Komentari

potvrda.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Ema

    Nitko od nas ne zna koliko još ima vremena na zemlji. Tebi doktor kaže još godinu, godinu i pol.Ako hoće, Bog ti može dati još 20 godina ovdje, unatoč prognozama liječnika. Možemo i trebamo moliti za tvoje ozdravljenje. Ako je volja Božja i na korist tvojoj duši, Bog će uslišati. No, svakako, sad je vrijeme da uzmeš taj ključ koji otvara vrata neba u svoje ruke. Mnogi nemaju tu priliku jer im život bude oduzet naglo, no i to ima svoje razloge, poznate samo Bogu, kad i kako daje kome....
    Sad je vrijeme da svoju dušu približiš što god više možeš Bogu. Vrijeme da se izmiriš ako imaš s kime, ako je s nekim nekakav nered, nemir. Ako ti je potreban oprost od nekog, zatraži ga. Ako trebaš nekome reći da ga voliš, reci mu, zagrli ga. Ako možeš kome pomoći učini to sad. Svi bi mi to trebali zapravo, jer svaki dan nam može biti posljednji.
    Uvijek sam mislila, ako dobijem tešku bolest koja će mi ostaviti još neko vrijeme, tako...godinu dvije, da ću objaviti svoj hod s Kristom u mojoj bolesti, i pokazati put tako možda i nekom drugom, ko se nađe na sličnoj stazi. Ne da ću ostaviti nešto veliko i važno iza sebe, ali da pomognem i drugima svojim iskustvom....Da ne budu sami kad im bude teško, kad ih strah obuzme, ili da ih možda ohrabri i potakne biti bliže Bogu na ovoj važnoj dionici životnog puta. Dopustila bih i drugima da vide neke promjene u mojoj duši kroz to koračanje prema vratima novog života, (ako bi ih bilo)....za tvoju dušu mislim da bi baš moglo biti velikog napretka jer smrt i život promatraš s Bogom, ne nikako bez njega, i vjerujem da će ti oblikovati dušu i usavršavati sve više, jer On ne ostavlja svoje koji trpe. Neka tvoje trpljenje bude ključ za tvoj vječni život, a također nek bude i za tvog sina i mnoge duše. (Naravno, ovo ti pišem samo svoje razmišljanje kako bih vodila taj dnevnik....za sebe i za druge, a ti ćeš činiti kako te nadahne Duh Sveti, pisati ili ne)........
    Bog može opet kažem sve, i dat će ono što je najbolje za tvoju dušu. To ćemo ga i moliti.

    avatar

    05.06.2009. (10:11)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    Hvala, draga @Ema.
    Razmišljamo gotovo jednako.
    Naravno da ne znamo koliko nam je biti ovdje. Ali ako mi Bog nije poslao ciglu na glavu s desetoga kata, mislim da mi poručuje da se trebam boriti za preostale dane (mjesece...godine...) koje mi je namijenio i da trebam promisliti o svrsi svoga križa, makar o onoj do koje mogu proniknuti svojim skromnim , ljudskim mogućnostima.
    Blagoslovio me On mnogim milostima. Osim što mi daje šansu da vrijeme liječenja iskoristim AMDG, dao mi je znati koliko ljudi želi moliti za moje ozdravljenje, koliko je onih kojima nije bliska molitva, a ipak su bliski Isusu u nekim drugim djelovanjima.
    I poštedio me straha.
    Mrzim strah, jer mislim da je pokazatelj slabe vjere.
    Što god treba biti - bit će Njegova volja. I prihvaćam je otvorenog srca i uma.

    Ja sam doista impulzivna. Ponekad planem. Ali, nikada mi nije teško ispričati se i tražiti oprost. Ne mislim da imam ekskluzivno pravo na istinu i ispravnost stavova. Nikada nisam nikoga mrzila, baš nikada. Vjerujem u prijateljstvo i zajedništvo među ljudima.
    Zamjeram si ponekad pretjeranu revnost i nestrpljenje koje unazađuje u postizanju dobrih ciljeva.

    Što se tiče sina...ako Bog bude htio da mu se maknem s puta sigurno ima rješenje za njega koje ja možda i kvarim, iako u ime ljubavi. Ipak On voli više i zna bolje. Dakle, ostavit ću Jedinca u jaaaaako dobrim rukama ;))

    avatar

    05.06.2009. (15:27)    -   -   -   -  

  • Ema

    Darovana ti je hrabrost, i vjera, i predanje Bogu. Darovan ti je MIR. Zaista imaš što dati, jer mnogo si primila. Vidjela sma da ti nije teško tražiti oprost, to mi se jako svidjelo kod tebe. Samo smo ljudi, griješimo, bitno je kako se ponašamo usred kušnji, znamo li zastati, ispraviti, promijeniti što se može. A sina ti Bog neće ostaviti, jer si svoje uzdanje stavila u Boga, a ne u sebe. Velik je to iskorak u vjeri. Prihvaćanje volje Božje, to je i moj cilj, jer u mnogo manjim stvarima padam....
    Uz tebe sam molitvom i srcem, a znam i još neke....:)

    avatar

    05.06.2009. (22:48)    -   -   -   -  

  • merkat

    Hvala ti Bože što me učiš o vjeri ulazeći u ljude.

    avatar

    05.06.2009. (23:52)    -   -   -   -  

  • EuM

    "Dolazim da uživate u pravoj slobodi od koje dolazi sva radost
    prema kojoj sve zemaljske radosti nemaju nikakve vrijednosti.
    Uzdignite se do dostojanstva djece Božje,
    poštujte svoju veličinu, a Ja ću više no ikad biti vaš Otac
    najvažniji i najmilosrdniji od svih očeva".

    _ ovo je citat autentične Božje poruke koja se nastavlja na mom blogu...
    (navraćam na one blogove koji ostave trag kod mene), Lp..

    avatar

    06.06.2009. (15:28)    -   -   -   -  

  • Magdalena

    Čitam ovaj post...jučer...i danas...
    ...i opet iznova...
    ...i sva se skupih...u drhtavo treperenje srca...
    ...koje tek proniče veličinu duše...koja se potpuno predaje Onome...
    ...koji samo naslućujućom tajnom poprima toliko Stvaran oblik...
    ...Onome...tko ti daje mir...i toliko pouzdanje ...

    ...voljela bih te sresti...Osimple...
    ...jako bih voljela...
    ...i zagrliti te...

    avatar

    06.06.2009. (23:38)    -   -   -   -  

  • Dori

    Presveto Trojstvo je model po kojem bi trebali izgrađivati naše kršćansko zajedništvo, u obitelji i društvu. Oca nema bez Sina i Duha, niti Sina bez Duha i Oca, kao ni Duha bez Oca i Sina. Oni jedne druge rađaju predavajući se jedno drugom. Isto tako ćemo i mi zadobiti svoj identitet predavajući se drugima, što se više okrenemo drugima to više razvijamo svoju osobnost i postajemo svoji. Onoliko koliko svoj život ugradimo u živote drugih, toliko smo i svoj vlastiti život izgradili. Postajemo duša od čovjeka zato jer smo jedna duša sa ljudima s kojima živimo. (pater Luka Rađa)

    Kada sam prvi put otvorila blog p. Luke, osjetila sam toplinu duša koje su ga okruživale...
    Tebe, Magdalenu, Leticiu-Emu, Merkata, Ljubljenu ...
    i mada nikog od vas nisam srela, ostavili ste trajni zapis u mojoj duši i spoznaju da smo
    zajedno u Kristovoj ljubavi bolji, jači ...

    Tebi draga, želim obilje ljubavi i zdravlja u ovoj Blagoslovljenoj nedjelji Presvetog Trojstva!
    S tobom smo, dobra i velika dušo ... i ponavljam riječi p. Luke :
    Ne daj se Ljube, trebamo te !
    Pusa !

    avatar

    07.06.2009. (11:55)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    Naravno da se ne dam i da ću se boriti. Ne protiv Božje volje, nego naprotiv - ne smijem odustati na svoju ruku. Da je htio, uzeo bi me jednim potezom. A nije. To je poruka. Makar ja to tako vidim.

    Ima u svemu , osim onih opće poznatih, i nekih drugih dobrih strana : prošli put sam bila skinhead usred zime, što baš nije naugodnije, a sada ću po vrućini moći zračiti vijuge izvana i stati pod tuš bez brige za frizuru. Ha,ha,ha!

    I ja bih voljela upoznati sve vas, dragi moji prijatelji. Ako bude Božja volja, naći će On načina da nas spoji, da vas sve mogu zagrliti i zahvaliti vam na toplini.
    A do tada - pisat ćemo i družiti se na blogu.
    Bog vas sve blagoslovio.

    avatar

    07.06.2009. (13:45)    -   -   -   -  

  • Ema

    I ja se nadam susretu Ljubice. Bog sve zna, svaku želju srca, pa se nadam da će i naš susret urediti...
    Bog te blagoslovio.

    avatar

    07.06.2009. (22:08)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...