Komentari

paranenormalan.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • mushin munen

    interesantno : )

    blog ti je vrlo raznolik,za svakog se nađe ponešto : )

    pozdrav iz dugave galaksije : )

    avatar

    23.06.2009. (15:42)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    Hvala, sve najbolje i tebi @nihonkichigai! ;-))))
    Pročitaj tekst dobar je, nadam se da ti je engleski ok?!
    Pozdrav!

    avatar

    23.06.2009. (15:54)    -   -   -   -  

  • borgman

    pročitao do 25-e stranice... pa dobar scenario za slijedeće "ratove zvijezda"
    ... a je li stvarno nešto takvoga bilo, pogotovo tako precizno i slikovito opisano, sa tako definiranom podjelom uloga (na negativce i pozitivce)... o tome imam svoje, ne baš pozitivno mišljenje.
    Siguran sam, u okvirima statističke vjerojatnoće (:-))) legendarna Gaussova krivulja:-)))) )
    kako se MOGLO dogoditi :-)

    avatar

    24.06.2009. (20:16)    -   -   -   -  

  • borgman

    ovaj drugi filmić mi je bio dobar. Čuo već priču o "mothershipu" iza Fobosa, i s obzirom kako se slike sa Marsa retuširaju LEGALNO, ne bi me čudilo i da su te slike "nestale" :-)
    Mars je jako "zgodan" planet, jedini problem je u tome da nam se zapravo sve više uskraćuju podaci (RAW format fotografija površine), pa se time još podgrijava i mašta i želja svih koji gledaju u nebo.
    Ovaj filmić... vedra "petica".

    avatar

    25.06.2009. (16:18)    -   -   -   -  

  • Pokojnici i pijanci

    Ma jooooj, taj pogled je u meni probudio takvu jezu da nisam mogao normalno spavati par dana. Uh! Bože dragi, grozno!

    avatar

    25.06.2009. (16:40)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    @P&P, hvala na posjeti kod nas "alternativaca", nadam se da ćeš navratiti opet.
    Rijetko imamo pjesnike u gostima, iskreno, malo nas izbjegavaju.
    Da, pogled sam odmah zamijetio, prestrašno je za komentar.
    Žalosno je i to, a i velika je šteta jer je bila i prava ljepotica!

    @borg već dugo imam taj tekst, ja mislim da sam ti ga poslao e-poštom. Nisam prije ga stavio jer me je Jupi pokopao sličnim komentarom preko pošte.
    Film nije bio u sklopu predloška za objavu, našao sam ga prije par dana i ubacio jer se poklapaju.
    Koji ti se sviđa prvi ili drugi, jer je drugi odmah iza, pomakni ga ravnalcem.
    Pozdrav!

    avatar

    25.06.2009. (17:57)    -   -   -   -  

  • borgman

    Nisam obratio pažnju na "slider" sa strane. Ovaj drugi mi je promakao.
    Pa vidi, o ovom "mi nismo sami" (mars + mjesec) imam malo podijeljenija stanovišta.
    Prvo ograničenje je "kartezijanski" način snimanja površine. Traka koju kamera na satelitu snima je uska, i onda se te trake preklapaju, kako bi se dobila slika većeg dijela površine. Za one CRTE (koje se navode kao dokaz), lako je moguće da su preklapanja traka snimanja.
    Isto tako ne može se uporediti bilo koja slika sa malih robota - mehaničkih heroja, sa svojom razlučivošću, sa slikama iz satelita, kod kojih jedan piksel ponekad znači desetke metara prostora. NASA nije u svemir slala kamere koje se mogu nositi sa sadašnjim špijunskim satelitima, a i oni iz orbite NE ČITAJU registracije (ma koliko filmovi trabunjali o tome).
    E a sada malo "optimističnije". Nitko još nije dobio objašnjenje za retuširanje i "paintshopiranje" slika. To jednostavno nema smisla, osim ako nešto kriješ. Jedino razumsko bi bilo kako su to "crash-site" nekakvih misija sa Zemlje, o kojima se ne treba znati ništa na globalnom nivou, a ni to nitko još nije objavio.
    Oni tuneli na Marsu, s obzirom na piksele, trebali bi biti poprilično veliki, i žao mi je što se robotići nisu spustili pored njih :-)
    Još jedan bitan faktor u priči je da tehnologija snimanja ne vrijedi ništa ako ne znaš što tražiš ;-) Tako da nam na tim slikama mogu promicati stvarno cijeli gradovi, a ono što izgleda kao šuma, može biti hrpa erodiranih stijena ;-) Stvar tumačenja i vjere, i tu treba biti oprezniji :-)
    Drugi mi filmić nije toliko dobar kao prvi :-)

    avatar

    25.06.2009. (19:00)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    @borgman znam da uvijek postoje pogreške kod snimanja, ali NASA ima cijele odjele za retuširanja i to traje već desetljećima, kako to objašnjavaš?
    Ako su to prirodne građevine, u što sumnjam jer se protive zakonima svemira, zašto netko ih toliko želi skriti od javnosti.
    Piramide na Marsu su iznenađujuće pravilne, građene prema zlatnom rezu.
    Prevelike su to slučajnosti za prirodne objekte?!
    Pozdrav

    avatar

    26.06.2009. (11:33)    -   -   -   -  

  • borgman

    @para... pa nisam ni pobijao kako je to "vrlo sumnjiva rabota"... bilo kakva prepravka slika je sumnjiva jer pobuđuje pažnju i sumnju na kvalitetu i istinitost informacije. Problem sa piramidama je u tome da se njihovo definiranje zasniva na sjeni, i kutu snimanja (kao i za famoznu glavu, koja uredno nestane, pola sata poslije)
    Deklarativno sigurno nam je jedino približiti objekt, ili poslati malu sondu (a la robote), sposobne za analizu materijala i detaljno snimanje. Sve ostalo nam je nagađanje, gdje će naši zaključci biti obojani Vjerom i Nadom. Smatram i kako bi ta saznanja bila korisnija nego Bandićevi samočisteći WC-i (a jednako bi koštala). Moglo se i u raketu potrpati desetak tih malih vozila (pa kao u krstarećoj raketi sa "multiple warhead") pa ih "prosuti" po površini, smanjiti im jačinu signala, samo do ORBITERA a sa njega, puno većom snagom odašiljati "pakete" prema Zemlji.
    A to, zašto bi itko želio skriti postojanje vanzemaljaca, (ili njihove aktivne i žive civilizacije) u našoj svemirski jako bliskoj okolici, MORA biti povezane sa nekim oblikom KORISTI koju imaju oni koji taj podatak skrivaju.
    Je li to tehnologija, dulji život, bogatstvo, ili nešto sasvim treće... tko bi znao?

    avatar

    26.06.2009. (14:52)    -   -   -   -  

  • toluen

    Lijep pozdrav para(ne)normalan, a i svim ostalim prisutnim

    Vrlo interesantan blog. Nešto što me oduvijek privlačilo jesu teme o kojima pišeš (ti ali i ostali blogeri koji su na sličnom tragu), čak smo u osnovnoj (prije puno decenija) sa jednim prijateljem imao fix ideju da napravimo bazu podataka svih info o UFO i sličnim stvarima, ali nažalost nije bila dugog daha. A nitko nas tome nije "učio". Jednostavno je bilo od rođenja u nama potreba za time. Do dana današnjeg.

    I dan danas kada god sam u prilici bacim (ljubopitljiv, ali i čeznutljiv) pogled put neba - i onog pravog i ono unutrašnjeg koje je u nama, u potrazi da nedostajućim dijelovima priče tko smo i što smo zaista, nadajući se da ću otkriti još koji dio ove nevjerojatno složene puzzle zvane život.

    Ali više se ne bojim istine kakva god ona bila. Prije ili kasnije ćemo se sa njom morati suočiti, pa onda zašto se toga bojati. Ionako ćemo na našem odlasku odavde ponijeti sa sobom samo odjeke naših djela što god to značilo.

    I ako već nemaš - u prilogu je link na video predavanja od Ray-a

    Video predavanje Ray Morning Star-a

    :-)

    avatar

    27.06.2009. (14:36)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    @toluen hvala na posjeti i komentaru!
    Odlično je što si se uključio, tekstovi na agendi su super!
    Ja čak razmišljam da sastavim jednu takvu knjigu o PaleoSETI povijesti. Zanimljivo je da mnogo materijala npr. Terra, Collier, Ra materijal (imaš ga u linkovima na stranici Svjesnost), Kasiopejci (mislim da je isto na str. Svjesnost) se poklapaju, a ne pobijaju.
    Obzirom da su nastali prije ere interneta teško da bi ih se moglo sinhronizirati, to je zanimljivo, zar ne?!
    Na toj snimci Robert MS je još mlad, nisam to vidio.
    Ja sam gledao snimku gdje je stariji i udebljao se, naglo je ostario jer je dobivao prijetnje smrću, dokumenti i prikolica kojom je putovao po seminarima su mu zapaljene. Pa nek neko kaže da nema urote?!
    On sam je filozofski školovan, kritike znastvenika je odbio jer je to samo poruka, a ne disertacija i rasprava.
    Kaže da mu nitko ne mora vjerovati, ako neće, on samo ispunjava obećanje?
    Pozdrav!

    avatar

    28.06.2009. (01:47)    -   -   -   -  

  • toluen

    @Para hvala na lijepom dočeku i pozitivnim reakcijama :-)

    Ovo što kažeš ima naravno smisla i podržavam tvoje namjere da napišeš knjigu - imaš doista puno iskustva i materijala za to i svakako to i napravi ako bude ikako moguće. A vjerujem da je :-)

    Međutim želim samo kratko upozoriti na jednu našu ljudsku osobinu koja nas nažalost košta stanja u kojem se sada nalazimo, a koje može biti beskonačno puno bolje - ako to shvatimo iznutra, svatko za sebe. Nadam se da neće biti krivo shvaćemo (jer mi se to često događa). Iskrena i dobra namjera i podrška istinskim tragaocima za Istinom (što god ona bila).

    U principu ne postoji ništa pogrešnije od vjerovanja u nešto što nije doista istina. Ali kako smo svi odreda po svojoj prirodi zapravo dosta površni i skloni zamenarivati vrlo važne sitne detalje tako se često dogodi da nas vlastita želja da u nešto vjerujemo navede na pogrešna uvjerenja koja nas onda navedu i na pogrešan trag i stramputicu.

    S druge strane tu je i naš neizbježni ego (svi ga imamo inače ne bi bili tu) koji će se potruditi da od zablude ne odustanemo čak i kada postane evidentno da ne funkcionira, čak i po cijenu vlastite propasti. Ovo mogu potvrditi iz vlastitog iskustva, ali se više ne sramim to otvoreno priznati da je tako. Dapače naučio sam kroz to neke svoje lekcije (valjda) i sada sam oprezniji, ali i puno sretniji. Neopterećeniji.

    Doslovno kada uspiješ prihvatiti činjenicu da je moguće da je sve što znaš i u što vjeruješ - potencijalna zabluda - onda te to iznutra na neki dobar način oslobodi tenzija (iako niti na trenutak ne prestaješ biti svjestan onoga što se događa - dapače) da se više ne bojiš niti okoline niti vlastitih pogrešnih uvjerenja ili djela jer se zapravo više ničega ne držiš kao pijan plota. Izuzetak ovome su neki bazni principi koje smatram temeljima iako mogu i oni biti pogrešni.

    Rezultat takvog pristupa svemu je da se može poprilično ubrzati proces razumijevanja svijeta koji nas okružuje, pa i problema postojanja vanzemaljaca i njihovih skrivenih namjera (naravno ako je to što možemo čuti i vidjeti istina).

    Nešto se evidentno čudno događa već jako dugo vremena i čini se da počinje kulminirati i to nije moguće osporiti, samo je pitanje odakle doista dolaze ovi problemi. Ima doista puno različitih priča i sve su fascinantne i privlačne na određeni način da u njih povjerujemo. No čisto logički što se više o tome otvoreno i iskreno razgovara veća je šansa da ćemo doći i do stvarne Istine ma koliko ona bolno (ili sretno) izgledala.

    I kao što kaže jedna zanimljiva priča o razgovoru dva seljaka gdje jedan pita drugoga. "Pa jeli što niklo?" Kaže "Tamo gdje sam posijao i nešto, a tamo gdje nisam - baš ništa"

    Dakle samo naprijed, ali uz oprez i pošten i iskren pristup uz postupno otvaranje mogućnosti da sami sebi priznamo da možda i nismo uvjek u pravu i greške mogu biti svedene na minimum. Naravno ako zaista želimo Istinu. A ako ne, pa onda barem uživajmo u ovome što imamo (kako veli pokojni Dino - Udri jače manijače).

    :-)

    avatar

    28.06.2009. (12:02)    -   -   -   -  

  • borgman

    BRAVO! Toulen... izgleda kako sam dobro shvatio pojam "zdrav razum" koji si upotrijebio nedavno

    avatar

    28.06.2009. (12:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...