Komentari

angelo1.blog.hr

Dodaj komentar (37)

Marketing


  • lolina

    odličan post! 70 % hrvatskog državnog proračuna odlazi na zdravstvo , mirovine i plaće. svjetska kriza je odličan izgovor koji nam se poklopio sa neodrživim zaduživanjem da bi uopće preživjeli . tko će zaraditi da otplati te dugove ? novca u realnom gospodarstvu jednostavno više nema . otišao je na one tri stavke . bit će belaja ako se krug zatvori , ali niti tada nećete čuti one koji već mjesecima rade 6 h radni dan .premalo ih je .

    avatar

    06.06.2009. (13:40)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Ti si izgleda slabo obavijesten. Itekako je bilo govora o poreznim oazama, tu se to vuklo i vuce se po medijima stalno, al je to i veliki problem, sto se tice kontrole. Mafija ima svoje trikove, a te zemlje ne suradjuju. Nije istina da se ne radi na tome, dapace. Njemacka ih lovi ko zeceve, ukljucuje i tajnu sluzbu. Nisi cuo za konflikt sa Lichtensteinom i Svicarskom, koji jos traje i stotinama racija, uhicenju sefa poste u Njemackoj itd.?

    A kaznjavanje .... kako ces kazniti ako je nesto bilo u legalnim okvirima? Vecina toga su bili dopusteni produkti i spekulacije. Tek kad je doslo do praska, neki su se otrijeznili i poceli shvacat da je to izmaklo kontroli, t.j. da to treba bolje regulirat - sto sad i ubrzano probaju dovest u red (kad bi sve bilo tako jednostavno, al to treba globalno, pa ti vidi). Do tada se vjerovalo da ce to trziste samo od sebe. Gdje su kriminalne radnje dokazane, kaznjava se, al daj ti tu zavrzlamu sagledaj, to ne mogu ni vrhunski bankari. Tebi to sve lako - mafija je tu, sto ih ne maknu? Ajd‘ ti probaj!

    Jest tu je, tj. puno mafija. Al nikako jedna jedina koja ti se prisnila ... ;))). To bi bilo prejednostavno, planska privreda diktirana iz centra (ti si negdje u dubini vjere Marxist ;))) ). U tome i jest naivna zabluda teoreticara zavjere.

    A duznicko ropstvo ... imas pravo, jel tvoj auto na kredit ... ;))? Jesi bas morao, ili si mogao i bez auta?Ili cekat da zastedis? E, to ti je to ... ;))

    avatar

    06.06.2009. (13:55)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Napisah post na istu temu, ali iz drugog rakursa i ubacih ga u u mrežu. Tek onda vidjeh Vaš post. Moram priznati da ste me iznenadili. Da sam sam pisao u tom kontekstu, ne bih promijenio ni jedan zarez ni jednu točku. In medis res (tres)!

    avatar

    06.06.2009. (17:09)    -   -   -   -  

  • Kant

    ZBOG POHLEPE, ZLO JE ZAVLADALO SVIJETOM.MNOGI STRUČNJACI SU SE STAVILI U SLUŽBU ZLA I STVORILI KAOS RAZUMLJIV SAMO NJIMA .SAD PLAĆA MALI ČOVJEK KOJI RUKU NA SRCE NIJE POSVE NEDUŽAN. NO,VJERUJEM DA SU SE moćnici U SVOJOJ PRORAČUNATOSTI U NEČEM PRERAČUNALI, ZATO VELEČASNI NAVJEŠTAJ LJUBAV JER SAMO ONA SPAŠAVA SVIJET.

    avatar

    06.06.2009. (20:26)    -   -   -   -  

  • angelo

    Ljubav koja spašava svijet je jedna druga tema, dragi moj @kant. A na ovo sam se osvrnuo jer je jedno crkveno tijelo pustilo prazan balon. Dakle, dužnost nam je i otkrivati ljubav i razotkrivati mržnju.
    Svjestan sam toga što kažeš @moljac (i dobro mi je poznato da ne postoji jedna mafija - nego barem sedam (7) velikih na svijetu, a male da i ne brojimo!). Ali ima i neslužbenih mafija, tj. "mafija"... zato su Talijani skovali zgodan izraz "mafioneria"! Zato sam i je namjerno stvar malo "zašiljio"...

    avatar

    06.06.2009. (21:22)    -   -   -   -  

  • buha

    slušajte velečasni , nisam se od vas nadala ovome. Tj. tako jasnoj i razumnoj kritici ili "kritici" te ekomsko-političke analize koju ste zapravo nadopunili preciznijim podacima i traženjem da se konkretiziraju IMENA i krivci za navedeno loše stanje svjetskog gospodarstva. To me je međutim podsjetilo upravo na običaj da se s Kaptolskih visina do nas prospe optužujuća riječ na GRIJEH STRUKTURE... a koje??? , neka si svatko sam nacrta. zato svaka kritika koja je tako uopćena ne postiže baš ništa osim još većeg nezadovoljstva.
    Znate nitko, pa ni Vi , se neće usuditi ipak reći ono što bi bilo na tragu Kulićevih I Horvatovih ekonomsko-političkih analiza u gospodarstvu Hrvatske , a to je da nam je neka vrsta samoupravljanja u tržišnim uvjetima i uvjetima privatnog vlasništva -potrebna. Ne bi ja to elaborirala, ali zacijelo je dovoljno da samo podsjetim da su svi ti nadzorni odbori i sva ta mafija koja obire vrhnje , imala slobodne ruke jer su radili u uvjetima autokracije a ne demokracije . Kod nas je sistem upravljanja poduzećima koji je prethodio ovome sadađnjem , pokazao slabe strane ali isto tako i dobre . To se ne može poreći. Sada to vidimo , kada u zagrebu zapravo nema više ni jedne jače proizvodne firme . A najviše mi je žao za PLIVU. .

    avatar

    06.06.2009. (21:37)    -   -   -   -  

  • buha

    a te gluposti s LJUBAVI to pak može proći tamo di su svi siti, imaju krov nad glavom a bome i još svašta : škole za djecu, ceste i infrastrukturu, domove zdravlja .. ja ne kužim da LJUBAV može to sve zamjenit. Kako to nekome uopće padne na um.

    avatar

    06.06.2009. (21:40)    -   -   -   -  

  • buha

    e da . Ova vaša misao da je čitva svijet u dužničkom ropstvu zaista zaslužuje pažnju ... opet bi i tu trebalo precizirati . za nas u Hrvatskoj je situacija takva da se ne živi loše. iako su mnogi s vrlo skromnim primanjima, ponajprije penzići. s druge strane ako je prosjek primanja zaposlenih oko 5000 kuna, ili 700 eura a evo sad popodne gledamo da ruski policajci i to školovani imaju samo 135 eura..onda nije čudo da zagrebačkim ulicama prolaze fine limuzine , da se najviše prodaju skupi aparati i TV, da se ide na skijanja i ljetovanja. NO ... OČITO kriza nam prihaja .. Taj ogromni vanjski dug??? pa amerika ja najzaduženija zemlja svijeta . NJima se isplati biti zadužen. .. iz očitih ekonomskih razloga. A nama? Zašto je Sanader rekao da je uspjeh što imamo veliki dug?? možda to i nije neka ludost , kako misle ljuid. No vidjeti ćemo još. .. nemamo razloga za bezbrižnost, nažalost.

    avatar

    06.06.2009. (21:52)    -   -   -   -  

  • Kant

    @buha
    Eto, s mržnjom i pohlepom svi će biti siti, imat krov nad glavom, škole, ceste... Ako to nekužiš onda niš ne kužiš

    avatar

    06.06.2009. (23:10)    -   -   -   -  

  • angelo

    Baš tako, zato je i danas aktualna ona stara dječja pjesmica (sada malko "starija"):
    PLIVA - guska preko Save,
    Nosi maglu na vrh glave.
    U toj magli piše:
    Prodaše te i ubiše!

    avatar

    07.06.2009. (00:14)    -   -   -   -  

  • Svasta nesto.

    Teško mi je povjerovati da takovo nešto možete napisati, ali eto. Upzorih ne jadnom na užas kršćana - grabež za sebe i ništa za općedobro. Imam ih oko sebe koliko hoću. I svi su čisti i časni Isusovoga križa. A rade na crno, glupani im osiguravaju dječje doplatke, zdravstvo i mirovine. I ližu oltare jer im se time osigurava još više. Grabež je oko nas, ali raduje me da se sve manje ima za grabiti a onda će lažna sirotinja pokazati zube i poklati se između sebe. Sretno i uspješno im bilo.

    avatar

    07.06.2009. (08:07)    -   -   -   -  

  • buha

    @Kant, koji si ti pokvarenjak , Di je kod mene napisano da s "mržnjom i pohlepom" će svi biti siti??? Eto primjera tipične manipulacije riječima tako tipične za neke crkvenjačke face.
    Uostalom, najprije počistite ispred svojih vrata (crkvenih) Naći ćete tamo čisto dosta grabežljivosti, neumjerenosti i pohlepe. I crnih prognoza . kao ova kod @svašta nešto... fakat svašta. Kaže čovjek "sirotinja će pokazati zube i ..poklati se među sobom" ..kaj si ti opijen tamjanom ??? udrila ti biblija u glavu?

    Ej, Kaćunko, loš ti je blog. Loša kvaliteta priloga i uglavnomse svodi na neka naklapanja i mucanja, daleko od uvjerljivog i kulturnog dijaloga.
    to sam skužila i nakon što sam videjla da ima daleko kavlitetnijih stranica koje vode svećenici. Zanima te?

    avatar

    07.06.2009. (10:10)    -   -   -   -  

  • buha

    hehe, možda si ti ipak najodgovorniji za slabu kvalitetu tog bloga . Kada pogledam tu pjesmicu Pliva guska ... KAJ JE TO TVOJ KOMENTAR ? TAK INFANTILAN ?
    KAJ bi bio to kometar na onu moju rečenicu o PLIVI? S ti Kaćunko siguran da sve tvoje postove SAM pišeše? Tu su kod tebe tolike varijacije u smislenosti ,logičkoj orjentaciji i stajalištu , da ja ne vjerujem u to.

    avatar

    07.06.2009. (10:15)    -   -   -   -  

  • angelo

    Još mi nije jasno u što ti @buho vjeruješ!
    Svima želim blagoslovljenu nedjelju - dan Gospodnji (svetkovinu Presvetog Trojstva)!

    avatar

    07.06.2009. (11:05)    -   -   -   -  

  • buha

    ja vjerujem u istinu , zato što vjerujem u to da čovjek ima razum koji mu omogućuje koristiti kriteriji istinitosti. . Ali i da nijedan čovjek nije taj koji može shvatiti istinu u svemu. E tu leži šansa za savršenstvo . BOGA. Kao lijepe ideje i san snova. Lijepe, sve dok se ne zlorabi u nebožanske svrhe. zato sam rezervirana spram religije.

    avatar

    07.06.2009. (12:33)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    Od 15 komentara @buhinih je 5. U 24 sata se uspjela od smirenosti i suvislosti "prekopitnuti" :

    "slušajte velečasni , nisam se od vas nadala ovome. Tj. tako jasnoj i razumnoj kritici ili "kritici..."

    "Ej, Kaćunko, loš ti je blog. Loša kvaliteta priloga i uglavnomse svodi na neka naklapanja i mucanja, daleko od uvjerljivog i kulturnog dijaloga.
    to sam skužila i nakon što sam videjla da ima daleko kavlitetnijih stranica koje vode svećenici. Zanima te?"

    "hehe, možda si ti ipak najodgovorniji za slabu kvalitetu tog bloga . Kada pogledam tu pjesmicu Pliva guska ... KAJ JE TO TVOJ KOMENTAR ? TAK INFANTILAN ?
    KAJ bi bio to kometar na onu moju rečenicu o PLIVI? S ti Kaćunko siguran da sve tvoje postove SAM pišeše? Tu su kod tebe tolike varijacije u smislenosti ,logičkoj orjentaciji i stajalištu , da ja ne vjerujem u to."


    Ili sirota žena nema pojma što je mislila jučer, a što danas...ili joj se uselio xddx i prtlja joj po kompu. (?!)
    Pa su sada -"zajedno smo skupa".

    avatar

    07.06.2009. (12:49)    -   -   -   -  

  • buha

    LJUbice , iznjela sam pretpostavku da su različiti autori priloga...i da ne piše Kaćunko sve uvodne članke...
    A kaj ćeš, ja ti volim promjenit mišljenje . I vjeru. Za mene NIŠTAnije sveto .
    Tu smo različite, s tim da ja poštujem drugačije, za razliku od tebe.

    avatar

    07.06.2009. (13:17)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    Ma poštujem i ja drugačije, @buha.
    Samo, dobro da si rekla da ti ništa nije sveto i da lako mijenjaš mišljenje i vjeru (koju valjda nemaš kad ti ništa nije sveto).
    Blago tvojim prijateljima na tako stabilnoj i pouzdanoj prijateljici.
    Pozdravi diksića!

    avatar

    07.06.2009. (13:51)    -   -   -   -  

  • NF

    što je, je, kad je, je, dobar post, priznajem ;)

    avatar

    07.06.2009. (15:17)    -   -   -   -  

  • svinjce

    Promašili su i vrijeme kada su objavili svoju kritiku...
    mogli su to napraviti i mjesec dana prije... ali onda su bili izbori...

    avatar

    07.06.2009. (18:02)    -   -   -   -  

  • pero126

    @svinjce

    e da onda su bile aktualne jame i komunisti ...
    kaj ces

    avatar

    07.06.2009. (18:36)    -   -   -   -  

  • Pokojnici i pijanci

    Komentar koji je dao Svinjče pun je pogodak. Zašto se čekalo da prođu izbori? Ajmo pogađati!

    avatar

    07.06.2009. (19:33)    -   -   -   -  

  • Kant

    Nisu oni promašili vrijeme, naprotiv oni traže spas od onih koji su sve i zaigrali. (pošteno, ne?) Hoćel lopta u gol bumo još videli. Bude gadno nebu htela.

    avatar

    07.06.2009. (19:41)    -   -   -   -  

  • Pokojnici i pijanci

    Traže? Hmmmm... nemoj se ljutiti, ali čisto sumnjam.

    avatar

    07.06.2009. (20:05)    -   -   -   -  

  • angelo

    Ja sam @buho svoj,
    ni tuđi, ni tvoj!
    Dakle, nitko mi se ne može "uvući" (tj. možda i može, ali to se dosad nije dogodilo) u program pa napisati nešto u moje ime! Teme biram uglavnom spontano... kao što "prigode beru jagode" tako i kod mene donose različite postove... A njihovu (i moju) pismenost bolje je da procjenjuju drugi - i to ne sada odmah, potreban je mali odmak!
    A moji komentari su često prilagođeni razini komentara drugih, dakle ciljano... tako je nastala i Plivina patka odnosno guska (jer asocira na maglu, za razliku od patke...)... ma zapravo to je bila obična jezično dosjetka... ne zamaraj se previše - sveta je nedjelja (na izmaku - a Isus kaže: Svakom je danu dosta muke njegove)!

    avatar

    07.06.2009. (21:54)    -   -   -   -  

učitavam...