Komentari

angelo1.blog.hr

Dodaj komentar (102)

Marketing


  • Jedvagenij -- pseudointelektualno preseravanje

    Prva je da državu čine njezini državljani.

    Tako je. Nema države bez njezinih državljana. Čemu onda maćehinski odnos prema državljanima. Čemu se onda država svim snagama upire da nas bude sve manje, čemu država pametne mlade ljude doslovno gura u inozemstvo, a poslije, kad ti isti mladi znanstvenici naprave karijeru u npr. Njemačkoj ili SAD-u, kuka o odljevu mozgova...

    Druga je premisa da bez svoje države hrvatski narod nije imao niti može imati slobodu razvoja sukladno svojim potrebama

    Tu se donekle mogu složiti, ali da li hrvatski narod, sada kad ima svoju državu, ima slobodu razvoja sukladno svojim potrebama? Ja mislim da nema...

    Treća je premisa da država odnosno državna vlast ima definiranu državnu politiku na temelju životnih interesa hrvatskog naroda i na temelju općega dobra svih državljana te da je dosljedno provodi

    I ovdje sve stoji, samo bi "na temelju općeg dobra svih državljana" trebalo promijeniti u "na temelju blagostanja pojedinaca"

    Stvar je ljudskoga poštenja i naravnog stava što ga svaki čovjek mora imati prema državi u kojoj živi da radi za njezino dobro neovisno o tome podupire li vlast, pojedine političare ili stranke. Takav stav ne očekuje se dakle samo od nacionalno svjesnih Hrvata, nego je ono stvar svih državljana

    Quid pro quo, a ne okreni drugi obraz...

    A što se tiče čestitke za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, pročitajte što o tom prazniku mislim na mom blogu...

    avatar

    05.08.2009. (12:54)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    SVIM SVOJIM PRIJATELJIMA I SUBORCIMA - HRVATSKIM BRANITELJIMA, ŽELIM DA I DALJE POBJEĐUJU. U NJIHOVIM ŽIVOTNIM BITKAMA NEKA IH PRATI ZAGOVOR MARIJIN, A DOMOVINU NEKA VJEČNO ČUVA BOG!

    avatar

    05.08.2009. (14:42)    -   -   -   -  

  • tignarius

    Još jednom bez kolebanja osuđujem sve zločine počinje u vrijeme Domovinskog rata. Bez obzira na to tko ih je počinio i tko su bile žrtve, istaknuo je predsjednik Mesić u svom govoru. Zločinjene počinjene pod krinkom hrvatstva osuđujemo još energičnije jer oni bacaju sjenu na pravednu i plemenitu borbu hrvatskih branitelja i na njihovu žrtvu. To mora biti jasno svakome u Hrvatskoj i u inozemstvu. Ova Hrvatska nije sazdana na zločinu, za razliku od jedne druge tvorevine koja je u vrijeme Drugog svjetskog rata uzurpirala hrvatsko ime, zaključio je Mesić.

    Bilo kakva primjedba ili objašnjenje ovakovog govora (mržnje) je izlišna!
    Da bilo koji stanovnik bilo koje države, na spomendan pobjede/domovinske zahvalnosti, počne govoriti o zločinima koji su počinjeni za vrijeme vojnog/ratnog oslobođenja, bi završio ili u zatvoru ili u medicinskoj ustanovi, poznatijoj pod imenom - ludnica-
    Al eto naš Predsjednik ima povlasticu-ima pitomo stado! odnosno "državni organi obavljaju svoje dužnosti, legalno i u skladu sa zakonom" i pleonazmima!
    Ne vjerujem da će to biti i zabilježeno kao nešto neobično u tzv.hrvatskim medijima

    avatar

    05.08.2009. (16:04)    -   -   -   -  

  • Prangija

    tignarius ti znači ne osuđuješ te zločine???
    Ako ih ne osuđuješ, znači li to da ih podržavaš???
    Ako ih podržavaš, onda, što si ti???

    avatar

    05.08.2009. (16:22)    -   -   -   -  

  • tignarius

    @prangija
    koliko je umjesno na proslavama dječijih rođendana o govoriti ubojstvima tzv."ne/rođene djece" toliko je umjesno što čini navedeni, a vidim da si i ti te "pameti".
    A gdje ti to vidiš da podržavam zločine!?
    Možda zato "što svoje volim.." kao i većina svijeta, koja zna svoje korjene, voli svoju domovinu!
    A ti; ako je tvoja (domovina) uginula, suosjećam s tobom ali ti s malo cinizma mogu reći kad je ugibala "stara zmijurina jugina" u mojoj se kući slavilo!

    A kad svi pristanu izložiti svoje "prljavo rublje" na stol međunarodne javnosti i onda su i Hrvati moraju na to obvezati.
    Moram ti reći da je naša hrpica prava sitnica u odnosu na tvoje favorite!

    avatar

    05.08.2009. (17:39)    -   -   -   -  

  • Prangija

    koliko je umjesno na proslavama dječijih rođendana o govoriti ubojstvima tzv."ne/rođene djece" toliko je umjesno što čini navedeni, a vidim da si i ti te "pameti".

    Čak se i slažem donekle. Zato možda, treba o tome govoriti svaki dan osim ovog.
    Samo je problem, kako se meni čini što za vas takav dan ne postoji niti će ikada postojati. Nije li tako?

    A gdje ti to vidiš da podržavam zločine!?

    Nisam vidio ni da osuđuješ.

    Možda zato "što svoje volim.." kao i većina svijeta, koja zna svoje korjene, voli svoju domovinu!

    Po kojem kriteriju se voli domovina?
    Da li je izraz ljubavi zataškavanje zločina?
    Da li je na primjer, razotkrivanje zločina u ime naroda i države i suočavanje sa njima izraz ljubavi u smislu borbe za dušu i da se ista ne izgubi? Vidiš, četnici su pričali kako se bore protiv fasšističkih zločinaca mada su i sami takvi bili. Ako mi pristajemo biti onakvi kakvim su nas oni optuživali da jesmo, da li smo ustinu dobili rat i ko je pobijedio.
    Možda su ova pitanja za tebe prekompleksna ali se potrudi malo razmisliti.

    A ti; ako je tvoja (domovina) uginula, suosjećam s tobom ali ti s malo cinizma mogu reći kad je ugibala "stara zmijurina jugina" u mojoj se kući slavilo!

    To je malo puno cinizma jer bivša država nema apsolutno nikakve veze sa ovom temom tako da je to izlišeno.

    A kad svi pristanu izložiti svoje "prljavo rublje" na stol međunarodne javnosti i onda su i Hrvati moraju na to obvezati.

    Ne radi se o izlaganju prljavog rublja radi nekog drugog nego se radi o suočavanju sa istinom radi nas samog i naše zajednički dobrobiti. Nemoj mješati druge u to, to je naša stvar. Što dobro donosi ignorancija i zataškavanje i neosuđivanje? Osim srama. Kakvog smsila ima pravedna borba protiv zločinaca ako sami postanemo takvi nisu li zločinci na koncu pobijedili? Na koncu, što bi Isus rekao na tu temu? Uopće nemožeš uspoređivati - što je naših sto prema njihovih deset tisuća - zar je to opravdanje? Zar opravdanja ima? Oprosti, mene kao osobu kojoj su usadili na vjeronauku kao malom kršćanske moralne vrijednosti (bez obzira što ja danas vjerujem ili ne) - puno više boli svaki zločin počinjen u moje ime i u ime hrvatstva, svako zvjerstvo i vandalizam mi samo gomila stid i sram, što bi i bilo podnošljivo da nije ovakve vaše ignorancije. Ako ti (odnosno vi) želite to ignorirati i dalje - bit će sutra neki drugi Mesić da vas podsjeti baš na dan Oluje.

    Moram ti reći da je naša hrpica prava sitnica u odnosu na tvoje favorite!

    Što Isus misli o tome?
    Zbilja, hajde malo razmisli.
    Ovo mi je na tragu Tuđmanove izjave - pa što što imamo konc logore, imaju ih i svi ostali...
    Vidiš, to je ono što mene boli i smeta - upravo što volim baš Hrvatsku tebi u inat a nikako Jugoslaviju - to, što nikome od vas nije problem da i mi budemo makar malo zločinci. Pa boti ćemo stotinu, tisuću, malo mučiti, između ostalog i u moje ime - to je sitnica prema onome što su nama radili. Kvragu, možemo i biznis napravit- 50 maraka mučenje srba, nema veze ionako ćemo se posli ispovidit i nikome ništa. A normalnim ostaje samo da se srame...

    avatar

    05.08.2009. (18:05)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    @Prangija

    Ne možeš reći da se o ratnim zločinima iz prošlog rata kod nas ne govori. I govori se i djeluje se. Nagađati sada surađuje li vlast s ICTY zbog nas ili zbog svijeta, mislim da nije svrsishodno.
    Ali mislim da je @tignarius u pravu kad kaže da danas nije dobro odabran timing za govor o ratnim zločinima. Jest bilo dobro vrijeme i jučer i bit će sutra, ali ne danas. Na današnji dan ima pravo osjećati ponos velika većina onih hrvatskih branitelja koji su se borili za svoju domovinu časno i pošteno i ne treba im se gurati pod nos nečiji prljavi veš.

    I još nešto : osim što doista mislim da površno analiziraš @tignariusove komentare, u ovom zadnjem govoriš "vi" u kontekstu ignoriranja ratnih zločina. Objasni : koji "vi" i koji "mi".

    avatar

    05.08.2009. (19:00)    -   -   -   -  

  • Helena iz središta srca

    istinska ljubav je besmrtna, vječna, neprolazna, takva je ljubav za dom i domovinu.
    još jednom čestitke don Angelu i svim zaljubljenicima u domovinu Hrvatsku!

    srdačan pozdrav

    avatar

    05.08.2009. (21:49)    -   -   -   -  

  • Prangija

    Ljubice,

    imaš nas koji pričamo i pišemo o tim užasnim zločinima, naravno, ne radi nikog drugog nego radi nas samih i naše savjesti (kako kolektivne tako i pojedinačne) i naravno, imaš vas, koji na svaki takav spomen nas nazivaju - mrziteljima hrvatske, udbašima, djece jugoficira, jugonostalgičarima, soroševim plaćenicima, izdajnicima, judama, pa čak i u dosta slučajeva homoseksualcima, narkomanima i još i neke gore uvrede. Evo vidiš, kako je mene odmah Tigranius nazvao ljubiteljem Jugoslavije. Možda sam puno stvari ali sigurno nekrofil nisam. Jeli sad jasno?

    avatar

    05.08.2009. (22:21)    -   -   -   -  

  • Jedvagenij -- pseudointelektualno preseravanje

    Eh, nažalost, svakoga tko upućuje na to da u svakom žitu ima kukolja, pa eto i u našem, po kratkom postupku proglase jugonostalgičarom. Ja ne žalim za bivšom državom, ali ovo nije država za kakvu su se borili oni ljudi koji su poginuli na bojištu, a baš su im ih danas bila puna usta...

    avatar

    05.08.2009. (22:41)    -   -   -   -  

  • dražeN:)

    Marko se kiti mačem u slici i puškom u riječi, pače, imenu. Isus nije tako učio. Isus je poučavao o ljubavi, ljudi, elite, o pokornosti. Na nama je da biramo čije ćemo učenje slijediti :)

    avatar

    05.08.2009. (22:47)    -   -   -   -  

  • dražeN:)

    I da, u ljubavi, baš nikakvih podjela nema, svi smo jedno u jednom, pa i nesretno izgubljeni Marko. Kontradiktornost? Tek možda, dok ne shvatimo, ili bolje rečeno, prihvatimo, bit jedinstva u jednom. Dakle, ne radi se o pukoj kritici, tek o vapaju za prihvaćanjem izvorne poruke Isusa Krista, neovisno o tome što ja osobno nisam tradicionalni kršćanin, duboko se klanjam sukusu vrijednosti koje su prezentirane u Bibliji :)

    avatar

    05.08.2009. (22:54)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    @Prangija

    Jesi li i mene kojim slučajem svrstao među one koji "vas" svrstavaju u neku od kategorija koje si nabrojao?
    Ono što ja mislim o "vama" jako se dobro zna : prezirete Crkvu, nerijetko i "našu" vjeru, imputirate nam ustaštvo i veličanje NDH, spominjete nam inkviziciju i Jasenovac kad god nemate nešto konkretnije...istovremeno (oni mlađi) doista misle kako je bivša država bila divna i krasna, pravedna...a oni stariji se i ponašaju kao nekrofili kad je Juga u pitanju.
    U redu, prihvatimo da ti nisi nekrofil, ali doista nije pristojno danas govoriti o ratnim zločinima. To i zvuči nekrofilski, ako ćemo pravo.
    Ja osobno nisam ubila nenaoružanog civila s onu stranu crte, prezirem one koji jesu bez obzira kako to htjeli objasniti. U tome se slažem s tobom u potpunosti, jer ni slučajno ne želim po tome nalikovati onima koji su ubili starce u Kraljevčanima npr. Dakle, polažem pravo na mir na današnji dan.

    A ljubav prema Domovini ne može biti uvjetovana ničim. Domovina je Domovina bez obzira tko bio na vlasti i kako ju obnašao. Treba ju voljeti još i više baš onda kad je mrcvari - bilo tko!

    avatar

    05.08.2009. (23:05)    -   -   -   -  

  • Helena iz središta srca

    evo za praznično raspoloženje -:)))
    odličan Shorty
    i izvrsna domoljubna pjesma
    generacije i iza Thompsona

    Dođi u Vinkovce

    Tu sam sretan
    di čujem djevojačke pjesme
    ležim u sjeni hrašća
    pijem hladnu vodu s česme
    pod pendžerom di snaše
    sviraju tamburaši
    di se uprežu čilaši
    i znaju me svi salaši

    Di gori ona lampa
    di onaj đeram škripi
    tu će mi duša skončat
    tu su mi dani lipi
    di drag mi je kirvaj
    sijelo, prelo i rakije vrelo
    di živim ko bećar pa
    me znade svako selo

    Tu sunce polje kupa
    tu mi je jedini dom
    tu kosti mojih predaka
    sanjaju slatkim snom
    ne mogu to opisat'
    ne bih drugdje znao disat'
    od tuge bi umro
    da ne mogu žito mirisat'

    Da ne vidim svog šora
    ili svog sokaka
    prije nego sklopim oči
    još jednom prije mraka
    tu me napravio ćaća
    tu me mater slova učila
    ako budem moro otić'
    tu ću se vratit' ja

    Di je moja njiva
    moja šljiva
    moga konja griva
    moja krv živa
    di rijeka Bosut pliva
    i pale svijeće za heroje
    što su ginuli za boje
    na ponos i čast imena Slavonije moje

    Ref.
    I kad poželiš se ravnice
    dođi u Vinkovce
    sve moje ceste su davno zarasle
    stojim na pragu vrata Hrvatske
    zovu te, zovu, ravni slavonske
    dođi u Vinkovce

    Veličam slike svete
    što sam slavonsko dijete
    od glave do pete
    pa mi iz grla pjesme lete
    rodnom kraju, mome milom zavičaju
    di me ljudi znaju
    a zvijezde di ljepše sjaju
    di se nebo ljepše plavi

    Di su osjećaji pravi i na
    najbolji mogući način di se slavi
    a rakija grebe k'o slama
    druga već ide sama
    niz grlo u vene
    svaki put kad pisma krene
    to je moja Slavonija
    to ti je moja ravnica

    Razigrani vrapci
    svud okolo živa dica
    pa kad svirne tamburica
    ljepše od cvrkuta ptica
    lakše je prebolit'
    bol onda postane sitnica
    tu ti je moja dika
    svako drvo iz šljivika

    Ljudska mašta ne bi mogla
    smisliti ljepših vidika
    i kad ne bude me više
    kad napustim tu idilu
    ljubit' ću u raju
    prelijepu slavonsku vilu
    Bogu smo dragi mi Hrvati
    pa ću molit' da me vrati

    Još posljednji put
    da gledam dok
    se žito zlati
    a kad me opet gore vrati
    zahvalit' ću mu prvo
    što nam je dao
    komad zemlje što
    je za sebe sačuvo

    Ref.

    Poštujem svakoga
    al' se nikoga ne bojim
    osim dragog Boga
    jer je razlog što postojim
    što me ima i živim
    da dičim se imenom tvojim
    nepokoreni grad
    na vratima Hrvatske stoji

    Klize mi suze po licu
    dok slušam tamburicu
    kad prsti taknu žicu
    ne dirajte mi ravnicu
    al' sinovi tvoji
    Slavonijo sad te paze
    i nikad više tuđe noge
    neće da te gaze

    Ginulo se prelagano
    previše mama je plakalo
    predugo je raj na
    zemlji ličio na pakao
    palili su naše šume
    mi smo ih opet zasadili
    rušili su naše kuće
    mi smo ih opet izgradili

    Ubijali su moj narod
    al' smo ostali na svom
    da branimo svoj dom
    jer volimo svoj dom
    i vjerni domu svom
    kad sokolove zove
    Slavonija majka
    pjevat će se riječi ove

    Ljubi svoje boje
    srce slavonsko je
    rakija u krvi
    jer volim ljude svoje
    ta svečana oda svira
    svetoj zemlji roda
    jer plaćena je krvlju
    dok se sanjala sloboda

    Ref.

    Sve moje ceste su davno zarasle
    stojim na pragu vrata Hrvatske
    zovu te, zovu, ravni slavonske
    dođi u Vinkovce

    avatar

    05.08.2009. (23:20)    -   -   -   -  

  • Helena iz središta srca

    I vidi što je ovo dobar stih:

    Tu sunce polje kupa
    tu mi je jedini dom
    tu kosti mojih predaka
    sanjaju slatkim snom
    ne mogu to opisat'
    ne bih drugdje znao disat'
    od tuge bi umro
    da ne mogu žito mirisat'

    Da ne vidim svog šora
    ili svog sokaka
    prije nego sklopim oči
    još jednom prije mraka

    tu me napravio ćaća
    tu me mater slova učila
    ako budem moro otić'
    tu ću se vratit' ja

    ----------

    mir i dobro uz smiješak ostavljam! -:)))
    do postanja

    avatar

    05.08.2009. (23:25)    -   -   -   -  

  • angelo

    O bravissima @helena - hvala ti na stihovima o Vinkovcima (premda ne volim repanje)!
    Ali tek kad to čovjek pročita shvati koliko je to do neba daleko od onoga smeća što ga oko nas šire Edo Maajka, TeBeeFovci i drugi bezglavci... stoke&neredi...!

    A glede&unatoč jednog&jadnog govora u Kninu - još jednom se očitovalo koliko je PMS bolesno opsjednut Endehazijom i njezinim zločinima (posao za dr. Grudena!)!
    Jadan je čovjek koji drugom čovjeku (svome susjedu ili komšiji) na dan njegove svečanosti preko svoga plota u njegov vrt pun gostiju baca smrdljivu kiblu i vreću punu kostiju! Samo sipa uvijek ispušta crnilo i tvor uvijek istim neugodnim zadahom "uveseljava" svoje (pro)gonitelje!
    Tužno i žalosno (još oko 200 dana)!

    A ja - upravo sam se vratio iz Čavoglava... ljudi moji... to je čudo... Prošle godine doživio sam prvi put veličanstveni "šok" vidjevši u tome dragom kamenjaru "pola Hrvatske"... a ove godine - još više! Bio sam kod Marka u kući - cijela obitelj na okupu... biskup Ivas i biskup Mrzljak (Varaždin) također kod njega u gostima, mnogo svećenika, časnih sestara... prijatelja, akademika (možda i budući predsjednik)... Razgledali smo crkvu u izgradnji... družili se pod velikim šatorom... gledali nogomet... (ja sam još morao "stoput" se s nekim fotkati...)... A što je najljepše susreo sam doista stotinu dragih i poznatih ljudi - prijatelja, kolega... a na kraju jednog prijatelja iz - OSIJEKA! Nismo se vidjeli od hodočašća u Lurd prije nekoliko godina...
    Ali posebno mi je uljepšao dan susret sa Sašom Kopljarom i njegovom obitelji - nakon možda i više od pet godina... Ma - divan dan... baš sam sretan!

    avatar

    06.08.2009. (01:08)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Ja volim hrvatsku, ali ne volim Thompsona. U Istri smo mislili da pojam Ustaše znači množinu glagola ustati u aoristu, jer nikada nitko Ustašu nije vidio. Bilo je tu talijanskih fašista crnokošuljaša, pa je to valjda nešto slično. Kasnije su partizani njima punili jame. Možda upravo zbog te crne boje, naziva po američkoj jurišnoj pušci kalibra 45 ACP Thompson, pa i zbog koječega drugog, npr. drečavog glasa koji kao da dolazi sa WC školjke, jednostavno tog pjevača ne volim. Čak me pomalo sram da se njega poistovjećuje sa mojom jedinom hrvatskom koju volim na sasvim drugi način. Nešto tako bilo je i u povijesti kada me bilo sram da sam iz Jugoslavije, jer su nas Talijani u Trstu svih trpali u isti koš. I Cigane iz Niša i nas susjede na pedesetak kilometara. Ne omalovažavam nikoga, ali nek se svako drži svoje rupe. Lijepi pozdrav.

    avatar

    06.08.2009. (08:47)    -   -   -   -  

  • angelo

    E moj @dejmoneeeee... šteta, šteta... reći danas na pragu 21. stoljeća: "Ne omalovažavam nikoga, ali nek se svako drži svoje rupe!" znači ne samo ne biti svjestan da to nema veze sa širinom koju je Istra uvijek imala, nego štoviše biti mentalno i kulturološki skučen u svojoj provincijalnoj glavi (vjerojatno nisi takav, nego ti je u muci pobjegao takav izraz)!
    Jer kad MPT kaže "neka nitko ne dira u moj mali dio svemira" - zvuči slično, ali bitno različno, jer on tim stihovima inzistira na obrani nacionalnog identiteta, a ne vlastite "mišje rupe"!
    I još nešto - kako bi zvučalo da netko kaže "ne volim dejmona"?! Glupo, neljudski, neinteligentno...! Može se ne voljeti samo nečije stavove, tj. ne slagati se s njima, ali izrugivački se postaviti prema MPT-u kako si ga ti opisao - to je doista žalosno...
    Na koncu, trebaš znati da nekoliko ključnih pojmova u Hrvatskoj nisu jednoznačni kao drugdje u Europi, ili kako ih se u javnosti službeno tumači. Među njima su npr. antifašizam, partizani, ustaše... itd. Evo ti najjednostavniji primjer - pojam PARTIZAN nema isto značenje u Istri i negdje u Hrv. Zagorju! Pojam USTAŠA (imenica nema veze s aoristom, nego znači "ustanik", kao i "uskok" - razlikuj jezično od ideološkog značenja!) također nema posvuda isto značenje, i stariji je od NDH (kao i KUNA)... Itd... To nikako da se shvati, a ONI koji to dobro shvaćaju sustavno unose razdor u narod i sve, kako veliš, "trpaju u isti koš"! Za svoje ciljeve - a vi se, glupi narode, glođite međusobno!

    avatar

    06.08.2009. (09:45)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Mislim da sam se krivo izrazio , jer stvarno ne poznam M. Perkovića, i možda je on stvarno dobar čovjek. Cijenim njegovu privrženost obitelji. Ja samo ne volim njegovu glazbu. Isto tako i Ustaše mogu biti iz stoljeća sedmog ni o njima ništa ne želim znati, i zato sam mentalno i kulturološki obogaćen. Nije obimno znanje uvijek preduvijet širokih pogleda, ponekad skučeni pogled fokusira pravi problem. Kao pogled kroz dalekozor.
    Prag 21. stoljeća je nešto više izlizan od istog praga u prvom stoljeću poslije Krista, ili prije Krista. I ništa drugo. I kada se kaže "ONI" ja se uvijek priupitam tko su ti ljudi, zar su to isti Oni koji vole hrvatsku i dan prije poreza na prihod od dionica isplaćuju dividendu i slikaju se uz zastavu tetošeći našu sirotinju? Zar su to isti Oni čije trgovine rade na sve blagdane, a djelatnici im mole za gliste, zar su to Oni koji pecaju ribu sa jahti moćnika, pa tko su ti Oni?
    Zabrazdio sam u gluposti svakodnevne, a mislio sam samo reći da ne volim glazbu Thompsona, a volim hrvatsku. Lijepi pozdrav.

    avatar

    06.08.2009. (10:28)    -   -   -   -  

  • Prangija

    E moj @dejmoneeeee... ne brini, ne vole ni oni (thompsonovci) vas istrijane, smatraju vas izdajnicima i partizanima, mada je partizan istoznačnica za izdajnik u njihovom ustaškom dijelu svemira. Istijani su uvijek bili ponosan narod i strašno se ponose svojim antifašizmom, na primjer, ti to dejmone vjerovatno znaš, kada je talijanski fašist musolini došao u Pulu, neki mulac mu je zavezao šamarčinu i posramoćenog ga vratio odakle je došao. Strašno se ponose na tu trisku fašizmu i na svoj antifašizam. Sjećam se ovog ljeta u Istri, nema mejsta gdje nema nekog spomenika gdje stoji ovdje su fašisti streljali ili objesili ovog ili onog. I onda da pustite ovog koji tvrdi da hrvatska nije nastala na antifašizmu, drugim riječima ili smo fašisti ili smo izdajnici i njegovu razularenu publiku u fašističkim uniformama i njegove pasionirane fanove poput Anđelka koji će reći ti pojmovi se krivo tumače a vi ste u Istri skučeni mentalno. Nikad! Nikad ga nemojte pustiti u slobodnu Istru! Ima nas još koji smo uz vas. Anđelko, koji je to ispravan način tumačenja pojma ustaša? Pretpostavljam da za vas nisu ni izdajnici ni zločinci....

    avatar

    06.08.2009. (10:35)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    @dejmon

    Ne može se ne primijetiti : i Istra, i Talijani , i Cigani i Trst, pa čak i Ustaše, u tvom tekstu su napisani velikim slovom, ali Hrvatska, koju navodno voliš, u dva navrata je napisana - malim slovom. A čini mi se da nisi nepismen...

    avatar

    06.08.2009. (10:35)    -   -   -   -  

  • Headless Horseman

    umjesto čestitke jučer šaljem ovaj link ivice ursića.

    jer ih toliko uriječi bolje nego što ja i promislim..

    SVE ZA HRVATSKU, HRVATSKU NI ZA ŠTO!

    ST-United

    powered by TORCIDA t.

    p.s. ako se link promijeni, tekst je pod nazivom "ustraj!"
    svakako pročitati!

    avatar

    06.08.2009. (10:43)    -   -   -   -  

  • tignarius

    @prangija
    mislio sam ti se ispričati za ono o "Jugoslaviji" ali nažalost nisi vrijedan isprike, jer ova bulažnjenja ipak najbolje govore o tebi kao "posljedici jugo-odgoja " nenaravnom materijalističko-neokomunističko-neoliberalnom i neo-tesanom klipanu"!

    Evo vijesti o našem dragom Predsjedniku, s kim to on pije kavu "Stoji junak do junaka..sve ustaše iz SDss-a (iz Krnjaka)
    Nakon svečanosti obilježavanja Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, predsjednik RH Stjepan Mesić posjetio je Ogulin
    Mesić je u 14 sati ručao u hotelu Frankopan, javlja portal Ogulin.info, koji prenosi da je predsjednik u Ogulin navodno došao privatno, a novinarima ulaz u atrij hotela nije bio dopušten.

    Predsjednika je u hotelu dočekao direktor Milan Ceranić, a u atriju su bili nazočni i predsjednik ogulinskog SDSS-a i Gradski vijećnik Siniša Ljubojević te savjetnik kluba zastupnika SDSS-a Saša Milošević. Novinari ogulinskog portala javljaju da je Milošević razgovarao sa savjetnikom Ureda predsjednika Sinišom Tatalovićem

    Pomnom lingvističko-antropološkom analizom je utvrđeno da su sva boldirana prezimina proistekla iz antifašističke borbe naroda i narodnosti!

    avatar

    06.08.2009. (10:56)    -   -   -   -  

  • dejmon

    @ossimpleljubica....kada imenica ima nastavak onda se piše malim slovom. Ustaša se piše velikim slovom, a ustaški malim. Hrvatska velikim, a hrvatski malim. Sada kada čitam ponovo moj komentar može biti da sam i pogriješio na jednom mjestu, ali nikako namjerno.

    avatar

    06.08.2009. (11:06)    -   -   -   -  

  • Prangija

    Tigranius, čestitam, uspio su jednoj jedinoj riječi spojiti potpuno nespojive pojmove, toliko o tvom poznavanju društvenih uređenja i ideologija. Naravno da ti neću reći koje su tu različite i zašto, morat ćeš malo više kupiti znanja od ljudi na šanku koji su tri puta streljanji i što ih thomsponovi sthihovi sadrže.

    avatar

    06.08.2009. (11:10)    -   -   -   -  

učitavam...