Komentari

smisao-zivota.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • meroveus

    Jest, to je žalosna činjenica. Nije čudo kako u posljednje vrijeme jačaju eko pokreti koji su isprva s entuzijazmom upozoravali na neodrživost postojećeg smjera, da bi s vremenom postali oruđe beskrupuloznih interesa u borbi za profitom. Iako su agencije UN-a upozoravale na akutnu opasnost otapanja ledenjaka na Arktiku, sekretar u prošlom mandatu poduzeo je drastičnije korake tek kada se osobno na licu mjesta(!) uvjerio u njihovu istinitost. Zanimljivo je kako čovjek civilizacijski ide linijom manjeg otpora. Uvijek za svoj život eksploatira iscrpive resurse!? Tek kada dotakne grube posljedice neravnovjesja prirode, budi se osjećaj ugrožavanja održanja. Zar su nam kolektivni nagoni otupjeli? Drvo, ugljen, nafta, atom. Nekontrolirana eksploatacija - katastrofa. To bi trebalo biti predvidivo. Zar je svjetski razum nerazuman? Ili ima prečih stvari od razuma koji bi u sebi sadržavao održanje svoje vrste?

    avatar

    24.05.2009. (21:47)    -   -   -   -  

  • II-_-II e-nora

    Da, vjeruj da sam i ja na to pomišljala, ja sam više izgubila svaku volju za diskutirat o ljudima jer ću ispast čudovište..bolje da šutim i stojim na distanci kako sam i odredila!!!:)))))))

    avatar

    25.05.2009. (00:44)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    postoji teorija..a provlači se u svim vjerama..da će samo izabrani..da li to znači svjesni(vjernici) duhovnjaci, ekološko spoznajni..uglavnom neki...dočekati spasenje..

    avatar

    25.05.2009. (20:47)    -   -   -   -  

  • blade777

    Pogrešna su tumačenja da je savršenstvo(Bog) odvojen od našeg svjeta, jer on zapravo čini ovaj naš svijet u kojem je razvijen život i čini dio života.
    U tome treba tražiti objašnjenja o ubrzanom rastu tehnoloških dostignuća.
    Nije čovjek sam odvojen od Savršenstva napravio ništa korisno sebi ni drugima, jer u takvom "odvojenom" stanju biva vrlo brzo porobljen destruktivnim silama, pa ono što naizgled djeluje kao nešto napredno i uvjetuje civilizacijsko dostignuće, zapravo je početak kraja same civilizacije.
    Jaaako dobar komentar ostavljen na mojem blogu, dugo već nisam pročitao tako jaku misao.
    Pozdrav!

    avatar

    26.05.2009. (09:05)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    @svima
    .... naš razum je uistinu nerazuman, to konstantno dokazujemo.... znamo da će nafte i ugljena nestati, da ti izvori energije nisu obnovljivi, i opet razmišljamo na način kako da ostvarimo što bržu kratkoročnu dobit koja odvodi čovječanstvo na rub uništenja - nije nas briga što će biti s našom djecom, što će nas ona proklinjati, bitno je jedino da je nama sada "dobro".... kada bi u ovom trenutku nestalo nafte, više od polovice svjetskog stanovništva (više od tri milijarde ljudi) u vrlo kratkom vremenu umrlo bi od gladi, jer više ne bismo mogli proizvoditi hranu za toliku populaciju.... najduže bi preživjeli bogati koji kontroliraju zalihe hrane, i naravno, sigurno bi preživjeli ljudi koji znaju sami proizvesti hranu, kao i pripadnici starih plemenskih kultura kojima nisu potrebne šibice ili upaljač da zapale vatru, koji znaju naći jestive biljke u prirodi, koji znaju uloviti životinju da se prehrane....naši gradovi s kojima se toliko dičimo, postali bi smrtne klopke.... naše vrijeme za buđenje odavno je prošlo.... ako sada, odmah, bez odlaganja, ne počnemo razvijati tehnologiju baziranu na alternativnim izvorima energije armagedon je neizbježan, ako ne nama, našoj djeci sigurno....

    avatar

    26.05.2009. (09:06)    -   -   -   -  

  • guest01

    "ako sada, odmah, bez odlaganja, ne počnemo razvijati tehnologiju baziranu na alternativnim izvorima energije armagedon je neizbježan, ako ne nama, našoj djeci sigurno...."
    - mislim da nas tehnologija ne moze izvuci iz ovoga... A vjerujem ako uspijemo evoluirati svijest iznad straha za prezivljavanje da ce se tehnologija razviti bez problema. Moguce je cak da takve tehnologije postoje, ali se ne primjenjuju zbog necijih interesa..

    avatar

    26.05.2009. (11:23)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    @guest01
    .... naravno da takve tehnologije postoje, neke se i razvijaju, ali presporo, upravo zbog nečijih interesa - a zna se i čijih - naftne industrije, kao i svih ostalih grana industrije koje su vezane uz naftu ( a gotovo da i nema industrije koja to nije).... također je istina kako nam je evoluiranje svijesti potrebno za zaustavljanje vlaka u kojem se nalazimo.... promjena svijesti jedina može omogućiti radikalnu promjenu našeg načina života.... kao što je @blade777 napisao, naš problem je odvojenost.... u našoj svijesti mi sebe doživljavamo odvojenim od svijeta u kojem živimo, odvojeni od prirode.... ali to nismo, mi smo sastavni dio tog svijeta, dio te prirode, i kada prihvatimo činjenicu da smo jedno s prirodom mi ćemo tu prirodu poštivati, jer je i ona dio nas.... ovako, dok god smatramo da smo odvojeni, uništavat ćemo....

    avatar

    26.05.2009. (16:47)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    Tzv. razvoj je u mnogim područjima došao do svojih plafona, nakon kojih postaje skroz besmislen i banalan, takoreći perverzija. Npr. mobitel više nije spravica s kojom se priča ili šalješ poruka. On je i mp3 player i fotić i još sto čuda. Sasvim nepotrebno. A reklamna mašinerija ljudima ispire mozgove, tako da većina, kao, ne može zamisliti život bez tih spravica. Razvoj svijesti daleko daleko kaska za razvojem tehnologije, koji je opasan kada je sam sebi svrha. Ko neko čudovište koje se počelo samo razvijati, i preuzimati vlast nad ljudima.

    avatar

    26.05.2009. (20:36)    -   -   -   -  

  • lidač

    imam veliku zalihu alu-folije u špajzi. i ne mislim uopće na kolače, zapravo, pokušavam ne misliti dok si ne omotam glavu :-))

    avatar

    26.05.2009. (20:43)    -   -   -   -  

  • Najbolje stvari u životu nisu stvari!!!

    Volim intelektulane postove
    Svaka cast.

    avatar

    27.05.2009. (22:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...