Komentari

anarhijaweekly.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Bookeraj

    pozdrav. dopušteno popričati malo o tome?

    Meni je Norveška šuma bila okej, ali ja i jesam u tom razdoblju od 15 - 30 i moj želudac (ukus) još uvijek može podnijeti svašta, od chick - lita do trilera i drugog. Meni nisu nužna remek - djela da bih uživala u čitanju, doista. Vjerujem da je Murakami poljuljao osjećaj za primjerenost u tradicionalnih Japanaca, ali nas zapadnjake ne može puno stvari šokirati, može li?

    Zanimljivo je da sam nedavno čitala i Amsterdam, ali ruku na srce, već sam ga i zaboravila, mora da je bila upečatljiva knjiga (recimo, prije toga sam čitala Subotu istog autora, koja mi je više ostala u sjećanju i draža mi je sto puta). Nije li to ono kad se dva prijatelja, jedan skladatelj, a drugi ne, dogovore da će usmrtiti jedan drugoga ako polude? Neke knjige, poput ove, čini mi se, imaju razvijenu notu aktualnosti (eutanazija je pitanje koje se pojavljuje u Amsterdamu) i kad se ta aktualnost (kao podupirač) izmakne, ostane neki pomalo šupalj kostur.

    Nego, ako išta smijem preporučiti, preporučila bih Paula Austera, nedavno sam pročitala njegov roman Levijatan i ponovno mi se svidio.

    Ima dobrih hrvatskih pisaca, daleko od toga. Meni se, recimo, sviđa Sanja Lovrenčić, sviđa mi se i Ferić. Ipak, čini mi se da medijsku pozornost u većoj mjeri od navedenih dobivaju kojekakvi pretenciozni dosadnjakovići. U godinama sam kad ne podnosim pompozno i dosadno :D

    avatar

    21.04.2009. (14:22)    -   -   -   -  

  • nihonkichigai

    pročitao sam sve knjige japanskih pisaca koje su prevedene
    tu kod nas i oko nas...do kojih sam mogao doći,ali murakamijevu
    nijednu knjigu nisam...nekako me odbija to što ga svi čitaju i svima je
    ne dobar,genijalan...jesi čitao Suskinda,on mi je najdraži,njegov Parfem
    mi je remek djelo bez konkurencije iako mu ni ostali romani nisu loši

    avatar

    21.04.2009. (15:14)    -   -   -   -  

  • anarhija weekly

    Bookeraj, dopušteno je popričati, naravno. Hvala na iscrpnom i uvjerljivom komentaru/analizi. Za Amsterdam si potpuno u pravu (baš neobično da si ga i ti pročitala nedavno). Zapravo, u pravu si u svemu - Auster je odličan - barem je bio dok sam ga čitao, prije dosta godina (dok sam dakle upadao u kategoriju 15-30), pa je Auster bio na valu popularnosti scenarija za Dim, Dim u lice i još kojekavih. Čuo sam od psihoptice.blog.hr-a da su mu i novije knjige odlične. Eto, posjetit ću tvoj blog, sada kada znam za njega...
    Nihonkichigai; ne pratim japanske pisce s tolikim entuzijazmom, no koliko sam prošvrljao po tvom blogu, složili bi se po pitanju japanskog filma...

    avatar

    21.04.2009. (16:42)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Ovo želim pročitati!

    avatar

    21.04.2009. (21:49)    -   -   -   -  

  • xiola bleu

    de preporuci nekog domaceg autora, nekako se nikako ne mogu odlucit na citanje nista naskog. trenutno se opet upustam u kostac sa pynchonom. ko ziv, ko mrtav.

    avatar

    21.04.2009. (22:03)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Slažem se sa tom konstatacijom u cijelosti.
    Javi što ima na domaćem terenu dobro za pročitati da naručim jedan naramak prije zime...

    avatar

    23.04.2009. (20:52)    -   -   -   -  

  • anarhija weekly

    Bugenvilija, kada već spominješ domaći "teren", preporučujem Roberta Perišića: Naš čovjek na terenu - to je prošlogodišnji br 1 u Hrvata. Kako je i Xiola svojevrsni "naš čovjek na terenu", možda bi se i ona trebala prihvatit Perišića...Napisah i recenziju negdje 10-15 postova unatrag.

    avatar

    23.04.2009. (23:17)    -   -   -   -  

  • xiola bleu

    perisic? dobro, zapisujem.

    avatar

    26.04.2009. (16:11)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...