Komentari

smisao-zivota.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • semper_contra

    Pojam slobode u zenu duboko se razlikuje od pojma slobode u potrošačkom „društvu obilja“ i „društvu tolerancije“. U zenu sloboda nije u tome da čovjek smije činiti sve što zaželi, već, ponajprije u tome da je oslobođen spona neznanja i nerazumijevanja, da nije vezan predrasudama i iluzornim pseudovrednotama. (citat iz knjige V. Devidé-a "Japan-Prošlost i budućnost sadašnjosti")

    avatar

    11.10.2009. (23:23)    -   -   -   -  

  • blade777

    Slobodna volja i proizašla djela kao rezultat slobodne volje nesmije biti realizirana na način da se nekome naruše osnovna i temeljnja prava za postojanje i opstanak.
    U tom smislu apsolutna slobodna volja nije moguća konstanta tj. sama po sebi osnovno načelo, a kao takva ne može biti sveobuhvatno prihvatljiva.
    Osnovno ograničenje prava na slobodnu volju je razvidno u cjelokupnom sagledavanju pojedinca i njegovog djelovanja na okolinu.
    Narušavanjem harmoničnosti postojanja i opstanka bilo kojeg segmenta života, ljudsko biće ograničava vlastitu slobodnu volju.
    Paradoksalno je,ali je ipak tako.
    Tako je jedino moguće održati život u prostoru i vremenu.
    Najjači nisu oni koji najviše remete drugima pravo na postojanje i opstanak,nego oni koji najmanje remete sklad života u prostoru i vremenu.
    Sloboda da kao sveobuhvatna i načelna vrijednost, ali održiva u smislu nenarušavanja prava na slobodu drugim segmentima života.
    U tolikoj mjeri sam slobodan u kolikoj mjeri ne ograničavam slobodu i prava drugima.
    Pozdrav!

    avatar

    13.10.2009. (12:16)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    Ideja "grijeha" duboko je usađena u suvremeno društvo. Beskrajno hvala majci Crkvi na tome.
    Moramo učiti djecu kako nisu rođena grješna, kako im grijeh nije usađen u njihov genetski kod, da su rođena kao slobodna, čista bića, a na nama je da im pomognemo da tu čistoću njeguju i dalje. Grijeh je biti nesvjestan, ne živjeti život punim plućima i ne poznavati sebe. Crkvene interpretacije su bolesne i sasvim neprihvatljive.

    avatar

    13.10.2009. (12:21)    -   -   -   -  

  • vjeraufanjeiljubav

    dosadan... ma kakvi, ljudima treba cesto ponavljati jer se sve brzo zaboravi u ovom svijetu. Zar nam mediji ne namecu svoju istinu svaki dan kako cemo inace prihvatiti pravu istinu ako se ne ponavlja.

    A za ovo ... Pravda se ostvaruje razumijevanjem, otkrivanjem istine... BRAVO

    svaka akcija bilo od djeteta bilo od roditelja prijatelja ili neprijatelja treba biti razumljena prije nego je se optuzi ili kazni! Sve lose je ucinjeno iz neznanja ili iz nemogucnosti uciniti bolje ne trbamo nekoga okriviti nego mu pomoci da postane bolji a to se moze samo ljubavlju...

    pozrav, jesi bio ikad na blogu od nosce..bloger tako nesto ima kod mene link probaj otici zanimljiv je

    avatar

    14.10.2009. (07:54)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Odlična tema!
    Crkva živi od grijeha, a i država ga voli.
    Ljude koji su nešto krivi lakše se ucjenjuju. Država često potiče na grijeh... da bi na taj način "kupila" čovjeka i oduzela mu pravo na bilo kakav protest.... a onda tu nastupa Crkva i prodaje "oprost".

    avatar

    15.10.2009. (23:00)    -   -   -   -  

  • Istina Novi Forum

    Poštovanje!

    Naime, kako ne vidim nigdje privatni kontakt, primorana sam te javno i preko bloga pozvati (ukoliko želiš) da svoje misli, svijest, ideje, znanja, iskustva, percepciju i općenito ljubav prema voljenoj nam kreaciji ( i mnoge druge riječi koje opisuju život svemira :)) podjeliš na novom forumu

    Veliko hvala i dobrodošao!

    P.S. Nažalost na blogu nisam našla privatni kontakt pa sam primorana pozivnicu poslati javno. Ukoliko to nije sukladno pravilima tvojeg bloga, ja se ispričavam i neka bude obrisano

    istina.forumhr.com

    avatar

    16.10.2009. (00:36)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    Dobar ti je ovaj (novostavljeni) popis knjiga. Toplo se nadam da će posjetitelji tvog bloga posegnuti za kojom od tih knjiga (uključujući i mene, jer i meni su neki naslovi novi:) pozdrav

    avatar

    19.10.2009. (08:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...