Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Tri Pojma

    imaš malenu pogrešku. neće dokazivati u "izvanbračnom" postupku, već u "izvanparničnom" postupku...
    btw, kao da nam ionako sudovi nisu zatrpani predmetima.
    po meni su jedini kriterij za umjetnu oplodnju sljedeći:
    1) da ne možeš začeti prirodnim putem (znači, prošao si postupak liječenja)
    2) da zi psihički zdrava osoba (osnosno, da nisi potencijalni zlostavljač)

    sve ostalo se džavu ne bi trebalo ticati.

    što se tiče političara, e to je već druga i duga priča. treba imati želudac i debeli obraz. žalosno

    avatar

    18.07.2009. (10:04)    -   -   -   -  

  • slatka paprika

    mene je gospodicna petir jako razocarala, uh, dok se sjetim da mi je nekad bila skoro simpaticna. kome cu ja dokazivati da zivim u izvanbracnoj zajednici i da zelim bebu? milinovicu? ( slijedi hrpa psovki) ................................otkud njima pravo da nas jebu u zdrav mozak i ne donesu zakon koji ce njih sankcionirati.

    avatar

    18.07.2009. (10:33)    -   -   -   -  

  • lolina

    očito ne možemo učiniti ništa osim strpljivo čekati buđenje zdravog razuma kako kod ove tako i kod mnogih drugih tema ..koliko je parova nasuprot hdz vjetru na kojem sada nažalost punim krilima jaše primitivizam i neupućenosti velikog dijela javnosti ? 100 000 procijenjeno ? spuštati embriologiju i medicinske postupke na razinu ulične rasprave je poniženje prvenstveno za buduće roditelje / pacijente i samu struku . zar ulica odlučuje na koji način će se npr. nekome netko donirati srce , krv ili neki drugi organ ?
    zakon o mpo se nije mijenjao zbog možebitne neetičnosti nekog njenog stručno- tehničkog dijela postupka kako mnogi misle, on se napokon trebao papirnato osuvremeniti i prilagoditi stvarnom stanju i mogućnostima ,a pogotovo u sustavu kontrole struke koja se time bavi . umjesto toga svjesni da ne mogu ,osobno sam uvjerena da ne žele i neće kontrolirati mafiju u bijelim kutama vlasti ograničavaju pozitivna prava na medicinsku pomoć korisniku . ovim potezom vlada priznaje vlastitu nesposobnost i nefunkcioniranje sustava kontrole nad zaposlenima u javno/privatnom ili kako im se sprdne zdravstvu . rješenje pronalaze u dijelu eliminiranja postupka i tako samim zadiranjem u dostojanstvo korisnika usluge primjenjuju obrnutu logiku šaljući poruku da je MPO na granici nemoralnog . trideset godina rada humane reprodukcije baca se na dno društva , a željena djeca postaju sumnjivi mulj zajedno sa svojim roditeljima . Ako je itko slušao ministra Milinovića taj je sigurno čuo da se prije više godina dogodila „krađa“ odnosno nestanak oko stotinu zamrznutih zametaka. je li se to dogodilo uslijed neadekvatnoga čuvanja , aljkavosti osoblja ili zakonski tada neriješenog ustupanja parovima bez jajnih stanica nikada nećemo saznati .uvjerena sam da je razlog nestanka obična hrvatska traljavost . kako je bilo tim ljudima jer svi su dolazili po svoje , kako im je danas ? sjećam se kako je Račanova vlada brzopotezno donijela zakon o tome tko je majka . majka je žena koja dijete rodi . točka . eliminirana odgovornost u slučaju otkrića krađe i otklonjene tužbe za skandalozno ponašanje .
    „svekolika“ javnost je dovoljno blesava da umišlja kako tamo nekakva jalova , luda čudovišta ostavljaju male bebe po frižideru i da netko iz pukog hira odabire ovakav način planiranja roditeljstva! mada možemo znati tko su ljudi koji bi ili su trebali odgovarati za nestanak stotinjak smrzlića jer stručnjaka i šefova na toj grani medicine zvanoj humana reprodukcija nema toliko da ne bismo mogli pretpostaviti o kome se zapravo radi. ..i vlada tako slikovito rečeno glavobolju liječi čekićem . ni prvi , ni posljednji put. Slijed događaja govori da se humana reprodukcija seli u isključivo privatni sektor rada , a njima ovakav zakon ide na ruku . čemu parove „oženiti „ jednom kada se može nekoliko puta … pa tko izdrži .
    ovih dana sam pročitala toliko blesavoća da mi je već zlo , , od toga kako parovi koji krenu u postupak djecu smatraju stvarima , do toga da ih treba posebno tretirati negirajući da je nagon za roditeljstvom jednak onom za vlastitim životom .
    možda bi nas sve trebalo psihološki testirati jer toleriranje svojevrsne omerte oko stvarnih ,a ne populističkih zaokretanja problema i od strane jednako licemjerne opozicije
    ma…uzalud sve !

    avatar

    18.07.2009. (14:53)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    @Zona Z.: Hvala na upozorenju! Lapsus calami, ispravljam.
    @slatka paprika: Ja sam je upoznao 1997. kao žestoku antinuklearnu aktivisticu iz sela Mustafina klada, općina Velika Ludina. :) Brzo se vidjelo da je liderica, sa strašću za politiku.

    avatar

    18.07.2009. (16:55)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...