Komentari

angelo1.blog.hr

Dodaj komentar (126)

Marketing


  • Jedvagenij -- pseudointelektualno preseravanje

    zašto ti je tako teško prihvatiti da je predsjednik RH antifašist, i da tu i tamo bocne crkvu koja je zdušno surađivala sa fašistima ... doduše današnja crkvena hijerarhija bi surađivala sa crnim vragom samo da održi svoju moć...

    avatar

    22.06.2009. (14:42)    -   -   -   -  

  • R E F O R M A T U S

    U potpunosti se slažem sa vašom "Bože čuvaj Hrvatsku!"

    avatar

    22.06.2009. (15:13)    -   -   -   -  

  • tignarius

    jedvagenij@
    šteta što svoj literarni talent profaniraš u razmatranjima o stvarima o kojima pojma nemaš.
    angelo@
    danas me nazvalo nekoliko prijatelja i pitalo jel gledam te jadnike.
    nisam gledao a ne da mi se trošiti cajte na spodobe iz šuma i gora koji danas žive po soliterima koje su izgradili neimari revolucije.
    unatoč objektivnim okolnostima (franjo je bio partizan, neki njegovi ukućani još veći, pa je morao pristati na kompromise i uzeti u jato perkoviće, boljkovce, špegelje, mesiće, šekse...) al je znao da je to cijena za hrvatsku.
    al za nas nema opravdanja jer nam je ostavio "teritorij" s kojeg smo mogli sve te ušljivce zatrti za sva vremena.
    al ne mi smo izabrali današnje vodstvo partizančića, liberalčića, mekušaca i kurvinih sinova.
    ispričat ću ti dvije zgode
    a. G.Vidala su pitali što misli o NY, odgovorio je -"To je grad u kojeg su svi narodi poslali svoje najgore predstavnike da se bore za život!
    b.Druga je iz JNA, neki nadobudni jugoslovenski oficirčić me mislio natjerati da ponovimo neku vježbu jer neki od vojnika je nisu mogli izvesti do kraja.Ja sam mu rekao da sam ja svoje odradio i da mi ne pada na pamet ponavljati nešto za što nisam kriv.Došao veći oficirčić s naredbom (bio sam stariji od obojice) tipa "Za neću-ideš u zatvor; za ne mogu-ideš u stacionar"
    Naravno da sam izabrao stacionar.
    Onda mi je došao časnik Srbin da me uvjeri da moj otpor nema smisla i da će me slomiti, odgovorio sam mu, gledaj u ovoj "kasarni" ćeš morat "slomit" najmanje 1.200 vojnika da dođeš do mene jer sam fizički jači od velike većine a nedovoljno sam glup.
    Našli smo se nakon 25 godina, kad smo se toga prisjetili-nasmijao se!
    Mogu oni slavit zvijezde i divizije, od dana kad se rode pa do dana kada...umru pratit će ih ŠAHOVNICA A TO JE NAJGORE ŠTO IM SE MOGLO DOGODIT?
    Smrt fašizmu i komunizmu!

    avatar

    22.06.2009. (15:33)    -   -   -   -  

  • ...Rorschach...

    svi ste vi iste karikature...

    avatar

    22.06.2009. (15:56)    -   -   -   -  

  • nema me

    daj ti "di@ngelo" nama dokazuj da postoji Bog, to ti je posao ...

    avatar

    22.06.2009. (16:28)    -   -   -   -  

  • Helena iz središta srca

    don Angelo,
    Bogu hvala za vaše ("vi" - kažem iz poštovanja prema svećeničkom zvanju i poslanju)
    hvala za intelektualno i moralno poštenje!!!

    danas ste kao i obično iskreno i iz srca progovorili;
    dali ste do bola istinite i stvarno do suza ganutljive opaske...

    jer Hrvatska je takvim glupostima opterećena, zaplakao bi pjesničkim suzama
    i Matoš, i Kranjčević i Tin...

    iz dubine duše...

    "potrebna nam je iskrena molitva iz dubine duše: BOŽE, ČUVAJ HRVATSKU!"

    avatar

    22.06.2009. (17:04)    -   -   -   -  

  • Mr. Bin Mrtav Ladan

    Nije čudo što je Crkva protiv antifašizma, dakle ZA fašizam. Uvijek je Vatikan podržavao režime, pa i onaj fašistički. Samo dragi Bog zna, a i tajne vatikanske arhive, koliko je židovskog blaga završilo u Vatikanskim riznicama kad su vodeći nacisti nakon sloma fašizma preko Crkve našli siguran put u zemljama Južne Amerike. I tamo bi ih stigla zaslužena kazna da ih nisu godinama skrivali i potporu im davali tamošnji katolički svećenici.

    Kada je Stepinac blagoslovio Jasenovac znao je što radi, NDH je dobro platio lojalnost Crkve ustaškim zločincima - pun internet je fotografija njega i nasmijanog Pavelića kako se rukuju i čestitaju si. Isto je napravio i Kuharić s onim Tuđmanom.

    Nikad Crkva neće moći isprati krv nevinih žrtava Jasenovca i Stare Gradiške, koliko se god trudila, a da se u ratu svrstala uz narod (kao što je to bio slučaj u Poljskoj) možda ne bi bilo ni Blajburga. Sram vas bilo, crnomantijaške krvopije i neradnici - idite u Vatikan, svoju državu!

    avatar

    22.06.2009. (17:20)    -   -   -   -  

  • svinjce

    neki nisu izašli iz šuma kažete Done, nit šuma iz njih...
    neki nikad nisu izašli iz srednjeg vijeka, osim što danas tipkaju po tastaturi...

    avatar

    22.06.2009. (18:06)    -   -   -   -  

  • tomspin

    Tako je @svinjce,ne trebaš se dodatno reklamirat !!

    avatar

    22.06.2009. (18:39)    -   -   -   -  

  • sasvim svejedno

    Imaš pravo....
    Gledala sam danas Sašu Broz kako sa nostalgijom obilazi Brijune i suzna plače za krasnim djetinjstvom ,kada je sama sa obitelji Broz uživala u luksuzu Titove unuke između ostaloga da je tamo provodila cijelo ljeto ,dobila svoga kakadu papagaja ,koji je još živ,divila se kako je park još uvijek održavan prekrasno ,baš kao i u njeno vrijeme......i tako sam se sjetila svog djetinjstva u radničkoj obitelji ,troje gladne djece a more sam vidjela tek u dvanaestoj godini kad me društvo Naša djeca poslalo na tjedan dana u Karlobag i to je bio problem jer nije bilo robe za više dana da mi se spakira.....
    I ta Brozica razmišlja kako će opet doči njeno vrijeme jednom i onda bi ona bila spremna da vodi stranku...eh,nije nam ih bilo dosta bit će?

    avatar

    22.06.2009. (18:40)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    @tignarius

    Uglavnom se slažem stobom i tvojim komentarima, kad su u pitanju stvari vezane uz vjeru, moral, Domovinski rat... Ali ovo :

    "...(franjo je bio partizan, neki njegovi ukućani još veći, pa je morao pristati na kompromise i uzeti u jato perkoviće, boljkovce, špegelje, mesiće, šekse...) al je znao da je to cijena za hrvatsku.
    al za nas nema opravdanja jer nam je ostavio "teritorij" s kojeg smo mogli sve te ušljivce zatrti za sva vremena."


    ne odobravam iz nekoliko razloga. Antifašizam je civilizacijska tekovina i ne treba je miješati s komunizmom. Nije to miješao niti Tuđman. Bio je antifašista, ali u okolnostima koje su zavladale u bivšoj državi nije imao izbora ( u deklarativnom, ne ideološkom smislu). I nikada mu antifašizam nije bio kompromis, nego opredjeljenje.
    A "zatiranje ušljivaca za sva vremena" - to doista nema smisla.

    Što se tiče ovoga :

    "b.Druga je iz JNA, neki nadobudni jugoslovenski oficirčić me mislio natjerati da ponovimo neku vježbu jer neki od vojnika je nisu mogli izvesti do kraja.Ja sam mu rekao da sam ja svoje odradio i da mi ne pada na pamet ponavljati nešto za što nisam kriv.Došao veći oficirčić s naredbom (bio sam stariji od obojice) tipa "Za neću-ideš u zatvor; za ne mogu-ideš u stacionar"
    Naravno da sam izabrao stacionar.
    Onda mi je došao časnik Srbin da me uvjeri da moj otpor nema smisla i da će me slomiti, odgovorio sam mu, gledaj u ovoj "kasarni" ćeš morat "slomit" najmanje 1.200 vojnika da dođeš do mene jer sam fizički jači od velike većine a nedovoljno sam glup.
    Našli smo se nakon 25 godina, kad smo se toga prisjetili-nasmijao se!"


    Budimo iskreni - nije to baš tako funkcioniralo...ali razumijem tvoju težnju da tu dogodovštinu prikažeš upravo ovako...

    "Mogu oni slavit zvijezde i divizije, od dana kad se rode pa do dana kada...umru pratit će ih ŠAHOVNICA A TO JE NAJGORE ŠTO IM SE MOGLO DOGODIT?"

    Hvala Bogu i od srca se nadam da će šahovnica mene i moje potomke pratiti još dugo, dugo. Ona je za mene ponos, simbol koji ispunja onaj dio mog srca koji kuca za Domovinu i slobodu. Nju treba voljeti i poštovati, a ne biti zlurad rabeći je kao osvetničko oružje.

    "Smrt fašizmu i komunizmu!"

    To je ključna ideja. Ta rečenica govori više nego bilo kakve ilustracije koje bi nas mogle skrenuti s Isusovog puta.

    avatar

    22.06.2009. (19:18)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    @mrtav 'ladan

    "Nikad Crkva neće moći isprati krv nevinih žrtava Jasenovca i Stare Gradiške, koliko se god trudila, a da se u ratu svrstala uz narod (kao što je to bio slučaj u Poljskoj) možda ne bi bilo ni Blajburga. Sram vas bilo, crnomantijaške krvopije i neradnici - idite u Vatikan, svoju državu"

    Ne govori o stvarima o kojima ne znaš dovoljno, nego nagađaš i koristiš se pamfletističkim materijalima prihvaćajući ih zdravo za gotovo. Na tragu toga (kad bi bila istina da Crkva nije stala na stranu naroda u Hrvatskoj), a u stilu "što bi bilo kad bi bilo", može ti se uzvratiti : Poljaci su imali svoj Bleiburg u Katinskoj šumi. Jesu li im Rusi zamjerali domoljublje i katoličku vjeru pa ih zato smaknuli? Bi li bilo bolje da se Crkva nije svrstala na njihovu stranu?
    Sve same gluposti!

    Izvaditi iz konteksta svjetskoga rata utjecaj i djelovanje bilo kojeg segmenta bilo kojeg društva u bilo kojoj državi - krajnje je blesavo.

    avatar

    22.06.2009. (19:34)    -   -   -   -  

  • angelo

    Uh, bio sAm od muKe kreNuo pRema "deLete" - aLi doisTa ne bi bilO sMisla brisAti
    tAko geniJalne misli i prave pravcate velebiSere... Nek se @bin ladno blamira i dalje...

    avatar

    22.06.2009. (20:06)    -   -   -   -  

  • Mr. Bin Mrtav Ladan

    @ušljivče tignarius: dosta ste vi do 1945. zatirali po Jasenovcu nehrvate i neistomišljenike. Očito je da nema toliko jama u Hrvatskoj koliko bi moglo primiti vas fašističkih ušljivaca. I danas bi, koliko se vidi iz tvog pisma potpore Don Angelu, svojim kamama pravili "reda", ali neće ići. Imate samo komadić ovog bloga, pa sipajte mržnju koliko vam drago Antifašitam je pobijedio i to ne možete promijeniti. A sad lijepo, marš u fašističku rupu iz koje si isplazio.

    avatar

    22.06.2009. (20:20)    -   -   -   -  

  • Helena iz središta srca

    @bin Laden

    ohladi malo, što se praviš važan,
    a primjer si zasljepljene agresije koja je u stanju počiniti najgora zlodjela.
    problem je u tome što su se pod pojam antifašizma skrili komunističke krvopije i zločinci, ako smijem primjetiti - tebi slične retorike i dan danas.

    i što ti misliš bin laden - je li POBJEDNICIMA BAŠ SVE DOPUŠTENO?
    živo me zanima....koje to beneficije uživaju pobjednici i gdje i od koga?!

    "Nikad Crkva neće moći isprati krv nevinih žrtava Jasenovca i Stare Gradiške, koliko se god trudila, a da se u ratu svrstala uz narod (kao što je to bio slučaj u Poljskoj) možda ne bi bilo ni Blajburga. Sram vas bilo, crnomantijaške krvopije i neradnici - idite u Vatikan, svoju državu!"(kaže mr. bin laden)

    Crkva je od početka nove ere apostolska, misionarska, humanistička i univerzalna, sveopća ako nisi znao. Sve humanističke ideje i kultura i umjetnost i pismenost dolaze iz okrilja Crkve, a u ostale stvari koje mističnošću spoznaje nadilaze sve što si ispljunuo iz sebe, sada i ovdje neću spominjati, tek to da duboko štujem blaženog kardinala Stepinca!

    Stara Gradiška je poslije 1945. funkcionirala kao komunističko-politički zatvor
    i u njega su trpali i u njemu mučili slobodomisleće i nerežimske ljude. A ima indicija da je i Jasenovac služio kao komunistički logor smrti poslije 1945. sve do negdje 1947. Da je po tvome, čini se da bi još i danas djelovali na isti način, a svi bi valjda koji ne misle poput tebe tamo bili skončali, srami se!

    avatar

    22.06.2009. (20:51)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    @mrtav ladan

    Uuuuuu! Kako slabi živci!
    Pročitaj svoj komentar pa će ti biti jasno tko progovara mržnjom.
    Imamo Domovinu koja tebi baš i nije draga. Ili ti je pretijesna, jer neke tjeraš iz nje. Što opet upućuje na mržnju. Tvoju. A ona će izjesti tebe, ne one koje mrziš. Njih uopće nije briga ni za tebe ni za tvoju mržnju.

    avatar

    22.06.2009. (20:52)    -   -   -   -  

  • buha

    fuj Angelo, nikada NEĆEMO biti prijatelji vi i ja. Nikada moja noga neće kročiti u crkvu u kojoj vi propovjedate. Sramite se . Ne vjerujem više vama niti riječi nakon ovih gluposti i zlonamjernih podmetanja i rovarenja po živom tkivu ovoga naroda:idejama i događajima u kojima smo živeli svi pola stoljeća. I preživjeli. A tko zna kako ćemo sad...
    . iako sam eto mislila da je moguć bar RAZGOVOR među nevjernicima i vjernicima. vidim da nema smisla. I eto, pohvalite se negdje u vašoj duši da ste otjerali još jednoga dobroga čovjeka od sebe i od crkve... da umirem , da budem u najgorim mukama neću doći na crkvena vrata,. jer vidim da ste vi i mnogi vama slični iz Katoličke crkve, poslani od samoga vraga . Vi i vaši popovi kojima je samo do novaca i kojima su se komunisti samo zato zamjerili.
    I neću doći u Gospič iako sam mislila . jer bih sigurno pogazila sve u što ja vjerujem. a to nisu vaše budalaštine i laži i kopanja po poviesti na tako iskrenuti način i jednostrano. Branite FAŠISTE tako zdušno da me sram da sam bila na vašim stranicama .. . FUJ FUJ.

    avatar

    22.06.2009. (21:05)    -   -   -   -  

  • Helena iz središta srca

    a bolesne podijeljenosti i hipersenzibilnosti kod pojedinih, a baš pretjerane i suvišne!

    dajte se ljudi ispametite...pogledajte stvarnost!

    @buhin blog
    te utvare su u vašim umovima i srcima,
    a ne u tekstu don Angela

    možete li se odljepiti od magluštine i mržnjom obojanih predrasuda?

    avatar

    22.06.2009. (21:16)    -   -   -   -  

  • buha

    @ Ljubice , nećemo još malo imati domovinu NIKAKVU., kako vam to nije jasno, jer smo guske bili i ostali. ..Koje treba čerupati ...A tko je vas ovlastio da ljude tjerate iz njihove domovine ???? TKO??? pa kaj je ovo diktatura popovska, umjesto diktature proletarijata. ???!!! Šta se Vi usuđujete čovjeku govoriti da će ga izjesti mržnja??? koja mržnja ?? o čemu vi????
    I na koncu, KOGA što izjeda znamo.. bar bi vi trebali s više ljubavi i tolerancije u dijalog..nećete se opametiti očito niti kada biste morali tražiti POD svaku cijenu MIR U SEBI I DRUGIMA.. žao mi je vas ... nema vam pomoći...
    @a šta vi Helena otkrivate toplu vodu?? koji logori, koje kosti , koje INDICIJE???? Pa čemu to služi CRKVI da se stalno bavi time da prekapa kosti i broji žrtve od strane komunista . iVidjeli smo kako je prošla SPC kada je Jugom razvlačila kosti cara Lazara..
    Neće nama pomoći NIČIJE kosti da vratimo dig od 42 mlrd. eura . I cijele te priče su zato i namjenjene da se o tome dugu NE GOVORI!!!!

    avatar

    22.06.2009. (21:18)    -   -   -   -  

  • buha

    a... bolesne ambicije da se ljudima utjera strah u kosti .. Ali nećete uspjeti .
    za svetu slobodu i istinu ,... ako treba umrijeti ...samo neka to bude krv na vašu popovsku dušu ..

    avatar

    22.06.2009. (21:21)    -   -   -   -  

  • Helena iz središta srca

    @buhin.blog

    što želiš reći,
    dižeš veliku buku i galamu.
    sporiš se nepotrebno.
    potpisuješ kapitulaciju - čiju?
    stvarno iznosiš niz nesuvislih slika iz podsvijesti kao i masa onih koji počnu derat s argumentacijom pro i contra II. sv. rata.

    to u tom stilu je živi davež i dosada!

    avatar

    22.06.2009. (21:30)    -   -   -   -  

  • buha

    i još tebi Angelo , čemu smo ti pisali i ja i mnogi koji se ne slažu s tvojim gledanjima na politčku stvarnost ?? čemu je to služilo e da bi tako teškim riječima napao sve što se OVAJ dan slavi. Da bi to učinio namjerno i podlo. Baš ovaj dan. A mogao si bilo koji drugi. Zašto baš ništa ne slušaš glas drugih koji ti kažu da nisi u pravu??
    znam zašto. Jer ti živiš u najdubljem od svih mrakova: u mraku neznanja i laži ... U mraku pohlepe i grazmljivosti... Veći je to mrak od svih koje si nabrojao. Mrak je to iz onih vaših mračnih crkava , mrak koji sipate s oltarskih visina na puk e da bi ga ustrašili i tako još dugo i sretno MASTILI svoje brade. Užas.

    avatar

    22.06.2009. (21:32)    -   -   -   -  

  • buha

    @helena, bulazniš ženo .. kićene riječi.. ko kičanke na konjskom repu a ispod repa MUHEEEEEEE
    ..ne potpisujem ja nikakvu kapitulaciju. UČINIT će to vaši .. kao što je svojedobno Pavelić vam dragi.

    avatar

    22.06.2009. (21:34)    -   -   -   -  

  • buha

    i uostalom šta ja imam tu više tražiti . S čovjekom koji govori o ljudima iz šume.. ONI SU IPAK BILI VIŠE LJUDI NEGO OVA GAMAD S BLOGA. koja je , zajedno sa Donom napravila pamflet od kojega se svakom normalnom čovjeku diže želudac; koja je pomješala u istom loncu sve što nije po njihovom ukusu .. i proglasila da je to tragedija Hrvatska.. iako smo se nadali da je tim tragedijama kraj.-- one se nastavljalju očito.

    avatar

    22.06.2009. (21:39)    -   -   -   -  

  • Helena iz središta srca

    meni se dušice draga čini da si ti sama pala i sama se polupala.
    iskreno mi te žao, tko da zna što se to s tobom događa i koji film vrtiš u glavi.
    bit će da je nešto gore od turske tiranije.

    -:)

    avatar

    22.06.2009. (21:48)    -   -   -   -  

učitavam...