Komentari

pauzazakavu.blog.hr

Dodaj komentar (40)

Marketing


  • amber

    Sjećam se onih starih ljubića koje sam posuđivala od bake :))) autorica...Ana Žube :))) Lagano štivo za plažu, misli vrludaju...a sada upijam dobrog starog Turgenjeva, kad nisam onda kada je trebalo. Laku noć...

    avatar

    08.07.2009. (23:59)    -   -   -   -  

  • Jeremija

    Boli..... Jaooo kako boli..........

    Sjećam se mog prvog susreta sa Turgenjevom. Lovčevi zapisi. "Vraćao sam se se iz lova na truckavim kolima i klonuo od zagušljive zapare ljetnog oblačnog dana (poznato je da je takvih dana žega još nepodnošljivija nego kad je vedro, osobito kad nema vjetra), drijemao i klimatao, puštajući sa sumornom strpljivošću da me izjeda svega sitna, bijela prašina koja se neprestano dizala s istrošena puta ispod rasušenih i škriputavih točkova - kad mi odjednom probude pažnju neobičan nemir i usplahireno pokreti moga kočijašakoji je dotada drijemao još čvršće od mene.............. "

    "Tko je imao prilike da putuje iz bolhovskog kotara u žizdrinski, vjerojatno se začudio velikoj razlici među ljudima u orlovskoj i kaluškoj guberniji. Orlovski seljak je niska rasta, pognut, sumoran, gleda ispod oka, živi u jadnim kolibama od jasikovih brvana, ide na tlaku; trgovinom se ne bavi; slabo jede, nosi lokove opanke; - kaluški seljak, koji plaća vlestelinu godišnju daću u novcu, stanuje u prostranim brvnarama od borovine, visoka je stasa, gleda smjelo i veselo, lice mu je čisto i bijelo; trguje uljem i katranom, a o praznicima ide u čizmama. Orlovsko selo se obično prostire usred oranica, blizu jaruge, koja je nekako pretvorena u blatnjavu lokvu. Osim poneke vrbe, kojom se uvijek mogu poslužiti, i dvije tri slabačke breze nema nidrvceta na vrstu daleko. Kolibe se prislanjaju jedna uz drugu; krovovi su pokriveni trulom slamom... Kaluško selo je, naprotiv, obično okruženo šumom; kuće stoje slobodnije i uspravnije, pokrivene su šindrom; vrata se čvrsto zatvaraju, plot sa stražnje strane nije razvalje niti se nakrivio napolje, ne zove u goste svako svinjče koje naiđe........."

    I.S.Turgenjev slika riječima jasne slike. TV to čini brže, no svatko gleda i zapaža drugačije. Mnogo ljudi je slijepo pri zdravim očima.

    A (etc.), nisi kriva što nisi ranije ronila i plivala po moru klasika, kriva je TV. Sada si osjetila zov i to je dobro. Imamo kući bogatu biblioteku od nekoliko stotina knjga, ne koristi ih ni žena ni kćer. Znači, zbog njih i ostalih vrijednih djela ne trebam guglati.

    avatar

    09.07.2009. (10:01)    -   -   -   -  

  • Jeremija

    Vratih ga na policu, nakon što pročitah priču Kurjak. Hvala ti na navođenju. Godinama ga ne otvorih. Kao ni onog koji je robijao zbog strasti! Nemrem baš sve, kaj ne?

    avatar

    09.07.2009. (10:21)    -   -   -   -  

  • Dama je Dama

    hehehehe a taman sam se već ufatila Rata i mira.....onak za uvod za čitanje na plaži...samo kaj...onda moram imat torbu kao šatorsko krilo da potrpam nekoliko rječnika i dva tuceta maramica za brisat orošeno čelo....od muke ofkors... :D

    avatar

    09.07.2009. (11:20)    -   -   -   -  

  • slatka paprika

    joj meni je pun tavan maminih ljubica ali bolje je da ih ne citam jer onda cu dragog davit da bude ko oni iz romana. ja cu kao i lejdi citat ruse pa kad mi dopizdi bacim se pod vlak.

    avatar

    09.07.2009. (11:44)    -   -   -   -  

  • misko

    Sve je lagano ... lagano se živi ...
    Naravno da se sjećam tog štiva: na brodu sam ga na tone pročitao. Tamo ne možeš birati što ćeš čitati, čitaš ono što ima. Srećom, bilo je i ponečeg dobrog...

    Uživaj u ljetu, ljepotice! :):):)

    avatar

    09.07.2009. (16:49)    -   -   -   -  

  • amber

    Obožavam stare kućne bibiloteke...imam običaj (hm..da li je ružan ili ne..ne znam)kad dođem kod nekoga u posjetu, preletjeti pogledom po policama knjiga..čisto fotografski. Odabir knjiga kao i kolekcija CD-a dosta govori o čovjeku ;)))) Užasavaju me one knjige kupljene na metre...
    Rogati...znam da nisi guglao one citate od famoznog dandyija, to je bilo više u šali s moje strane. Moderne knjige koje se čitaju na internetu...ajoj..to je posebna priča kao i prepisivanje školske lektire...kratki sažetak...likovi...uhvatila sam sina kako se koristi blagodatima interneta...dugo i dugo razgovarala...nadam se da je shvatio ono što su i mene učili doma...prepisologija ti se kad-tad vrati kao bumerang. Kao što se vratilo mojoj generaciji sa reformom školstva

    avatar

    09.07.2009. (18:25)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    ah gutala sam ih...tijekom osnovne škole...ali sada..sada bi ipak malo ozbiljnije teme...eto...pa nek se sve ljuljuška okolo:)))

    avatar

    09.07.2009. (20:14)    -   -   -   -  

  • n@t@

    hehe , sve lagano kod tebe ... ma i ova Babableja sta se raspivala ;-)
    Babalejaaaa baba blejiii .. ma nista nema sladje od laganinija :-)
    Dobro necu vise blejat , prepustam da baba bleji ..... cmokic i pozdravcic :-)

    avatar

    09.07.2009. (20:38)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Lagano lagano, dobro veliš sve je izlagano... aa ti o laganici, a oti keks je meni i zimi lagan,
    ae evo ti jen lagani pozdrav.:-)))))))))

    avatar

    09.07.2009. (22:05)    -   -   -   -  

  • ----mija----

    neka traje ..uz šum valova:))pusaa

    avatar

    10.07.2009. (13:30)    -   -   -   -  

  • biti nestašan

    ...kažu da romatične serije, filmovi stvaraju današnjim djevojkama kriterij osjećaja koji bi njima trebao vladati ako su zaljubljene....pa slova to mogu isto....ti ljubići sa kioska imaju isti efekt...sve te nešto stegne...a kada se oni poljube kao da ti usne dotiče božanstvo čula a ne živo biće....ja sam to gutala kriomice...dok mi nije presušio izvor tajne nabave....a tada sam otkrila da to božanstvo leži i među koricama......ana karenjina....mislila sam tada da gdje sam ja do tada živjela...i da sigurno mene negdje čeka netko....:)))))).....a nakon nje spustila sam se po policama malo niže...i dotakla i "niže" strasti u knjigama......

    avatar

    10.07.2009. (17:17)    -   -   -   -  

  • Naskačem odmah

    Kad si među knjigama na javnom mjestu, ne sagibaj se okrenuta leđima. Tada će izostati dodiri "niže" strasti................

    avatar

    10.07.2009. (18:59)    -   -   -   -  

  • biti nestašan

    uh....to je onda 3D čitanje knjiga...:))))

    avatar

    10.07.2009. (20:15)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    Neću sad s onim i plaća je lagana,
    nego
    i ja ću bit lagana :-)

    avatar

    10.07.2009. (21:44)    -   -   -   -  

  • Jeremija

    Ne mislim da je nepristojno pregledati naslove, kolekciju CD-a, ploća, dapače!. To govori o tim ljudima, baš ne o svima u kući, no osjeti se tko je za kaj zainteresiran. Obavi se u slučaju potrebe mali neformalni informativni razgovorčić. Kad prvi put naumim doći nekomu u posjetu, učinim to bez najave. Ne nosim ništa sa sobom, da se ne naviknu na oblizejke, uz pregled već spomenutog, pregledam ormarić(e) u kupaoni, odlagalište prljavog veša, a na odlasku domaćinima pogledam i gaće koje su na njima. Nerijetko se bune, no ne baš svi! Na odlasku ponesem neki antikvitet ili nekaj slićno - za uspomenu.

    avatar

    11.07.2009. (19:07)    -   -   -   -  

  • Jeremija

    Očekujem adrese!

    avatar

    11.07.2009. (19:09)    -   -   -   -  

  • Jeremija

    Kad sam nekaj ko klinac napravil, draže mi je bilo dobiti par pljusaka i malo po riti, nego slušati jezikovu juhu :))).

    avatar

    11.07.2009. (19:15)    -   -   -   -  

  • Micko

    Pipiiiii.....

    ....a kako se ne javiti, naravno, s velikim povodom večeras....

    ....upravo stigli s koncerta Maxima Mrvice, u Tribunju...jednostavno...nemam riječi...virtuoz....

    Morao sam ovaj ushit podjeliti..pa evo..odmah po ulasku u kuću....na Tvoj Blog!

    Puuno lipih pozdrava, Micko!

    Poštovanje!

    avatar

    11.07.2009. (23:57)    -   -   -   -  

  • biti nestašan

    jutro...
    .Micko...:)))....sigurno još i sada ti svira ......baš te lijepo vidjeti...pogotovo kad ovako još sav treperiš...:)))

    avatar

    12.07.2009. (09:15)    -   -   -   -  

  • biti nestašan

    Dano...vidjela kod tebe novosti.....čestitam...:)))

    Jeremija....haahhahhaah.......znači ako dođeš, pripreman si na malo vručih pljuskica po ritici zbog nepodopština..hahaha..:))))

    avatar

    12.07.2009. (09:22)    -   -   -   -  

  • Sa dva prsta po tipkovnici

    Baš si mi priuštila guštati Julia Iglesiasa...Prva slika dok ovo slušam me hitila u more...ja ti se odmah izvrnem na leđa i tak plutam gledam u nebo i mogel bi satima uživati zagrljen morem...i maštati...htel sam reči da ne nosim nikakovo štivo sa sobom...pišem,ispijam svoj makijato,gledam oko sebe na plaži i pišem...motiva ko u priči,pa ni teško inspiraciju izvleći iz sebe kada je toplesa uokolo neznaš kam bi pogledal,vrisak do vriska hehehe!!!:-)))))))

    avatar

    13.07.2009. (09:32)    -   -   -   -  

  • amber

    pregledavanje ormarića u kupaoni :))))) sad sam sjetila jedne odlične epizode od jedinstvenog Seinfelda na tu temu :))))

    avatar

    13.07.2009. (12:11)    -   -   -   -  

  • mogu biti sve samo papučar ne...

    je, imaš pravo. Totalna fjaka.

    avatar

    14.07.2009. (10:10)    -   -   -   -  

  • little bluestar

    joj kad se samo sjetim onih ljubića koje sam teti mažnjavala....he he he

    avatar

    14.07.2009. (14:37)    -   -   -   -  

učitavam...