Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • prljava igra (!)

    1978. izasla je knjiga "inteziteti", koja je od samog Lyotarda oznachena kao intezivna neozbiljnost. Njeni protagonisti su u Lyotardovim ochima "outsideri, experimentalni slikari, pop-artisti, hippies & yippies, paraziti, ludaci, zatochenici. Samo jedan sat njihovog zivota sadrzi vishe inteziteta (i manje intencije) nego i hiljadu rechi jednog filozofa po pozivu".

    i jedan citat citata o radu iz petog eseja Zizekovih 13 eseja o Leninu (V. Da li je Lenjin voleo svoje bliznje?):
    Ravnodushnost prema odredjenom radu odgovara drushtvenoj formi, u kojoj individue sa lakocom prelaze iz jednog u drugi posao i u kojem je odredjena vrsta rada sluchajna, i zbog toga njima ravnodushna. Rad ovde nije postao samo u kategoriji, vec u stvarnosti samo sredstvo za pribavljanje iskljuchivo bogatstva, i prestao tako da kao odredjenje individue bude u jednoj posebnosti sa njom srastao. Jedno ovakvo stanje najrazvijenije je u najmodernijim oblicima postojanja gradjanskih (burzoaskih) drushtava - u Sjedinjenim Drzavama. Tek ovde, dakle, abstrakcija kategorije "Rad", "rad uopshte", travail sans phrase, polaznica moderne ekonomije, postaje praktchno stvarna.
    (Karl Marx, Grundrisse)

    avatar

    22.04.2009. (10:15)    -   -   -   -  

  • Stingerica

    Jesi možda doznao što to Kvesić sprema kao iznenađenje?

    avatar

    22.04.2009. (12:15)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Mislim da će predstaviti trotomno izdanje dijela Izvod iz Pere K. ili Kako je Pero otišao u K.; ako to ne učini, razočarat će me.

    avatar

    23.04.2009. (00:11)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...