitko ga neprimjećuje.

    avatar

    02.11.2009. (08:42)    -   -   -   -  

  • Timotej

    "Život svakog sveca Kristov je život i jedno novo evanđelje. Obrazi su zaručnikovi kao gredice mirisnog bilja, kao cvijeće ugodno (usp. Pj 5,13). Božansko djelo providnosti postaje vrtlar koji divno oblikuje gredice. Ni jedna gredica nije posve slična drugoj. Ne postoje dva posve podudarna cvijeta, ili posve slična, osim u vjernosti s kojom odgovaraju na Božje djelovanje.
    Bog ne treba tražiti neobične zadatke za čovjeka kako bi ga učinio jedinstvenim stvorenjem. Čovjek postaje originalan ispunjavajući svoje svakidašnje dužnosti. Svatko tko je iskreno pokušao živjeti u poslušnosti nadahnuću Duha, zna da i naizgled jednoličan život može i te kako biti ispunjen avanturama i uzbuđenjima. (...)
    Životopisi svetaca trebali bi nas nadahnuti da poželimo uvijek živjeti u posvemašnjoj poslušnosti, predanosti i otvorenosti novim poticajima Duha. Očaravajuće je vidjeti što Bog može učiniti s čovjekom spremnim slijediti Jaganjca kamo god pođe (Otk 14,4). Ali je važno znati da je Jaganjac potpuno "nepredvidljiv" i da svakom čovjeku pronalazi novi, iznenađujući smjer putovanja." (W. Stinissen)

    avatar

    02.11.2009. (09:18)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...