Komentari

timotej.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Timotej

    Valentina, Valentina... budući da si zabranila komentiranje svog zadnjeg posta, upućujem ti nekoliko riječi ovdje.
    Već godinu i pol obilaziš ovu našu blogosferu dijeleći packe svima bez razlike, a nikakvu kritiku na svoj račun ne možeš podnijeti. Ozbiljne kritike te "ne pogađaju", sama kažeš. Stoga se nemoj čuditi ako te s vremena na vrijeme netko pokuša prodrmati 'neozbiljnom' kritikom - šalom, pa čak i podrugljivošću. Sudeći prema tvojoj reakciji, Dido te je svakako barem "pogodio". Ali, uzalud sve ako fokus svog grozničavog razmišljanja ne usmjeriš prema samoj sebi, i pokušaš shvatiti što je u pozadini tvoje uvredljivosti (tj. osjetljivog ega), nesposobnosti da podneseš šalu (ili se našališ) na vlastiti račun, i općenitog nedostatka duhovitosti.

    5 Ta sitnica je kadšto podnijeti riječi, dok još nisi sposoban podnositi teže udarce.
    6 I zašto ti tako sitne stvari vrijeđaju srce? Upravo zato što si još puten i prianjaš uz ljude više negoli treba?
    7 Bojiš se, naime, prezira, zazireš od prijekora za svoje prijestupe i tražiš izgovor za opravdanje.
    8 No, pogledaš li se malo bolje, otkrit ćeš: u tebi još živi svijet i tašta želja da se dopadneš ljudima.
    9 Dokle god se strašiš poniženja i osramoćenja zbog pogrešaka, očito je da nisi istinski ponizan, niti istinski umro svijetu, niti je svijet raspet tebi.
    (Toma Kempenac, "Nasljeduj Krista")

    avatar

    15.06.2009. (09:10)    -   -   -   -  

  • Ema

    Istinski se odreći samih sebe, u nutrini i u vanjštini, prigrljujući srcem trpjeti radi Krista, poništavajući se u svemu
    Dobro kaže Ivan od križa, a mi to slabo činimo, jer sami biramo u čemu ćemo se poništavati a u čemu ne.

    avatar

    15.06.2009. (10:32)    -   -   -   -  

  • Valentina

    Žao mi je što Boga dotičeš štapom izdaleka...
    Svi smo mi samo učenici dobri, loši, osrednji, zabušanti...Loše, k njima pridružene osrednje ili mlake, samo ocjena može u red dovesti...Zabušanti i zafrkanti u svakoj školi kolo vode. U ovoj školi trudim se biti dobra učenica iz strahopoštovanja prema Učitelju i Njegovu nauku...

    Sv Bernard: U svakom svome činu ili mišljenju sjeti se da je Bog nazočan i smatraj da je svako vrijeme izgubljeno ako o tome ni bi mislio. Ovo sam "izvukla" iz Eminog zadnjeg posta.

    avatar

    15.06.2009. (14:34)    -   -   -   -  

  • Timotej

    Hajde, Valentina, opusti se malo. Ne budi razredni štreber i mrgud! Pogotovo ne u razredu sastavljenom od braće i sestra, pod tutorstvom istog Učitelja, tj. Oca.

    "Pogledaj, majci se doista ne dopadaju nestašluci i pogreške djeteta, ali unatoč tomu, ona ga ljubi svakom žilicom svoga bića. Tako i Božja ljubav prema nama ostaje ista u svemu i unatoč svemu." (Sv. Franjo Saleški)

    Bog ljubi "zabušante i zafrkante" (grešnike) jednako kao i "dobre učenike" (pravednike). Samo što s ovima drugima obično ima puno više problema. Tvrdoglavi su i samozadovoljni, i misle da im pouka i odgoj praktički više nisu potrebni. No, varaju se, naravno. ;-)

    avatar

    15.06.2009. (15:35)    -   -   -   -  

  • Timotej

    P.S. I meni se sviđa taj citat Sv. Bernarda. A također i način kako je citiran. Predlažem da te Učitelj nagradi jednom peticom iz zalaganja. :-)

    avatar

    15.06.2009. (16:16)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...