Komentari

angelo1.blog.hr

Dodaj komentar (74)

Marketing


  • nema me

    uzmem ja tako Svete Knjige u ruke i fakat sve pršti od Božje preporuke da se svećenice bave politikom...

    avatar

    27.07.2009. (12:17)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Ustanak u Srbu od 27. srpnja 1941. je definitivno bio četnički ustanak, i to je činjenično točno navedeno u postu, s tim da su nakon WWII Titovi boljševici taj dan ukrali četnicima, i ZAVNOH, pod ravnanjem ratnog zločinca Vladimira Bakarića i boljševika Vladimira Nazora, je na svojoj prvoj i posljednjoj poslijeratnoj sjednici proglasio 27. srpnja hrvatskim nacionalnim praznikom kao navodni Dan ustanka naroda, što je sramota per excellance za komuniste/titoiste koji se busaju u prsa da su navodno antifašisti.
    Ono sa čim se u postu ne slažem je da bi se taj srpski četnički (nikako partizanski komunistički) ustanak mogao protumačiti kao antifašistička borba protiv NDH je NETOČNO jer četničke kolovođe Omčikus, N. Longin, Torbica i drugi su sa predstavnicima talijanske fašističke okupacijske II armije potpisali u Otriću Sporazum o nenapadanju, i crnokošuljaši Benita Mussolinija naoružali su u Srbu četničku puk tako zvanog 'pop' Đujića, ratnog zločinca, i poslali su iz anketirane zone u Dalmaciji početkom srpnja 1941. godine preko 4.500 naoružanih četnika u etničko čišćenje hrvatskog stanovništva kninske krajine, južne Like i bosanske krajine, jer cilj ove talijanske fašističke protuhrvatske akcije je bio da se Kraljevini Italiji pripoje i oni dijelovi političkog teritorija NDH koji nisu pripojeni Rimskim ugovorima između NDH i Kraljevine Italije. Odmah nakon potpisivanja Rimskih ugovora od 18. svibnja 1941. četničke vođe u Dalmaciji i Lici prikupljalju peticiju za aneksiju hrvatskih krajeva Italiji, i upućuju ih talijanskom guvereneru u Zadar i predstavnicima fašističke okuapcijske vlasti Italije u Split; nakon završene akcije etničkog čišćenja Like i dalmatinske zagore i kninske krajine, talijanska fašistička vojska, kao službeni saveznik NDH, umarširala je u Knin, svečano dočekana od srpskog pučanstva.
    Sporazum o nenapadanju sa fašistima potpisali su i predstavnici srpskih komunista na čelu sa zločincem Đokom Jovanićem, Titovim generalom "6. ličke", i masovnim ubojicom iz podsljemenske zoneu Zagrebu, u svibnju i lipnju 1945. godine!

    Dakle, ustanak u Srbu nije bio antifašistički nego četnički i fašistički, i Vesna Pusić, Slobodan Uzelac (prošle godine Zoran Milanović) i drugi, ne samo da su u Srbu plesali srpsko kozaračko kolo, nego su slavili pokolje nad hrvatskim pučanstvom! Naime, 27. srpnja 1941. su četnici u Srbu ubili 26 hrvatskih mještana/civila/seljaka, i bacili ih u obližnju jamu. Dan prije, u kod Drvara su četnici iz dvije kompozicije vlaka izvukli hrvatske hodočasnike, civile, i pobili ih, među njima i katoličkog župnika Waldemara Maximiliana Nestora, kao i žunika Juraja Gospodnetića kojjega su strašno mučili, a 2. kolovoza 1941., u sklopu četničkog ustanka od 27.7.41' je u Krnjeuši na bestijalan način ubijen katolički župnik Krešimir Barišić, te poklano 130 hrvatskih civila. I upravo to Milorad Pupovac i njegove drugarice i drugovi slave u Srbu.

    avatar

    27.07.2009. (12:31)    -   -   -   -  

  • toma juda

    Ako je taj događaj bio " anticroatizam ", onda je jednako " anticroatizam " bio osnivanje kvislinške države NDH, ustaški pokret i zločini koje je taj pokret učinio. Nadalje, " anticroatizam ", je bila i komunistička diktatura ( ne diktatura proleterijata ). Slažete li se sa mnom?

    avatar

    27.07.2009. (12:46)    -   -   -   -  

  • dejmon

    I vaš lap- top je shvatio kada je dosta.

    avatar

    27.07.2009. (12:56)    -   -   -   -  

  • missillusion

    NDH je najveća sramota hrvatskog naroda što god vi rekli i koliko god se upiralo prstom u "komunjare" čak nazivajući ih četnicima , naravno, jedva se čekalo da se i to počne tako nazivati, kao što je Thompson jedva dočekao da može konačno objelodaniti svoje ustaštvo a uskoro će valjda iz inata prema tim antifašistima-četnicima pjevati i Jasenovac kao neizostavan dio repertoara svakog većeg koncerta, ta zašto bi se sramio?!?! Plivate u mulju, vi i svi koji jednako misle. Itko tko imalo drži do ove države ne bi nikad više u usta uzeo NDH osim u smislu osude. Progon hrvatskog naroda? To se desilo i 45-e, haha, a nije se desio slom jedne monstruozne tvorevine u kojoj je idol mnogih debila Ante Pavelić kukavički umobolno rasprodao Dalmaciju i moj grad Zadar u kojem ga i danas slave. Fuj!

    avatar

    27.07.2009. (13:01)    -   -   -   -  

  • svinjce

    u boj Done!!! zabrani ti njima derneke tako da glavni bude ustaško slavlje u Bleiburgu, tako da se misa zadušnica u miru može slaviti za Antu Pavelića, da se slobodno pjevaju Jura i Boban i nek se čuje Za dom spremni, i treba u zakon staviti da fotografija rukovanja Stepinca i Pavelića visi u svakoj javnoj ustanovi!!!

    avatar

    27.07.2009. (13:11)    -   -   -   -  

  • razderani oblaci

    @Toma Juda

    Bunilo povijesne o-zbiljnosti ne trpi fino nijansiranje kod soja ljudi koji miješaju nacionalno sa vjerskim, kao formulu za sreću. Za neke je NDH je bila odraz želje hrvatskog puka, za druge zločin. Povijeste je pokazala što je ta tvorevina bila. Ne treba ulaziti u daljnje polemike jer su crni i crveni braća samo što je svatko na svojem kraju štapa.

    avatar

    27.07.2009. (13:16)    -   -   -   -  

  • razderani oblaci

    @Miss

    Dijelim tvoj stav. Pavelić je prodao zemlju komadić po komadić. Da se rat nastavio prodao bi i Katedralu ako bi se to od njega tražilo.
    Što ima toliko hrvatskog u tome?

    Ima. Navada rasprodaje svega i svačega nastavlja se sa ovim kleptomanima na čelu.

    avatar

    27.07.2009. (13:19)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    Zaista, neka se don Anđelku smiluje milosrdni i pravedni Gospodin i prosvijetli mu misli!
    Ovo je jezivo...

    avatar

    27.07.2009. (13:36)    -   -   -   -  

  • tignarius

    što je jezivo? brodiću@

    avatar

    27.07.2009. (13:56)    -   -   -   -  

  • tignarius

    kako nažalost u svom urbanom ludilu i ne stignem pročitai što mi to @ero piše, a kamoli pažljivo prostudirati, danas sam to uspio, nakon povratka sa Bijelih stijena

    pa evo što ero@-kaže:

    Evo, ne stišavaju se napadi novinara na Crkvu i zdravu pamet.
    Današnji naslov u "Večernjaku" glasi: "U potpomognutoj oplodnji najbolnija je zatucanost".
    Evo mog priloga raspravi.
    U čemu leži predisponiranost liberala i mnogih vjernika činiti i takve grijehe koja imaju obilježja okrutnog ubojstva (legalni abortus i kolateralne žrtve embrija kod umjetne oplodnje).I šta je u prirodi tih obilježja.
    Na prvom mjestu oholost koja proizlazi iz stava da sam ja svoj b(l)og i da moram imati moć nad svojim tijelom.
    Ta moć,gle čuda, stanuje u (tamnoj) duši; koja će na našu (vjerničku) žalost takva i ostati kad se tijelo vrati prahu. Još ne znamo kad Bog stvara dušu,odmah nakon začeća ili nešto kasnije; ali pouzdano tvrdim da je Bog na poseban način prisutan od samog začeća.
    U svakom slučaju bilo da se radi o abortusu bilo o umjetnoj oplodnji čije su posljedice kolateralno nekoliko smrti embrija radi se zbilja o teškom zločinu.
    Naravno da se ovo ne odnosi na osobe koje su se pokajale,ali se sedmerostruko više odnosi na osobe koje ovaj grijeh hoće ozakoniti.

    (@ljubice potcjenila si Boga i njegov dar slobode. Ovakav (donji) tekst , pa to je na tragu kalvinističke predestinacije; znači, slijedom ovoga si i za kloniranje.
    Jer i tu je eventualna mogućnost nastanka života.
    Evo šta si napisala.
    Na kraju - sve je u svezi sa nastankom života Božja volja. Ako Bog neće, nema toga medicinskog tima koji će uspjeti u tom pothvatu, kao što ni operacija srca neće uspjeti ako nije Božja volja Na kraju - sve je u svezi sa nastankom života Božja volja. Ako Bog neće, nema toga medicinskog tima koji će uspjeti u tom pothvatu, kao što ni operacija srca neće uspjeti ako nije Božja volja.)

    @ljubice,mislim da ti imaš djecu,ne znam, ali recimo šestero.
    E sad, zamisli da nisi mogla roditi pa si se odlučila za umjetnu oplodnju, i doktori izaberu najkvalitetniji embrij ,a ostale bace zato što su nekvalitetni.
    Ti si zapravo odstranila sve nadnaravne darove (mudrost,znanje itd) koji bi došli po dušama tih petero odbačene djece,a da si ih izgubila prije rođenja (spontani abortus),na neki otajstven način bi ti darovi bili prisutni u obitelji.
    A darovi i naravni i nadnaravni su kod djece unutar jedne obitelji različiti i komplementarni. (nadopunjavaju se). Nijedno dijete nema isti dar, ni naravni ni nadnaravni.
    Djeca koja se rode na prirodan način su baš onakva i po spolu i po darovima kakva odgovaraju (duhovno i tjelesno) roditeljima.
    I sve je u savršenom skladu.
    Obitelj je velika divna i uzvišena tajna.

    Naravno,da ona djeca koja se rode iz umjetne oplodnje imaju i nadnaravne(ukoliko se krste) i naravne darove (znanost,šport,umjetnost itd) .
    Ali, da će ti darovi (nadnaravni) biti poprilično zatrpani izvjesno je, obzirom na duhovno stanje roditelja i činjenicu da nijedan teški grijeh ne prolazi bez posljedica.
    Sva djeca imaju jednako dostojanstvo jer su nevina i Crkva se dužna moliti za tu djecu.

    (nastavak slijedi)

    avatar

    27.07.2009. (14:19)    -   -   -   -  

  • tignarius

    Druga će priča biti sa eventualno kloniranom djecom.
    S obzirom da tu nema principa muško-žensko mislim da Bog neće htjeti kod te djece stvoriti dušu,e sad, da li će htjeti makar stvoriti dušu na razini životinja koje imaju daha, ali bez dara besmrtnosti( i razuma), e to ne znam.
    Zato ovdje mislim da bi bila potrebna neka vrsta blagoslova (eventualno klonirane) djece, ali krštenje ne.

    A evo stihova iz Knjige mudrosti 3,13 i 4,1

    • Blago nerotkinji, ali bez ljage,
    • Kojoj ložnica ne poznaje grijeha;
    • Plodnost će se njezina pokazati na istrazi duša.

    • Bolje i ne imati djece a posjedovati krepost,
    • Jer je spomen njezin besmrtan,
    • I Bog i ljudi je cijene.
    • Kad je nazočna, oponašaju je,
    • Okrunjena vječno slavlje slavi,
    • Jer je pobijedila u borbama bez ljage.

    Iz ovih bi se stihova moglo sagledati šta je @helena htjela reći sa –neplodnost je tupost duha-.Kreposti su „djeca“ duha čovjekovog, ukoliko je duh u Duhu Božjem

    Djeca su slika Božja i to više nego odrasli, jer su čista (nemaju krivice u odnosu na grijeh i nemaju seksualnih nagona),
    Iskrena su, i imaju ljubavi.
    Zato je djetinjstvo najsretnije doba života.
    Ali tu i leži razlog zašto su se napadi na djecu intenzivizirali od strane palih anđela,palih svećenika pedofila, masona pedofila, pedofila, palih prof.seksol.( Štulhofer (sorry), palih ginekologa,( koji djeci savjetuju kondome umjesto suzdržavanja).
    Njihovo je mjesto u središtu pakla,kako im je to i Isus obećao rekavši da je bolje da svežu oko vrata mlinski kamen i da se bace u more, nego da sablažnjavaju djecu; ukoliko se ne obrate takva ih sudbina čeka.

    Crkva ima divan zadatak (i to hvala Bogu vjerno radi) poticati odrasle ljude da se od djece (i Isusa) uče čistoći iskrenosti i ljubavi.
    I zadatak, djecu uvoditi preko sakramenata u pravednost, jakost i mudrost.
    S obzirom na svoju sklonost grijehu čovjekov duh, psiha i tijelo su bolesni razmjerno izloženosti tom istom grijehu; dobar dio bolesti, možda oko 40% dolazi sa razine duha i silazi na psihosomatsku razinu.
    Ako npr. nekoliko generacija u nekoj obitelji ne respektira Boga kao Izvor života ( što je tupost duha) i to izražava na razne načine ,onda se najdalje do četvrtog koljena (usp.Izl 20, 4-6) to psihički i genetski prenosi na isto tako razne načine na djecu.
    Onda nekoga zakači neplodnost i to je ono što Crkva nastoji prevenirati kroz uobičajenu vjersku praksu.
    Izgleda da je nestalo vjere na zemlji
    Kako i proroštva govore; ostao je samo mali ostatak ostatka ostataka. (u Saboru samo Marijana Petir).
    I da zaključim;
    Crkva kroz svoju uobičajenu praksu prevenira razne uzroke neplodnosti, potiče medicinu da ih liječi i strogo zabranjuje medicinski potpomognutu oplodnju.
    A ja ću od sebe još dodati, da medic. pot .oplodnja ima fašističko mengeleovska obilježja.
    Biraš najbolji embrij (viša rasa), bacaš tj. ubijaš one manje kvalitetne embrije(niža rasa).
    Dobro bi bilo da Katolička udruga liječnika pošalje Ustavnom sudu znanstvene radove objavljene u stručnim časopisima koji dokazuju da život djeteta počinje od samog začeća.

    Baš me interesira hoće li biti ikakvih komentara na ovu priču o komplementarnosti darova kod djece unutar jedne obitelji; jer ovo traje već od Potopa, a suštinski je vezano za Prvi dan stvaranja.

    Abraham u 100-toj god. i Sara u 90-toj povjerovaše Bogu da će dobiti dijete, i dobiše Izaka.
    I svaka žena i muž koji imaju problem neplodnosti neka se uzdaju u Gospodina,i neka idu liječniku da im liječi neplodnost, a ako se pokaže da nemaju dovoljno vjere ili da iz nekih drugih razloga Bog im ne uslišava molbe, neka usvoje dijete.
    Bog će se pobrinuti za sklad u obitelji.
    Tako će (postati i) ostati Abrahamova djeca.

    Svima pozdrav, osobito @Ljubici

    Možda je ero@ malo potežak za ove ljetne dane.....?!

    avatar

    27.07.2009. (14:24)    -   -   -   -  

  • Pokojnici i pijanci

    Tignarius: "Druga će priča biti sa eventualno kloniranom djecom.
    S obzirom da tu nema principa muško-žensko mislim da Bog neće htjeti kod te djece stvoriti dušu,e sad, da li će htjeti makar stvoriti dušu na razini životinja koje imaju daha, ali bez dara besmrtnosti( i razuma), e to ne znam.
    Zato ovdje mislim da bi bila potrebna neka vrsta blagoslova (eventualno klonirane) djece, ali krštenje ne."

    Pa dobro, Tignariuse, jesi ti bolestan?
    Je li moguće da netko valja ovakve gluposti?

    avatar

    27.07.2009. (15:42)    -   -   -   -  

  • Mr. Bin Mrtav Ladan

    Pa, treba razumjeti svetu materu Crkvu. Milile su joj se sve vlasti do sada, pa i one NDH. Za razumjeti je da se ljute na Tita i partizanske domoljube, jer Hrvatska je bila dio Jugoslavije, Europe u malom, a ne Vatikana. Vi, tuđinski plaćenici, Hrvati u službi države Vatikan trebali biste biti posljednji koji će nama, Hrvatima u Hrvatskoj držati propovijedi što treba, s kime i zašto.

    Nabijem ja na Stvoritelja male djece sve Ustaše i one smrdljive Hrvatine koje su za vrijeme 2. Svjetskog rata ljubile njemačku i talijansku fašističku i okupacijsku čizmu i zatvarali u Jasenovac i Nehrvate i svoje Hrvate. Nabijem vam i Thompsona koji je napokon pokazao svoju domoljubnu nacističku krvoločnu narav uvjetovanjem pjevanja patriotskih pjesama u Škabrnji većom količinom eura i pljuvanjem po (od većine Hrvata) izabranom predsjedniku.

    Posebno nabijem vas, vatikanske tuđine hrvatskog porijekla koji živite od prodaje sakramenata i na leđima siromaka, a bogatite se na račun izdajničke HDZ vlasti.

    Nadam se da se u Zagorju rodio još kakav Josip, koji će se pozabaviti s vama, kao što je napravio najveći sin ovih prostora, pa i šire - Broz. Zato ga i mrzite.

    Gonite se u u svoj Rim, odakle ste i ispuzali. Ostavite nas na miru!

    avatar

    27.07.2009. (15:44)    -   -   -   -  

  • Pokojnici i pijanci

    I što ti i itko zna kada Bog stvara dušu i stvara li je uopće?
    Po n-ti put, možeš vjerovati, ali vjera je jedno, a znanje je drugo.
    A javni izljevi vjere mahom plod snobizma, ovdašnje malograđanštine, trendizma i čega već...

    I repliciranje na tvoj završni "savjet" -

    Jeste li ti ili tvoja supruga neplodni?
    Ako niste, shut the fuck up!

    avatar

    27.07.2009. (15:47)    -   -   -   -  

  • Pokojnici i pijanci

    Ali fakat svaka ti je rečenica umobolno nastrojena -

    ljudi su, znači, nečisti zbog seksualnog nagona???
    Eto, zašto je nama ovako teško danas u našoj napaćenoj zemlji.
    Jer primitivizma je kao pljeve.

    avatar

    27.07.2009. (15:50)    -   -   -   -  

  • dražeN:)

    Priznaj, ode ti sa našim Ivom po otocima :))) Kome, s kime, i kako god, ugodan ti odmor i svako dobro :)

    avatar

    27.07.2009. (16:16)    -   -   -   -  

  • tignarius

    nećemo vas ostaviti ladni@
    gonit će mo vas do sumporne doline!
    preko mirlović polja...

    a pijancu@bez pedigrea
    jako sam plodan, i sa plodnom suprugom imam tri lavića, Judina!
    nećete nas se riješiti!

    avatar

    27.07.2009. (16:33)    -   -   -   -  

  • Mr. Bin Mrtav Ladan

    tignariuse, fašistički izrode - pitanje je tko će koga još proganjati do sumporne doline. Već vas je Tito dobro potprašio. Pazi samo da se to još ove jeseni ne dogodi ponovno. Znaš, narod je stoka sitnog zuba, ali zna ugristi - pogotovo one koji im otkidaju od usta, Nemoj da se dogodi da ti sa svojim lavićima - malim Judama, ne skončaš negdje u Australiji, Čileu ili negdje gdje su hrvatski izrodi već bježali 1945. Pa ti budi plodni Juda u Argentini i pravi male južnoamerikance - tko ti brani :))

    avatar

    27.07.2009. (16:48)    -   -   -   -  

  • Neverin

    meni nije jasno kako netko tko bi trebao širiti poruku mira koju vam je dao Isus Krist na baštinjenje može izjavit ovoliku političku floskulu punu mržnje. Angelo mislim da bi vam zaista dobro došlo otić ponovo u osnovnu školu s naglaskom na lekcije iz povijesti. Iako mi se i to čini uzaludno pošto našu djecu truju sa lažima o nama čistima ko jaganjcima i o Drugima zločestima i prljavima. Pa to ne postoji nigdje...

    Don Angelo mislim da ste prestari da se tako neozbiljno ponašate a kud još onda i svećenik..

    avatar

    27.07.2009. (17:14)    -   -   -   -  

  • Pokojnici i pijanci

    Tignariuse, ma rasprava je besmislena, zakon će pasti na Ustavnom sudu, a ti misli što hoćeš.
    Ćao.

    avatar

    27.07.2009. (17:31)    -   -   -   -  

  • Tamo gdje je srce

    Don Anđelak, odmori se, zaslužio si! :-)

    avatar

    27.07.2009. (18:30)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    @tignarius

    "...znači, slijedom ovoga si i za kloniranje."

    Ni slučajno. Makar ne još za sada dok postoje mnoge sporne stvari oko toga. Ali, ti se valjda slažeš s tim da je opravdano povjeriri medicini zaštitu života i zdravlja (o čemu govori ostatak moga komentara) !? Nekada se ni o tome nije baš dobro mislilo. Tako se nisu smjele obavljati niti obdukcije...npr...
    Dakle, sve što može čovjeku pomoći da zaštiti i očuva zdravlje i život, a ne ide na štetu nikome - što je sporno? Pa čak - jednoga dana - i kloniranje dok u svezi s tim budu stvari jasnije.
    Na kraju krajeva, već se naveliko "uzgaja" ljudska koža, toliko potrebna za obnavljanje uništene u različitim nesrećama.

    A sada, što se tiče odredbe zakona koja popisuje da se čuvaju samo tri zametka a ostali se uništavaju, na žalost, ne mogu pronaći jedan svoj komentar koji sam napisala i u svezi s tim. Naime, to smatram nedopustivim i izrazito suprotnim Božjoj volji. Već si ,mogao iz nekih ranijih rasprava vidjeti moj stav o životu. Dakle, ubiti zametak u petrijevoj posudici ili napraviti abortus - jednako je.

    "Ali, da će ti darovi (nadnaravni) biti poprilično zatrpani izvjesno je, obzirom na duhovno stanje roditelja i činjenicu da nijedan teški grijeh ne prolazi bez posljedica."

    Ovo baš nisam posve razumjela (čak niti u kontekstu). Zašto je duhovno stanje roditelja ovdje upitno i koji teški grijeh je u pitanju?

    "Djeca koja se rode na prirodan način su baš onakva i po spolu i po darovima kakva odgovaraju (duhovno i tjelesno) roditeljima.
    I sve je u savršenom skladu. "


    Djeca nastala oplodnjom "in vitro" rađaju se kao i sva druga djeca, ili na , kako ti kažeš, na "prirodan način" ili ako je medicinski indicirano - carskim rezom ;)
    Ne bih htjela podcijeniti tvoju informiranost o medicinski potpomognutoj oplodnji, ali nema tu nekakve vradžbine oko toga hoće li dijete biti muško ili žensko, plavih ili smeđih očiju , nogometaš ili violinist...Svrha ovoga pothvata je ili pomoći ženi koja je zdrava i može zatrudnjeti da uz suglasnost svoga supruga koji ne može imati djece, zatrudni svojim jajašcem oplođenim "in vitro" spermijem darovatelja. Zatim, da se ženi koja stvara jajne stanice, ali su joj začepljeni jajovodi (gdje se i događa oplodnja) pomogne da "premosti" to začepljenje i da joj se izravno u maternicu implantira zametak "in vitro", nastao spajanjem njezinog jajašca i muževog (ili darovateljevog) spermija. U tome ne vidim ništa što bi upućivalo na nešto zlo i nemoralno, protivno Božjoj volji. Dakle, ta djeca su rezultat Božje volje, jer ako Bog neće, oplodnja "in vitro" se ne dogodi! A ako se dogodi onda to dijete ima ona obilježja koja bi imalo i da se začelo u majčinom jajovodu.
    Ostaje nedopustivo uništavanje onog "viška" od tri zametka.

    "A ja ću od sebe još dodati, da medic. pot .oplodnja ima fašističko mengeleovska obilježja.
    Biraš najbolji embrij (viša rasa), bacaš tj. ubijaš one manje kvalitetne embrije(niža rasa)."


    Ovdje ne mogu ne primijetiti da ipak nisi najbolje upućen u materiju. Naime, Vrijeme od oplodnje "in vitro" do implantiranja u maternicu traje onoliko koliko i bi trajao i put zametka kroz jajovod. Mislim da se radi o diobi na 16 stanica (ali u to nisam posve sigurna" i ne provodi se nikakav postupak ocjenjivanja "kvalitete" zametka u tako ranoj fazi. Dakle, s medicinskog aspekta, a priori se odbacuju oni zametci koji nisu postigli onoliko dijeljenja koliko bi trebali u onoj fazi kad se i inače "ugnježđuju" u maternici. Da se oplodnja dogodila i uobičajenim načinom, takav se zametak ne bi "primio". Za one zametke koji se vrate majci nitko ne garantira da će se u daljnjem razvoju sve odvijati onako kako bismo željeli, dakle bez nekih bolesti i malformacija. Ili da neće doći do spontanog pobačaja. Dakle - Božja volja je na djelu od samog početka. Hoće li do oplodnje uopće doći ,kako će proteći trudnoća, hoće li se roditi zdravo dijete...
    Medicinski i moralno je neprihvatljivo biti primoran birati koja tri od n-broja zametaka sačuvati, a koje odbaciti. Taj dio "posla" je liječnicima najteži. U Petrovoj je prije 25 godina djelovao liječnički tim koji nije imao mogućnosti zamrznuti zametke, pa su bili u prigodi imati po 5, 6 ili više uspješno oplođenih jajašaca. Nisu birali koji će usaditi, a koje će baciti, nego su unatoč maloj vjerojatnosti da će se trudnoća održati, vraćali majci - sve! I tako se radilo do nedavno. Imamo u Belišću trojke (bille su četvorke, ali jedna beba nije preživjela) iz čega je očito da struka ima drukčije viđenje problema nego zakonodavac.

    avatar

    27.07.2009. (21:09)    -   -   -   -  

  • turimti

    Done, kažeš;:.."Svima pozdrav i blagoslov & mir i dobro!..." Hvala, rekao bi ti Simo Dubajić i pozvao te na kavicu da skupa prekrajate povijest oli historiju...
    Sram te bilo, crkve i države koja te plaća iz je bušnog proračuna...

    avatar

    27.07.2009. (21:44)    -   -   -   -  

  • tripojma

    dugo sam se razmišljao jeste li vi (mislim i na ekipu koja je s Vama) samo sramota Crkve ili njezino pravo (ratoborno i zločesto) lice... mislim da sam previše vremena potrišio. sve je govorilo u prilogom ovom drugom... sramota je ovo što sam danas na Vašem blogu pročitao. osobito je sramotan komentar fašiste @Tignariusa kojem je sumporna para udarila u glavu (valjda od noje).

    avatar

    27.07.2009. (22:27)    -   -   -   -  

učitavam...