Komentari

techno-design.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Helly Belly dz

    Cool....
    Pa može razmjena linka*?*
    ^^

    avatar

    15.01.2010. (21:11)    -   -   -   -  

  • PurpleDawn

    Razmjena? ;)

    avatar

    10.04.2010. (18:47)    -   -   -   -  

  • KKK

    GLAVNI ŠEF NAPADA NA DUBROVNIK VRHOVNI KOMANDANT JNA STJEPAN MESIĆ

    06.04.2011., srijeda

    MESIĆ JE RUŠIO DUBROVNIK SA JNA - A POSLIJE JE DOŠAO "GLUPIM" HRVATIMA ZA PREDSJEDNIKA SA DVE MANDATA !?

    MESIĆ JE POZVAO U GOSTE ĐUKANOVIĆA - KOJI JE REKAO DA TREBA SVE HRVATE USTAŠE LIKVIDIRATI

    Obrana Dubrovnika skupni je naziv ratnih vojnih operacija koje su se tijekom Domovinskog rata, od rujna 1991. godine do konca rata u Hrvatskoj, odvijale na području nekadašnje općine Dubrovnik, od graničnog prijelaza Debeli Brijeg i Prevlake na istoku do Neuma i pelješkog mjesta Zamaslina na zapadu, Čepikuća na sjeverozapadu, Osojnika u dubrovačkom zaleđu te graničnog prijelaza Brgat na sjeveru općine.

    Ove operacije podrazumijevaju obranu od srpsko-crnogorske agresije na krajnji jug Hrvatske, obranu Dubrovnika za vrijeme opsade samog Grada, čišćenje dubrovačkog zaleđa i micanje neprijateljske vojske i topništva van domašaja za gađanje civilnih ciljeva u Dubrovniku i okolici. U Obranu Dubrovnika spadaju i operacije Čagalj, Tigar, Oslobođena zemlja, Vlaštica i Operacija Konavle.

    Napad na ovaj dio Hrvatske izvele su kombinirane snage JNA, JRM i JRZ, potpomognute pripadnicima teritorijalne obrane Crne Gore, Istočne Hercegovine i četničkim dragovoljačkim postrojbama.

    NIKADA DOSTA MESIĆEVIH IZDAJA I PRIJEVARA

    Poslije prve eksplozije nasta panika i masovna bježanija kroz vinograde, kukuruze, kanale... Dok su iznad nas šištale granate, mnogi nisu imali kad ni pušku da uzmu.”

    Tako je u svom ratnom dnevniku crnogorskog rezervista “Operacija Dubrovnik – Sve je bilo meta”, 1991. godine, o vojsci koja je “oslobađala Dubrovnik”, napisao novinar i publicist Veseljko Koprivica.

    Naime, skup, kojega je osmislio i kojeg će voditi dr. sc. Mato Brautović s Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku, predstavljen je braniteljskim udrugama i one su mu dale potporu, ističući kako žele da se na ovaj način ne samo dostojno obilježi dva desetljeća od agresija i razaranja šireg dubrovačkog područja već podigne svijest i pokaže istina o stradanju Dubrovnika i o njegovim braniteljima.

    Atanackovića, Pandžića i Slavuljicu hrvatsko Državno odvjetništvo tereti da su 1991. sudjelovali u zračnim napadima na Dubrovnik te su na taj način počinili ratne zločine. Tereti ih se i uza više zračnih napada na području Dubrovačko-neretvanske županije 1992. godine pri čemu su uzrokovali materijalna razaranja i ljudske žrtve.

    U zoru 1. listopada 1991. prve granate su pale na brdo Srđ iznad Dubrovnika, na područje Rijeke Dubrovačke te na veliko prigradsko naselje Nova Mokošica. Preciznim napadom odmah su pogođeni vitalni objekti za Grad Dubrovnik pa su tako stanovnici već prvog dana ostali bez električne energije i vode, a sam Dubrovnik je od samog početka blokiran i s kopnene i s morske strane.

    Iako su agresori očekivali na nepripremljenost, dubrovački dobrovoljci su odoljeli svim napadima. Snage obrane bile su malobrojne, slabo naoružane uglavnom lakim pješačkim oružjem te malim brojem topničkog naoružanja. Uz to, izrađivale su se priručne granate, bombe i protupješačke mine. Početkom agresije, 1. listopada, snage obrane Dubrovnika brojale su samo 410 naoružanih branitelja i 70 ljudi u pričuvi.

    --------------------------------------------------------------

    HRVA TSKI POKRET ŠTIT
    BRANKO STOJKOVIĆ
    brankostojkovic152@yahoo.com
    ------------------------------------- --------------------
    095/814-82-90. 091/797-65-56
    http://crostojkovic1958.blog.hr
    ------------------------------ ------------------------
    BJELOVAR / Croatia

    avatar

    16.07.2012. (14:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...