Komentari

catwoman009.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


 • promatram, razmišljam

  Lijepo od tebe.

  Dana 02. listopada sa pregrštom misli MG-a podsjetila sam na 140.- godišnjicu Njegova rođenje rođenja donstine

  Lijep pozdrav.

  avatar

  07.10.2009. (19:25)    -   -   -   -  

 • izvorni život

  Lijepo je prisjetiti se velikih životnih istina, kakve su i ove navedene i u ovim savjetima/mudrostima.

  ps. ne bih htio sada kvariti auru Gandhijeve svetosti, ali na nekim mjestima sam čitao i kritike na njegov račun, od strane onih koji su malo dublje zagrebali u njegove biografije. Nije ni Mahatma, sudeći po tim podacima, "bez grijeha". Npr. jednog svog sina je, navodno, razbaštinio nakon što se odbio oženiti za ženu koja mu je bila odabrana. Drugi sin je ovom prvom dao podršku, pa je Mahatma razbaštinio i njega.
  Takvi i možebitni slični podaci, naravno, ne umanjuju snagu velikih istina. Samo govore kako možda i ne treba imati uzore među smrtnicima kakvi smo i sami i pripisivati drugim ljudima božanska obilježja, već istinitost tih istina treba tražiti i potvrđivati prvenstveno u sebi.

  avatar

  07.10.2009. (19:48)    -   -   -   -  

 • dražeN:)

  Istinska spoznaja, uvijek se svodi na jedno, a to je ljubav kao početak i kraj, smisao i istinska vrijednost, ma koji oblik poprimila :)

  avatar

  07.10.2009. (20:49)    -   -   -   -  

 • bastet

  Gandhi je oduvijek bio jedan od svjetionika čovječanstva. Ne kao Indijac, političar ili hinduist. Nego kao mislilac, filozof i humanist.
  Kad bi se svatko pridržavao ovih deset načela življenja, tada bi svijet bio Kraljevstvo Nebesko. A to je itekako moguće, samo vjerojatno ne u ovoj eri. I Gandhi je, kao i većina velikih ljudi, živjela puno ispred svog vremena. Njihova uloga bila je posijati sjeme....

  avatar

  07.10.2009. (21:46)    -   -   -   -  

 • Para(ne)normalan!

  Mahatma Gandhi mi je životni uzor, pogotovo njegov način nenasilne borbe!
  Legendarni GRAĐANSKI NEPOSLUH!
  Pozdrav!

  avatar

  07.10.2009. (21:47)    -   -   -   -  

 • Mendula

  Draga Catwoman, dobro jutro ti želim!:-) Hvala puno na posjeti i na malim savjetima. Dobra je naša maca, polako ali sigurno nas prihvaća. Veliki Mahatma je sve krasno rekao, sa svime se slažem, a često, često griješim u svih 10 točaka. Moja pokojna baka živjela je 4 godine u Calcutti. Bila je jako dobar čovjek, a pod kraj života sa njom se družila upravo jedna maca.
  Sunčani pozdrav!:-)

  avatar

  09.10.2009. (10:47)    -   -   -   -  

 • cistiliste

  pametan čovjek...nedostaju nam takvi:)

  avatar

  09.10.2009. (12:24)    -   -   -   -  

 • catwoman

  MOLBA ZA SAVJET

  Dragi moji, baš se pitam kako bi Mahatma reagirao kada bi saznao da mu netko namjerno i planski truje mačke.


  Danas nam je uginuo jedan mačak od akutnog rapidnog trovanja, drugi je u jako teškom stanju. Dotičnu informaciju sugerirao nam je veterinar, jer slične pojave uočava samo u nekim dijelovima grada, oko nekih kuća, iako je cijeli grad gotovo istovremeno tretiran deratizacijskim sredstvima.

  Naime i ranije su provođene mjere deratizacije ( to se radi redovito svake godine ), pa nismo imali niti jedan slučaj trovanja 7 godina, a ove godine već 5 slučajeva, od toga jedan s fatalnim poslijedicama, a za ovaj trenutni sve je još upitno.

  Pod stresom sam i ne mogu mudro i racionalno razmišljati, pa vas molim za moguće savjete. Kontaktirati ću udruge za zaštitu životinja, no sumnjam da te državnopravne mjere s kojima me oni mogu teoretski obavijestiti nešto mogu riješiti, pogotovo u brzom roku. Meni su sada u opasnosti 23 mačke.

  Trebala bih neku lukavu ideju. Smišljam sročiti neko pismo za susjede. Motiviram ih li novčanom nagradom, to će se ponavaljati , da bi zaradili. Priprijetim li osvetom - možda me mogu prijativi policiji ?

  Trpiti više ne mogu. A istovremeno biti na dvadesetak mjesta i nadgledati situaciju isto tako.

  Hvala vam na mogućoj pomoći.

  avatar

  09.10.2009. (13:55)    -   -   -   -  

 • smiling cricket

  Izvrsno! Hvala na linku. Baš mi je trebalo u ovo predkišno doba. Pozdrav!

  avatar

  09.10.2009. (16:33)    -   -   -   -  

 • slatka paprika

  ajoj cat bas mi je zao, ne znam kaj napraviti.u takvim slucajevima postajem agresivna i bolje da te ne savjetujem. i ja sam jednom bila luda kad su kod mog djeda na selu ubijali peseke. da sam saznala tko mislim da bih ga sjekirom, zato i bolje da nisam....

  avatar

  09.10.2009. (17:08)    -   -   -   -  

 • jesmoinismo

  @ la boite noire piše pjesme pod drugim nickom samo onima koji ga (ju) otkriju tj prepoznaju.
  trebalo mi je par mjeseci da skužim.

  avatar

  09.10.2009. (18:47)    -   -   -   -  

 • dražeN:)

  Volim pse, ali nemam uvjete koje smatram prihvatljivim, pa nemam psa :)

  avatar

  09.10.2009. (20:28)    -   -   -   -  

 • Teofil

  @Cat, ispričavam se što se ne javljam kod tebe (pišeš 'sto na sat') i jednostavno ne stignem... puno materijala je to...
  A ovo ne razumijem što si napisala kod mene "vidjela sam na mito's blogu da bi te moglo zanimati čime se bavimo pod ovim nickom"!? Kako si mogla vidjeti na 'mito's blogu' da bi me moglo zanimati čime se bavite pod ovim nickom? Misliš pod 'nova politika' ili 'mito'?? Misliš te teme da bi me mogle zanimati? Nejasno mi je to... Pa onda - 'nova politika' - blog... to isto ti pišeš? Malo sam zbunjen... :)
  Sorry, to nije komentar - ali ne znam gdje bih to stavio?
  Tek sad vidim ovo s mačkama! Pa jel moguće da imaš 23 mačke? Mislim nemam ništa protiv mačaka - mi isto imamo 6 novih i ne znamo što s njima? - ali ovo je previše! Problem je to - najbolje ih je sterilizirati, jer se rapidno množe...
  Znači ovo Catwoman - nije slučajan nick? :)

  avatar

  10.10.2009. (13:48)    -   -   -   -  

 • catwoman

  Hvala svima za dodatne informacije i mudre zaključke glede teme izvanrednog napisa blogera @ CBK , te savjete, upute i suosjećanje za moju osobnu situaciju.

  @ Teofil ... Što se tiče mačaka, sve su sterilizirane. Toliki broj mačaka zahvaljujemo isključivo činjenici da su susjedi, kad god im je mačka bila trudna, uzeli joj kutiju gdje bi se mogla omaciti ( to sam kasnije zaključila ), pa je bila prisiljena doći k nama. A kada bismo ih mi upozorili da se ona omacila kod nas, onda bi histerizirali da će ih pobacati. Naravno, to je bilo takođe namjerno ciljano ( kasnije sam i to shvatila ) jer su znali da smo mekog srca i da to ne možemo dozvoliti, pa smo preuzeli brigu oko njih. Neke smo podijelili, ali su loše završili ( gotovo je nemoguće naći pažljivog vlasnika, jer takvi su već prethodno nekog udomili ), pa smo prestali s tom praksom. Kada se mačka treći puta omacila, posvadila sam se s njima, ali od tada su nam neki ostavljali noću male mačiće u dvorištu.

  Stoga sam izmislila priču, koju sam u najvećem povjerenju rekla jednoj susjedi ( tada znaš da će svi saznati ) kako sam išla na tečaj egipatske magije, te da preko svemira bacam uroke na one koji mi mačiće ostave u dvorištu ( kao, svemir "zna" kome proslijediti poruku ) i od tada lakovjerni primitivci ( očito i sami skloni toj vrsti zlobne zabave ) ne ostavljaju mačiće, no kako ih se već tada na taj način nakupilo 18 ( sve bismo na vrijeme sterilizirali, jedino su nam prve dvije zatrudnile, jer tada nismo znali da im se to može dogoditi i sa 8 i 6 mjeseci ), ljeti bi ih upoznali jadni lutalice - vide skupinu dobro uhranjenih, bezbrižnih i vedrih mačaka, te zaključe da tu ima hrane, pa nauče ući kroz mačja vrata, hraniti se i spavati po zimi u kući. To su oni, koje vlasnici izbace iz kuća i stanova kada nekamo otputuju. Takvih je došlo 6. Došle su i dvije trudne napuštene ženke ... i eto ti 27 mačaka. Sada ih je 23, zapravo 24 jer su dvoje nestali, jedan otrovan. Trebamo još kastrirati 3 novoprodošla, još vrlo nesocijalizirana mužjaka.

  To ti je to.

  I, molim te, nemoj se ispričavati što ne stigneš pratiti ili komentirati blog, ovdje nema nikakvih " društvenih obaveza" ... svatko djeluje u skladu sa svojim slobodnim vremenom i interesima. Nemoj se time opterećivati, barem što se mene tiče. :)

  avatar

  10.10.2009. (17:28)    -   -   -   -  

 • EuM

  Da, patnik si bez vjere, i sa vjerom, moj supatnik.
  Za vjernike su svi ljudi braća i supatnici po križu,
  a ne protivnici koji su vječita ugroza i konkurencija.
  Zato je ljude puno pravednije smatrati supatnicima,
  jer doisa takvi i jesmo. Tako se uvažavamo, razumijevamo.
  Nitko ne hoda bez križa, ma koliko se trudio da ga prikrije!

  avatar

  11.10.2009. (17:05)    -   -   -   -  

 • Matti

  eto baš lijepo, inače ja se riječi MGa ne podsjećam, sada ih prvi put čitam :P tako da mi je drago da sam naučio nešto novo a staro tj. univerzalno.. :D

  avatar

  12.10.2009. (16:56)    -   -   -   -  

 • nihonkichigai

  Velika duša je Car

  pozdrav Cat

  avatar

  14.10.2009. (01:05)    -   -   -   -  

 • morskaosa

  Catwomen, izdisat ću jednu kriju za tebe, nisam ni skužila tvoj komentar kod sebe. Hvala. Super je ovdje.

  avatar

  14.10.2009. (13:40)    -   -   -   -  

 • donin svijet

  Pozdrav!

  avatar

  16.10.2009. (23:21)    -   -   -   -  

 • mali brat

  Pozdrav s juga. Postavio sam post - muzika nema granica.

  avatar

  17.10.2009. (17:39)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...