Komentari

vistica3.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • running man

    sad ispada da si bez veze cijelu zimu plivao one udaljenosti i pokušavao popraviti plivanje kad je taj segment na dugim triatlonima najmanje bitan. po meni za halfironman i ironman plivanje treba održavati na jednom pristojnom nivou sa 2-3 plivanja tjedno jer se na većini trka pliva u jezeru di je dozvoljeno plivanje u neoprenu, a i da izgubiš minutu dvije nije neka šteta jer se kasnije vozi bez zavjetrine pa stigneš sve nadoknaditi već na biciklu, a da o trčanju i ne govorim. ona engleskinja koja je najbolja na ironmanu je prosječna plivačica, ali već do pola biciklističke staze dođe na prvo mjesto.

    hoćeš nastupiti na zagreb openu?

    avatar

    15.06.2009. (14:22)    -   -   -   -  

  • andrej

    Iznenadio bi se koliko je plivanje bitno i na polu ironmanu. Evo baš sam čitao izvještaj jednog natjecatelja sa utrke poluironmana u Kanzasu:

    "T1 was pretty shocking and I came out 5 seconds to late and missed the front pack on the ride.

    RIDE: I rode as hard as I could for the first 7 miles trying to catch and realized it just was not going to happen."

    Da bi mogao zanemariti plivanje trebao bi biti vrlo jak na biciklu. Ovi koji su u stanju sami nadoknaditi zaostatak za prvom grupom na plivanju su uglavnom bivši biciklisti. Kod žena je malo drugačija situacija jer je konkurencija dosta slabija (nek se nitko ne uvrijedi, ali dovoljno je pogledati broj PRO natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji i zgusnutost konkurencije).

    Na Zagreb open ne idem jer sam taj vikend u Belgiji.

    avatar

    17.06.2009. (08:00)    -   -   -   -  

  • s-ant

    naravno da nećeš kako si rekao "zanemariti" plivanje, ali ti nečega na bicikli očigledno još malo "fali"? sa tim tipom iz kanzasa se nemoj porediti, stvarno mora neko bit g*zica od bicikliste da ne može nadoknadit 5 sekundi na startu??? :-)

    (ps video sam da se od skoro neko drugi počeo potpisivati sa "sasha" no na osnovu njegovih pitanja si već skužio da to nisam ja)

    avatar

    17.06.2009. (09:21)    -   -   -   -  

  • kreso

    Dok su pravi pro skupljali kilometre u južnim krajevima, Vištica je vozio bicikl na posao ispod nule. :-) Oni sad sigurno imaju duplo više na Sigmi. Ipak, ako imaš baznu kondiciju, bicikl je najlakše utrenirati - voziš svaki dan i za 4 mjeseca si car! Meni čudno kako je dosta jak na ravnom a s malo kila!? Burazer ima valjda bar 15 kila više.

    avatar

    17.06.2009. (12:24)    -   -   -   -  

  • running man

    ali ako nema vožnje u grupi, a po pravilima je ne bi smjelo biti, iako sam se u austriji uvjerio u suprotno, onda minuta na plivanju stvarno ne znači puno. a opet, ako se vožnja u grupi dozvoljava, doći će iza tebe neki "laurent jalabert" pa se možeš s njim voziti. :-) tj. sigurno će poslije tebe isplivati neki bolji biciklist, koji je možda bolji i od onih koji su najbolje isplivali. al nema veze, nisam ja neki stručnjak za triatlon, samo sam primjetio kako si naglasak u pripremi stavio na ono što je najmanje bitno u disciplini za koju si se opredjelio. iako, za disciplinu si se preopredjelio nakon pripremne faze...

    avatar

    17.06.2009. (15:55)    -   -   -   -  

  • kreso

    I kad se legalno vozi u koloni (bez draftinga) lakše je kad ih 10 ispred tebe probija zrak.
    Nije se dobro pouzdati u ektremno jakog biciklista koji lovi grupu. Teže je voziti iza samo jednog a i on gleda se riješiti društva. :-)

    avatar

    17.06.2009. (21:22)    -   -   -   -  

  • Damir Mesec

    Dobro govore Krešo i Andrej. Plivanje je vremenski samo 10% u 1/2 i IM triatlonu, no nikako se nesmije zanemariti. Isplivati dobro znaci isplivati sa triatloncima koji su većina njih sigurno na vecem nivou od onih triatlonaca iza, tako da ce i tvoj bicikl ispasti vremenski bolji ako bolje plivas, bez obzira sto se postuje pravilo draftinga, kolona od 10,20 i 50 ljudi radi zavjetrinu i to se osjeti, pogotovo na 180km. Ako si los plivac, a jak biciklist imat ces velikih problema sa masovnim preticanjem tih boljih plivaca na utrci. To ce te usporiti. Ja sam to prvih godina IM iskusio na svojoj kozi - osrednje plivanje, odličan bicikl....masovno prestizanje preko 800 natjecatelja uzme svoj danak. A za popravljanje vremena na bicu se ne treba brinuti, Andrej uz ovakav kontunitet i treninge će za 2-3g imat vrhunski bike split ;-) A do tada nadam se da ce od spozora sjevnuti vrhunski TT bicikl koji vjerovali ili ne jako puno pomaže.

    avatar

    21.06.2009. (17:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...