Komentari

whiskybar.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Marie

    "...svjesnost o konačnosti loša za konzumerističko društvo.." Prije bih rekla da je upravo suprotno.

    avatar

    25.07.2009. (12:56)    -   -   -   -  

  • whisky bar

    Loša je zato što nas tjera da se pokušamo ostvariti, a ne da samo kupujemo kao da će svaki dan biti isti.
    Tako malo ukratko, svjesnost o konačnosti potiče kreativnost, a kreativni se onda protive tom nekom konzumerističkom sbvaćanju života.
    Ipak, mogu priznati da strah od smrti potiče ljude na kupovinu, ali to je ne toliko svjesnost o konačnosti, već kao situacija sa raznim gripama kojima nas plaše: "Ova bolest će vas ubiti, ali kupite Tamiflu i nema opasnosti" i time se za rješenje smrti nudi proizvod i osobe kupovinom uklanjaju strah od smrti. Dok promišljanje o smrtnosti vodi u drugom pravcu, mračnijem ali kreativnijem i neopterečenom proizvodima koj nas tobože spašavaju od smrti i daju nam privid besmrtnosti, koji nam služi samo da bi svaki dan doživljavali jednako uz kupovinu i slično.

    avatar

    27.07.2009. (22:47)    -   -   -   -  

  • Marie

    Slazem se, samo promišljanje o smrti ili svjesnost o konačnosti može rezultirati, s jedne strane kreativnošću, a s druge strane, paralizom iste, zbog panike ili tjeskobe pojedinca, a onda takvo psihološko, emocionalno ili pak intelektualno stanje teško dovodi do dobrih umjetničkih ostvarenja.

    avatar

    28.07.2009. (13:23)    -   -   -   -  

  • plavusa. ponekad glupa.

    Nevezano uz ovaj txt, zanima me jel postoji neki discussion board o tvojem Cyberjointu? Imam nekih nedoumica kod čitanja :)

    avatar

    30.07.2009. (19:43)    -   -   -   -  

  • whisky bar

    Pa, može ovdje biti discussion board.

    avatar

    31.07.2009. (15:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...