Komentari

tinolovka.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Pokojnici i pijanci

    ???
    Angažirani bloger ili?

    avatar

    25.07.2009. (00:22)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Osnovni problem kog gledajuci ovako izvana (vise boram izvan nego u Hrvatskoj) vidim je da se u domovini svi vole proglasavati Mesijama. Svi su jako pametni, uspjesni i sposobni a kad se sve skupa zbroji, rezultat je bijeda i saka jada. Prvenstveno moralnog.

    Kad se k tome doda da prosjecni gradjanin u domovini ne voli radi, ocekuje od Drzave da mu ona rijesi njegove zivotne probleme a toj istoj Drzavi ne zeli dati nista ni doprinjeti nista, eto rezultata.

    U citavoj toj prici jedino sto vrijedi je uzdati se u se i svoje kljuse i sam rjesavati svoje probleme i graditi boljitak. I cekati da se pojavi netko tko ce reci:
    "Na pitajte sto Drzava moze napraviti za vas vec sto vi mozete napraviti za drzavu."
    Eto, takvom covjeku treba dati povjerenje.

    No kad pogledas sve te predsjednicke kandidate - nitko od njih nije na tragu gornjeg. O postenju, moralu i sposobnostima, da ne govorim.

    Rulji u Areni treba kruha i igara. Igre imaju. Mediji ih pune glupostima i sranjima. Cak i kruha imaju odreknu li se npr. samo silnih i nepotrebnih troskova za mobitele (prosjecni gradjanin u domovini trosi 1500 kuna za mobitelefoniju). Dakle, problem nije u tome. Problem je u pameti i moralu. Rulja nema ni pameti ni morala. U deliriju gleda kako zvijeri u Areni trgaju robove koji su tu baceni kako bi uveseljavali glupu rulju. Problem je u rulji.

    Pa gdje je onda izlaz? Izlaz je u pojedincu. Pojedinac moze imati i pamet i moral. Moze Imati pamet a nemati moral. Moze imati moral a nemati pamet. Moze nemati ni pamet niti moral.

    I sad se napokon vratimo pocetnoj temi. Ima li u hrvatskoj politici pojedinaca sa pamecu i moralom? Ima li medju predsjednickim kadidatima onih sa pameti i moralom? Na prvo pitanje necu odgovoriti jer ono nije postavljeno. Na drugo pitanje cu odgovoriti negativno.

    Pozdrav iz Bocacciograda

    avatar

    25.07.2009. (10:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...