Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (39)

Marketing


  • cveba

    ..alo markiranti, liječeni i ostali, meni je više dosadilo tu biti sama, a i Nesho neshto planduje, zamislite recimo da Sv.Ninek da ostafku, to bi zbiljam bilo cool, nacija ne bi mogla doci k sebi, fajrunt totalishka...

    avatar

    28.07.2009. (14:05)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    Ali, činjenica je, takodje, da puk zdušno prihvata poziv na nazadni barbarizam, ili se iz inata oglušuje retkim i u principu na Balkanu nedovršivim emancipatorskim pokušajima - iskrenim ili filistarskim, u ovom je slučaju to gotovo svejedno.
    Zašto? Zato što, recimo, u maltene svakom drugom Hrvatu tvrdoglavo opstojava anahronično tvrdo jezgro ustaškog pokreta, rodjenog iz frustracije i kompleksa, za koje danas valjda nema razloga. Ipak, tu je. E to mene zanima - čemu danas ta težnja? Odakle ona? U tom smislu je tvoj osvrt blaga vredan. Oni su dakle ti koji umjetno (i umješno, očigledno) održavaju tu hladnu vatru.

    Povrh svega, hrvatski evropski put otežan je - pojavljuje se gotovo kao nemoguć, izmedju ostalog i stoga jer su retki oni koji bi prosečnog hrvatskog gradjanina mogli posvetiti u evropske postulate vrednosti i gradjanskog zakona i života (koji, na kraju krajeva, ni sami po sebi nisu baš idealni: danas im je, možda i više nego ikada do sada, jedini opipljiv zajednički imenitelj valuta EURO - no, (?)bolje išta, nego ništa).

    I ne zaboravimo da EPH pre svega (valjda) želi da prodaje svoju štampu, i da u tom slučaju cilj opravdava svako (legitimno) sredstvo - što je, nota bene, i vrhovno načelo najbitnijeg evropskog zakona - zakona tržišta. Najgore od svega je to što se na Balkanu kao prve ukorenjuju takve rogobatne i izdržljive vrednosti - nalik korovu, jer one druge, osetljivije biljke - kao što su tolerancija, pravda, sloboda ... u jednom oskudevajućem društveno-gospodarstvenom podneblju nemaju iole šansi za opstanak, pa čak i onda, možda, kada ih se pažljivo presadi i neguje.

    avatar

    28.07.2009. (18:12)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..narafski Igrenjka, nije da EPH samo zeli prodavati stampu, to su krajceri i pizdarije, vengo naprotiv : EPH ( dokle god ga budemo pisali velikim slovima ) je opijen, a ne naduvan.

    avatar

    28.07.2009. (21:14)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Tu sam ja, celo vreme, kako bih živeo bez Vaseljene, to je ko da knjige prestanem da čitam, i gledam, dabome, a šta se tiče teze o crvenim i crnima, bliže sam Igrinu viđenju materije. Ne prihvatam na primer tezu Ivančićevu da je u EPH na delu shizofrenija a ni Nemanjinu da je na delu smišljena politika divide et impera. Pre će biti da novine naprosto osluškuju bilo tržišta. To možda jest cinično ali odvajkada je borba protiv tog cinizma bila pojedinačna. Jurica Pavičić piše što misli a i ovi iz Slobodne pišu što misle da će ih prodati. Arena je divljala s Thompsonom jer je urednik na taj način mislio uskrsnuti prodaju. Sad kad je došel Cigi i još pride Struki bude Thomsnona bilo znatno manje a Severine znatno više. I kaj sad?
    Budući da sam od pre mesec dana 40-godišnjak, pokušao sam da zamislim da ću da budem svedok sledećih 40 godina. To je po sebi optimistična maštarija ali deluje i racionalno, nije, naime, još isključeno da je ostvariva. Nisam, dakako, uveren, kao pesnik, da će tih sledećih 40 godina dočekati ma i jedno ljudsko biće, no takvu misaonu igru ipak ostavimo po strani. Ovo je meni postalo jasno: moja generacija, a i u većini generacija 20-godišnjaka, nije evoluirala u građane, ko što Nemanja voli istaći. Pitanje je hoće li sadašnja vrtićka deca izrasti u građane? Duboko verujem da hoće većina njih, i to tolika većina da će društvo postati građansko. No, pitanje je i to hoće li tada građansko društvo biti uslov blagostanja. U nas, naime, osim toga građanskog društva, nema ni kapitalističkih uslova privređivanja. Tri červrtine novca obrće korumpirani državni aparat o kojem ovisi većina stanovništva i tzv. poduzetnika. Šta bi novine u takvom društvu zombija trebalo da rade? A možda je bolje da što pre potonemo u barbarstvo i naturalnu razmenu...

    avatar

    29.07.2009. (02:48)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    Pitanje je već i danas da li je gradjansko društvo neprikosnoveni domet razvoja civilizacije. Današnji gradjanin (buržoa) se oberučke odaziva pozivu društva da delatno potvrdi postojeće odnose snaga i moći: vladama je to sasvim dovoljno, da igru presipanja iz šupljeg u prazno nadalje organizuje i time kontroliše - but, how much longer?!
    Nebo se zatvara, more uzdiže, zemlje je sve manje, i pitke vode. Žao mi je dece.

    avatar

    29.07.2009. (05:19)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Igra, ne smemo da budemo pesimisti, baš zbog dece. Zvuči patetično ali pathos je odlično oružje koje se može upotrebiti protiv demagogije pohlepnih. Ljudi su zveri koje će nestati, možda i tako da deo njih evoluira u novu vrstu sa manje zverskog u sebi.

    avatar

    29.07.2009. (09:01)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    Baš me zanima datum kad se pojavio prvi novinar, bloger, (brinitelj opće brige ili sakupljač informacija, aj možemo ga nazvati i inetelektulcem) koji je zapazio i u javnost izašao sa tekstom da je borba crvenih i crnih samo zamazavanje očiju budaletinama? Ta igra traje zadnjih minimalno petnaestak godina, a još uvik pije vodu.

    Meni izgleda da je očito da vlast plaća novine da se brinu o tim "aktualnim temama" (a i sama izmišlja zakone tipa jedno jaje muć) ne bi li zabavili "intelektualne" liberale koji već po iskušanom pravilu padaju na te fore. Dokaz mi je samo da vidim propagandistu Antu Tomića kako se uživija u priču o vanmateričnom jajetu više nego što se svojedobno zdušno ispljuca po Kerumu nasuprot sdp-a i hdz-a

    Ali očito je i da većina tih liberalnih intelektualaca u oholosti svoga intelekta stvarno i padala na sve te fore, sve do sad kad surova stvarnost prestiže maglu. Zabavljajući se Thompsonom, antifašizmom, jajima i ostalim igrarijama za wannabe intelektualce, u novinama i ostalim informativnim medijima nikad nismo vidjeli kako je npr. financijska naknada za invalide na zadnjem mjestu u Europi (čak i iza Albanije, ali ne odnosi se invalide domovinskog rata)

    Kako Hrvatska poštuje vrlo malo ljudskih prava, kako nikome nije pružila azil, kako centri za socijalni rad i ostale institucije potkradaju majke retardirane slijepe i ostale djece, kako se zdravstvo urušava, školstvo odlazi u prdac itd... uglavnom propada sve što čini jedno civilizirano društvo a za što mi plaćamo porez.

    Građanin u svome građanstvu i toj osviještenosti ne može biti pojedinac, treba postojat opća građanska svijest, jer bez jedinstva svih građana nema ni ozbiljnije prijetnje lopovima na vlasti, a bez toga jok!

    avatar

    29.07.2009. (12:19)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    Po meni su puno beskorisniji i štetnijiji intelektualci koji se u oholosti svoga mozga zajebavaju Tompsonom nego neki seljoberko koji ide na Tompsonov koncert i pali se na ustaške znakove. On nije ni naučio bolje. Njegova kultura i razmišljanje je proizvod sredine koja mu je to sve servirala. Sva sila novinara i intelektualaca i sličnih su školovani da bi svojim znanjem doprinijeli i kvalitetno pomogli zajednici u poslu koji rade.

    Novinari, amo reć intelektualci i svi kreatori javnog mijenja umjesto da su godinama pokušavali zdravoseljačkim stilom, pametnim riječima lijepo i čisto objasniti tom seljoberku čak i ustašku di je on i ko je on, šta se događa njemu i šta će se dogodit njegovoj dici, oni su tom seljoberku, građaninu Hrvatske, izrugivali uživajući opijeni samoljubljem svoje vlastite navodno nadmoćne pameti.

    avatar

    29.07.2009. (12:26)    -   -   -   -  

  • slaven178

    uz Imagine uvijek mogu zaplakati ili zasjati, ovisi o monetu....a što sr tiče Thompsona ja mislimd a je on jedan alfa frajer i u svako doba bih mu dao da me izjebe ko kučku na livadi ili štali u čavoglavama ili gdje god. mene taj frajer pali već gooodinama otkad sam bio klinac. kada je oženio danijelu martinović pobacao sam sve njene slikice i cdove od muke jer sam biojako ljubomoran što je ona osvojila njegov prekrasni kar. ne mogu riječ reći protiv tompsića jer sam noći i noći proveo šlajfajući svoju urinatornu cijev zamišljajući kako mi ga tompson uvaljuje. žao mi je, slab sam na thompsona, i da, posjećujem njegove koncerte i fakat mogu reći da se tu može naći puuuno zgodnih frajera koji su tak nabrijani i kad skiniju majice obožavam se ugurati između njih i pjevati i grliti njihova superjaka tijela. ponekad se tako dobro izdrpam da sam miran slijedeća 2 dana :)

    avatar

    29.07.2009. (14:49)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    Slave, mislim da ti tompa preferira od živ - živ više živ-neživ, a to je ona čudna moda ljubavi potekla iz domovinskog rata.
    Sad, jel bi ti volija bit živ ili neživ u toj varijanti s tompsonom?

    avatar

    29.07.2009. (15:04)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    ja volim samo živ-živ da mi sad ne bi rekli i ovo i ono!

    avatar

    29.07.2009. (15:04)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Ja se pitam što će biti sutra u školi kad se posvade moj sin i sin lažnog branitelja? Kako da sa svojim djetetom, koje će nagodinu krenuti u školu, podijelim svoja najdublja čuvstva kad bi ga ona jedino mogla usmjeriti u nevolju? Neki od vas čitali su moje knjige pa znaju da se s tom vrstom stvarnosti još nisam suočio. Nisam ni trebao. Ali, dijete raste, i ne zanima ga to što Hrvatska već umire. Što da kažem svom sinu, zašto sam, pobogu, prvi otišao u rat? Zašto ima samo jednog djeda? Što kad mu sin lažnog branitelja kaže: "Tvoj tata laže, moj tata veli da ste vi ateisti i špijuni!" Znam da će se takav dijalog odviti, zna svaki dječak koji je išao u školu. Već zbog te slike ja bih trebao biti nesretan. Ali neću, jer ljubav i pažnja koju želim dati svome sinu, koji mora podnijeti i teret rastavljenih roditelja, zacijelo ne bi bila toliko prijemčiva da to dijete ipak negdje duboko u sebi ne osjeća kako bih ipak zauvijek mogao ostati njegov heroj.
    Draga Danice, precjenjuješ medije, pa zar doista misliš da prosječan Hrvat čita političke komentatore i slavne kolumniste. Pa kaj ti je, pa i u velegradskim brijačnicama Tomića prepričavaju. Kaj, kurac, jedan čita, pa debilno prepriča čiči do sebe. Pa nije ova ova korupcija u javnim poduzećima kakti neki nov izum. Pa zakaj je, među ostalim, propal socijalizam? Pa zato kaj su svi krali. Tak i sad kradu, samo kaj se jednakobrojna klasa lopova dramatično socijalno raslojila: neki kradu dnevnice a neki tvornice, neki iz samoposluge a neki 1 posto državnog budžeta. I kaj još, i dalje smo neefikasni, zatucani, kvarni i lijeni. Kulturna proizvodnja, lišena bilo kakve konkurencije, toliko se srozala da bi hitno trebalo zatvoriti, na bar 3 godine, sva kazališta, muzeje, biblioteke, galerije, koncertne dvorane, ukinuti 3. program Hrvatskog radija, zatim upokojiti one bijedne časopise za kulturu, obustaviti snimanje bilo kakvih filmova, zaustaviti dakle svaku tzv. čisto građanski kulturnu aktivnost, tek toliko da vidimo na čemu smo i isplati li nam se krenuti dalje.

    avatar

    29.07.2009. (17:15)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Danice, na tvoje prvo pitanje - prva rečenica prvog komentara - lako je odgovoriti, jer postoje snimke emisija: ja sam prije petnaestak godina o tome javno govorio izrijekom. Recimo, 1994. godine, na jednoj tribini na kojoj je uz Zdravka Tomca prisustvovao i general Tus: bila je, u razgovoru nakon uvodne riječi, otvorena polemika koja je tematizirala upravo taj antagonizam.
    No, i prije toga u emisijama sam upozoravao na ideološki karakter tog antagonizma. Na kraju krajeva, Vaseljena - preskrolaj, pa ćeš se sam uvjeriti - o tome govori godinama, a jedan post,
    So najlepše pesmi..., odgovara na tvoje pitanje prije no što je postavljeno - tu donosim citate iz emisija od prije 11 godna, koji govore o tome da sam već tada, na vlas istim formulacijama, govorio o ovom problemu; evo primjera:
    "U Hrvatskoj se stalno iznova falsificira temeljni društveni konflikt: umjesto sukoba privilegiranih i diskriminiranih, pokušava se stvoriti dojam da je posrijedi spor crvenih i crnih, partizana i ustaša.(...)Zašto SDP dopušta da vas se uvlači u ovu crveno-crnu tragediju, koja bi mogla okončati građanskim ratom, umjesto da jednostavno prokažete tih desetak obavještajaca, komunističkih direktora i konvertita?"
    Eto, odgovor si dobio.

    avatar

    29.07.2009. (18:25)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    -Liječeni, u pravu si - propaganda je puno šira stvar od novinarskih napisa, a pogotovo tih političkih komentatora koje nitko ne čita. Čini mi se da su i ti novinari zadnji na platnoj listi propagandista, jer bi se inače prodavali za skuplje od dvije kave. Crkva je primjerice puno cijenjenija i efikasnija za te svrhe u nas. Grupiraš tu puno stvari od nerada do krađe, a meni nije svaka krađa ista (postoji genocidna kao ova kod nas sada - kao i male sitne koje nitko ne vidi) kao ni svaki nerad. Kultura bi trebala bit opet zadnja na listi prioriteta majke dvoje djece koja prvo toj djeci treba dat jest, pa im osigurat krov nad glavom, pa odjeća, pa obuća, pa škola pa zdravstvena skrb kakva priliči. Tako da se slažem s tobom da se kultura skroz ukine, bar dok zdravstvo ne osposobe kako treba. Novinarima bi trebao biti zadatak informirati o nepravdama u društvu kako bi se popravile i narod ih uočio, i svašta nešto takvoga, a bavljenje književnošću je za književnike koji ne moraju nužno bit i novinari. To i jest jedan od problema što umjesto da informiraju o problematici o kojoj pišu, oni informiraju o sebi samima.

    - Liječeni, ti dakle hoćeš reći da je osim bit katolik dijagnoza i biti Hrvat.
    Kako da se izliječim od tog užasnog stanja, osim da se naravno ne upucam, ne objesim ili si na neki finiji način ne oduzmem život?

    - Nemanja, šta da kažem nego bravo. Bis, bis! Bez zajebancije! Eto, ti imaš dokaz da si to znao i onda, dok su se svi igrali kome je tata bija ustaša a kome partizan. Svejedno si još uvijek Hrvat. Ja nikad nisam dosad naišla na takav članak, bar ne u štampi koju mogu kupiti na kiosku. Da budem iskrena, ima par godina da sam je sasvim prestala i čitati. Sam Bog zna iz kojih razloga je tvoj članak tako malo zamijećen bio!

    avatar

    29.07.2009. (20:33)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    http://www.net.hr/webcafe/matakovic/page/2009/07/29/0153006.html

    Evo malo kulture da čovjek (a i žene su ljudi) oplemeni duh i zaboravi na brige, ubila me ova teška tema!

    avatar

    29.07.2009. (21:06)    -   -   -   -  

  • Marole

    Zašto recimo Jutarnji mora izlaziti svaki dan? Ako neki dan nema o čemu pisati ili nek ne izlazi, ili ako već mora izlaziti radi oglašivača neka piše o malim golubovima ili izdaje neku poeziju. Tada ne bi bilo da se neke stvari moraju umjetno stvarati jer novine moraju izlaziti. EPH ne bi potencirao Thompsona na kojeg pljuje a od kojeg živi, ili npr Kuljiš koji nekoliko dana zaredom piše u Jutarnjem o Pelješkom mostu i kupovini zemljišta trasom autoceste IGH i Konstruktora preko Blagaića. Tu teme (afere) nema. I ja sam mogao kupovati to zemljište da sam htio i imao para, nema tu nikakve povlaštene informacije. U toj bi priči jedino sporno bilo da Županija prenamijeni uvalu Sestrice (sada je u Prostornom Planu zona u istraživanju) u turističku zonu. Ovako se stvara afera bez afere. I kad smo već kod Pelješkog mosta, moja je teorija da taj most ne potencira Hrvatska (samo što se to ne smije javno reći jer ionako prevladava euroskepticizam) već EU jer kako bi mi iz Dubrovnika išli u Split da je Hrvatska u EU, te da su joj granice šengenske. Meni bi prolaskom kroz šengen bez Pelješkog mosta do Splita trebalo nekoliko dana. I onda Kuljiš piše kako su ovi kupovali zemljište. Svi znamo da oni muljaju, ali realno gledajući ovdje zaista za sada nema ništa sporno.

    avatar

    30.07.2009. (16:29)    -   -   -   -  

  • moj žiwot =)

    komplicirani ste i puno pišete...kako god nzm da li wi wolite ili ne Thompsona niti me zanima ja samo znam owo M.P.THOMPSON JE LEGENDA....bye-bye

    avatar

    31.07.2009. (00:36)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    EPH-kenj tjedna:

    Poznato vam je da je Hrvatska u Drugom svjetskom ratu bila zemlja koja je zdušno pristala uz nacizam. (Autor: Adriana Piteša http://www.jutarnji.hr/magazin/clanak/art-2009,8,1,,171473.jl).

    Kako je krenulo, jos ce Hebrang lako dobit izbore ...

    avatar

    01.08.2009. (18:54)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    Jao, R... sklanjaj ove Hrvate, ako Boga znas.

    avatar

    04.08.2009. (03:23)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    možda su to filozofi zavladali Hrvatskom. i to dijalektičari! pjesnici već pakiraju stvari. socijalna stvarnost na rotiirajući servo-ying-yang binarni pogon.

    avatar

    04.08.2009. (09:11)    -   -   -   -  

  • šlagerpevač

    Pošto sam ljuta komunjara i ubio bih svakoga tko nešto ima a ja nemam, sto posto sam siguran da je podjela na crvene-crne samo zamagljivanje stvarne klasne podjele.
    Kad se čovjek s pravom pita gdje je nestao građanin pa da se uvijek i iznova izglasava isti odvratni politički nakot, kao što primjerice nije jasan fenomen zašto se protupropisno na mjestu invalida parkiraju vozila visoke klase. Mi moramo biti svjesni da ljudi na ovim prostorima nikada nisu dosegli civilizacijsku razinu biti građani pa tako nisu niti zaslužili imati državu niti vlast nad njome.
    Novinari u ovoj zemlji su u funkciji politike a oni novinari kojima lome kosti su samo malo više ušli u domenu "poslovne politike" koju provode oni koji drže aktualnu politiku za muda kao i sve ostalo u ovoj zemlji.
    Koji jebeni Thompson? Naša najdraža pederčina Slave je objasnio ekstazu koju osjeća i dijeli sa tim klincima koji se trljaju jedni o druge okićeni tim ustaškim kapicama dok ih velikodostojnici sa počasnih loža ushićeno gledaju i smišljaju novu onaniju koju će uvaliti ovom jadnom narodu. EPH? EPH je firma pred propašću i sada u trenutku prestrukturiranja kao i do sada je još manje bitan sadržaj koji se plasira na tržište po principu daj raji ona govna koja voli gutati i to je to.
    Mi nemamo nikakve šanse i to je fakat, nema lijeka za dijagnozu Hrvat jer ne postoji pojam građanin hrvatske a kako stvari stoje ne postoji niti šansa da se sada rađaju, odgajaju i školuju građani Hrvatske.
    Kraće rečeno svi smo mi već odavno najebali a najbolje prolaze oni koji ipak mogu okačiti šupak o klin i otići ća!

    avatar

    04.08.2009. (14:34)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    Evo na ovaj svečan dan jedna misao.

    ako ja vozim jebačko auto i parkiram se na misto invalida, onda nisam građanin.

    ali što npr. ako odem u bolnicu u svibnju i moje dijete zakažu u studenom mjesecu za prvi pregled u recimo neuropedijatra? Recimo da sam prosječnih hrvatskih primanja i da nemam love za privatnika i onda povučem veze kako bi moje dijete u tjedan dana bilo pregledano. Opet sam možda nekom potrebnijem oduzela mjesto. opet sam prekršila zakon i bavila se korupcijom. Time je podupirem umjesto da je suzbijam i više nisam poštivalac zakona-Građanin nego korumpirani građanin. Iako je cilj bio mnogo uzvišeniji i mnogo osnovnija potreba od zaštite dreuštva sve je to rušenje neke struktrure koja podupire neko civilizirano uređeno društvo. Zato što ispravan i pošten sistem ne postoji.

    I kako biti građanin u ovakvim uvjetima?

    avatar

    05.08.2009. (22:33)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Nikako, treba, kao u svakom fašizmu i pastirizmu, rađati zdravu decu , a ne da bele kute oko njih obleću. Na žalost, tako djeluju poučci levičara, primerice ovde do nesvesti obožavanog šušljetavca Slavoja Žižeka. Jedino je Nemanja priznal: zdošlo ga je. Koji god kurac bio, opet je bolje biti Candide ili Don Kihot, ili Danteov Vergilije ili Apulejev magarac nego biti hrvatski građanin. Opaska: fuga na zadanu temu.

    avatar

    06.08.2009. (02:42)    -   -   -   -  

  • šlagerpevač

    Što je društvo siromašnije utoliko je korupcija sveprisutnija, situacija kada djetetu treba liječnička pomoć nije usporediva (svatko tko ima dijete će učiniti sve da sačuva svoje dijete izuzev Abrahama ako mu to bog glavom i bradom predloži pa se predomisli) s osobinama koje su ukorijenjene u ovom narodu, a to je da se od predsjednika kućnog savjeta pa sve do predsjednika vlade ama baš svaki Hrvat osjeća dužnim iskoristiti svoj položaj u svoju korist na račun koristi onih koji su ga izabrali. Političari izbore doživljavaju ko dobitak na lutriji a di ćeš veće sreće nego kad sam kreneš da izvlačiš dobitne kombinacije.
    Evolucija civilzacijske razine se vidi onda kad građanska svijest dosegne razinu da neki zakoni i pravila prestanu postojati jer se civilizirano ponašanje podrazumjeva bez podsjetnika. Npr. kod nas se niz godina nakon drugog svijetskog rata mogao vidjeti u raznoraznim čekaonicama javnih ustanova natpis "ne pljuj na pod" koji je vremenom prevaziđen, no s druge strane se danas jedna skandinavska zemlja suočila sa situacijom da nema adekvatan zakon o bespravnoj gradnji nakon što je jedan od azilanata koji je napustio ova naša područja sagradio kuću bez ikakvih dozvola. Koji je to trenutak koji stvara odgovornog građanina? Forenzičar psihijatrije će primjerice dopustiti kao olakotnu okolnost kod suđenja mlađem punoljetniku koji je izvršio običnu krađu ako ustvrdi da je on kao dijete bio svjedokom kako se njegov otac učestalo hvali kako je maznuo nešto iz firme.
    Mi smo svi pomalo poremećeni na ovim prostorima a činjenica je da oni najporemećeniji najbolje prolaze.
    U konačnici je krajnja pesimistička predpostavka (i najvjerovatnija) da će se prije cijela ova civilizacija globalno urušiti prije no što mi dosegnemo razinu na kojoj bi demokracija ovdje mogla funkcionirati kao pravedna društvena tvorevina.

    avatar

    06.08.2009. (03:08)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    pesimista, koji ti je odgovor na konkretna pitanja:
    Kako se ponašati? Kako odgajat djecu?
    Nije neka bitna razlika između prve pomoći djetetu i preventivne pomoći (da ti dijete ne postane siromašno i neobrazovano te time bolesno), a to je najlakše ako si dobar lopov.
    Kaže jedan čovjek: Učio sam djecu da rade, školovao ih da što bolje rade, a sad mi djeca zamjeraju što ih nisam naučio da budu lopovi jer jedino oni imaju dobru zaradu!
    jer kao što si reko, oni koji se u nenormalnoj situaciji ponašaju normalno su nenormalni.

    Liječeni, Don Kihot uvik najebe ili postane predmet ismijavanja. Triba imat hrabrosti za bit Don Kijo, a svi koji imaju djecu su već malo manje hrabri.

    avatar

    06.08.2009. (10:03)    -   -   -   -  

učitavam...