Komentari

downunder.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • onakojatrcisvukovima

    zanimljivo

    avatar

    12.06.2009. (09:37)    -   -   -   -  

  • Neverin

    hah aje bar nešto, ja volim pisat eseje :)

    avatar

    12.06.2009. (09:50)    -   -   -   -  

  • downunder

    @neverin, vidim vidim :) jos moras savladati s.t.a.r. :)

    avatar

    12.06.2009. (10:37)    -   -   -   -  

  • plutonica

    Zgodno, opet ponavljam dobre informacije šalješ. Hvala ti na tome, stvarno se nakon početne euforije odlaska iz Hr, moraš zapitati šta te tamo negdje čeka??? Nije uvijek med i mlijeko.

    avatar

    12.06.2009. (23:17)    -   -   -   -  

  • hrvatica iz zadnjeg sela

    Bok!
    Nadam se da Ti je bio dobar vikend - ja sam bila u Međugorju i baš pričala s jednim povremenim "Australcem" koji mi je rekao da uskoro opet odlazi, ali da ima bližu rodbinu u Brisbaneu, pa ne mora brinuti o osnovnim stvarima čim izađe iz aerodromske zgrade. Možeš li nam, pliz, napisati koliko ti je trebalo da pronađeš prvi posao (iako sve ovisi o struci, ali ipak...)? Ili si već imao dogovoren posao prije dolaska? Zapamtila sam onaj dio o smještaju, kako je najbolje tražiti preko papirnatih novina i to stan s cimerima, no opet moraš negdje biti dok ne pronađeš stan, zar ne (u hotelu)?

    avatar

    14.06.2009. (22:41)    -   -   -   -  

  • downunder

    @belle, tocno tako. Hvala Bogu, to je sve za "bolje" poslove...
    @hrvatica, hvala. Bio, kao i obicno, dobar vikend! Mislim da je tesko usporedjivati stanje prije 7 godina i sada. A jos i recesija. Za stalan posao u struci, sa placenim godisnjim, bolovanjem i dr. trabalo mi je dvije godine i preko 250 molbi. Morate se pomiriti da ce te raditi bilo sto dokle god ne steknete iskustva (pisanje s.t.a.r.-a?!) i preporuke. Raditi bilo sto i to odmah. Svaki je dan bitan za vase psihicko zdravlje i samopouzdanje. Problem je taj sto kad dodjete iz Hr, da ste ne znam kakav strucnjk ovdje cete biti podcjenjeni u startu i ne mozete "pucati" na slicna (recimo, visoka) radna mjesta (moj primjer :). Potrebno je vrijeme i sve ce doci, ali polako. Ova zemlja nije za brz uspjeh, Hrvatska i drugdje jest.

    Pocetni smjestaj sto krace u hotelu to bolje. U hotelu ili slicnom smjestaju ne mozete kuhati, prati. Novac ce se na taj nacin uzasno brzo istopiti jer hrana u ducanu je jeftina u odnosu na Evropu. Smjestaj se pronadje vrlo brzo, morate znati da je vecina kuca ovdje sa 2-3 kupaone, 3-5 soba, tako da mozete imati dovoljno mjesta ako dolazite u paru ili sami. Takodjer trazite smjestaj sa parkirnim mjestom za vas ako imate namjeru voziti.
    Ako pak zelite vlastiti smjestaj, to se trazi preko agencija za prodaju nekretnina. Ovdje nema privatnog iznajmljivanja osim za "cimeraj". Agencija ce traziti barem 6 mjeseci da budete u najmu i pocetni trosak za to je dosta velik (1000$+ pri potpisu). Agencija je ozbiljna stvar, sve regulirano, navodno postoje "crne" liste na koju vas stave ako ne platite ili sl.

    Pitajte slobodno sto god zelite, ovaj je blog za vas!

    avatar

    15.06.2009. (05:16)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...