Komentari

schokobananenmuffin.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Smoto

    Hmmm... bemti, o ovome inače treba promišljati neko vrijeme da se da donekle ispravan odgovor. I kao sto kod mene nijedan komentar nije kratak tako neće ni ovaj biti pa izvoli trpit :-P

    Ovaj tvoj izbor je fenomenalan. Ovaj azijski film imam i doma i svako toliko si ga šusnem pa gledam... Dio sa zmijom i kamenom naročito…ufff…divota.
    'Plavo' kao ni 'Crveno' ni 'Bijelo' nisam gledala. Da, dobro si pročitala. Nisam. Jednostavno se nisam prisilila. Još. :-)
    A King Arthur i Carmina burana scena je va-va-va-voom.
    Sve u svemu, odlični izbori za život u imaginaciji.

    Sto se mene tiče premišljam se između nekoliko filmova koje ovdje iznosim nasumičnim redom.
    1.) Talijanski 'Nuovo cinema paradiso' koji sam istina-bog daaaavno gledala, a stalno ga zaboravim skinut da obnovim znanje i taj divan osjećaj koji me ispunio kad sam ga ranije pogledala. Tipični talijanski film o odrastanju + otkrivanju kinematografije.

    2.) A drugi koji mi je jednako, ako ne i više privlačan jest "Čokolada". Ta divna Juliette Binoche koja pravi čokoladu u francuskom seocetu/gradiću, blasfemično je prodaje za vrijeme korizme uskogrudnim, ultrareligioznim seljanima, flertuje sa Johnny Deepom koji svira gitaru… čokolada i Deep, zvuci kao erotska fantazija.

    3.) Ima jedna scena u Bogovi su pali na tjeme gdje se gologuzi malac izgubi pa ga napadaju hijene, a on na glavu stavi komad neke kore od drveta da se učini većim nego što je i tako im pobjegne, a onda naleti na nešto starijeg brata koji ga je svo vrijeme tražio. U tom momentu se klinci zagrle i bace na pod od oduševljenja, gle i smiju. Esencija sreće

    Honorable mentions: Star trek :-P, To have and to have not, Un long dimanche de fiancailles…

    P.S. Smoto luuuuuvz gejmz :D

    avatar

    14.06.2009. (00:36)    -   -   -   -  

  • Smoto

    Gore bi trebalo pisat da se malci grle i smiju... ah, tipfeleri i nemogucnost editiranja za nerigistrirane korisnike. Skužajte :)

    avatar

    14.06.2009. (00:38)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    ne bih mogao živjeti u većini filmova koje volim, ostaju komedije: Monty Python i Sveti gral, Striženo košeno (Jiri Menzel), Amarcord - dobro, nisu to sve čiste komedije, ali... a ni francuski krimići nisu loši za život (Jean Pierre Melville), iako su tjeskobni

    avatar

    14.06.2009. (09:29)    -   -   -   -  

  • SchokoBananenMuffin

    Hvala na odgovorima. Baš sam si mislila da ćete nešto slično odabrati, ali Zub me iznenadio Amarcordom. Pajtone i krimiće volim, ali to baš ne bi bio easy living.

    Bravo, Smoto, "Čokoladu" sam zaboravila! Jesi li primijetila da u svakom kadru ima nešto plavo? :-) Fenomenalan mi je i onaj Juliettien psihoanalitički tanjur, a kemiju između nje i Deppa da ne spominjem. Jako, jako dobar film... i idealan za život ako bi maknuli onoga grofa, on mi je antipatičan. Puno bolji od književnog predloška, to sam čitala i zijevala.

    A što se dogodilo s mjuziklima?! ;-D

    avatar

    14.06.2009. (11:45)    -   -   -   -  

  • Smoto

    Pa ja sam se dvoumila bih li stavila Victor Victoru što nije tipican mjuzikl, ali nije ni daleko.
    A sto se tice Cokolade, ovo sa necim plavim u kadru nisam primijetila. Moram bolje gledat iduci put :-P

    avatar

    14.06.2009. (12:25)    -   -   -   -  

  • promjenjivi pike

    pa sad, ja cijeli život sanjam kako odlazim niz rijeku starim parobrodom koji vozi sol... sam kaj ne znam koji bi to točno film bil, al koji je da je, ne'b se rado ograničavat, odma mi ta ideja "da to bude jedini svijet kojeg znaš" spuca indeks prestravljenosti na miljon :D a još i ne znaš oćel ti ikad sequel snimit. vidim da su i ostali zanimljivo pristupili ideji "jedinog svijeta" ;D

    hmmm...
    Butch Cassidy and the Sundance Kid?
    Easy Rider?
    Tko pjeva zlo ne misli?

    Grizzly Adams, Darling buds of May? mislim, bar da je nadaljevanka ak moram robijat.... ;D

    avatar

    14.06.2009. (14:26)    -   -   -   -  

  • SchokoBananenMuffin

    Joj, velečasni ;-D, znala sam da ćeš to reći! Na onoj tamo slici mi izgledaš k'o Indiana. :-D
    Darling Buds of May, ma nemojte kasti... Na to bi se i Muffin dao nagovoriti. :-)

    Je, je, Smoto, ali to valjda samo primjetiš ako imaš fiksaciju na plavu boju. Eh. ;-)

    avatar

    14.06.2009. (22:05)    -   -   -   -  

  • promjenjivi pike

    k'o Indiana... ooo, pa ti si to naletila na onog fotografa pikea kaj nosi seljobeljo šešire od slame, karirane šulje i pješčanobojne prsluke, nemam ti ja niš s njim, mi iz prežganoterijeranske crkve smatramo da fotoaparati kradu duše... i onda ti uslikani ne budu ukusni kad ih skuhamo :(

    avatar

    15.06.2009. (03:49)    -   -   -   -  

  • SchokoBananenMuffin

    Aha, baš na njega. :-) Ali ne moraš se ti mene bojati. U mome plemenu jedemo samo deserte. Bez obzira jesu li prethodno slikani ili ne.

    avatar

    15.06.2009. (17:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...