Komentari

kolegicamica.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


 • promatram, razmišljam

  ... Nije laž da se umjetnost rađa u kreativnom odjeljku mozga koji nerijetko ima veće koristi ako se od stvarnosti odvoji narušenom kemijskom ravnotežom. ..

  Na žalost, često istina ...

  Sretan Uskrs tebi i tvojim najmilijima !

  avatar

  11.04.2009. (19:22)    -   -   -   -  

 • EuM

  ***

  Oprani su grijesi svijeta
  s Kristom svima Uskrs svanu
  smrtnicima nada sviće
  od veselja Nebo kliče!

  U sve dane sretni pojmo
  milosno je vrijeme Raja
  klikće zemlja Svemir cjeli
  Život više nema kraja!

  SRETAN USKRS

  avatar

  12.04.2009. (13:46)    -   -   -   -  

 • greentea

  zanimljiva dilema. danas sam dugo razgovarala s jednom vrlo mladom umjetnicom (bila bi vjerojatno ponosna i ona i njezina mama, da znaju da ju javno zovem umjetnicom. ona jeste to i po kreativnom porivu koji iz nje teče od djetinjstva, a sada i po papirima koji svijetu potvrđuju da je to njezin životni put. vještičjom vještinom proričem joj sjajnu budućnost).skrenuh s teme.
  nije li ova dilema pomalo nalik situaciji kad se vrhunski sportaši, u želji da uvijek postižu sve više, služe dopingom? zanimljivo da za umjetnika koji stvara djela pod utjecajem opijata nitko ne kaže da mu djela manje vrijede, jer ih bez tih opijata ne može stvoriti. zašto se sportašima zamjera isto? ja bih rekla da to nije fer -i jedno i drugo je varanje i laž. ja sam- to što jesam. ja iz trena u tren stvaram samu sebe ....i postajem ono što želim biti....ako se pri tome služim kemijom, jednostavno ne letim svojim krilima, već posuđenim. kao što ni pilot ne leti zaista. leti avion, a pilot se zavarava da je on letač. (ne bih se ni osvrtala da šetnost opijata....ne znam pjesnika ni pisca koji je dobro završio služeći se njima, premda priznajem ljepotu nekih djela...naravno coleridge mi odmah pada na pamet.) i ja opet ovdje promatram stvari u jako širokim okvirima, pa kao netko tko iskreno vjeruje u reinkarnaciju i u mnogobrojna otjelovljavanja duše, koja se kroz taj proces razvija i osvještava, zamišljam da se svaki talenat, svaka vještima iskristalizirava, oblikuje kroz više života, dok se na kraju ne rodi neki istinski genije kao što je bio npr. jedan mozart. vjerujem da onaj tko se služi ubrzavanjem toga procesa opijatima, otvara prenaglo vrata kroz koja još nije spreman proći i stiže do spoznaja i istina koje ga uništavaju kao prejaka kap kiše mladu biljčicu. ima li ti to smisla?
  sretan uskrs, micicice:)))))))))

  avatar

  12.04.2009. (20:33)    -   -   -   -  

 • rU

  sretan uskrs, draga mico.

  a što se stvaralačkog 'eksperimentiranja' koje pominješ tiče, cijena mu je prevelika ...

  avatar

  12.04.2009. (21:55)    -   -   -   -  

 • Vitae...

  Hvala ti na lijepoj čestitci ..i ja tebi želim sretan Uskrs, draga Mico:))

  avatar

  12.04.2009. (23:26)    -   -   -   -  

 • nihonkichigai

  hvala ti na prekrasnom komentaru i
  Sretan ti & blagoslovljen Uskrs i svima oko tebe : )

  avatar

  12.04.2009. (23:26)    -   -   -   -  

 • duhovnamisao

  hvala

  avatar

  13.04.2009. (16:21)    -   -   -   -  

 • Neverin

  jel to znači da sva muzika iz 60 -ih nije vrijedna jer je potpomognuta opijatima?

  avatar

  14.04.2009. (17:06)    -   -   -   -  

 • Neverin

  pa ti si zi Rijeke!!! :) nisam to skužio a bilo je dovoljno samo skrolati malo dolje...
  Ja i kolega/frend imamo pakleni plan da poklenemo naš projekt i jednog dana budemo kopali baš tamo gdje si ti naslonjena na one rešetke jer mi je bedasto da taj dio dvorca nije u funkciji

  jedino kod gradine mi se ne sviđa onaj mauzolej sa dorskim kolonama koji si je dao izgraditi Laval Nugent.. neukusno je za popizditi ta neoklasika usred srednjeg vijeka i to mi padne na pamet svaki put kad podignem pogled sa Fiumare prema gore:)

  avatar

  15.04.2009. (15:36)    -   -   -   -  

 • Neverin

  a pazi ovo.. poznata si mi od nekud:)

  avatar

  15.04.2009. (15:54)    -   -   -   -  

 • Neverin

  a da? čekaj ti si sa Kalvarije ili Trsata? prije sam non stop bio tamo na Trsatu (ona taman živi dve kuće ispod crkve sv Juraja) jer mi je bivša od tamo.. pa sam te možda tamo viđao bo

  avatar

  15.04.2009. (18:48)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...