Komentari

angelo1.blog.hr

Dodaj komentar (44)

Marketing


  • zoccao

    Zanimljiv tekst, ali ste dosta toga stavili u malo teksta, pa se pomalo gubi poruka. Još samo fali opis i smisao govora John Kennedya, kad već spominjete i Illuminate u ovom postu.. Ali stvari se mogu okrenuti i potpuno naglavačke. U današnjoj modernoj šumi informacija drvo se više ne vidi i potpuni je paradoks da se ljudima može još više manipulirati kontrolom i usmjerenošću informacija nego nekada - preko najjačih, najpoznatijih, financijski bogatih medija. Sve ostalo je samo maska pa i ovi blogovi. Jer oni i mali lokalni mediji samo prenose i ništa više ne kreiraju, osim lokalne crne kronike.

    A farmaceutski posao je i bez ove najnovije panike medju najprofitabilnijima na svijetu. Manageri tih kompanija su u stanju iskoristiti ponudjenu priliku za zaradom i u stanju su raspiriti pomamu uhodanim PR aktivnostima, ali to nije previše bitno za njihovo ukupno poslovanje.

    Lijepi pozdravi.

    avatar

    04.05.2009. (01:26)    -   -   -   -  

  • geomir

    P&P
    Odnio si mi zalogaj iz usta!

    Slobodna volja, tko li nam je to dao?

    avatar

    04.05.2009. (09:09)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    Postoje neki poslovi za koje treba imati petlje. Nije isto biti vojnik ili krojač. Ili biti novinar ili frizer. Kad se čovjek odluči za nešto trebao bi stajati iza onoga što radi. U novinarstvu je to riječ, informacija, koja nerijetko formira javno mišljenje o nekome ili nečemu. Budući da je masa prilično troma i nezainteresirana za analizu onoga što pročita u novinama ili čuje na TV, neobjektivno, korumpirano novinarstvo može napraviti nepopravljivu štetu. To se kod nas događa vrlo često, pa je novinarski poziv u dobroj mjeri postao sinonim za prostituciju, samo s težim posljedicama za "obrađenu stranku" u nekom mediju nego što je slučaj sa "strankama" tretiranima u ulicama "cvenih svjetiljki".

    avatar

    04.05.2009. (09:16)    -   -   -   -  

  • Prangija

    Kada ste već toliki ljubitelj teorije i prakse zavjera, što onda kažete na teoriju da su Wishaupta angažirali i educirali pa i odgojili - Jezuiti ili Isusovci da, također, precizira njihov plan o vladavini svijetom, odnosno da u istom spriječe protestantsku i židovsku bankarsku elitu na čelu sa obitelji Rotschild i protestantskim kraljevskim obiteljima.

    Postoje teorije i teorije, istina, istina će vas osloboditi, samo pazite da vas ne zarobi put ka istini..

    avatar

    04.05.2009. (10:11)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Ako imate trenutak vremena pročitajte moj post. Ali ne morate.

    avatar

    04.05.2009. (11:44)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    Svakako, @Pjesniče. Ništa na svijetu nije crno-bijelo, pa ni novinarstvo. Kod nas je situacija nešto tamnija od dozvoljenoga, od onoga što bi izdržala profesionalna etika. Novinari su pod različitim pritiscima, od nesigurne osobne egzistencije do različitih političkih i financijskih lobija, a nije zanemariva ni intelektualna razina čitateljastva (no to je već tema za sebe - kako je do toga došlo - je li starija koka ili jaje).
    Dakle, ne može se novinarskim poslom baviti netko tko nije dovoljno čvrst, stabilan i odvažan. Ali bave se ljudi, sramote i sebe osobno i svoju profesiju.
    Čast iznimkama.

    avatar

    04.05.2009. (13:49)    -   -   -   -  

  • turimti

    interesantno. prvi put nemam zamjerke na način promišljanja...

    avatar

    04.05.2009. (14:12)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Hvala na komentaru. Lijepi pozdrav.

    avatar

    04.05.2009. (15:53)    -   -   -   -  

  • angelo

    Zgodno, zgodno @prangija, imaš doista bujnu maštu. Ali ako put vodi k Istini on čovjeka ne može zarobiti!

    avatar

    04.05.2009. (19:14)    -   -   -   -  

  • angelo

    Znam @zoccao, uvijek tako radim, tj. nastojim, ali najčešće mi se post protegne u trakavicu!
    Volim ponekad nešto ostaviti i nedorečeno, jer i to može (nekome) biti poticaj na razmišljanje.
    A glede Kennedyja - njega su valjda smaknuli kad se "otrgnuo s lanca" - tako to ONI rade... nije on iznimka... (ni teorija!)...

    avatar

    04.05.2009. (19:17)    -   -   -   -  

  • Pokojnici i pijanci

    Angelo, što je istina?

    avatar

    04.05.2009. (19:18)    -   -   -   -  

  • Prangija

    Vidite Angelo, to je mali problem sa teorijama urote - i za moje i za vaše tvrdnje postoji jednako dokaza - 0 (nula).
    No jedno je istina koju nije teško dokazati - Adama Wishaupta su obrazovali i odgajali Jezuiti. Sad vi tvrdite da se okrenuo potpuno protiv njih te da ja imam bujnu maštu? Ja sam mislim daje vaša teorija manje vjerovatna a što se tiče mašte... nisam vam ni do koljena bojim se.

    avatar

    04.05.2009. (19:45)    -   -   -   -  

  • Pokojnici i pijanci

    E, to je istina:)))

    avatar

    04.05.2009. (20:28)    -   -   -   -  

  • tignarius

    Davno jednom u državi koja se zvala Jugoslavija, negdje sredinom 80-tih,na skupu novinara iz iste, mi je jedan srpski novinar ukratko objasnio apsurdnost novinarske profesije u Jugoslaviji.
    On kaže
    -U Rusiji te plaća država i ti pišeš za nju.
    -U USA pišeš za publiku i oni te plaćaju.
    -Ovdje treba da pišeš za državu a da te publika plaća.

    Ovo mi je poslužilo samo kao obrazac za definiranje pojma današnjeg novinarstva.
    Naime novinari pišu za gospodare a publika ih plaća, što će reći da je projekt Jugoslavija bio puno ozbiljniji nego što neki misle.
    A za ove "bezbrižne" kad smo već kod gospodara, sjetio sam se da su npr. i Garibaladi i Ataturk (osnivači velikih država) bili istaknuti masoni.
    servus

    avatar

    05.05.2009. (08:46)    -   -   -   -  

  • solinjanka

    Nešto bih vas pitala don Angelo. Jeste li čitali knjigu Koliba i što mislite o njoj? Autor je Wiliam P. Young.
    Što se tiče medija, mislim da bi kršćani trebali bojkotirati žuti tisak, ne davajući novac za širenje laži, tračeva i ostalih gluposti.

    avatar

    05.05.2009. (10:22)    -   -   -   -  

  • Ajgor

    Kao nastavak na ono što je napisao Tignarius:
    -Ovdje treba da pišeš za državu a da te publika plaća.
    Upravo je dan prije "Dana slobode medija" Sanader održao lekciju novinarki Nove tv "instruirajući" ju što je trebala pitati, a ne bezobrazno provocirati pitanjem smatra li premijer da radnik može živjeti od svoje plaće.

    avatar

    05.05.2009. (10:51)    -   -   -   -  

  • Prangija

    Za profesiju, za javnost, protiv cenzure

    U povodu sutrašnjeg Dana slobode medija, Hrvatsko novinarsko društvo podsjeća da su slobodni mediji ključni za demokraciju svakog pa i hrvatskog društva, za zaštitu ljudskih prava i za javni nadzor vlasti. Kad mediji zakazuju u tim svojim osnovnim funkcijama, onda postaje upitno postojanje i moć javnosti i zdravlje društva.
    Želimo upozoriti na još uvijek neuređene međusobne odnose vlasnika medija s jedne te urednika i novinara s druge strane. Vlasnici i dalje izravno interveniraju u uređivačku politiku. Politički pritisci na medije nisu prestali ni u javnim, ni u lokalnim niti u privatnim medijima. Oglašivači očekuju da za plaćeni prostor budu pomilovani, tako da mediji ne izvještavaju negativno o njima.
    Mediji su u proteklim godinama zaslužni za otkrivanje ratnog kriminala i nekih značajnih korupcijskih afera, ali nažalost to nije dovoljno utjecalo na pozitivne pomake u pravosuđu i vlasti.
    Sadašnji trend izbjegavanja bitnih tema, forsiranje zabave, spektakla, dominacija crne kronike, izmišljanje i proizvodnja celebritija u konačnici rezultiraju bijegom od novinarstva, cenzurom i autocenzurom.
    HND još jednom ističe da štetu koju donosi kriza oglašivanja i pada naklada u tisku moraju prije svih pretrpjeti i podnijeti nakladnici, a ne novinari.
    Medijska kriza iziskuje od nas novinara dodatne napore za organiziranom cehovskom solidarnosti i za svakodnevno preispitivanje profesionalnog novinarskog dostojanstva.

    Zdenko Duka, predsjednik

    avatar

    05.05.2009. (11:27)    -   -   -   -  

  • slaven178

    i ti si intelektualna prostitutka i prekršio si celibat jer nas jebeš u mozak :))))) ?

    avatar

    05.05.2009. (14:29)    -   -   -   -  

  • Tihana

    U paklu medijski propagirane recesije isto tako medijski propagirane svinjske gripe, isti ti djelatnici medija zaboravljaju život nas ljudi iza njihovih kulisa....Imam blagi osjećaj da se diže panika da se spriječi nešto gore što masa može napraviti zbog sve goreg stanja u državi.

    Znate kako se kaže: Napad je najbolje obrana....

    avatar

    05.05.2009. (18:56)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Znači - i "Glasom Koncila" drmaju masoni!

    A ja se baš pitao ko je tu lud ... ;))

    avatar

    06.05.2009. (00:24)    -   -   -   -  

  • geomir

    Tebe @moljac sam Bog prosvjetlije kad pronalaziš ovakve primjere. :-))

    A ovdje im nitko, pa ni Bog, ne bi zamiri, kad bi primjenili onu Titovu:
    Pa ne treba se uvik držat zakona ko pijan plota! :-))

    avatar

    06.05.2009. (08:13)    -   -   -   -  

  • KATGRU

    U jednom planinskom selu Narodnooslobodilaćki Odbor-NO.osniva Mjesnu zajednicu.
    Redsjednik Mjesne zajednice ima kadrovskih problema,jer u selu nema pismenog prikladnog čovjeka koji bih mogao voditi ured Mjesne zajednice,osim mjesnog hođe.Predloži hođi da na đamiju metne katanac jer u selu nema muškaraca,a žene svakodnevno ne idu na molitvu u đamiju,pa mu je i ženi i djeci egzistencija upitna.Ponudi mu mjesto voditelja ureda Mjesne zajednice sa sigurnom plačom.Hođa nakon malo razmišljanja prihvati ponuđeno i uspješno je riješavao zadatke ureda.Nakon par godina zakonom je propisano da svaki državni službenik mora imati strućni ispit a ako ga nema mora ga položiti ili će mu prestati državna služba .Predsjednik o tom upozna hođu,i obeča mu da će mu pomoći kod komisije da položi ispit jer je i on pomogao njemu kad mu je trebalo,samo nek se prijavi na ispit.Hođa ga posluša i izađe na ispit.Na ispitu ispitivač od tri pitanja postavi mu prvo:"reci nam od čega se sastoji svijet"?Hođa priupita jeli dunjaluk,i odgovori:"dunjaluk se sastoji od hinsana,hajvana i buba"Ispitivač postavi drugo pitanje:"kakva je razlika između ljudi i životinja, kako ti kažeš između hinsana i hajvana"?
    Hođa odgovori:"hinsan može biti hajvan ali hajvan nemože biti hinsan".Predsjednik komisije reče ispitivaću da treče pitanje ne postavlja jer je hođa položio ispit.Neznam jeli ova priča istinita a mogla bi biti.

    avatar

    06.05.2009. (10:57)    -   -   -   -  

  • angelo

    To je nemoguće @slave, jer ono što ne postoji ne može biti cilj ili objekt nikakvih tuđih namjera!

    avatar

    06.05.2009. (11:18)    -   -   -   -  

  • angelo

    Ispričavam se - malo sam se zaletio najprije s prethodnom komentarom, a trebao sam se svima ispričati za izbivanje s bloga: jučer sam bio u Pleternici, gdje je naš biskup Mile imao tribinu o temi "Crkva u Lici (prošlost i sadašnjost) i CHM na Udbini".

    avatar

    06.05.2009. (11:26)    -   -   -   -  

  • angelo

    A treće, jučer mi je bio prvi (od četiri) imendan(a) - i nitko ni A!

    avatar

    06.05.2009. (14:04)    -   -   -   -  

učitavam...